Şimdi Ara

askerlik süresi kısalır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki birkaç yılda böyle bir ihtimal var mı sizce ? uzun dönem 12 aydan aşağı iner mi ? Tam profesyonel askerliğe geçilir mi ?

• zor hocam düşmez ama belli olmaz bu işler ben 92/3 olarak askerlik yaptım 15 ay gittim 15 ayı bitirdim 1 ay sonra askerlik düştü şans

92/3 tertiplerime selam.
  • Hiç olmadı 7 aya falan düşürseler.
  • Yakın dönemde zor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DADC6FD9A

zor hocam düşmez ama belli olmaz bu işler ben 92/3 olarak askerlik yaptım 15 ay gittim 15 ayı bitirdim 1 ay sonra askerlik düştü şans

92/3 tertiplerime selam.
    Bende 92 doğumluyum askerliğin düşmesini bekledim 15 aydan 12 aya düşünce 94/2 olarak gittim :)
  • Tam profesyonel askerlik ülkemizde olmaz. Her Türk genci belli bir süre askerlik yapmalı bulunduğumuz coğrafya her şeye hazırlıklı olmalıyız. Ülkemiz askerlik zaten uzun süre değil normal genç nüfus fazla olduğu için. Ama askerlikte bu bedelliden sonra değişiklikler olabilir. Bedelli kalkar sürekli var olan bir sistem gelebilir isteyen belli bir ücret vererek 1 ay askerlik yapar isteyen 1 yıllık askerlik yapar ciddi eğitim verilir ve daha ciddi ücret alır. Askerlik yapmak istemeyen ya da kilo problemi olanlar belirli hizmetlerde çalıştırılabilir mağlum askere gitmemek için kilo alanlar bile var.
  • Kısalır mı değil kısalmalı bedelli çıktı ama şuan askerde olanların psikolojisini düşünen yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lichtenberg

Kısalır mı değil kısalmalı bedelli çıktı ama şuan askerde olanların psikolojisini düşünen yok
    Sende bekleseydin bedelliyi ne yapalım,ben 11 sene bekledim şimdi faydalanabiliyorum
  • X kare kullanıcısına yanıt
    11 senedir kaçaksan bide idari para cezası ödeyeceksin 12.776 TL kendi gitmesi koşuluysa yakalanıp gidersen 27.337 TL. Bu ceza tutarları çok eski artmışta olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ntikor

11 senedir kaçaksan bide idari para cezası ödeyeceksin 12.776 TL kendi gitmesi koşuluysa yakalanıp gidersen 27.337 TL. Bu ceza tutarları çok eski artmışta olabilir.
    Yok öğrenciyim,2007'de girmistim zaten ne kadar borcun olursa olsun bedelli parasını yatırınca o borclar siliniyor.
    Bu kanunda ne olur bilemem ama o cezalar silineceğini sanmıyorum.

Geçmişte olan bir bedellide durum ;

http://www.radikal.com.tr/turkiye/asker-kacaklarina-buyuk-bedel-cezayi-da-odeyecekler-1244938/

Bedelli çıkacak adam kaçak olduğu zamandan bile daha az ücret ödeyerek askerlik yapmayacak öyle bir şey olmaz belki düşürürler ama silmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ntikor -- 19 Temmuz 2018; 16:13:19 >
  • quote:

Bu kanunda ne olur bilemem ama o cezalar silineceğini sanmıyorum.

Geçmişte olan bir bedellide durum ;

http://www.radikal.com.tr/turkiye/asker-kacaklarina-buyuk-bedel-cezayi-da-odeyecekler-1244938/

Bedelli çıkacak adam kaçak olduğu zamandan bile daha az ücret ödeyerek askerlik yapmayacak öyle bir şey olmaz belki düşürürler ama silmezler.
    Bedelli kanunu arastirirsan gorursun

Göremedim ben paylaşır mısın?
  • quote:

Göremedim ben paylaşır mısın?
    askerlik süresi kısalır mı ?
  • Bence kısalmalı bedelliden çok askerlik süresi 3 ay daha kısalabilirdi. Türkiye'de askerlik çağına gelmiş çok insan var. Parası olmayan napsın hedefleri olan bir çok genç var. Bedelli yerine 2 3 ay daha kısalabilirdi bence askerlik ama yinede devletimiz bilir bizede bişi demek düşmez.
  • Yeni yılda ins 9 ay a düşecek yeni askerlik sistemi haberlere düşmeye başladi.kimse moralini bozmasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.