Şimdi Ara

Asgari ücretle yaşıyorum. '1603 TL' (Troll değildir, gerçektir.) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
11.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş nasıl bari atan günahlarını affetmiş mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GetSomeRest kullanıcısına yanıt
    ben soruna cevap vereyim tuketim toplumlarinda eylence sadece tuketilerek elde ediliyor ve mutluluk tuketilerek elde ediliyor ayni sekilde bu sayede tukettikce tukenen ve tukendikce agliyan bi nesil var
    adama 30bintl yetmiyor niye cunku tuketmeye odaklanmis anladigi teksey tuketmek tukendigindede yetmiyo diye agliyor
    genel olarak gunah kecileri ariyolar ve o gunah kecileride siyasetciler oluyor veya patron veya su bu o .... belkide sen aahahaha
  • Ayda 2.400 TL maaşım var ve eşim ev hanımı + İlkokul 3. sınıfta birde çocuğum var.

Evim kira 2+1 ve aylık kirası 650 TL.

Focus SW aracım var ve her gün araç kullanıyor olmasam da aylık masrafı kafadan 200/250 TL.

Aylık mutfak masrafımız ortalama 500 TL. Tabii ki her istediğimizi yiyemiyoruz ama orta halli için uygun şekilde besleniyoruz sanırım. Ailede sigara ve alkol kullanan olmaması da sanırım bu durumu adımıza avantaja çeviriyor.

Aylık ortalama 500/600 TL kredi kartı borcumuz değişmiyor. Biri bitip bir diğeri başlayacağı içinde değişmeyecek sanırım. Yılın belli dönemlerinde (araç sigortası v.s) 2-3 ay 1000 TL civarına fırladığı oluyor.

Her ay elektrik + su ortalama 200 TL.

Pazar masrafımız her gördüğümüze yapışmamak ve mevsim sebze+meyvelerini almamak kaydı ile 200 TL.

Ekstra (200-300 TL) bir şeyler çıktığında o ay bizim için tam bir yıkım olsa da altından kalkıyoruz.

Bazı arkadaşların da dediği gibi sabah/akşam simit yemiyoruz. Tabii her gün bal/börek de olmuyor ama yaşamamıza yetiyor. Hatta işten vakit bulsak belki tatile bile gidebiliriz : )).

Ailemden kalan, kirada olmayan fakat satıştaki bir evim var. Satılırsa ve kısmetse oturmak zorunda olduğum yerden bir ev alıp belki kiradan kurtulurum.

Açıkçası 3 kişilik ve kısmen ucuz bir memlekette 2.400 TL her ihtiyacı karşılamasa da hayatta kalmamıza ucu ucuna yetiyor diyelim. Sadece günü geçiriyoruz, kanaat ediyoruz ve gelecek için bir plan yapamıyoruz. Başka bir şey yok ...

• Ah be kardeşim adamlar kepçeyle götürürken size damlayla veriyorlar...ama halinden memnunsan yapacak birşey yok maalesef :)
  • Asıl gerçek başlığın bu olması gerektiği konu : ARKADAŞLAR ASGARİ ÜCRETLE YAŞIYORUM 1603 TL İLE TEK BAŞIMA YAŞIYORUM VE AYLIK KAZANCIMDAN GERİYE 200 - 150 KALIYOR SİZCE BEN GEÇİNİYOR MUYUM (Troll değildir, gerçektir.) ?

hani geçiniyorum demişsin iyide sen anca kendini doyuruyorsun ilerde evlenmek istersen ancak o zaman anlarsın geçim sıkıntısının ne olduğunu birde 1 kişiye bile 1603 zar zor yetmediğini ispatlamış olduğun için teşekkür ederim

kendi dediğine göre en fazla geriye 200 yada 150 filan kalıyor demişsin buda 1 kişinin harcaması yani senin aylık harcaman asgari ücretten hesaplayınca 1400 - 1450 tl arası

diyelim evlendin tabi tr de evlenmesi o kadar kolay değil düğün masrafları eşya masrafları nişanıydı düğün salonuydu takısı çardı çurdu bitmek bilmeyen bir masrafın altına girmiş oluyorsun her 2 tarafın babası annesi yardım etmese hadi bu masrafları karşıla 1603 tl ile tabiki ancak rüyada hayal edilecek bir şey oluyor ne yazık ki bu durum

