Şimdi Ara

askeri ceza hk. acill yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben 2004-2005 yılında askerlik görevimi yaptım askeri görevimi yaparken yapılan bir aramada cep telefonu yakalattım ve mahkemeye verildim ama mahkeme askerlik süremin az kalması sebebiyle yetişmedi ama sivil de mahkemeye çıktım ve ifade verdim ve şimdi eve bir kağıt geldi
    Şöyle yazıyor.

Netice ve Hüküm: gerekçesi yukarda açıklandığı üzere,
    Sanık x in (Yani benim) 19.07.2005 tarihinde emre itaatsizlikte israr suçunu işlediği sabit görüldüğünden , eylemine uyan as.c.k nun 87/1 (1.cümlesi) nci md.si gereğince TAKDİREN 1 AY HAPİS CEZASIYLA CEZALANDIRILMASINA,
    Sanığın dosya kapsamından anlaşılan duruşmadaki iyi hali lehine takdiri hafifletici sebeb kabul olunarak 5237 sayılı tck.nun 62/1 nci md.si gereğince cezasının takdiren 1/6 sının indirilmesiyle NETİCETEN YİRMİ BEŞ GÜN HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    yasal imkansızlık nedeni ile cezasının para cezasına çevrilmesine ve ertelenmesine YER OLMADIĞNA,
    talebe uygun ve temyiz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.
    verilen iş bu karar sanığın YOKLUĞUNDA iddia makamında as.savcı hak. kd.yzb. x kişi ve tutanakta t.katibi svl.me. x in hazır oldukları halde açıkça okunup usulen tefhin kılındı. 353 S.Knun 196,197,198,205,209 ve 212 nci maddeleri uyarınca hükmün tebliğinden itibaren bir hafta (7 gün) içerisinde askeri veya sivil adli makamlara veya asker kişiler yönünden en yakın askeri birlik komutanlığına veya askeri kurum amirliğine , tutuklular ve hükümlüler yönünden ceza evi ve tutuk evi müdürlüklerine , yada bizzat askeri yargıtaya sözlü veya yazılı müracaatla temyiz edilebileceği usulen anlatıldı. 19.04.2006

yazıyor. tarih 19.04.2006 yazıyor ama benim elime posta ile daha yeni ulaştı.
    Benim Sorum Bu cezayı yani hapis yatacakmıyım yada nereye ne şekilde başvuracağım ? ne gibi bir dilekçe hazırlayacağım?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• askerde telefon kötü olmuş..
    çünkü en basitinden istihbarat aracı..
    hukuki konu olarak öncelikle postanın eline yeni geçtiğini kanıtlayacak bir belge edin ;)
  • karar eline geçince bişey imzalatıp vermişlerdir herhalde?
    yoksa zaten kanıtlaması çok zor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erkan07

merhabalar ben 2004-2005 yılında askerlik görevimi yaptım askeri görevimi yaparken yapılan bir aramada cep telefonu yakalattım ve mahkemeye verildim ama mahkeme askerlik süremin az kalması sebebiyle yetişmedi ama sivil de mahkemeye çıktım ve ifade verdim ve şimdi eve bir kağıt geldi
    Şöyle yazıyor.

Sanık x in (Yani benim) 19.07.2005 tarihinde emre itaatsizlikte israr suçunu işlediği sabit görüldüğünden , eylemine uyan as.c.k nun 87/1 (1.cümlesi) nci md.si gereğince TAKDİREN 1 AY HAPİS CEZASIYLA CEZALANDIRILMASINA,
    Sanığın dosya kapsamından anlaşılan duruşmadaki iyi hali lehine takdiri hafifletici sebeb kabul olunarak 5237 sayılı tck.nun 62/1 nci md.si gereğince cezasının takdiren 1/6 sının indirilmesiyle NETİCETEN YİRMİ BEŞ GÜN HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    yasal imkansızlık nedeni ile cezasının para cezasına çevrilmesine ve ertelenmesine YER OLMADIĞNA,
    verilen iş bu karar sanığın YOKLUĞUNDA iddia makamında as.savcı hak. kd.yzb. x kişi ve tutanakta t.katibi svl.me. x in hazır oldukları halde açıkça okunup usulen tefhin kılındı. 353 S.Knun 196,197,198,205,209 ve 212 nci maddeleri uyarınca hükmün tebliğinden itibaren bir hafta (7 gün) içerisinde askeri veya sivil adli makamlara veya asker kişiler yönünden en yakın askeri birlik komutanlığına veya askeri kurum amirliğine , tutuklular ve hükümlüler yönünden ceza evi ve tutuk evi müdürlüklerine , yada bizzat askeri yargıtaya sözlü veya yazılı müracaatla temyiz edilebileceği usulen anlatıldı. 19.04.2006

