Şimdi Ara

Asgari ücretle yaşıyorum. '1603 TL' (Troll değildir, gerçektir.) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
11.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

*Borcum harcım yok. Taksit ile bir şey almam. Alacaksam para biriktirip öyle alırım. Bu artan 271,5 TL'yi de kenera atıyorum. Tabi hep aynı miktar kalmıyor ama en az 150-200 kalıyor. Şu an iyi para yaptım, iyi dediysem 3-5 bin.

yahu hepsini artırsan zaten yılda 1,5-2,5 bin civarı para eder ,bu bir yıl biriktirdiğin parayla ne almayı düşünüyorsun ?
    araba mı ,ev mi ,evlilik için hazırlık falan mı ?

en fazla bir telefon alırsın o kadar

geçiniyorum derken ,günde bir simit yeyip yaşayan insanda geçiniyorum diyebilir ama biz buna geçinme değil ,sürünme diyoruz
    bir insan ya günü gününe yaşamayı seçer (yüksek geliri vardır ileriyi pek düşünmez) yada düşük gelirlidir hep ilerisini düşünür
    sen ise zar zor karnını doyurup ,birde ileriyi de düşünmüyorsun

ileride evlenmeye kalksan biriktirdiğin 3-5 bin tl. ile mi yapacaksın ?
    seninkisi tam anlamıyla polyannacılık oynamak

üstelik yaşamda hiç aklında olmayan giderler çıkar ,sadece belli kalemlerle hesap yapmak ancak düşük enflasyon çıkartmak gayreti olan kurumlar için geçerli olabilir

ha şunu desen ,1600 tl. maaşla şimdilik idare edip gidiyorum ,ileride ne olur bilmem
    o zaman bir şey denilemez ,yok ise ne söylensin ?

• Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Edep edep!!

Ekonomik durumunu düzeltmesi için bulduğun çözümlerle ne kadar kaliteli bir insan olduğunu anlıyorum. Kalkmış çalışmadığım halde onun kazandığının iki katı para harcıyorum diyorsun bir de.

Ve nick Lev Tolstoy.

Sana buradan destan uzunluğunda mesajlar yazacak değilim. Gün gelecek sen de anlayacaksın.

Blok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz asosyal mi? Sen asosyal'in kralisinda haberin yok.

• Kardeş alınma ama, biz bu tür hayatlara ot gelip ot gitme diyoruz.
  • bi donanimhaberlinin 1603liralik maasinin 1000lirasini dolara cevirip yastik alti yapamamasi buyuk basarisizliktir sana onerim
    1+1 mis evin yani 2 odan var biri icin birini bul sosyal platformlar var bunun icin kirani 200 e dusur ayni zamanda internet giderlerinde azalcak hatta onuda komsularla sey ediver
    muzige suna buna para vermeyi birak hediyeyide gec her ay kenara 250 dollar atman gerek yilda 3000 dollar eder 20 yilda 60bin dollar
    20 yil sonra bu parayla kiyak emeklilik olmalisin temmettu 25 hisselerinden 6 farkli sirketten al ama ekonomik krizi bekle muklaka ondan sonra calismadan yillik 100bin tl gelirin olsun

ek : balkonuna mutlaka hidroponik sistem kur kendi sebzeni yetistir otomatik ordanda tasarufun olur
    elektirigide dogu stycek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 7 Nisan 2018; 10:38:16 >
  • Gorunuse bakilirsa alan razi satan razi durumu var memlekette. Ee bastakilere de kirbaci vurmak kaliyor...vurun kirbaci valla hic acimayin!

• Yüksek bir maaş değil, günümüz şartlarında ortalama değerde sayılabilir. İnsanların geliri de arttı artık, alım gücü yükseldi. Karı koca evli olanların yuvasına rahat 8,000 TL giriyor. Sokaklardaki lüks otomobilden tut alışveriş çılgınlığına kadar birçok şey de bu durumu doğruluyor.
  • Sen buna yaşamak mı diyorsun? Ne tatil, ne hobi, ne sanat ne de dünyayı gezme hayali! Yakında evde fotosentez yapıyorum yazacak millet

• Tek kişi o parayla idare edebiliyorsun, daha doğrusu ölmüşsün yaşadığını sanıyorsun.

