Şimdi Ara

Asgari ücretle yaşıyorum. '1603 TL' (Troll değildir, gerçektir.) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
11.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adam 400 lira demiş 😄 yani kiran 700-800 olduğun an sıçtın. Ot gibi bile yaşayamıyorsun. Ayrıca o para ile aile kurmak imkansız. Devlet sana bildiğin yalnız geber diyor.
  • tel+elekt+dgaz+su ya çok para veriyorsun.
  • Bugün bu forumda ne kadar iğrenç insanlar olduğunu gördüm bu konu sayesinde. Arkadaşın doğru yazıp yazmadığını bilemeyiz ama sonuçta asgari ücret bu ve çoğu kişi bu ücret ile geçiniyor ve doğruluk payı yüksektir diye düşünüyorum ama yapılan yorumları görüyorum da içler acısı. Herkes ezmiş ne laflar yapmış. Umarım bir gün sizde bu duruma düşersiniz de ozaman inşallah bu yaptığınız yorumlar aklınıza gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Niye İstanbul'da yaşıyorsun? Hem asgari ücret alıyorsun hem de 1200 lira kira vermek istiyorsun. Dünyanın her yerinde geçerli bu. Amerika'da herkes Manhatten'da mı oturuyor? Öyleyse yıllık 1 milyon dolar kazanıyor alayı.

Dönün babalarınızın memleketine, gidin köyünüze demiyorum şehrinize gidin. Hem boğazı göreyim hem Yozgat gibi kira vereyim.

1600 lira insan gibi yaşamayı bırak aç kalmamak için bile az bir rakam. Ama herkes yığılmış ufacık yerlere isyan ediyor. Üstüne para verseler gitmem İstanbul'a ben mesela. Gidince bunalıyorum resmen. O nasıl bir kalabalık. Tapıyor insanlar bu kalabalığa, gökdelenlere.
    Ben İstanbul'da yaşıyorum ve kirada değilim. Ama kirada olmamam kira ücretlerini bilmememe engel değil. O yüzden kudurmana başka yerde devam etmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

İStanbulda sürünürler gelir burda ekmeğinin peşinde adamlara dil uzatırlar.

Ulan tiksiniyorum sizden be ; insanlara yukardan bakıp sosyetik görünüp açlıktan nefesi kokan zavallılarsınız.

Adamın belki ailesi sağ değil belki bundan bir önceki konumu çok iyi değildi. Belki kalacak evi yiyecek ekmeği yoktu nereden biliyorsunuz.?

Evet sosyal hayatı yok ama kimseye de eyvallahı yok.

En azından sizin gibi ağlamıyor.

Alıntıları Göster
    Çok şükür sürünmüyorum kendi evim var ancak şu anki yaşantıyı ve alınan maaşlarla nasıl İstanbul'da hayatta kalınabildiğini biliyorum, bilmemem için bir sebep de yok. Asıl kuduran sürünen sensin. Senin bir aylık masrafını 1 haftada yapabiliyorum o yüzden biraz daha ağla kudur yırt bir yerlerini

• harce74 kullanıcısına yanıt
    sen aydinlanmaya hazir bi gence benziyosun bi soz vardir onundeki bin yili goremezsen gunu yasarsin diye
    bi sonraki devir post industrial zaman yani industri sonrasi devir mavi yakanin olmadigi cogu isin makinelerin tek elinde yaptigi guzel bi devir ama bi basamagi atladigimizdan bu devre gecmemiz cok zor olcak cok suruncez cok acilar cekecez soyle dusun amerika yerlileri gelismemk icin bizimki gibi direnc uyguladilar ve gelismediler cok az kismi haric gerisi soy kirima ugradi kurtulanlarin cogusu taraf deyistirenlerdi onlar yasamayi hakettiler diyerleride yok olmayi cunku doganin bi kanunu vardir oda guclu yasar zayif olur ki ulkenin iq ortalamasina bakinca evet cok azimiz yasicak ve gerisi yok olacak bu bizim sucumuz deyil zayifi yasatanlarin sucu hani bi karikatur vardiya bizi yapay zeka yok edecek diyor oda diyoki yok bizi gerizeka yok edecek... evet gercekten olcak olan bu
  • 1+1 kira 400 tl

Bsg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölmüş, ağlayanı yok ...
  • Tüm konuyu okumadım ama belki söyleyen olmuştur, ben yine de belirteyim "KARDEŞ SEN MALESEF YAŞAMIYORSUN, HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYORSUN" yazık günah yaşıyorum deme bari.

