Şimdi Ara

Askerlik mi? Terör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Binlerce asker doğuda öldü. Neden? Zamanın birinde biri Milliyetçilik diye bişey uydurmuş, savaşlar, katliamlar olmuş. Hala bu anlamsız düşünce kafalarda sürüyor ve millet askere gidiyor. Sonra.... Ölüm... Bu asker ölümleri fikri uyduranın cinayeti mi? Pkk cinayeti mi?

• öyle bir beyin sahtekarlık yapılıyor ki yabancı biri okusa, bunların paralı orduya geçmek için tüm imkanları var ama bilerek kazma doğrultuyorlar sanır!

ordunun en seçkin birimi profesyonel askerlerden oluşur, bordo bereliler ve sat lar.

o zaman şöyle varsayalım:
    çok parası olmayan bir ülkenin paralı ordusu yok,
    askerlik de yok,
    ordu da yok.
    iyi mi?

çevresinde bir sürü yamyam olan ve ordusu olmayan bir ülke var mı?
    hatta bu ülkedeki insanlar sabah işlerine de gidebilsinler!

etrafa bakın;
    parası olan güvenlik çalıştırır,
    olmayan kendini korur...

bu arada ordu kavramını milliyetçilik ile açıklamak da ayrı bir zeka ürünü olmalı.
    hz. muhammed in ordusu milliyetçi miydi?

polis i de kaldıralım,
    polis de risk altında değil mi,
    onlar da vatan evlatı değil mi!

bütün dünya, araplar da dahil, israil e ordusu yüzünden destur demiyor yani.

bu süper fikirleri önce abd ye, israil e, iran a, rusya ya filan satsanız?

sığ bölücü propaganda için sığ yöntemler...

• Milliyetçilik değil hocam Atatürk milliyetçiliğinden kim ne zarar görmüş ? Aşırı milliyetçilikdir insana zarar veren lütfen düzeltelim
  • Doğu dediğiniz yerin, bu ülkenin sınırları dahilinde olduğunun farkındasınızdır umarım? Yazdıklarınızdan ordu bir bölgeyi işgal etmişte, senelerdir oradaki direniş sebebiyle zaiyat veriyor izlenimi çıkarılıyor. Birkaç istisna hariç tüm ülkelerin ordusu vardır. Ve, burası belki sizi şaşırtacak ama, ülkenin sınırları içerisinde, tüm bölgelerde bulunurlar. Ancak Türkiye gibi örnekler haricinde hiçbir ordu, on yıllarca kayıplar vermez, on yıllarca o askerlere saldırılmaz.

İlaveten, milliyetçilik 'uydurmasına' ne yazık ki Kürtlerin de alet olduğunu görmektesinizdir umarım? Zira, minare Kürt milliyetçiliği kılıfıyla çalınmakta.

Kürtlere karşı yapılmış sayısız caniliğe karşı, sonuna kadar karşı koyalım. Ancak böyle basit kelime oyunlarına da göz yumulamaz, bunu bilin.
  • Milliyetçiliğin biri tarafından uydurulmuş bir şey olduğu kanısına nereden vardınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: windows.76.34

Binlerce asker doğuda öldü. Neden? Zamanın birinde biri Milliyetçilik diye bişey uydurmuş, savaşlar, katliamlar olmuş. Hala bu anlamsız düşünce kafalarda sürüyor ve millet askere gidiyor. Sonra.... Ölüm... Bu asker ölümleri fikri uyduranın cinayeti mi? Pkk cinayeti mi?

Tarihe nereden ve nasıl baktığınıza bağlı bu.
    Şu varsayımlarınızı talihsiz nitelendirmeler olarak görüyorum.

Milliyetçiliğin uydurulmuş bir olgu olarak lanse edilmesine öncelikle tahammül edemem. Kaldı ki Ebedî Şef'in ilkelerinden bir tanesidir.

Sizin milliyetçilikten anladığınız nedir bu önemli işte. Zihninizdeki hangi tasavvura milliyetçilik sıfatını uygun gördünüz de bu şekilde bir varsayım geliştirdiniz bunu paylaşın öncelikle. Milliyetçilikten anladığınız nedir?