Sosyal hayat yok, tatil yok, o parayla ev-araba alma şansında yok.

Bugün geçinirsin ama yarın meçhul, sadece günü kurtarıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Alışveriş açısından fiyatlar evet pahalı ama unutmayın evde yalnız evde yemek yapan bir kadın yok.

Bende yalnız yaşıyorum market ve ev alışverişim aşağı yukarı o civarda tutuyor. Ama çözemediğim fatura neden o kadar yüksek

Alıntıları Göster
    tabi orasıda var, üstüne evde düzgün bir temizlik yapmıyorsa masraflar düşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 7 Nisan 2018; 12:17:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Disenchantment

Hocam elektrik ve su çok değil mi?

Birde dg digitürk mü?
    dg doğalgaz hocam

yaşadığım şehirde su çok pahalı hocam. şehir şehir değişiyor. burada su çok pahalı bir de ben sürekli banyo yapıyorum o yüzden olabilir.

o yüzden faturalarım çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unique For All

Biraz asosyal mi? Sen asosyal'in kralisinda haberin yok.
    asosyal olmamak için partiden partiye mi gitmek zorundayız?

sinemaya gitmek yetmez mi? arkadaşların ile oturmak sohbet etmek?

ben çocuksu biriyimdir yiyecek ekmeğim olmasın giderim sinemadan konuşurum, sanattan konuşurum öyle

arabesk yapım yoktur hayat bizi ne yaptı be demiyorum

dünyanın neresinde olursan ol sevdiğin arkadaşların yok ise asosyal olursun.

arkadaşlarım da okulları için farklı şehirdeler o yüzden ara ara buluşuyoruz.

ayrıca özel hayatımdan da bahsetmedim nereden çıkardın asosyalin kralı olduğumu?

ayrıca biraz asosyal olduğumu zaten belirttim ve yalnız kalmayı da seviyorum.

hobilerimden bile bahsetmedim. bilgisayar kullanmayı severim ve ara ara küçük programcıklar yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j0nnylesh -- 7 Nisan 2018; 12:25:36 >

• sinemayı çok sevip ayda 1 kere gidebilmen her şeyin özeti.

• yine birileri hayatta kalmayı yaşamak sanıyor
  • İstanbulun neresindesin kira nasıl 400 tl. 1+1 rutubetli eve 800 tl veriyordum ikitellide

• Geçinebiliyorsan helâl olsun. Benim kalacak yerim, yeme içme, yol parası Vs herşey şirkete ait ama her ay en az 1000~1500 tl giderim var

• Asıl gerçek başlığın bu olması gerektiği konu : ARKADAŞLAR ASGARİ ÜCRETLE YAŞIYORUM 1603 TL İLE TEK BAŞIMA YAŞIYORUM VE AYLIK KAZANCIMDAN GERİYE 200 - 150 KALIYOR SİZCE BEN GEÇİNİYOR MUYUM (Troll değildir, gerçektir.) ?

hani geçiniyorum demişsin iyide sen anca kendini doyuruyorsun ilerde evlenmek istersen ancak o zaman anlarsın geçim sıkıntısının ne olduğunu birde 1 kişiye bile 1603 zar zor yetmediğini ispatlamış olduğun için teşekkür ederim

kendi dediğine göre en fazla geriye 200 yada 150 filan kalıyor demişsin buda 1 kişinin harcaması yani senin aylık harcaman asgari ücretten hesaplayınca 1400 - 1450 tl arası

diyelim evlendin tabi tr de evlenmesi o kadar kolay değil düğün masrafları eşya masrafları nişanıydı düğün salonuydu takısı çardı çurdu bitmek bilmeyen bir masrafın altına girmiş oluyorsun her 2 tarafın babası annesi yardım etmese hadi bu masrafları karşıla 1603 tl ile tabiki ancak rüyada hayal edilecek bir şey oluyor ne yazık ki bu durum

