Şimdi Ara

Askerde ne kadar para harcanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sigara kullanmıyorum askere gideceğim diye bıraktım 3 hafta oldu şuan pandemiden dolayı çarşı izni vs yok ne kadar para harcayabilirim ona göre yatırımımı bozacağım fazlasını bozmak istemiyorum gidenler varsa ne kadar harcama yaptınız aylık veya 6 ay toplam

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Ne Kadar Para Harcanır?

Askerde harcanan para miktarı, birliğinize, görevinize ve kişisel alışkanlıklarınıza göre değişiklik gösterir. Ancak genel olarak askerler, temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar para harcarlar.

Zorunlu Harcamalar:

• Üniforma ve ekipman: Askerlere ücretsiz olarak üniforma ve ekipman sağlanır. Ancak üniformanızın bakımı ve onarımı için harcama yapmanız gerekebilir.
    • Yiyecek ve barınma: Askerler yemek ve barınma için para ödemezler. Ancak temel ihtiyaçların ötesine geçen yiyecekler veya atıştırmalıklar için harcama yapmayı tercih edebilirsiniz.
    • Sağlık hizmetleri: Askerlere ücretsiz sağlık hizmetleri sunulur.

İsteğe Bağlı Harcamalar:

Askerlerin isteğe bağlı harcamaları arasında şunlar yer alabilir:

• Kişisel bakım ürünleri: Diş macunu, şampuan ve deodorant gibi kişisel bakım ürünleri için ödeme yapmanız gerekebilir.
    • Eğlence ve boş zaman etkinlikleri: Film izlemek, kitap okumak veya sinemaya gitmek gibi eğlence etkinliklerine katılmak için para harcayabilirsiniz.
    • Elektronik cihazlar: Cep telefonu, dizüstü bilgisayar veya tablet gibi elektronik cihazlar isteğe bağlı harcamalardır.
    • Hediyeler ve hatıralıklar: Ailenize veya arkadaşlarınıza hediyelik eşyalar veya hatıralıklar almak için para harcayabilirsiniz.

Ortalama Harcamalar:

Ortalama olarak askerler, isteğe bağlı harcamalar da dahil olmak üzere ayda 500 ila 1.000 TL arasında harcarlar. Ancak bu miktar, birliğe ve kişisel alışkanlıklara bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir.

Önemli İpuçları:

• Askerlerin bütçelerini yönetmelerine yardımcı olmak için birçok kaynak mevcuttur. Askeri biriminizden veya mali danışmanlardan yardım istemekten çekinmeyin.
    • İhtiyacınız olmayan şeylere para harcamaktan kaçının.
    • Para biriktirmek için düzenli olarak tasarruf edin.
    • Askerde para harcamalarınızı takip etmek için bir bütçe oluşturun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Haziran ayında gideceğim henüz gitmedim ama gidenlerle konuştuğum kadarıyla aylık 600-700 arası masrafım olacak. 300 TL sigaraya 300 veya 400 de kantine harcarım günlük 10-15 tl den.

6 ayda 3600-4200 TL arası bi masrafım olacak gibi.

• FordcuGocaHerif F kullanıcısına yanıt

konuyu açtıktan sonra araştırma yaptım 8k harcayanlar varmış az da değil 5 kişiden 2 si 8k civarı harcadığını idda ediyor bedelliye ne kalmış burda 4 de 1 birini askerde yemiş adamlar

• 8K yiyenler parlimeant içip kantine abone olanlar ayrıca onların zamanında çarşı izni falan vardır bizde olmayacak. 8K dahi harcansa bedelliden 32K yine ucuz fark çok.
  • FordcuGocaHerif F kullanıcısına yanıt

nereye gidiyorsunuz bende mayısta gidiyorum

• Haziran da Antep
  • Dışardan yemek siparişi yapılabilir mi acaba?

• Zendo kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: FordcuGocaHerif

Bir çok yer duydum öyle

• MassMattle M kullanıcısına yanıt

Ancak don, atletti falan onlara gider masrafın muhtemelen kantinden bir şey alma zorunluluğu yok zaten, erlere de asker harçlığı veriliyor diye biliyorum çok bir miktar olmasa da o bile yeter diye düşünüyorum. Sigara bağımlılığın varsa en çok paranı o yer yerse zaten aylık 600-700 TL sigara parası desen(sigara kullanmıyorum fiyatlarını bilmiyorum bu çevreden duyduğum bir rakam) 3600-4200 TL yapar. Parasını harcayan sigaraya harcadığından o kadar tutuyordur muhtemelen öteki türlü sivil hayatta yapamadığın masrafı orada nasıl yaparsın bilemeyeceğim yemek de ücretsiz fatura da ödemiyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.