Ben size hap yeterliliğinde bir açıklama yapayım;
    Şu an bu yazdıklarımı kendi dilinizde okuyabiliyorsanız, evinizde oturabiliyorsanız, en önemlisi hayattaysanız işte uydurulmuş dediğiniz milliyetçilik vesilesiyledir bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 3 Ocak 2011; 18:11:29 >

• Anlamadığım nokta, var olan şeyi istemiyorsunuz madem, ne istiyorsunuz?
    Askerlik olmasın demeye çalışıyorsunuz diyelim, e peki ne yapacağız? Var mı bir alternatifiniz?

Dünyanın en değerli coğrafyalarından birinde yaşıyoruz, emperyal devletler bu yüzden çöreklenmek için fırsat arıyor.
    Bunun aksini iddia eden hiç tarih okumamış demektir ya da okuduğundan bir şey anlamamış demektir. (Yanlış anlamayın, size demiyorum bunu.)

A ülkesi ve B ülkesi var diyelim ki. A ülkesinin askeri gücü var, B ülkesinin ise yok. A ülkesinin ordusunu B ülkesine gönderip, bütün şehirlerini zaptedip, B ülkesinin bütün kaynaklarını sömürmesinin, halkını köle etmesinin önünde duran şey nedir? Bunu ne engelleyebilir? Karşı koyarsanız, zaten ölürsünüz, ordunuz yok. İtaat ederseniz, köle olursunuz, topraklarınızın bütün zenginliği A ülkesine gider, sömürülürsünüz. Örnek mi? İngiltere... Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sömürge imparatorluğudur İngiliz İmparatorluğu. Dünya üzerinde kurulmuş en büyük topraklara sahip devlettir. Bugün toprak büyüklüğü dediğimizde aklımıza hani Rusya geliyor, Cengiz Han zamanı Moğolistanı geliyor ya... Yanlış işte.

Askerlik mi? Terör mü?

Çok değil, 1907 yılındaki haritası İngiliz İmparatorluğunun. Avrupa'nın az açığındaki o küçücük adadan yönetildi bütün bu topraklar. Cengiz Han'ın fetihleri sağlam bir egemenlik kuramadı aldığı topraklarda. Kendisinden sonra bölündü ve dağıldı. Rusya topraklarının çoğu verimsiz... Dünya devletlerinin isteyeceği yerler değil. Zaten başlangıç bölgesi... Oysa İngiltere'nin bu gözüken toprakları, Dünyanın en değerli bölgeleri... Daha doğrusu en çok kar edilebilir topraklar bunlar.

Peki konuya dönelim, ne yapılmalı? İtaat edip köle olarak da olsa yaşanmalı mı? Böyle bir durumda hiç mi eşitsizlik üzerine kurulu düzene başkaldırmak geçmez içinizden? Birileri sizi kendi malı gibi kullanır, bütün yükünü sizin üzerinize yükler durumdayken, hiç mi ümüğünü sıkmak istemezsiniz o adamların?

Bu da bir tercihtir. Bana sorarsanız, köle olarak yaşamaktansa ölürüm. Onuruma yedirememem bir yana, o eşitsizliği gördüğümde zaten kendim için değil başkası için yaşadığımı düşüneceğimden, ölmem bir sorun olmayacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis mi sağlık memurluğu mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuda ifade edilen fikre katılmıyorum. Buna fikir bile demem. Gayet açık ve net bir sorun var ortada. Kürtler bu devirde hala "aşiret, kabile, topluluk" mantığıyla ve yapısıyla hereket ediyorlar. Sorun görmek isteyenler, Türklerin de aynı mantıkla hareket ettiğinin hayalini kursunlar. Burada engin hoşgörü, hatta çok fazlasıyla hoşgörü gösteren Türklerdir.

Ha, oldu olucak ordu da bıraksın artık şu işin ucunu... Diyorlarsa bu hayaldir.

" Efendim kürtler eziliyor. " bu cümle palavradır. Sen en basit meseleden bir kürtle kavga et bakalım ne oluyor? Adam akşama yüz kişi ile seni öldürmeye gelir. Kim eziliyormuş?

Ben tam da tersini söylüyorum. Ey Türk milleti uyan artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.