Şimdi Ara

Askere alınır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyindevrimi -- 12 Mayıs 2019; 17:22:17 >

• Alınırsın sorun olmaz. Hatta rdm falan açarlar revir gidersin ara sıra silahla nöbet tutmazsın.
  • O kayıttan maalesef kurtulamazsın. Askere giderken benim de başıma senin gibi bir şey gelmişti. Hastanede doktorun biri yanlış kayıt açmış bana yıllar önce ve bir hastalığı işaretlemiş. Aile hekimine gittiğimde sende ''blabla hastalığı gözüküyor sende, sağlam raporu veremem'' demişti. Ben de hemen yıllar önce gittiğim hastanenin polikliniğine koştum durumu anlattım. Onlar da beni dilekçe vermeye yolladılar başhekimliğe filan. Hiçbir sonuç alamadım tabi. Bilgi işleme kadar gittim hastanede. Maalesef bir doktorun yazdığını, diğer bir doktor silemiyormuş ya da değiştiremiyormuş sistemden. Seninki aynı değil ama buna benzer bir şey. Nereye gitsem karşıma çıktı aynı sorun benim de. Ne yapabilirim diye sorduğumda ''polikliniğe gidip, bu hastalığa sahip değildir'' diye imzalı kağıt alabilirsiniz dediler. Sen de artık bu olay nereyle bağlantılıysa böyle bir kağıt alabilirsin.
    Askere gittiğinde bölük astsubayınla konuşursun, durumu efendice ve dürüstçe anlatırsın. Eğer böyle yaparsan merak etme kimse Rdm'ye almaz seni. Zaten Rdm'ye alınmak öyle kolay bir şey değil. Askere gittiğinde göreceksin, millet Rdm olmak için kırk takla atıyor. Sırf nöbetten düşmek için bunu yapıyorlar. Ve kolay kolay da inanmıyorlar yani. Bizde çocuğun teki en sonunda nöbetteyken kafasına silah dayadı ve kendisine yaklaşanlar doğrulttu anca öyle inanmışlardı Nöbet tutmaya adam arıyorlar zaten, düzgünce anlat dediğim gibi bir şey olmaz.

• beyindevrimi B kullanıcısına yanıt
    Malesef çoğu birlikte bolca rdmli askerler var. Yani rdm olmasan bile yinede bu kişiler ile vakit geçirebilirsin aynı koğuşlarda yatarsın.

Kayıt nasıl sildirirsin bilemem ama dosyanda olur bu olay her yerde karşına çıkıyorsa. Rdm olarak revir çıksan bile durumuna göre rdm kapatabilirler sana ve rütbeli psikolog bağlı.
  • Gidersin merak etme, ayrica askere gidince rdm lere ozenirsin bile sen ayaginda postal kamuflaj hazir kita beklerken rdmler mavi pijamalari ayaklarinda terlikleriyle elinde sigarasi önünden gecince keşke dersin, benim zamanimda (ezine'de) acemilik yaparken rdmlerden biri surekli firar eder içtimalarda 3saat 4saat oranin soğuğunu yerdik sayi eksik ciktigi icin ne sövüyorduk ama.yüzüne karşı.
  • Kaydi silme konusunda hastane cozum bulamiyorsa bashekimin odasina cikip bu dosya hatasi her yerde karsima cikiyor bunu duzeltin diye anlat cozum bulamazsa bir avukata danisip hastaneyi ve o raporu yazan doktoru dava edin paşa paşa duzeltirler.
  • beyindevrimi B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle Helal Olsun demek istiyorum. Bu devirde askere gitmeye bu kadar istekli insanımız olduğu sürece bu Milletin sırtı yere gelmez.Sana tavsiyem sakın umudunu kaybetme. Bir üniversite hastanesinden tam teşekküllü rapor al. Gerekirse ruh ve sinir hastalıkları hastanesine bile başvur. İhtiyaç halinde bir avukata danış ve hatta mahkemeye başvur. Yüce Allah en kısa sürede bu durumdan kurtulmanı nasip etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.