• Kardeş meslek ney?

Yaş kaç? İşinin zorluğu nasıl?

Direk eleştiren trol zorbalara bakma sen. Hayat şartları. Her üniversite mezunu o dediğin şartlara 1 2 yıl idare eder. (En iyi üniler hariçte tabi)

• quote:

Orijinalden alıntı: j0nnylesh

kendime hediye alıyorum dediğim kısım içinde ayakkabı vb şeyler var :)

ben tavuk eti dışında bir et yiyemiyorum. genelde bakliyat yerim.

su dışında bir şey içmem. 300 liraya çok rahat dönüyor.

dediğim gibi bir şey alacağım zaman biriktiriyorum. iphone 4s kullanıyorum.

araba hayalim yok ehliyetim de yok. pc fena değil lol açsa yetiyor zaten oynadığım bir o var bu aralar.
    tatile çıkamıyorum ve spor da yapmıyorum çünkü çok pahalı geliyor. bütçe kaldırmıyor.

Senin hayalin olmaya bilir kardeş ama eve gelecek 2. Kişinin çok hayali olur. Onun için kesinlikle 2. Kişiyi düşünme,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış anlaşılma olmuş. Adam 1603 lira ile gecinebildigini, daha doğrusu hayatta kalabildigini söylemiş. İnsanın İstanbulda hayatta kalabilmesi icin paraya gerek yok, önemli olan yaşayabilmek insan olduğunu hissedebilmek

• quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

Ayda 2.400 TL maaşım var ve eşim ev hanımı + İlkokul 3. sınıfta birde çocuğum var.

Evim kira 2+1 ve aylık kirası 650 TL.

Focus SW aracım var ve her gün araç kullanıyor olmasam da aylık masrafı kafadan 200/250 TL.

Aylık mutfak masrafımız ortalama 500 TL. Tabii ki her istediğimizi yiyemiyoruz ama orta halli için uygun şekilde besleniyoruz sanırım. Ailede sigara ve alkol kullanan olmaması da sanırım bu durumu adımıza avantaja çeviriyor.

Aylık ortalama 500/600 TL kredi kartı borcumuz değişmiyor. Biri bitip bir diğeri başlayacağı içinde değişmeyecek sanırım. Yılın belli dönemlerinde (araç sigortası v.s) 2-3 ay 1000 TL civarına fırladığı oluyor.

Her ay elektrik + su ortalama 200 TL.

Pazar masrafımız her gördüğümüze yapışmamak ve mevsim sebze+meyvelerini almamak kaydı ile 200 TL.

Ekstra (200-300 TL) bir şeyler çıktığında o ay bizim için tam bir yıkım olsa da altından kalkıyoruz.

Bazı arkadaşların da dediği gibi sabah/akşam simit yemiyoruz. Tabii her gün bal/börek de olmuyor ama yaşamamıza yetiyor. Hatta işten vakit bulsak belki tatile bile gidebiliriz : )).

Ailemden kalan, kirada olmayan fakat satıştaki bir evim var. Satılırsa ve kısmetse oturmak zorunda olduğum yerden bir ev alıp belki kiradan kurtulurum.

Açıkçası 3 kişilik ve kısmen ucuz bir memlekette 2.400 TL her ihtiyacı karşılamasa da hayatta kalmamıza ucu ucuna yetiyor diyelim. Sadece günü geçiriyoruz, kanaat ediyoruz ve gelecek için bir plan yapamıyoruz. Başka bir şey yok ...
    hocam güzel demişsinizde çocuğunuzun okul masrafı haftasonu harcamalarınız giyim masrafınız evin bakımı beyazeşya tamir veya yenileme cep telefonu vb. olmuyormu bunların tümünü kredi kartınızın aylık 500 tl harcama limitinizle mi karşılıyorsunuz.

