Şimdi Ara

ARTIK TÜM TELEFONLAR AYNI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
7
Favori
31.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zor ulaşılan şeyler lüks sayılır.Devlet bile bile ötv kdv ekliyor ki insanlar alamasın diye.Alanlar da üst düzey telefonu lüks olarak gördüğünden bunu statü ya da hava atma aracı görüyorlar.Alım gücü yüksek olsa ve herkesin alabileceği düzeyde olsa insanlar bunu lüks olarak görmeyecektir.Burda suçu lüks meraklısı insanlara atmak yerine telefonu bile lüks kategorisine getiren vergileri koyanlara yüklemek daha doğru olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicksiz1i N kullanıcısına yanıt
    Note5 ,z3 , mi5s kullandıktan sonra note5 ime geri döndüm. Nedense bana hep bişeyler eksik geliyor. Dediğiniz doğru olabilir. Kendilerini geliştiren güzel sistemler ama dediğim gibi note5 in şuan ki 7.0 ile kullandığı arayüz bana çok hoş geliyor

• Bana göre telefonların artık teknolojide ki sınır noktasına gelinmiş durumda..

Bunda yazılımın etkisi çok fazla.Donanımı ne olursa olsun yazılımın kullanabileceği alan ve gerekli donanım gücü ihtiyacı küçülmeye, artık gittikçe basit hale gelmeye başladı. Bunu artan donanım özelliklerinden rahat anlayabiliyoruz. Firmalar ise bu rahatlığı gördükleri için sonraki telefon modellerini direkt sattırmak için, önceki çıkardıkları modellerine güncelleme yoluyla bilerek eskitmeye çalışıyor. Güncelleme politikası eskiden "fix"lemeye yönelikken şimdi tamamen "eskitmeye" yönelik olarak çalışıyor.

Eskitme seçeneği geçersiz kalsa bile firmalar çok popüler kullanılan uygulamalara el altından yüklü bağışlar yaparak çoğu cihazın bir sonraki güncellemeleri almamasını sağlıyorlar, yada bu yazılımlar kendi çatı altından çıkan uygulamalarsa direkt güncellemeyi vermiyorlar. Ama bu seçenek tabi oldukça radikal bir seçenektir. Bir cihazın her türlü desteği kesilirse o cihazı kullanan kullanıcının da etinden sütünden faydalanamıyorsun sonuçta.(anlayan anladı) Genelde "planlı eskitme" çoğu firmanın birinci seçeneğidir yani.

Hatta bu duruma uyanan telefon kullanıcıları sırf telefonum "planlı eskime" politikasına kurban gitmesin diye güncellemeleri almamayı tercih eder hale geldi.

Bu gerçek bir yana, bir telefonun artık size verebileceklerinin tamamen sınırı görülmüş durumda..

Bir iphone7 veya samsung s8'i bu yüzden alınabilir olarak bulmuyorum.

Firmalar son incilerini her zaman allamayı pullamayı çok severler. Algı yönetimleri ve reklam anlayışları da hep bu politikaya göre çalışır. Size çok iyi olarak gösterilen bir telefonun aslında hiçbir albenisi yok. Bunu size söylemezler elbette.

Ne olur sonrası derseniz, giyilebilir teknolojiler bir sonraki hedefler. Bu proje içinde yer alacak firmaların sayısıda çok az. Hatta yakın bir zamanda çoğu firmanın nasıl battığına şahit olabildiğimiz günleride göreceğiz.

Edit -İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 21 Nisan 2017; 15:21:8 >

• Galaxy s4 kullanıyorum. Şuan 700 e falan sanırım sıfır bulunur. Gear cm 13.1 yükledim marshmallow altyapısıyla akıyor yağ gibi telefon. Gidip te official kullanıp güncellerseniz rootlamayıp sistem uygulamalarını kapatmazsanız tabii kasar telefon. Kasmasa kimse yenisini almazdı bu bir satış stratejisi. Tabiiki benim ki s8 ile kıyaslanmaz ama sosyal medya kullanan maillerini takip eden ortalama bir kamerayla idare edicek adam için fazlasıyla yeterli. Tek sorun batarya o da 3.5 senelik batarya kullandığım için büyük ihtimal. Ki official ın sistem uygulamalırını temizleyince 2 gün gidiyordu şarjım. Cm tabanlılar içiyor pili..

Ve birde şu yönden bakmak gerek. Adamlar tarifeye ek 30 dolara s7 edge alıyor. 3 yıl ödüyor bitiyor. Bizde 2 yıl tarifeye ek s7 edge 4800 liraydı türk telekomda.. yani aşım gücümüz bu kadar düşük olduğu için telefonlar bu kadar pahalı. Telefon lüks değil ihtiyaçtır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRO EAGLE -- 21 Nisan 2017; 13:28:27 >

• 7s mincikicak yoksa 8 mi? Sizce arkadaslar ona gore bugun iphone 7 alicam

• doğru tespit

ama 600-700 demeyelimde 1000-1500 diyelim

neymiş suya dayanıklıymış. sanki diğer telefonlar su görünce altına sıçıyor... falan falan
  • Doğru ile yanlış arasında yorum. O fiyatı çok pahalı olan üst düzey telefonların genel performansı ile 600 - 700 liralıklarınki kesinlikle aynı değil. Kullandıkça performansı da düşmeye başlıyor boşken hızlı gibi dursa da.

