Şimdi Ara

Aşı konusunda...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yoğunluk sebebiyle haberleri takip edemiyorum pek. Mayıs ayında covid geçirdim. Bir kaç gün ağrım olsa da genel olarak iyiydim. Bana şuan aşı yapılmıyor. Aşı olan çevremdeki insanların yan etkilerden çok sıkıntı yaşadığına şahit oluyorum.

Aşı olan ile hasta olan bazı durumlarda neredeyse aynı problemi yaşıyor.

Aşı olan virüs bulaştırma orsnı hasta olup iyileşen ile aynı ise bu durumda bana neden Aşı olmam gerektiği konusunda bilimsel bir açıklama yapabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sahip olunan vücut direnci,
    • vücudun bünyesinde barındırdığı bilinen hastalıklar,
    • vücudun bünyesinde barındırdığı ama gizli olan hastalıklar,
    • sürekli kullanılan ilaçlar (ilaca bağımlı olanlar var, şeker-tansiyon vb.),
    • bir virüs ile karşılaşma neticesinde vücudun virüse karşı direnç gösterme-artırma-antikor üretebilme yeteneği,
    • yeni bir virüs karşısında bilinen hastalıkların ne tür bir etkiye maruz kalacağı ve göstereceği tepki,
    • yeni bir virüs karşısında gizli hastalıkların ne tür bir etkiye maruz kalacağı ve göstereceği tepki,
    • yaş faktörü..

ilk aklıma gelenler. bu yazdıklarıma ilave edebilecek olanlar var ise eklesin.

bu şartlar altında, "aşı olanlar ve olmayanlar için yapılabilecek herhangi bir varyasyona ait elde edilmiş olan yüzde oranlarının" da bilimsel olarak bir açıklamasını yapmış olmak gerekir. aşı olan ile olmayan deyip, rakamları ortaya koymak, eksik bir girişim olmakla birlikte bilimsellikten de uzak kalır. insanlar aynı ama hangi beden ne durumda, bu verileri de dikkate alıyor olmak lazım. bu çok zor, kimse uğraşmaz bu istatistikle. güvenilir de olmaz. anlamsız yani.

yaşı genç olanlar ve sağlam vücuda sahip olanlar, kabul edin ki dar bir pencereden bakıyorsunuz. gençliğinizin adeta elden kayıp gidercesine eridiğini anlamaya başladığınızda, yaşlılığın getirdiklerine de şahit olmaya başlayacaksınız. o zaman anlarsınız, takviyenin gerekli olacağına.  

1 enfekte olma, 2 bulaştırıcılığı önleme, 3 ölümden koruma. covid19 aşısında bu üç faktörü de göz önüne almak lazım.

• izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bende cok kafa yordum. Cevremde hastaligi gecirmis insanlar var, hatta benimde antikor testimde Corona Notralize edici antikorlarim oldugu tespit edildi. Bende hastaligi gecirmisim fakat ne zaman oldu bu hic hatirlamiyorum. Evet grip oldum ama anlattiklari Corona semptomlarini hic yasamadim ve spor yapan biiri olarakta nefes darligi gibi sikayetlerim yok.

Hastaligi agir geciripte Antikor testi yaptiran arkadaslarda yuksek oranda Antikor cikti. Bu kisilere buna ragmen Asi olun diye neye dayanarak soyluyorlar bende anlamiyorum. Hastaligi gecirmis ve bagisik, asininda amaci bagisiklik saglamak. Simdi bu insana tekrar Spike Proteini enjekte etmek neyin nesi?

Asilarin 9 ayda bir yenilenmesi gerekiyor. Dogal hastaliktan olusan Antikor ne kadar surer bu konuda yapilan arastirmalar varmi bulamadim ama kimi Doktorlar omur boyu derken kimide zamanla azalir diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 15 Temmuz 2021; 9:30:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben brezilya güney Afrika virüsü olmuşum. Evde çocuk ve eşimde hasta oldu. Çocukta hiç bir şey yoktu. 2 gün sadece baş ağrısı. Eşim de 3 günde toparladı. Bende 4 günde toparladım.

Şuan yapılacağı düşünülen delta varyantinin etkisinin daha az olduğu söyleniyor. Bu durumda belki ben delta bile geçirdim farketmeden.

Aşı olan sadece kendini koruyor ise neden olmayanlara sizin yüzünüzden virüs yayılıyor baskısı yapılıyor.

Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan aydınlatsın

• The souls migration kullanıcısına yanıt

"1 enfekte olma, 2 bulaştırıcılığı önleme, 3 ölümden koruma. covid19 aşısında bu üç faktörü de göz önüne almak lazım"

Bu yadiklarinizdan bulasiciligi onledigi anlamı mı çıkıyor. Bulasiciligi özlediğine dair bir tespit var mi? Hastalığı atlanmis vücudun buna karşı koyacağını anlamış birine neden aşı vurulması gerek. Bulasiciligi durduruyor ise o zaman kabul. Başkasına bulastirmamamk için aşı olalim

• yüzde yüz işini gören bir aşı olsaydı zaten herkes ona hücum ederdi öncelikle. iyi ya da vasat bir tabi aşıya erişim sorunu da bir başka konu ve bunun da avrupa'da biraz yaygarası kopmuştu malum. mevcut durumdaki bu aşılama da bir deneme veya hazırlık gibi sanki, bu da bir gerçek. yani bir mecburiyete zorlanıyor, zorlanacak da insanlar. zaten var olan tc numarasına bir de hes kodu eklendi malum. buna şöyle bakabiliriz aslında, belki dünya geneli bir sınıflandırmaya dahil olma gibi bir durum var gibi sanki. tc varken niye bir daha insanlara numara veriyorsunuz? bu konularda bir çok yorum ve bilgi ortalıkta dolaştığı için insanların, sürüklenmek istedikleri yöne karşı dur bakalım ne oluyor demeleri normal. lakin birileri de bir başka düzen için bu virüsü kullanıyor ve tüm insanları da aşılamaya zorluyor gibi. şimdi bildiklerin ve benden aslında duymak istediklerin buydu ise, şimdi okumuş oldun.   bu durumun ben de farkındayım ve vatandaş seviyesinden ziyade devlet mertebesinde bu durumun takip edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. aşı konusuna tekrar dönersek eğer şu anki şartlar altında, bence herkesi aşılamaya mecbur bırakıyorlar gibi geliyor. fransa'da macron bir açıklama yaptı ve aşıya mecburiyet olmasa bile buna yönlendirmeyi sağlayacak şekilde bir açıklama yaptı ve aşı patlaması oldu. zannedersem, aşı konusunda bu ilk etaba herkes katılacak gibi görünüyor. aslında daha karmaşık bir konu daha var. çocukların aşılanması konusu. dünya genelindeki yansımaları muhakkak olacak. bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete..  

not: foruma gönderdiğim en kötü yazı oldu büyük ihtimalle. sabah sabah düzeltme yapmak da zor geldi. sonra düzenlerim.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Temmuz 2021; 4:41:33 >

• Çocukların aşılanmasına gecilirse o zaman aşı olma konusunda isteksiz olanlara laf edenleri görmek isterim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.