• Açmış fake hesapla gelmiş algı yaratıyor Şu başlıgı 1600 küsür tl ile hayatta kalıyorum olarak değişirsen güzel olacak buna yaşamak denmez.
  • Kendi adıma konuşursam, tek başına yaşıyor olsam ve kirada oturuyor olsam aylık 2500'den aşağısı kesmezdi beni. Yani buna yaşamak denmez gerçekten. Geçinmek denir o ayrı mesele tabii. Öğrenci hayatı gibi bir hayat.

Bu parayla geçiniyor olman başarı mı ya da tebrik edilmesi mi gerekiyor bilmiyorum ama kabullenmemek lazım böyle bir hayatı. Daha iyisi için uğraşmak lazım.

Sağlık kısmı var bu işin daha. E yani mesela ay ortasında hiç mi canın şöyle bir buçuk iskender ve tatlı çekmeyecek. Kışın kazak, mont, hırka... bunlar hiç mi alınmayacak. Yaz 1 haftada olsa şöyle stresten kaçmaz mı insan Ege'ye veya Akdeniz'e. Belki ben keyfime düşkün birisiyimdir ama şu profilden çıkarılabilecek tek şey hayat Türkiye'de gerçekten zor.
  • iTunes de müzik indirmek için aldığın iPhone taksidi ?

Üzerine aldığın kılık kıyafet ve ayakkabı ?

Ve daha nice ek şeyler var dostum. Tek kişi 1600 lirayla tek başına geçinebilir mi ? İmkansız.

• Kız olsan evlenilirdi seninle.

Forumdaki bekar kız arkadaşlara önerim bu arkadaşı kaçırmayın.

• Konu sahibine neden bu kadar yükleniyorsunuz anlamıyorum.
    Adam hakkıyla çalışıyor, çalmadan çırpmadan para kazanıyor ve nasıl yaşadığını anlatıyor.
    Napsın kendini mi assın veya sokağa çıkıp önüne gelenin üstüne benzin döküp mü yaksın??
    Burada elemanı atıp tutanların çoğu eminin öğrencidir ve çalışmanın geçinmenin ne demek olduğunu bilmiyordur...
  • Eleman rust 2 oynuyor farkinda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Resitales

hocam güzel demişsinizde çocuğunuzun okul masrafı haftasonu harcamalarınız giyim masrafınız evin bakımı beyazeşya tamir veya yenileme cep telefonu vb. olmuyormu bunların tümünü kredi kartınızın aylık 500 tl harcama limitinizle mi karşılıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun. Aylık 125 TL servis ve haftalık 20 TL' de (günde 2 meyve suyu veya süt + kek) eklersek 200-250 TL arası da onu eklemek gerekiyor. Devlet okulunda okuduğu için ekstra çok bir masrafı çıkmıyor. Kızım sabah kahvaltısını yapıyor ve ister öğlen kekini yiyor, isterse 2 TL' ye tost alıyor. Bu haftalık gideri çok oynatan bir şey değil.

Evin bakımından kastettiğinizi anlamadım. Hali hazırda elinden her iş gelen bir adam olduğumdan evimize bakım gerekecek bir durum henüz cereyan etmedi. Zira oturduğum bina henüz 1 senesini doldurmadı. Beyaz eşyalarımın çoğu ise her ne kadar henüz hiç arızalanmamış olsa da, zaten çoğu 7 senelik garantisini tamamlamadı.

Cep telefon faturalarımız eşimin ve benim 25+25 TL ve ev internet faturamız 60 TL.

Bakın hesaba katmadığım 300/350 TL daha yok yere masrafa soktunuz beni. Benim 1900 TL' lik hesap oldu size 2.250 TL! Bende kendi kendime "bu kadar para nereye gidiyor" diyorum her ay, desenize hesaba katmadığım harcamalar var : ) ...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.