Şimdi Ara

Asgari ücretle 2002’de ve 2024’te alınabilen benzin ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asgari ücretle 2002’de 127 litre benzin alınırken, 2024’te 483 litre alınıyor.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın asgari ücretliler üzerindeki etkilerine ilişkin olarak açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 1 Ocak 2002 fiyatlarına göre net asgari ücretle alınabilecek benzin miktarının 127 litreyken, bu miktarın 1 Ocak 2024 fiyatlarına göre 483 litreye çıktığını söyledi.

Bakan Bayraktar: Asgari ücretle 2002’de 127 litre benzin alınırken, 2024’te 483 litre alınıyor

• Tabi 2002'de kaç kişi asgarî ücret ile çalışıyordu, bugün kaç kişi çalışıyor.
    Bu rakamları da paylaşmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı hesabı pastırma kullanarak yaptığınızda bugün ki durumumuzun 2002 derin kriziyle aynı olduğunu hesaplayabilirsiniz. Hemen hemen aynı çıkıyor 9 kilo alınabiliyor.

Akaryakıta gelecek olursak, ben zaten 1 yıldır ülkemizdeki akaryakıtın anormal ucuz olduğunu söylüyorum. Dünyanın hiçbir yerinde toprağında petrol çıkan ülkeler hariç 1 euroya benzin alınamadığını görebilirsiniz. Bu şekilde fena dış açık yarattığından hükümetin buna daha ne kadar dayanabileceğini bilmiyorum. Yakın tarihte 60 65 tl seviyelerine zıplamasını öngörüyorum.

• Amerika petrolü ucuz yaptırıyor Rusya zengin olmasın diye emir kulu Arap şeyhlerin topraklarından çok petrol çıkartıyor

Ayrıca o dönem ortalama ücret asgarinin 3 katı falandı muhtemelen . Şimdi ise memurlar hariç nerdeyse herkes asgari ücret almaya başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.