Benim Sorum Bu cezayı yani hapis yatacakmıyım yada nereye ne şekilde başvuracağım ? ne gibi bir dilekçe hazırlayacağım?

dediğin gibi asker de aldıgın ceza tezkerene yetişmemiş ise hakkında kesinleşen ceza 25 gün olaark belirtilmiş ..
    1.cezan her hangi bir itiraz ile tabiiki bu yasal imkansızlık dahil bu cezanı para cezasına ceviremezsin
    2.temyiz yolu açık yani bir avukat tutup bu kararara (yurt dışında oluşun ,hastalık raporu tabiiki ceza yatamaz şeklinde ,vs şekillerinde )itiraz edebilirsin çünki temyiz yolu açık
    2.tebliğ tarihi en geç 7 gün içerisinde bu da demekki eline geçen tarih tebliğ tarihi olup yani 11.05.06 tarihinden itibaren 7 gün demektir yani
    17.05.06 tarihine kadar süren var
    3.eline gelen bu kagıtla bulundugun ikametgah ettiğin yerdeki en yakın askeri şubeye başvurman gerek orda sana yardımcı olurlar
    4. buceza kesinleşmiş bir ceza bunu 2 şekilde yaparsın ya bulundugun bölgede askeri ceza evi veya birlik yok ise sivil ceza evinde yaparsın yada birlik varsa o birlikte disiplin cezası şeklinde yatarsın çünki verilen bu ceza 20 günden fazla bu da demektirki askerliğinden sayılmaz bu ceza yani orduya 20 gün daha borçlusun .. bunun sonucunda eger birliğinde sana iyiniyet gösterirlerse cezaevine girmeden sadece 25 gün askerlik yaparsın diğer erlerle beraber .. yok bulundugunyer iyi niyet göstermezse mecburen askeriye içinde cezaevinde yatmak zorundasın ..

bildiklerim bu kadar nerden mi biliyorum 23 gün bende ceza almıştım ama şafak 10 derken ama yetiştirdiler mahkeme kararını 23 gün geç terhis oldum

geçmiş olsun arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostly -- 11 Mayıs 2006; 20:02:16 >

• Öncelikle üzüldüm. Hüküm tebliğ edilirken mutlaka imza attırılmış olmalı. En yakın askerlik şubesine biran önce elindeki tebligatla giderek durmu anlat. Temyize gitmeni tavsiye ederim. Eğer temyize gitmez isen varsa bulunduğun garnizonda disiplin veya askeri ceza evinde 25 gün hapis yatarsın. Temyize gittiğinde hapisten kurtulacağın kesin olmasa da en azından ertelemiş olursun.

Tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghostly

quote:

merhabalar ben 2004-2005 yılında askerlik görevimi yaptım askeri görevimi yaparken yapılan bir aramada cep telefonu yakalattım ve mahkemeye verildim ama mahkeme askerlik süremin az kalması sebebiyle yetişmedi ama sivil de mahkemeye çıktım ve ifade verdim ve şimdi eve bir kağıt geldi
    Şöyle yazıyor.

dediğin gibi asker de aldıgın ceza tezkerene yetişmemiş ise hakkında kesinleşen ceza 25 gün olaark belirtilmiş ..
    1.cezan senden yana her hangi bir itiraz ile tabiiki bu yasal imkansızlık dahil bu cezanı para cezasına ceviremezsin
    2.temyiz yolu açık yani bir avukat tutup bu kararara itiraz edebilirsin çünki temyiz yolu açık
    2.tebliğ tarihi en geç 7 gün içerisinde bu da demekki eline geçen tarih tebliğ tarihi olup yani 11.05.06 tarihinden itibaren 7 gün demektir yani
    3.eline gelen bu kagıtla bulundugun ikametgah ettiğin yerdeki en yakın askeri şubeye başvurman gerek orda sana yardımcı olurlar
    4. buceza kesinleşmiş bir ceza bunu 2 şekilde yaparsın ya bulundugun bölgede askeri ceza evi veya birlik yok ise sivil ceza evinde yaparsın yada birlik varsa o birlikte disiplin cezası şeklinde yatarsın çünki verilen bu ceza 20 günden fazla bu da demektirki askerliğinden sayılmaz bu ceza yani orduya 20 gün daha borçlusun .. bunun sonucunda eger birliğinde sana iyiniyet gösterirlerse cezaevine girmeden sadece 25 gün askerlik yaparsın diğer erlerle beraber .. yok bulundugunyer iyi niyet göstermezse mecburen askeriye içinde cezaevinde yatmak zorundasın ..