Ama hali hazırda performansı 700 tl liklerin üzerinde bir telefonu olan adamın, sırf kamerası şöyle, hafızası böyle diye gidip 2-3 maaşlık telefon alması da sefillik ve israftan başka bir şey değil bu da çok doğru. Sanarsın ki tasarımcı sürekli en iyi performansa ya da ufak tefek özellik artışlarına ihtiyacı varmış gibi. Yeni ve pahalı telefona geçeceklerin argümanları da çok acayip, işte çift lensli, arkayı bulanıklaştırıyor odaklama yapıyor falan. Yahu paran cebinde kalsaydı da arkayı da photoshop ile sen bulanıklaştırsaydın. Sanki bana profesyonel fotoğrafçısın ya da sinema sektöründe iş yapıyorsun senin neyine ya. Daha uygun fiyata prof. fotoğraf/video kamerası al madem öyle. Yok, bütün mesele hava, kalite elit havası estirmek.

Emek emek kölelik yapa yapa kazandığın üç kuruşa ve alın terine yazık. Ama zengin kesimden olanlara bir şey demem, paran bolsa sırf keyfine bile alırsın hayat kaliten artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 21 Nisan 2017; 13:54:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Veysigz

quote:

Orijinalden alıntı: PERENAL.

quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

bu mantiga gore tüm tabletler, tüm tabletler, tüm laptoplar aynı.

5bin liralık araba da götürür getirir 500bin liralık araba da. nasılsa ben sadece şehiriçinde kullanıyorum. :)

Yok artık.Birinde daha konforlu gitmek varken niye götüm koltuğa batsın :D.

aynı mantık :)

• iPhone edeceği en fazla 2000dir fazlasını veren bu pahalı kalitelidir modunda ilerliyor heralde yurtdışında da aral var taban ücret belirlemişler çıkış fiyatına ne hikmetse 4000den aşağı telefon yok

• iphone 6 kullnıyorum, 2014'te çıkmış bir telefon, 1500 liraya almışltım bir senedir de kullanıyorum oldukça memnunum. Çevremde birçok kişi var, telefonlar çıkar çıkmaz koşup elindeki kendisine yetiyorken yenisini alan. Adamın cebinde 6s var gidiyor 7 alıyor, note 5'i olan arkadaşım gitti önce note 7 aldı, sorunlardan sonra para iadesi aldı, şimdi s8+ almayı kafaya komyşı cebinde note 5 varken. Ne yapıyorsun diyorum, işte internette geziyor, instagram facebook falan. Cidden gerekli mi bu telefonlar yahu bu iş için? Şimdi de iphone 6'yı anneme verip mi5s almayı düşünüyorum. mi6 çıktı fiyatları biraz düşer diye 5s alacağım.

Telefonları birkaç nesil geriden takip edin, hem kronik sorunları olanı olmayanı görürsünüz hem de paranız cebinizde kalır.
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    ben note 4 ü note 7 cıkınca aldım 1800 tl gibi bir para verdim yanlış hatırlamıyorsam. yani bütcemi tartıp, ihtiyaclarıma baktım buna göre alabilecegim en ucuz telefon bu idi. ama aldığımda note 7 satılıyordu.

bütce, ihtiyaç ve kullanım iekillerine göre telefona verilecek en düşük parayı vermek bence en doğrusu. ama 500 tl lik bir telefon ile 4000 tl lik telefon arasında fark yok demek yanlış.

cünkü ekran kasa oranı bile farklı, cebinizde daha düşük boyutta daha büyük bir ekran taşıyıp film vs izlemenin zevki veya en güncel telefonu kullanmanın zevkidir 4000 tl lik telefon. bırakın 500 tl lik telefonu s7 ile ile s8 arasında bile ekran kasa vs olarak fark var belki s7 edge ile benzerdir ama oda 3000 üzerinde. görünüm boyut vs göz ardı ederek sadece internet ve telefon ve birkaç apps kullanacaklar bencede 500 tl lik telefon alsın. ama arada fark yok demeyin.

birde son model telefon almak bana çok mantıklı gelmiyor. üzerine bir kaç model çıkınca hem fiyatı makul oluyor hemde son nesil ile aldığınız telefon arasında dağlar kadar fark olmuyor.

misal note 7 cıkdıgında ben note4 aldım. 3600 tl idi o zaman note 7 ben 1800 tl ye note 4 aldım hem bütcemi zorlamadım hemde güncel telefondan bekleyebilecegim her şeyi yapıyorum. iki telefon arasında bir çok fark var ama dağlar kadar bir fark yok kesinlikle.