şimdi biz diyelim evlendin yukarıdaki bütün masrafları ancak kredi ile halledebilirsin tabi ailenin yeterli kenarda kazancı yoksa neyse biz bunları hallettin diyelim şimdi yaşadığın

evde 1 çocuk birde karını hayal et karın çalışmak istemiyor diyelim o zaman nasıl geçineceksin çocuğun okul masrafları arabanda yokmuş servis masrafı giyimiydi ayakkabısıydı derken 1603 tl ile 3 kişiyi nasıl geçindireceksin ve doyura bileceksin kaldı ki sen kendini kıt kanaat geçindirmeye çalışıyorsun hatta daha çok kendini kısıtlayarak geçiniyorsun

evde küçük evlenince o evde yaşamak istemez hiç bir kadın o yüzden mecbur odası fazla olan bir başka daire kiralamak zorunda kalacaksın o zaman kirada artmış olacak

başlığa şunu yazsan anlayacağım asgari ücretle tek başıma zar zor geçiniyorum bu daha gerçekçi olurdu herkes senin gibi tek başına yaşamıyor bunu neden göz ardı ettin ki ?

türkiyede asgari ücretlinin aldığı günlük maaş 73 tl şimdi 73 tl ile türkiyede depoyu fulleyip ve market alışveriş birlikte yapabilir misin bak normal yaşamdan bahsediyorum ben eğlence parti yada gece hayatından değil

sadece şu 2 şeyi aracın deposunu fulleyip ayriyeten geri kalan para ile market alışverişine çıkabilir misin türkiyede hadi gerçekleri konuşalım ?

bizim almanyadan ne farkımız var bak adamlar bu dediğim 2 sinide günlük kazanmış oldukları 70 euro ile yapabiliyor

birde kenarda biriktirdiğim param var demişsin 3-5 bin tl filan hadi diyelim 5 bin olsun 5 bine türkiyede araba almak istersen

şu külüstür 1988 yılında çıkmış tofaşa 4000 bin tl bayman gerekiyor kaldı mı geriye 1000 tl kim bilir bu biriktirdiğin 5 bin tl yi kaç ayda biriktirmişsindir

1000 tl ye de avrupalının ve amerikalının bakmadığı düşük 3. sınıf telefonlardan ancak alırsın ama onlar kendi parasıyla 1000 le neler neler alıyorlar

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-arac-yeni-muayene-li-her-tur-arac-takasi-olur-464379305/detay

almanya da en ucuz araba fiyatları adamlar 200 euro araba alıyorlar biz 200 tlye akıllı telefon bile alamıyoruz

son olarak ta türkiyede asgari ücret 2000 de olsa 1 aileyi geçindirmesi zor olur sebebi ise enflasyon düşmemesi 1 doların 4 tl olması 1 euronun 5 tl dayanması benzinin 6 tl olması ekonomiyi her dengede bozuyor tr de buda doğal olarak marketlerden aldığımız her ürüne zam demek oluyor kısacası ben bu yazıyı yazdım şimdi sen bunu okuyup okumayacağını orasını bilemem de büyük bir ihtimal okumak istemesin bu yazdıklarımı çünkü gerçekleri söylüyorum benim amacım konuya gelip yanlış bilgilenen insanların bilinçlenmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 7 Nisan 2018; 17:7:4 >

• Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt
    Evet ben şahidim. Etiler Maslak bebek şişli Pangaltı vs 1000 liradan başlıyor.

• Helal olsun senin bu yaptığını yapamayan gevşeklere bakma.

