Şimdi Ara

Aşınmış ön lastikleri arkaya takma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 2 gün içinde yola çıkıcam tatil için. Ön lastiklerim aşınmış bi ustamla görüştüğümde arkaları öne tak öyle çık yola arkaların durumu iyi dedi. Bu doğru mudur arkadaşlar aslında hep yapılan bir şey ama değerli forum sakinlerine de sormak istedim. Gönül ister 4 lastik birden değiştirelim ama Goodyear

Asymmetric 5 olmuş tanesi 1150 tl. Tatil öncesi bu parayı veremiyorum maalesef.

• Yeni lastik almayacaksanız ustanın dediği doğru. Yeni lastik alacaksanız iyi olan 2 taneyi arkaya alırsınız önlere yeni lastikleri takarsınız. Dengeli aşınma için 10bin km'de bir ön/arka lastik rotasyonu tavsiye edilir.

• Hayır doğru değil

• Benim bildiğim arkaların daha yeni olması tavsiye edilir, frenleme anında vs daha dengeli olması için

• 1- Farklı marka daha ucuz 4 lastik alınır.
    2- önlere 2 yeni goodyear alınır eskilerin iyi olan ikisi arkaya takılır.
    3- ustanın dediği yapılır.

Ben olsam bütçe uygunsa 1. seçeneği seçerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracım önden çeker, yol tutuş açısından bakıldığında dişlileri daha iyi olan lastikleri öne takmak mantıklı. Ani frenleme ve hızlı girilen virajlarda arka kayma yapılabilir ama hızlı girilen virajda ön de kayar zaten. Açıkçası tam olarak bilemiyorum ne yapsam. Farklı düşünceler var bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni lastikler arkaya takılır. Yabancı kaynaklardan da araştırabilirsiniz. Çoğu üreticinin sitesinde yazar zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İsteyen yenileri öne takabilir. Ancak frenlemenin büyük çoğunluğunu önler yaptığı için ben yeni/iyi lastikleri öne takarım. Ani frende durmak benim için çok daha önemli. Çünkü ne zaman ani fren yapacağını kestiremezsin. Ancak arkadan kayma ihtimali viraja yavaş girerek azaltılabilir. Arkadan kayma zaten benim kullanım senaryomda çok da mümkün değil. Kendini bilen adam limitini de bilir çok aşırı durumlar olmadıkça aracını arkadan kaydırmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alsana 4 tane en ucuzundan sıfır lastik..

illa godyear olması şartmı diğerleri götürmüyormu

bir takım kışlık bir takım yazlık sıfır lastik aldım petlas marka gayet yeterli vede mis gibi..

canınızı emanet ediyorsunuz kolay değil.

çıkma eski püskülerle..

ali cengiz oyunları

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Zaten Kasım ayı 4 yeni lastik alacağım ama hem tatil hem lastik sıkışmak istemiyorum. Durumun farkındayım zaten temkinli kullara gideceğim. Hız yapan birisi de değilim zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi düşünüyorum kesinlikle. Gerçekten arkadan kayacak duruma kadar gelinirse bir yanlış var demektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lastiklerin fotoğrafını atabilme şansınız var mı? Ustalar bazen abartıyor durumu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön tekerler hem çekiş hem fren hem de yanal ivmeye maruz kalırken arkalar sadece yanal ivmeye maruz kalır. Buna rağmen nasıl arkalara yeni lastik takılması önerisi veriyorsunuz anlamıyorum.

• Kasım'da değiştiriyorsanız hiç uğraşmayın. Ama daha yolu olsaydı rotasyon iyidir derdim çünkü kullandıkça fark artacak.

Tutunan lastiğin arakada olması daha güvenlidir. Kullanma kılavuzlarında yazan da budur. Çünkü yüksek hızlarda, büyük ivmelerde bütün arabalar arkadan kayar, ön taraf kayıyorsa ya zaten küçük bir hızdır veya küçük bir ivmeyle kayılıyordur, kolaylıkla düzelir. Ufak ufak ani direksiyoni hızlı dönüş deneyen arakadaşlar arabalarının hep önden kayacağını düşünüyor herhalde. Yanıltıcıdır.

Arkası kaymaz demeyin, yağmur yağar, yere önceden mazot dökülmüştür ne olduğunu anlayana kadar 90° olur. Önden kayarak böyle bir şey olmaz, olsa da direksiyonla düzelmesi daha kolay.

• Kormoran marka 4 adet yeni lastik alın.Bmw M8 kullanmıyorsunuz Goodyear Michelin ps5 gibi lastiklere ihtiyacınız yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Kormoran marka 4 adet yeni lastik alın.Bmw M8 kullanmıyorsunuz Goodyear Michelin ps5 gibi lastiklere ihtiyacınız yok.

Zamanında Petlas almıştım değiştirdiğim lastik continentaldi bitik hali bile petlas'tan daha iyi tutuyordu pişman oldum. Araçlarıma kötü lastik takmıyorum pek. Sadece bu seferlik böyle oldu normalde böyle yapan biri değilim. Sıkışık durumuma geldi. Tatili anca ayarladım ve ödemeler farklı durumlar olunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

Zamanında Petlas almıştım değiştirdiğim lastik continentaldi bitik hali bile petlas'tan daha iyi tutuyordu pişman oldum. Araçlarıma kötü lastik takmıyorum pek. Sadece bu seferlik böyle oldu normalde böyle yapan biri değilim. Sıkışık durumuma geldi. Tatili anca ayarladım ve ödemeler farklı durumlar olunca.

Alıntıları Göster

siz lastik alıncaya kadar önleri-arkaya arkaları-öne alarak yer değişimi yapın. aslında periyodik olarak bunu yapmak sağlıklı çünkü çeken taraftaki lastikler daha fazla aşınır. periyodik olarak böyle rotasyon yaparsanız bütün lastikler aynı ölçüde aşınır. lastik olarakta premium markalar pahalı gelirse onlar yerine falken ziex310 serisi bakın hocam. fiyat-performans olarak gayet başarılı bir lastik.

• Mert103 kullanıcısına yanıt

Üretici firma da, lastiği üreten adam da, iyi araba kullanıcısı adam da önleri arka yapmayın der. Arkayı kim tutacak? Siz sadece virajda mı yanal kuvvet görüyorsunuz. KM77'nin testlerine giren araçların arka lastiklerini ağır çekimde izleyin. Neden arka lastiklerin iyi olması gerektiğini görürsünüz.

• Lastikleriniz kaç km ve kaç yaşında
    Araç ön mü arka çeker mi
    Aracınız dışarda mı yoksa kapalı garajda mı saklandı (lastik ömrüne en çok etki eden faktördür)
    Bunlar önemli,burdaki arkadaşlar çok güzel yazmış ancak bence ön arka yapabilirsiniz ABARTILIYOR.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.