Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (384. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.675
Cevap
130
Favori
1.065.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Buradaki tabloya bakın, kırmızı sütunların dışındaysanız (alt sınırın altında, üst sınırın üstünde) en kötü ihtimal erteleme alırsınız.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157775121

@Selvolution
    Tahsilat, vergi dairesine paslandığı için ödenmediği taktirde e-haciz uygulaması olabilir. 38 bine e-haciz uyguladıklarının örneği var
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160340863

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mertates1 M kullanıcısına yanıt

Merhabalar rica etsem son dudumu yazar mısınız?

• Arkadaşlar merhaba 20 yaşındayım hiç üniye giremedim daha 182 boyum var 143 kiloyum tek seferde muaf almak için muayeneye girmeyi düşünüyorum. Olduda tek seferde muaf almadım 1 sene erteleme aldım diyelim sene sonu üniye girdiğimde tecil 28 yaşıma kadar uzarmı yoksa 1 sene sonunda tekrar mı tartılmaya giderim

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım e-haciz dışında bi problem olmuyor. Zaten ufak tefek 1000-1.500 tllik trafik cezasına bile haciz-hesap blokesi koyuyorlar şuanda, benimde 2 bin tllik bir trafik cezam için hesabıma bloke koymuşlardı geçenlerde hatta o sebeple önemli değil e-haciz.

Benim araştırmalarımda ulaştığım bilgileri:

1. Tutanak yemediysen:

Yani polis ya da askerlik şubesi tarafından sana resmi olarak “şu tarihe kadar muayene ol” diye bir *tutanak imzalatılmadıysa*, bu durumda *sadece idari para cezası* uygulanır.

- Bu ceza *Vergi Dairesi’ne* yansır.

- *Faiz işler*, ama bu sadece maddi bir yaptırımdır.

- Hakkında savcılık dosyası açılmaz*, *mahkemeye çıkmazsın.

2. Tutanak yediysen:

İşte burada durum değişiyor.

Burdaki savcilık olayıda tutanakta imza atıyoruz, şu tarihe kadar gidip muaynemi olacağım yeni haberim oldu vs gibisinden diye ama gidip olmassanız ve bu tutanaklar 6-7-8-9 olduğunda savcilik-mahkeme süreci baslıyabiliyor. 2-3 tutanak yiyip hiç mahkeme süreci başlamayanlaesa var ayrıca ama kara korkutucu değil zaten para cezası, yatarı olmayan ufak bi ceza yada hagb ile sonuçlanıyor %99 yine korkulacak bir şey yok aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 8 Nisan 2025; 20:1:27 >

• Hocalarım merhaba yardımcı olabilirseniz ya da en azından fikir verirseniz çok memnun olurum.

Boy:179 Kilo:123 Tecilin bitmesine 4 ay var. Muayeneyi Nevşehir devlet hastanesinde olacağım. Tek seferde 33/d ile muaf almak için kaç kilo olmam gerekir? Garantiye almak için muayeneye kaç kilo gitmemi önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReginaLigones -- 9 Nisan 2025; 23:44:18 >
  • 3. Sefer heyete girdim arkadaşlar
    İlk heyette 188 boy 122 kg
    2. Heyette 188 boy 118 kg
    3.heyette ise 188 boy 117 kg
    Dahiliye doktoru bulgular kısmına 33 D uygundur dedi yolladı .kuruldan da birey demediler sonuç ne zaman belli olur

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Boy 176 Kilo 51 alt sınırdan 1kg fazlayım alırlar herhalde yaş 23

• Trebonianus kullanıcısına yanıt

Hocam neden kritik seviyeye geldiniz 1-2 kilo farkı önemsemiyorlar benim anladığım itiraz hakkınız bulunuyor 1 ay içinde itirazınızı yapın

• Trebonianus kullanıcısına yanıt

Her sene düzenli kilo düşüşü olmuş, aynı kilo yada en azından +1 arttırmanız beklenirdi hocam en azından.

Öğlen saatlerinde yansır sisteme sonuç %90 muaf yazar 3. sene oldugunuz için ama keşke 3. senem diye üzerine basa basa söyleseydiniz heyete girdiğinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 11 Nisan 2025; 11:4:10 >
  • Boy 172

Kilo 106

Yaş 27

Sonuç 1 yıl erteleme aldım.

Şimdi süreçle ilgili dikkat edilmesi gereken şeyleri söylüyorum. Kesinlikle ama kesinlikle sınırda kilo ile gitmeyin Kütahya şehir hastanesi dahiliye doktoru boy kilo tablosu hesabı yaparken boyunuzdan -3 değil -1 çıkarıyor yani boyunuz 172 ise -3 çıkarmıyor -1 çıkarıyor. Doktordan doktora değişebilir ama bu ihtimalin olduğunu bilerek hesabınızı yapın.

Diger dikkat edilmesi gereken konu ise boy kilo ölçümü yapılırken ayakkabi mont çıkarılıyor ve cepler boşaltılıyor. Ve benim diyetisyen 3kg eksik yazdı normalde 109 idim 106 yazdı 2-3 kilo oynama yapma ihtimalleri yüksek. Hem dahiliye doktorunun boy hesabındaki değişiklik hem tartıda 3 kilo eksik yazmaları eğer fazla fazla kilo almasam beni gondereceklerdi diye düşünüyorum.

Boy ölçümü yapılırken dimdik durmanıza gerek yok ben hafif kamburumsu durdum boyumu normalden 4cm kısa cıkarttım.

Sistem değişti dedi doktor artık 2. Yıl direkt çürük veriliyor dedi. Seneye yine kilolu gelirsen muaf olacaksın dedi.

Çok kolay cok rahat asla stres olmanıza gerek yok kilon fazlaysa fazla kimse uğraşmıyor

• ReginaLigones R kullanıcısına yanıt

Hocam inanın kilo almak sağlığı bozmaya değmez. En çok 3. İşleme kalır yeterki kilonu koru . Ben 156 kg dım yatakta zor dönüyordum. Biraz verdim çok şükür.

• Merhaba arkadaşlar ben geçen yıl bedelliyi ödedim temmuzda gidecek şekilde yerim belli oldu ama okulum uzadığı için yaz okuluna kalmam gerekiyor kilodan dolayı başvursam 1 yıl bedellimi erteleyebiliyorlar mı? yani hakkım ve ödemem geri verilmeden sonraki senenin kurasına mı atıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riparip -- 18 Nisan 2025; 7:32:35 >
  • Riparip R kullanıcısına yanıt
    Gidecegin ayi degistirebilirsin e devletten 3 hakkin var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,84 boy 168,8 kilo ya 1 yıl erteleme verdiler ümraniye devlet hastanesi cidden insanları sınıyor, diğer muaneye 6 ay var 2'de muaf verirler inşallah

• Furkovic kullanıcısına yanıt

Vallaha vermedi 1,84 boy 168.8 kilo istanbul/ ümraniye devlet hastanesin de muane oldum, sen alabildin mi 2'inci kontrolün de?

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.