• harce74 kullanıcısına yanıt
    sana altin nasihat vereyim
    nekadar haklida olsan siyasetcileri suclayip sonuc elde edemezsin cunku bu vergiler hic kalkmicak hic azalmicak tam tersine artcak bu konuda yapabilcegimiz hic bi sey yok (hic sandik mandik deme o hikaye)
    kendi basimiza cozum uretmeliyiz kendi basimizin caresine bakmaliyiz bununda tek yolu maasin ne olursa olsun ayagini yorganina gore uzatip mutlaka ne kadar az olursa olsun mutlaka kenara para koyup biriktirip bizi sonuca ulastircak yatirimi yapmamizdir
    bu yatirmi arsaylami yaparsin cripto paraylami yaparsin borsaylami yaparsin bilemem ama yatirim icin kenara para koymali onun icinde paraya olan bagimliligi mutlaka azaltmak gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

sana altin nasihat vereyim
    nekadar haklida olsan siyasetcileri suclayip sonuc elde edemezsin cunku bu vergiler hic kalkmicak hic azalmicak tam tersine artcak bu konuda yapabilcegimiz hic bi sey yok (hic sandik mandik deme o hikaye)
    kendi basimiza cozum uretmeliyiz kendi basimizin caresine bakmaliyiz bununda tek yolu maasin ne olursa olsun ayagini yorganina gore uzatip mutlaka ne kadar az olursa olsun mutlaka kenara para koyup biriktirip bizi sonuca ulastircak yatirimi yapmamizdir
    bu yatirmi arsaylami yaparsin cripto paraylami yaparsin borsaylami yaparsin bilemem ama yatirim icin kenara para koymali onun icinde paraya olan bagimliligi mutlaka azaltmak gerekli
    zaten sorun orada herkes kendisini düşünüyor ve bireysel olmak yerine toplumsal hareket edilseydi şu anda kimse bu durumlara düşmezdi seni 1940 ların almanyasına götüreceğim ve sana kendine şunu sormanı isteyeceğim izlediğin videodaki farkı bulmanı yani şimdiki almanya ile kıyaslama yapmanı isteyeceğim

not: konu sahibi insanlara yanlış bilgiler verdiği için onu düzeltmek durumunda kaldım 1603 tl ile daha kendisini zar zor doyuruyor sonra buna şükür ediyor ve modern köleliğin pençesinden olduğununda farkında değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 7 Nisan 2018; 20:31:17 >

• Hiç ama hiç inandırıcı gelmedi
  • Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır sözündeki yiğitsin ve yoğurtuda cesurca yiyorsun. Sana helal olsun adam.
  • kardeş buna yaşamak denirse yaşıyorsun.. kötü durumda değilsin ama iyi durumda hiç değilsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: harce74

Asıl gerçek başlığın bu olması gerektiği konu : ARKADAŞLAR ASGARİ ÜCRETLE YAŞIYORUM 1603 TL İLE TEK BAŞIMA YAŞIYORUM VE AYLIK KAZANCIMDAN GERİYE 200 - 150 KALIYOR SİZCE BEN GEÇİNİYOR MUYUM (Troll değildir, gerçektir.) ?

hani geçiniyorum demişsin iyide sen anca kendini doyuruyorsun ilerde evlenmek istersen ancak o zaman anlarsın geçim sıkıntısının ne olduğunu birde 1 kişiye bile 1603 zar zor yetmediğini ispatlamış olduğun için teşekkür ederim

kendi dediğine göre en fazla geriye 200 yada 150 filan kalıyor demişsin buda 1 kişinin harcaması yani senin aylık harcaman asgari ücretten hesaplayınca 1400 - 1450 tl arası

diyelim evlendin tabi tr de evlenmesi o kadar kolay değil düğün masrafları eşya masrafları nişanıydı düğün salonuydu takısı çardı çurdu bitmek bilmeyen bir masrafın altına girmiş oluyorsun her 2 tarafın babası annesi yardım etmese hadi bu masrafları karşıla 1603 tl ile tabiki ancak rüyada hayal edilecek bir şey oluyor ne yazık ki bu durum

