Asgarî ücret sayesinde nefsime hâkim olmayı öğrendim. İhtiyacım olmayan şeyleri istesem de alamıyorum. Bol bol yiyerek tıka basa doyamadığım için kilo alamıyorum, sağlıklı yaşıyorum. Karıyla kızla işim istesem de olamıyor, kafeye gidip kendim kahve içemiyorum, kıza nasıl ısmarlayayım? Alkolle zaten işim olamaz. Araba falan alamadığım için bisiklete biniyorum, kendimi Danimarka başbakanı gibi hissediyorum bisiklete binerken. Gıdalarda kalite düştü, abur cubur zararlı diyorlar, zaten alamadığım için sağlığım korunuyor. İhraç olan meyve sebzelerde kimyasal var diye geri yollamışlar, bize satarlar diye bir derdim yok çünkü zaten alamiyorum. Güneş kremi 900 lira olmuş, alamadım diye bir derdim yok, zaten tatile de gidemiyorum. Bence asgarî ücret gayet yeterli, birçok şeyi isteseniz de yapamıyorsunuz bu sayede. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgarî ücret yeterli, zamma gerek yok
-
-
Asgari ücrete zam yapılması ekonomik bir facia daha demek.
-
Reisimiz hep bizi düşündüğü için işte bunlar.
-
Güzel bir sarkazm olmuş. Asgari ücretin alım gücü enflasyondan dolayı yerlerde. Ancak asgari ücretli hiçbir zaman rahat yaşayamayacak bu da bir gerçek.
Belki bu yıl ara zam verilmeyip seneye yılbaşı enflasyon + bir miktar refah payı verilebilir. Çünkü şu an piyasada yenmemiz gereken bir şey var. O da enflasyon algısı. Fiyat artışı demiyorum bakın enflasyon %60tan %40’a düşebilir ama fiyatlar adı üstünde hala %40 enflasyon varken artacaktır. Bu yıl biraz zamlanmaların insanların “evet ya eskisi kadar çok zamlanmıyor” diyebileceği bir ortama geçmemiz gerek.
Buna asgari ücretlinin de ihtiyacı var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkenin yarısı Buddhadan daha çileci bir yaşam yasiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asıl memur maaşlarına zam yapılması ekonomik bir facia demek.
reisime sağolsun aç kalarak kilo verdim.
ha diyeceksiniz ki sağlık sorunun çıkacak, otomobil alamayacaksın, çocuk yetiştiremeyeceksin.
olsun onları da sonra düşünürüz.
aynen öyle, bu ülkede hiçbir teorinin yeri yok. yahu ülkeye mal alımı bile serbest değil, sadece belli firmalar izinli. altın alımında, et alımında sadece belli firmalar alabiliyor. böyle ülke mi olur.
düşünün siz maaş alıyosunuz, devlet diyo ki: "hiçbir marketten/bakkaldan harcama yapamazsın, sadece şehrin öte yanındaki Cengiz marketten harcama yapabilirsin" sen şimdi otur ekonomi teorisi kas bakalım. böyle ülkede teori falan işlemez. komünizm gibi herşey kontrollü bu ülkede.
evet yeterli ama bunun karşılığındada vergi alınmasın hadi bakalım
-
Şöyle yapsınlar asğari ücret belirlenmesin piyasa kendi oluşup bir fiyat zaten ortaya çıkar on fiyattan vergi alınsın
-
En düşük memur maaşı 40 olacak asgari ücret 17 de kalacak
Neyse hakettiklerini yaşıyorlar
Hiç bir ücret yeterli değil.
Alım gücü yerlerde. Ne yapalım gençler, sabah işe akşam eve ot gibi mi yaşayalım?
Bir çok şey arşa çıkmışken "Aman zam olmasın herkes fiyatları güncelliyor" düşüncesi doğru değildir.
Fırsatçılık sistemi var ülkede. Rekabet bitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 17 Haziran 2024; 9:41:38 > -
Gelmeyecek ki zaten, emekliye nasıl yapmadılarsa bu sefer de asgari ücretliye yapmayacaklar.
-
Asgari ücret 10 bin liraya çekilirse talep iyice daralır. Bu da enflasyonun çakılması demektir. Vatandaş pert olur ama enflasyon tek haneye iner. Biz buna collateral damage diyoruz.
-
Asgari ücrete zam yapmayan devlet, asgari ücrete zam gelmediği halde zam yapmaya devam eden işletmeler bakalım nerede patlayacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 17 Haziran 2024; 12:37:5 >
Birine yapılınca diğerine de yapılıyor sonra özel sektöre de yansıyor işte bunu anlamayıp birde attığın cevaba bak.
-
Memur zammı ile asgari ücret zammı bir değil.Memura yılda iki kez enflasyona göre zam yapılırken asgari ücrete bu temmuz zam yapılmayabilir.Özel sektöre yansıyor diye bir şey yok.En düşük memur maaşı,asgari ücretli maaşına denk iken de böyleydi şimdi de böyle.Asıl artmaması gereken memur maaşlarıdır.Sen en düşük memur maaşını misal 40 bin yapar asgari ücreti 15 binde tutarsan en önemli ve hayati konulardan biri olan kira meselesi 40 binlik memur maaşına endeksli oluşturulur.Bundan birkaç sene önce kira sorunu yoktu.Neden ? En düşük memur maaşı ile asgari ücret birbirine çok yakındı fiyatlar eşit şekilde belirlenebiliyordu.Asgari ücretli de daha rahat ev kiralayabiliyordu.Dışardaki diğer hayati şeylerin fiyatı da enflasyon ve bu zam oranlarına göre şekilleniyordu.Tefe tüfe önemseniyordu.Gerçi bunları düşünmeyip anlamayana attığım cevaba bak neyse.Size kalırsa asgari ücret sabit kalsın memur maaşları arşa çıksın ki çıkmış vaziyette zaten.Ne de olsa devlet deniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ülkede olan asgari ücretliye oluyor her zaman.. Özellikle kirada yaşayanlar.. Birde tek çalışıyorsa eyvah ki ne eyvah.. Allah yardımcıları olsun.. Beni bile kira çok zorluyor.. Bu sene ev sahibim temmuz itibari ile kirayı 20 yaptı.. Bizde abur cuburu kestik asitli zaten içmiyorduk.. Organik ürünlere 2 kat para ödüyorum.. Bayram tatiline gidemedik ev sahibim kiraya %100 zam yapınca.. Depremde yardım için toplanan bir toplum vardı nerede o toplum? Enflasyonu asgari ücretliye yükleyip duruyorlar hani vicdan bırakın yaaa Arkadaşım yunanistana gitti ailecek ev sahibine demişler hani en uygun nerede yeriz nereye gideriz hani zar zor geldik demiş görmek için ev sahibi arabası ile hem gezdirip hem yedirmiş içirmiş ev sahibi ödemiş.. Eğer yerleşmeyi düşünürsenizde yardımcı olurum her konuda demiş iş ev vb..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Asıl memur maaşlarına zam yapılması ekonomik bir facia demek. |
Asgari ücrete zam yapılması ekonomik bir facia daha demek. |
Benzer içerikler
- başkent inşaat şikayet
- emre ayan
- türkiye nin ab ye girmesinin faydaları ve zararları
- en yüksek döviz nerede bozdurulur
- azraile tokat atan şeyh
- 112. kanal aktif etme iphone
- yeni opel grandland fiyat
- yurtdışı alışveriş limiti
- dünyanın en zengin ülkesi
- honor v3 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X