agustos ayında 4 yıllık üni'den mezun oldum yani 5 ay önce fakat subeye gitmedim tecil için tecil hakkım geçmiş midir artık? şimdi ben şubeye gitsem beni ne bekler? tecil ettiremez miyim yine de?
arkadaslar yardımcı olabilecek kimse yok mu? agustos 2009'da 4 yıllık lisanstan mezun oldum okuldan bana "biz dosyaları gonderiyoruz tecil icin gitmenize gerek yok subeye" demişlerdi ancak daha sonra "öyle bişey yok, gitmeniz gerekiyordu" diyenler de oldu ben de biraz endişelendim bu durumda eğer bu şekilde bir tecil olmadıysa, ben de hiç askeri şubeye gitmemiş olduğuma göre bu durumda ne yapmam gerekir? tecil hakkımı tamamen kayıp mı ettim? askeri şubeye gittiğimde beni ne bekler? yoklama kacagı mıyım su anda? yardımcı olursanız cok sevinirim, tesekkurler.
korkma bişiy olmaz. aralık celbi için evine kağıt gelmediyse tecil ettirilmiş demektir. ama yinede emin olmak için şubeye git. seni askere almazlar. bir sonraki celb nisanda. o zaman kadar gidip 2 yıllık tecil hakkını kullan 2 yıl tecil ettir.
anladım evren1 tesekkur ederim rahatladım biraz, bu haftaiçi gidip tecil işlemlerimi yaptırayım hemen
askere gitmeden 1 ay önce eve kagıt geldiği söyleniyor doğrumudur acaba ? bana subatta askersin dediler ama hala bi kagıt gelmedi.. gitmekte bi problem ...
hocam şu konuyu bende merak ediyorum bende benzer durumdayım nedense gitmek istemiyorum şubeye sanki gidip gelemicem gibi bir his var içimde
Şubeye gittiginizde size her türlü yardımcı olur ama gelip sizi asker yoklama kaçagı olarka götürdüklerinde başınız agrır en iyisi askerlik şubesi gidin siz gerekli açıklama ve yardımı yaparlar.