şimdi biz diyelim evlendin yukarıdaki bütün masrafları ancak kredi ile halledebilirsin tabi ailenin yeterli kenarda kazancı yoksa neyse biz bunları hallettin diyelim şimdi yaşadığın

evde 1 çocuk birde karını hayal et karın çalışmak istemiyor diyelim o zaman nasıl geçineceksin çocuğun okul masrafları arabanda yokmuş servis masrafı giyimiydi ayakkabısıydı derken 1603 tl ile 3 kişiyi nasıl geçindireceksin ve doyura bileceksin kaldı ki sen kendini kıt kanaat geçindirmeye çalışıyorsun hatta daha çok kendini kısıtlayarak geçiniyorsun

evde küçük evlenince o evde yaşamak istemez hiç bir kadın o yüzden mecbur odası fazla olan bir başka daire kiralamak zorunda kalacaksın o zaman kirada artmış olacak

başlığa şunu yazsan anlayacağım asgari ücretle tek başıma zar zor geçiniyorum bu daha gerçekçi olurdu herkes senin gibi tek başına yaşamıyor bunu neden göz ardı ettin ki ?

türkiyede asgari ücretlinin aldığı günlük maaş 73 tl şimdi 73 tl ile türkiyede depoyu fulleyip ve market alışveriş birlikte yapabilir misin bak normal yaşamdan bahsediyorum ben eğlence parti yada gece hayatından değil

sadece şu 2 şeyi aracın deposunu fulleyip ayriyeten geri kalan para ile market alışverişine çıkabilir misin türkiyede hadi gerçekleri konuşalım ?

bizim almanyadan ne farkımız var bak adamlar bu dediğim 2 sinide günlük kazanmış oldukları 70 euro ile yapabiliyor
    https://www.youtube.com/watch?v=JdhJq-53J-w
    https://www.youtube.com/watch?v=EesRPC02k4g

birde kenarda biriktirdiğim param var demişsin 3-5 bin tl filan hadi diyelim 5 bin olsun 5 bine türkiyede araba almak istersen

şu külüstür 1988 yılında çıkmış tofaşa 4000 bin tl bayman gerekiyor kaldı mı geriye 1000 tl kim bilir bu biriktirdiğin 5 bin tl yi kaç ayda biriktirmişsindir

1000 tl ye de avrupalının ve amerikalının bakmadığı düşük 3. sınıf telefonlardan ancak alırsın ama onlar kendi parasıyla 1000 le neler neler alıyorlar
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-arac-yeni-muayene-li-her-tur-arac-takasi-olur-464379305/detay

almanya da en ucuz araba fiyatları adamlar 200 euro araba alıyorlar biz 200 tlye akıllı telefon bile alamıyoruz
    https://www.youtube.com/watch?v=dNdSzOMklng&t=2s

son olarak ta türkiyede asgari ücret 2000 de olsa 1 aileyi geçindirmesi zor olur sebebi ise enflasyon düşmemesi 1 doların 4 tl olması 1 euronun 5 tl dayanması benzinin 6 tl olması

ekonomiyi her dengede bozuyor tr de buda doğal olarak marketlerden aldığımız her ürüne zam demek oluyor kısacası

ben bu yazıyı yazdım şimdi sen bunu okuyup okumayacağını orasını bilemem de büyük bir ihtimal okumak istemesin bu yazdıklarımı çünkü gerçekleri söylüyorum benim amacım konuya gelip yanlış bilgilenen insanların bilinçlenmesi
    dediklerin doğru da neden beni azarlar gibi bunları yazdın anlamadım :)

ben de böyle düşünüyorum zaten.

koca koca yazdım akpli değilim diye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gkn_07

Hiç ama hiç inandırıcı gelmedi
    ne anlamda gelmedi yardımcı olabilirim.

villada yaşıyorum deseydim inanma fakat ben atıp tutup yüceltmedim.
  • harce74 kullanıcısına yanıt
    serbest piyasada isler boyle isler birileri kaybedecek ki birileri kazansin bende isterim herkez kazansin ama bu imkagamsiz bugunun turkiyesinde yapcak bisey yok hemde hic bi sey yok yapilacak teksey kendi basimizin caresine bakmak
    toplum deyismemek icin gelismemek icin akil almaz bi direnc gelistirmis sadece biz degil butun orta dogu ulkeleri ayni direnci gelistirmis
  • quote:

Orijinalden alıntı: j0nnylesh

dediklerin doğru da neden beni azarlar gibi bunları yazdın anlamadım :)

ben de böyle düşünüyorum zaten.

koca koca yazdım akpli değilim diye :)

