Yeni paralı yolun en mantıklı kısmı körfezi dolaşırsanız Karamürsel sonrası otoyla girip Bursa'da çıkmaktır ve bir daha kullanmamaktır. Körfezi dolaşma konusuna girmiyorum, yukarıda zaten herkes yazdı. Bursa sonrası otoyolu kullanmaz iseniz çok fark görmezsiniz (otoyolda yüksek hız yapıyorsanız başka), çünkü otoyol eski yola paralel gibi bişey, eski yol da 2 şeritli, düz, virajsız, nispeten eğimsiz bir yol. Ama Karamürsel sonrası otoyol kullanmanın avantajı çok: -Otoyola girmezseniz Yalova'ya gidip Bursa'ya doğru devam etmeniz gerekir, otoyol kullanırsanız Karamürsel'den Bursa istikametine devam edersiniz. -Otoyol'da Yalova, Orhangazi ve Gemlik rampaları tarz yollar yok. -KM olarak da çok fark ediyor, ana nedeni Yalova'ya uğramamanız. Bursa çevreyoluna ulaştığınızda zaten ücretsiz otoyola geçiyor, tekrardan ücretli otoyola gireceğinize Bursa otoyolu sonrası eski yola geçebilirsiniz. |
Artık körfezi dolaşmak mantıksız mı oldu (2. sayfa)
-
-
Şu köprü fiyatı az makul olsada en mantıklı seçenek köprü olacakta şuan körfeze devam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bursa'ya kadar otoyol ile eski yol arasında maps e göre 4km, 23dk fark var. Otoyolda da bayağı yokuş çıkıyorsunuz, pek farklı değil. Bir yerde tünel var, o biraz rahatlatıyor o kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yol yokuşlu ama fiyatlar can yakıyor. İki yol arası 30tl fiyat farkına 10-20km anca kısalıyor. 30tl ile 10-15dk geç gidip, 1 kilo tavuk incik alıp çok güzel ızgara yapabilirim mesela
Ayrıca, yollar boş olacağı için muhtemelen basacağım, basınca da araba daha fazla yakacak. E haliyle belki fiyat farkı daha da açılacak. Neyse neyse, eski virajlı-rampalı yollara talim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son yakıt zamlarıyla durum ne oldu? Osmangazi 265tl sanırım körfezi dolaşmak 100 km. 100 km de 5.5lt benzin den km de neredeyse 200 tl yakar. Osmangazi mantıklı galiba
köprü ucuz kaldı, her türlü daha mantıklı
-
Şu an güncel olarak en mantıklısı köprü kullanmak.
-
+ bağlantı yolları var, feribot 130 tl daha kârlı
Paranın değeri nasıl düşmüş o fiyata geçilir mi derken şimdi 190 lira kabul edilebilir geliyor
Kesinlikle doğru. Para pul oldu artık, yazık. 190? normal geliyor. Açıkcası (sadece körfez geçişi için yazıyorum) 60? lira daha verip köprüyü tercih ederim, feribotun sırası, kalabalığı, trafiği derken can sıkıcı oluyor.
Gerçi, İzmir'e bir gidişin bu kadar pahalı olmaması gerek. Ama işte yine ödüyoruz...
Beşiktaş'tan yola çıktığımızı varsayarsak, bir de buna 8,5? birinci köprü ücreti ve Osmangazi'ye varana kadar TEM ücreti (8,5 veya 9,5?) dahil değil.
-
Şu an köprüyü kullanmamak aptallık olur... zamlar gelene kadar...
Şu an 100km yolda bu yakıt paraları ile zaten 200 tl'lik yakıt harcarsınız... dur kalk, kırmızı ışıklar, trafik derken 1-1.5 saat sürer.
190 TL'ye köprüden 5 dk'da geçebilirsiniz
-
Kopru baya iyi. Hemde oyle.bir asfalt varki 160 dan asaya giden yoktu. 200 bassan 100 hissediyorsun. Yol. Cam gibi
dün vapuru kullandım süre sıkıntım yoktu 130₺ verdim geçtim, köprü bağlantı yollarıyla 200₺’i geçiyor, körfezi dolanmak da mazot 38₺ iken mantıklı değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şu anda köprü ucuz kalmış durumda, hükümetin acilen zam yapması lazım.
Dur başkan sesini çıkarma. Adamlar herşeye zam yapmaktan köprüyü unutmuşlar. Akıllarına sokma şimdi.
Köprü neredeyse bedava.
Devam..
Ucuz! 1.000TL olsun para lazım.
Güncel fiyatlar ile en ekonomik seçenek hangisi? Dizel araç ile.
1. Osmangazi Köprüsü
2. Feribot (Eskihisar Topçular)
3. Körfezi dolaşmak.
Merak ettiğim şu
O köprüyü hiç kullanmadım ve güncel fiyatı bilmiyorum.
Körfez dolaşımı ile kaç km yol uzuyor ve yakıt maliyeti köprüye ödenen paradan daha mı az.
-
Korfez arti 100 km. Yakit maliyeti de araciniz yuz km de ne yakiyorsa. Kopru 400 lira
Eskihisar topcular 210 ama cift yon alirsaniz 390
Pendik yalova ido ise 348 arac ici sofor harici yolcu olmaz ise ve ileri tarihe alirsaniz. Eger direk feribotun kapisinda alirsaniz 440 lira. Ve her arac ici yolcu basina arti 40 lira daha aliyorlar. Misal arabada 4 kisisiniz. Sofor haric 3 kisi icin 120 lira ek ucrete tabi ido pendik yalova.
Kopru ise ido pendik yalovadan 30 km kadar doguda. Yani yalovaya gidecekseniz kopru icin 30+30 60 km kadar da ek yol gitmeniz gerekiyor.
Fiyat olarak en uygunu eskihisar topcular
Zaman olarak ise kopru. Feribotta her daim binerken bi bekleme oluyor yaklasik arti 1 saat ekliyor yola
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X