bildiklerim bu kadar nerden mi biliyorum 23 gün bende ceza almıştım ama şafak 10 derken ama yetiştirdiler mahkeme kararını 23 gün geç terhis oldum

geçmiş olsun arkadaşım

25 gün fazla askerlik yapma olayı yok. Zaten arkadaş askerlik borcunu bitirmiş. 25 gün cezasını bulunduğu garnizonda çekecek ve tekrar sivil hayatına dönecek

• @prozium bende bunu anlatmaya çalışıyorum aldıgı cezay ı 25 günü askerlikten saymadıkları için 25 gün daha hapis yatmak zorunda bulundugu garnizonda iyi niyet gösterip ceza evinde tutmazlar ne bilim diğer erler gibi egitime falan çıkar fakat kesinlik le rütbesi olmaz yani görev falan vermezler sadece diger erlerle garnizonda takılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghostly

quote:

Şöyle yazıyor.

1.cezan her hangi bir itiraz ile tabiiki bu yasal imkansızlık dahil bu cezanı para cezasına ceviremezsin
    2.temyiz yolu açık yani bir avukat tutup bu kararara (yurt dışında oluşun ,hastalık raporu tabiiki ceza yatamaz şeklinde ,vs şekillerinde )itiraz edebilirsin çünki temyiz yolu açık

geçmiş olsun arkadaşım

Sağol kardeş...

• herkese tşk ederim sağolun...
    Bir Avukatla Görüştüm Adliyeye Temyiz İçin Dilekçe Yazacak Beraber Vercez...
    İnşallah Olumlu Sonuç Çıkar...
  • quote:

herkese tşk ederim sağolun...
    Bir Avukatla Görüştüm Adliyeye Temyiz İçin Dilekçe Yazacak Beraber Vercez...
    İnşallah Olumlu Sonuç Çıkar...

Arkadaşım rahat ol,
    Avukat aracılığı ile takip edersen davanı,
    Büyük bir ihtimalle cezan önce paraya çevrilir, daha önce sabıkan yoksa da bu cezayı tecil ederler.
    Ancak 5 yıl boyunca sivilde hiçbirşeye bulaşma
  • Sende bunun lafını yapıyorsun kardeş nolcak yat 25 gün sanki 25 Yıl yatıcan ya.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: rektum

Sende bunun lafını yapıyorsun kardeş nolcak yat 25 gün sanki 25 Yıl yatıcan ya.....

arkadaşım demesi kolay heralde sicile işlendimi nolucak
  • Yatmazsın 25 gün cezayı belki gir çık olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rubins31 kullanıcısına yanıt

Sicile zaten işlenecek, paraya çevrilse de ertelense de adli sicil kaydında olacak.

• 26 sene evvel askerliği Suriye sınırında tank çavuş olarak yabtım.
    Hizmet Birliği’ nden görev yerimi (S1) izinsiz terk ettiğim için kovuldum.

Ceza olarak istihkam Bölüğü’ ne (Psikopatlar Bölüğü) verip derhal G3 zimmetlediler.

Terhis olmama 1 ay kaldığından umurumda olmamıştı.
    3-5 nöbetlerinde nöbetçi çavuş olarak askerleri nöbet yerlerine bırakıp getirmek tam bir stress idi.
    Zira daha önce defalarca olmuştu; 2 sene askerliğe tahammül edemeyen nöbet yerinde bir şekilde G3’ ü beynine doğrultup ateşleyebiliyordu.

Hatta böyle bir olay sonrası garnizon komutanı özel bir tören yaptırdı ve bütün garnizon içtima alanı da kurban edilen koyun kanı üzerinden uygun afım yürüyerek geçmiştik.

Neyseki bir vukuat yaşamadan terhis olabildim…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.