Alıntıları Göster
    1603 tl ile geçirdiğinizi düşünüyorsunuz ama modern kölelikle boğuşuyoruz hepimiz özelikle türkiyede siz sadece kendinizi düşünerek konu açmışsınız bu parayı sadece siz kazanmıyorsunuz

türkiyede neredeyse çalışanların yarısından çoğu asgari ücret ile çalıştırılıyor buda genel bir meselemiz olduğu demektir yani burada çıkıp ben geçiniyorum ya geçinmekte zorluk çekenler düşünsün demiş gibi oluyorsunuz ve böyle derseniz bunu eleştirmek herkesin hakkı olmuş olur

yazdığım yazıları azarlamak yerine eleştiri olarak görünüz

benim görüşüm bu yönde idi yazınızda tek başına yaşadığınızı yazınıza göre aylık 1400 - 1450 tl harcamanız olduğunu gördüm yani kıt kanaat geçiniyorsunuz

ve sizi azarlamak yerine önceden de dediğim gibi eleştirdim hatta teşekkür ettim 1 kişi asgari ücret ile nasıl geçinebilir bunu görmüş oldum ve sonuç olarak 1603 tl ile 1 kişinin bile zar zor geçindiğini anlamış olduk hepimiz sayenizde

ve bakın siz genelde günü kurtarmanın peşindesiniz allah korusun yarın öbür gün bir kaza geçirseniz hastane masrafları ne olacak yada en küçük probleminiz şu olsun atıyorum evdeki tv bozuldu yada buz dolabı yada bilgisayarınız o zaman ne olacak geriye kalan 200 tl ile nasıl herhangi sıkıntınızı çözümleye bileceksiniz sadece düşünün düşünmek her zaman akıl yoludur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 7 Nisan 2018; 23:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

serbest piyasada isler boyle isler birileri kaybedecek ki birileri kazansin bende isterim herkez kazansin ama bu imkagamsiz bugunun turkiyesinde yapcak bisey yok hemde hic bi sey yok yapilacak teksey kendi basimizin caresine bakmak
    toplum deyismemek icin gelismemek icin akil almaz bi direnc gelistirmis sadece biz degil butun orta dogu ulkeleri ayni direnci gelistirmis
    bakın bu düzen sonsuza kadar böyle gitmez elbet bir yerde bu zincir kırılacak ama benim korkum bu olaylarda hiç bir ilgisi olmayan insanlara zarar gelmesinde yani ben kendime bakarım beni ilgilendirmez devri eskide kaldı gibi ya herkes birlikte kuyuya düşecek yada herkes birlikte şafağa çıkacak gelecek bizi nereye götürür bunu ne ben ne siz hatta kimse bilemez ama tarihte bu zincirlerin çoğu kez kırıldığı yaşanılmış o yüzden umudunuzu yitirmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Demasoni

Nerden bilicem la senin hangi acidan baktigini

Makarnayı kendin ye ben kalamar yiyorum
    abi o değil de kalamar kadar iğrenç bir şey tatmadım hayatımda nasıl yiyorsunuz :D
  • Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt
    Niye İstanbul'da yaşıyorsun? Hem asgari ücret alıyorsun hem de 1200 lira kira vermek istiyorsun. Dünyanın her yerinde geçerli bu. Amerika'da herkes Manhatten'da mı oturuyor? Öyleyse yıllık 1 milyon dolar kazanıyor alayı.

Dönün babalarınızın memleketine, gidin köyünüze demiyorum şehrinize gidin. Hem boğazı göreyim hem Yozgat gibi kira vereyim.

1600 lira insan gibi yaşamayı bırak aç kalmamak için bile az bir rakam. Ama herkes yığılmış ufacık yerlere isyan ediyor. Üstüne para verseler gitmem İstanbul'a ben mesela. Gidince bunalıyorum resmen. O nasıl bir kalabalık. Tapıyor insanlar bu kalabalığa, gökdelenlere.
  • Tek sıkıntınız tek yaşamanız çalışan birisi olmadan çocuklu ev geçinemez .

Dedikleri gibi herkes dünyadaki materyalist düzene ayak uydurmak zorunda değil. Minimalizm dünyanın kabul ettiği şey olmadığı için birileri yakıyor, yıkıyor birileri lüks beğenmiyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.