şimdi biz diyelim evlendin yukarıdaki bütün masrafları ancak kredi ile halledebilirsin tabi ailenin yeterli kenarda kazancı yoksa neyse biz bunları hallettin diyelim şimdi yaşadığın

evde 1 çocuk birde karını hayal et karın çalışmak istemiyor diyelim o zaman nasıl geçineceksin çocuğun okul masrafları arabanda yokmuş servis masrafı giyimiydi ayakkabısıydı derken 1603 tl ile 3 kişiyi nasıl geçindireceksin ve doyura bileceksin kaldı ki sen kendini kıt kanaat geçindirmeye çalışıyorsun hatta daha çok kendini kısıtlayarak geçiniyorsun

evde küçük evlenince o evde yaşamak istemez hiç bir kadın o yüzden mecbur odası fazla olan bir başka daire kiralamak zorunda kalacaksın o zaman kirada artmış olacak

başlığa şunu yazsan anlayacağım asgari ücretle tek başıma zar zor geçiniyorum bu daha gerçekçi olurdu herkes senin gibi tek başına yaşamıyor bunu neden göz ardı ettin ki ?

türkiyede asgari ücretlinin aldığı günlük maaş 73 tl şimdi 73 tl ile türkiyede depoyu fulleyip ve market alışveriş birlikte yapabilir misin bak normal yaşamdan bahsediyorum ben eğlence parti yada gece hayatından değil

sadece şu 2 şeyi aracın deposunu fulleyip ayriyeten geri kalan para ile market alışverişine çıkabilir misin türkiyede hadi gerçekleri konuşalım ?

bizim almanyadan ne farkımız var bak adamlar bu dediğim 2 sinide günlük kazanmış oldukları 70 euro ile yapabiliyor
    https://www.youtube.com/watch?v=JdhJq-53J-w
    https://www.youtube.com/watch?v=EesRPC02k4g

birde kenarda biriktirdiğim param var demişsin 3-5 bin tl filan hadi diyelim 5 bin olsun 5 bine türkiyede araba almak istersen

şu külüstür 1988 yılında çıkmış tofaşa 4000 bin tl bayman gerekiyor kaldı mı geriye 1000 tl kim bilir bu biriktirdiğin 5 bin tl yi kaç ayda biriktirmişsindir

1000 tl ye de avrupalının ve amerikalının bakmadığı düşük 3. sınıf telefonlardan ancak alırsın ama onlar kendi parasıyla 1000 le neler neler alıyorlar
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-arac-yeni-muayene-li-her-tur-arac-takasi-olur-464379305/detay

almanya da en ucuz araba fiyatları adamlar 200 euro araba alıyorlar biz 200 tlye akıllı telefon bile alamıyoruz
    https://www.youtube.com/watch?v=dNdSzOMklng&t=2s

son olarak ta türkiyede asgari ücret 2000 de olsa 1 aileyi geçindirmesi zor olur sebebi ise enflasyon düşmemesi 1 doların 4 tl olması 1 euronun 5 tl dayanması benzinin 6 tl olması

ekonomiyi her dengede bozuyor tr de buda doğal olarak marketlerden aldığımız her ürüne zam demek oluyor kısacası

ben bu yazıyı yazdım şimdi sen bunu okuyup okumayacağını orasını bilemem de büyük bir ihtimal okumak istemesin bu yazdıklarımı çünkü gerçekleri söylüyorum benim amacım konuya gelip yanlış bilgilenen insanların bilinçlenmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 7 Nisan 2018; 15:44:42 >

• Ve gelip buna yaşıyorum diyebiliyorsun.. Çok ilginç.. Muhtemelen hayatın boyunca gitmeyeceksin ama söyleyeyim : Ben de londradayim şuanda...

• quote:

Orijinalden alıntı: Usbehci

En iyi köle halinden memnun köledir. Böyle devam
    Halinden memnun olmayacak ne var açıklar mısınız. Televizyonda gördüğünüz lüks hayata özenip bunlara sahip olmayanın mutsuz olacağını mı düşünüyorsunuz. Bir insan sahip olduğu imkanlarla mutlu oluyorsa bu size niye batıyor. Adam zamanın realitesine ayak uyduruyor, hayallerde yaşayan bazı ....ler kendini başkalarıyla kıyaslayıp mutsuz oluyor.
  • GetSomeRest kullanıcısına yanıt
    Ne size ne başkasına laf anlatmaya çalışmam. Zaten anlayacak olsaydınız bu soruyu bana sormadınız. Siz de onun gibi bu "gerçekliğe" ayak uydurun ve yaşamak yerine hayatta kalmayı tercih edin. Ne diyeyim hayatta mutlu olursunuz inşallah.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.