ama tekrar söylüyorum 500 tl lik telefon ile 4000 tl lik telefon arasında farkyok demek yerine, kullanmayacagınız bir çok özellige para vermeyin demek daha doğru

• 650 tl ye lg k10 aldım... Mükemmel. .adam haklı beyler

• quote:

quote:

quote:

quote:

5bin liralık araba da götürür getirir 500bin liralık araba da. nasılsa ben sadece şehiriçinde kullanıyorum. :)

Aynen j2 aldım komforsuzluğu götüme batıyor mesela

Mesajı yazarken bile gazulet lik yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C740587D -- 21 Nisan 2017; 14:17:7 >

• Son 1 yıldır telefon dünyasından uzaklaştım. Tamda arkadaşın dediği sebeplerden ötürü. Note5 var elimde ve gerçek anlamıyla her işimi görüyor ki telefonu yoğun kullanan birisiyim. 2 / 3 gb ram - 4 çekirdek - 16 gb hafıza tamamdır. Sosyal medya harici interaktif bankacılık dizi film vs. Şimdiye kadar 1 kez problem yasamadim. Kamera deseniz gerçekci olalim arkadaşlar profesyonel fotografciysan 2 3 bin tl e en saglam aleti al yanında 600 700 tl lik cihaz kalsın. Olay sadece marka takıntısına dönüştü, bunu kabul etmek lazım.

• Arkadaş doğru konuya değinmiş. 2gb ramli 32 gb hafızalı bir Android telefon tüm işler için yeterlidir. İnternete girersin mailine bakarsın ufak tefek oyununda oynarsın. Parmak izi, çift kamera, yok karanlıkta çekim, 6gb ram, 4k ekran(zaten bit kadar ekran monitorde kullanmıyoruz 4k yi) fln gereksiz tüketim çılgınlığı insan soguslemek için yapılmış bir sürü şey. Alacaksanız yüksek donanımlı bir şey Çin malı xiomi oppo tarzı birşey alın 1000 1500 e 4 5 yıl kullanın. Oneplus one almıştım 2014 te 1000 tl ye hala kullanıyorum 3 4 sene daha idare eder. Android 7.1 yüklü daha ne olsun. Popüler bir telefonda oldumu yazılım sıkıntısida olmuyor. Aldigimda telefonda 4.4.2 vardı Android.

• Önceden kasmadan oyun oynayabilmek için üst donanım telefon alırdık ama artık oyun firmalarının ücretsiz her telefonda rahatça çalışacak oyun yapıp uygulama içi satın alimlarla köşeyi dönmesi yüzünden üst seviye grafikli oyun göremediğimiz için parayı telefona gömmek çok mantıksız geliyor. Xiaomi mi5 aldım alalı daha oyun yükleyip oynamadım. Diğer bütün işler için zaten maks 1000 liralık telefon işini fazlasıyla yapıyor.

• Tinder
    BoomBeach
    netflix
    instagram
    snapchat
    sahibinden
    TeamViwer

Bunlar aktıf kullandıgım uygulamalar. Telefonum arızalandığı için bir süre iphone5s kullandım ve kafayı yemek üzereydim.

Eğer uygulamalar güncelse telefon kasıyor , ram yetmiyor :)

Şuan kullandığım telefon 6S ..
  • Usta yok j3, note 5, g4 falan bilmem iphone 6 plus kullanıyorum 7 plus'ı da alıcam aşktır bu zevktir daha önce 5, 4s, 4 kullandım hep eskidiğinden dolayı yenileme ihtiyacı duydum Tr koşullarında piyasa bu Avrupada 700 € olan cihaz bizde 4 bine satılıyor haklısın fiyat aşırı uçuk bizim ülkemizde ama yapacak birşey yok değiştiremediğimiz için bu fiyatlardan alıcaz mecbur

• quote:

Orijinalden alıntı: adroid

quote:

quote:

quote:

quote:

işlemlerimi daha hızlı ve sağlıklı halletmek varken neden sürüneyim alt modellerde,

amaç işinizi halletmekse evet halledersiniz alt modelli telefonlarda da, benim araba örneğimde olduğu gibi, :) ama mevzu konforsa her zaman üst modeli tercih etmek durumundasınız,

bugün iphone 7 ile 1500tl lik samsung'u kıyaslayıp konfor farkı yok diyen insan apaçık yalan söylüyordur,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adroid

quote:

quote:

quote:

quote:

işlemlerimi daha hızlı ve sağlıklı halletmek varken neden sürüneyim alt modellerde,

amaç işinizi halletmekse evet halledersiniz alt modelli telefonlarda da, benim araba örneğimde olduğu gibi, :) ama mevzu konforsa her zaman üst modeli tercih etmek durumundasınız,

bugün iphone 7 ile 1500tl lik samsung'u kıyaslayıp konfor farkı yok diyen insan apaçık yalan söylüyordur,

Aynen ama bizim o kadar geniş bütçemiz olmadığı için alt modellerde sürünüyoruz 3.500 tl yi neremden çıkartayım ki

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.