Şimdi Ara

Asgari ücretle yaşıyorum. '1603 TL' (Troll değildir, gerçektir.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
11.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Valla dostum biz buna hayatta kalmak diyoruz.

Sana lafım yok; ama bir ömür böyle yaşayınca insan gerisine bakıp küfreder.

Bu hayatı yaşayamadık dersin işte o zaman.

Hepsini geçelim, böyle bir hayata razı olmak başka şükretmek başka.

Şükret; ama razı olma!
    Şükret; ama razı olma!

Çok vurucu olmuş hocam. +1
  • Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt
    İstanbulda olup asgari ücretle yaşayan ya süzme gerizekalıdır ya da böşkö şöhörlördö öş yök yööö diye yalan söylüyordur. İstanbulda asgari ücreti ancak üniversite öğrencileri ve ağır salaklar alır.
  • İyide dostum sen yaşamıyosun ki hayatta kalıyosun şuan. Hiç mi araban olmucak hiç mi gezmeyeceksin hiç mi aile kurmayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabiz Civciv

İstanbul'da kiralar 1000-1200 'den başlıyor sayın Asgari ücretle yaşayan ve bir matah başarmış gibi buraya konu açan şahıs
    İStanbulda sürünürler gelir burda ekmeğinin peşinde adamlara dil uzatırlar.

Ulan tiksiniyorum sizden be ; insanlara yukardan bakıp sosyetik görünüp açlıktan nefesi kokan zavallılarsınız.

Adamın belki ailesi sağ değil belki bundan bir önceki konumu çok iyi değildi. Belki kalacak evi yiyecek ekmeği yoktu nereden biliyorsunuz.?

Evet sosyal hayatı yok ama kimseye de eyvallahı yok.

En azından sizin gibi ağlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 6 Nisan 2018; 21:29:34 >
  • Yorumları okudukça gülüyorum ulan bunları yazan adamlar ya asgari ücretle çalışıyor ya babası asgari ücretle çalışıyor yada hıç çalışmıyor.

Hayır öyle değil demeyin zavallılar güruhu ülkede 28 milyon çalışan var 12 milyon asgari ücretle çalışıyor, yani nerdeyse her 2 kişiden biri asgari ücrete tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 6 Nisan 2018; 21:32:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

300 mutfak için zor, 2 poşet doldursa zaten kafadan 100-150 giriyor.

Alıntıları Göster
    Alışveriş açısından fiyatlar evet pahalı ama unutmayın evde yalnız evde yemek yapan bir kadın yok.

Bende yalnız yaşıyorum market ve ev alışverişim aşağı yukarı o civarda tutuyor. Ama çözemediğim fatura neden o kadar yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

İyide dostum sen yaşamıyosun ki hayatta kalıyosun şuan. Hiç mi araban olmucak hiç mi gezmeyeceksin hiç mi aile kurmayacaksın
    Hocam iyi hoşta ya adam bu işi bir zıplama tahtası yada geçici yapıyorsa.?
    Adam geleceğe dair planlarını değil mevcut durumunu anlatmış.
  • j0nnylesh J kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız ili neden belirtmediniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kısa zamanda maaşınız yükselir de biraz daha rahat edersiniz umarım. Hayatta başarılar. Bir mesleğiniz var, kendinizi bu meslek adına geliştirip daha iyi yerlere geleceğinize inanıyorum.
  • Kanka borç versene

• Bu para zaten adı üstünde asgari geçim ücreti.Sıkıntı bir ihtiyaç olduğunda başlar.Aylık kenara 200 atıyorsa yılda 2400 liralık bir hareket alanı oluyor.Giyime 500-600 harcasa kalır geriye 1800.Bir ev eşyası bozulsa, beklenmedik bir ihtiyaç olsa baya sıkıntı çeker.Burda daha önemli olan bir şey var.Bir kız arkadaş gördüm sanki.Dostum bu şekilde yaşarsın ama kız işine girersen ayvayı yersin.Sakın evleneyim çocuk yapayım deme.Eşin çalışsa dahi çok zorluk çekersiniz.Bir de çocuğa yazık olur.O yüzden çavuşa sahip çıkalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada baba parasıyla ahkâm kesen çoluk çocuğa bakma kardeşim, helal olsun.

Kendi gelirine göre düzen kurmuşsun işte. Refah içinde yaşadığını iddia etmemişsin zaten, millet niye zıplamış anlamadım. Kimse üniversite mezunu ya da girişimci olmak zorunda değil. Ne olacak yani, çalışmayacaksın da açlıktan ölmeyi mi bekleyeceksin?
  • okurken kalbim sızladı hocam.kendim üniversite öğrencisiyim ben de düşünüyorum mezun olunca nasıl geçinirim,ne kadar maaş alırım? diye.Şimdilerde aylık aldıgım harçlığımı idareli olarak harcıyorum,biriktiriyorum bir şeyi alırken bir iki kere mutlaka düşünüyorum yoksa.Allah yardımcın olsun inşallah daha iyi bir iş şartalrına kavuşursun zira asgari ücret bence yaşamaya çalışmaktan öteye bir şey vaddetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

kimse şeyinin keyfine istanbulda gelmiyor komik olma

Alıntıları Göster
    Hadi boş yapma uza
  • Nerede yaşıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Hocam iyi hoşta ya adam bu işi bir zıplama tahtası yada geçici yapıyorsa.?
    Adam geleceğe dair planlarını değil mevcut durumunu anlatmış.

Bende mevcut durumu yorumladım zaten ve değişmesi gerektiğine vurgu yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: Absence In Entity

Bunu okuyacak kız yoktur da, eşinizin ne kadar kazandığı değil, size ne kadar düşkün olduğu ve destek çıktığı önemlidir.

İpsiz sapsız adamla evlenmek ile zengin ve hayırsız koca ile evlenmek arasında hiç bir fark yoktur.

Elit beyler eqlesin.
    ben çok elitim öyle böyle değil, ekledim seni bro.

• Kardeş nedendir bilinmez konu başlığını okuduğum an yemin ederim şu haberi gördüğüm anki hissettiklerimle aynı şeyi hissettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: j0nnylesh

tel fatura 30 kusur

net 50 kusur

d.g 100

su 120

elektrik 100

Alıntıları Göster
    Su tek kişi için gerçekten fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 7 Nisan 2018; 1:41:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.