Şimdi Ara

Aşırı Yakıt Sarfiyatı [ LPG ve Benzin ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç : Palio 1.6 16v

Arabam 290 - 300 kr felan yakıyordu.. Malum benzine gelen sürekli zamlardan sonra LPG taktıralım dedik.. Derken Landi Renzo Marka Full Enjeksiyonlu sistemi önerdiler ve taktıralım dedik.. İlk takıldığında tankı fullettiğimde 215 KM bir yol gittim yani 30 litre gaz ediyor buda.. Aradan 1 hafta geçti ve ayarına gittim kıscaklarını söylediler ayarını ve nispetende kıstılar diye biliyodum.. 20 lira gaz attırdım tank komple boşken ve 55 km yol gidebildim anca.. Dedim acaba gaz yerıne havamı bastılar felan başka yerleri denedim farklı farklı .. en fazla gördüğüm rakam 60 km oldu 20 liralık gazla (10 lt ).. tekrar götürdüm arabayı dedım böyle böyle yakıor.. Adamlar bana imkanı yok bu araba o kadar yakıt sarfetmez felan filan tekrar ayar çekti bugün ama tatmin olmadım açıkcası.. Çünkü aracım benzin sarfiyatıda yükseldi bu aralar..

Aracın tüm bakımlarını yeni yapmıştım.. Bujileri kaldı değişecek sadece :S

1- Hava Filtresi
    2- Yağ Fİltresi
    3- Yağ
    4- Yağın İçine Bor Power
    5- Motorun Paslı Suyu Değiştirildi ve Antifriz Eklendi
    6- Akü değişti

Acaba neden bu kadar çok yakar bu araç arkadaşlar lütfen bir akıl verin kafayı yemek üzereyim :S
    Bujiler değişicek bi ara da ama onlardan yaparmı bu kadar sarfiyatı ? Bi akıl verin bana ne olur :(
    Şimdi götürsem sanayiye bi sürü şey değişcekler sırf para için :S en azından bi fikrim olur burdan aziz bilgilerinizi paylasırsanız ustaya bile gittiğimde :(

• Her ikisindede sorun var ise.

Atesleme. Buji ve buji kablolar.

Ayrica soguk havada etkili. Motor iyi isiniyormu bak. Soguk motor 3 kata kadar fazla yaktirir.
  • Hmm başka deneyimi olan yokmu arkadaşlar koca forumda ya :(
  • bencede çok yaklım ben ortalama 100kmde 10 lira yakıyorum lpg bende aldesa lpg sistemi var güzel ama senin okada yani benzin fiytını geçmiş sana bir arkadaşımda okadar yakıyodu arabası sonradan depodan kaçak oldugunu farkettik degişti düzeldi ama sen yeni taktırdım diyosun onaa bişey diyemeyecem ama birde şuvar arabaya olabildigince basarsan bu normal gazda araba yakabildigini yakar yakamadıgını egzostan dışarı atar geri dönüşümü olmaz bujilerininde durumu kötüyse araba çekişten de düşer fazla basmayacan araba tırmanmayacak rahat gidecek o şekilde yakıtı dşürebilirsin
  • seninki kac model bilmioum ama bende 2000model tek nokta enjeksiyonlu 1.4el war... arac full bakımlı.. son zamlardan sonra lpg taktırmayı dusunuoum ama ne yazikki forumlar okuduklarım ve genelde gel abi takarızdan başka hiçbir şekilde garanti verilmemesi lpgden sogumama neden oluyor..suanda 100kmde 8.5-9 arası yakmakta..
  • geçmiş olsu dostum..benimkide çok yakıyor mimgas:S taktıralı 2 ay oldu km'de 225-230krş litre fiyatı:2050 TL ayardan önce 215krş yakıyordu..ben zamana bıraktım+benim sistemi 2 ay içinde tamamen değiştirdiler değişe birşey yok..e so 37 litre gaz alıp fuulledim ugü e yaktığını anlarım sanırm bitmek üzeredir..
  • Mrb. LAWsuit ..
    Bende taktıralı 2 hafta oldu (atiker sıralı) 47 tl.ye 220 km. (23.24 lt.) gittim benzinde seninkiyle aynı yakıyodu belki biraz daha fazla olabilir imzadaki arac (300-320 tl yakıyodu şehir içi)
    Bende daha ilk kontrolüne gitmedim ama suan 218 tl (ilk depo) yakıyo...ilk 1000 km ayarlarından sonra 170-180 tl. ye iner diyo usta bu kadar farkeder mi bilmiyorum. Senin durmuna gelince
    1. Gaz aldıgın yer cok önemli..Benzer bi olayı yasayan arkdasımın gaz aldıgı yeri (tuzla merkezdeki PO .dan alıyodu) değiştirdi 280 lira yakan arabası suan 200.e indi yani adamalar hava basıyolar belkide bilmiyorum!. ;)
    2. Gaz kacagını kontrol ettirmediysen mutlaka kontrol ettir.. gaz kacırıyo olabilir!..

Senin aracının lpg.deki normal değerleri max. 210 tl ortalama 170-200 arası yakmalı (en az %30 tasarruf garantisi veriyolar) kesinlikle lpg tesisatında veya aldıgın gazda sıkıntı var.. Kolay gelsin ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry85 -- 9 Mart 2010; 22:05:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet ona bende şahit oldum aldığım yerlerin 2side pogaz biri ile 10 tl'ye 37km gittim hatta ikikere denedim diğer po'da 10tl'ye 47km gittim..
  • arkadaslar bende de lada samara var 1.5 Hp eski model motor sıralı sistem falan değil.
    100 km de 15 Ltre harcıyorum bu da 30 TL ye geliyor.
    aracı sadece şehir içinde kullanıyorum. kısa mesaflerde. 5 er km. gidip geliyorum en fazla.
    sizce normal mi bana cok yakıyor gibi geldi.
  • 30ykr aşırı
  • peki ne yapmam lazım.
    1 hafta 100 km ve 30 tl gaz.
    kime götüreyim arabayı ne yapayım arkadaslar ne kadara patlar? teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.