Merhaba, Ben açıköğretim fakültesi kamu yönetimi bölümünde okuyorum fakat 3. sınıftaki tüm derslerimi vermeme rağmen 2. sınıftan kalan tek dersim yüzünden 4. sınıfa geçemedim ve bu aynı sınıftaki 2. senemdi. Sanıyorum bu durumda askerliğimi erteletme imkanım olmuyormuş, bunun için yalnızca açıköğretimdeki kaydımı sildirmem gerekliymiş. Ben aynı zamanda bu yıl üniversite sınavına girdim ve 4 yıllık bir üniversiteye yerleştirildim ama kaydımı yaptırmadım. Bu üniversiteye gitmek yerine yurtdışında bir üniversite için başvuru yaptım ve bu başvurumun sonucu Ekim ayı içerisinde belli olacak, okuldan aldığım bilgiye göre başvurumda bir sorun olmadığını öğrendim. Yurtdışındaki okuldan gelecek olan kabul belgesiyle açıköğretim kaydımı sildirmeden askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Benim tek isteğim Aralık ayı içerisinde yurtdışına sorunsuz bir şekilde çıkabilmek, eğer kabul belgesiyle olmuyorsa kaydımı sildirmekten başka çare kalmayacak. Son olarak merak ettiğim ise kaydımı sildirmem durumunda dediğim şekilde yurtdışına çıkarken bir problem olup olmayacağı? Veya bu iki seçenek dışında tecil için başka bir yöntem var mıdır? Birkaç arkadaşımdan tanıdıklarının askerlik şubesine çalıştıklarını ve ailelerine bakmakla yükümlü olduklarını belirten bir dilekçe yazıp tecil ettirdiğini duymuştum. Acaba bu şekilde de olabilir mi?
Borç, aile durumu, hastalık, elemanların personellerin durumu gibi belgelenebilir bahane bulabilirsen 31 yaşına kadar askerlik şubesinin 1 yıl insiyatif kullandırma hakları var