Şimdi Ara

Askerlik Tecili Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2019 yılı Gemi Makineleri İşletme programı önlisans mezunuyum. Tecilim 2021 9. ayda bitiyor.Aöf den herhangi bir lisans programına kayıt yaptırırsam tecil süremi uzatabilir miyim ?

• 28 yaşına girdiğin yılın sonuna kadar tecil alırsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babayı izle

28 yaşına girdiğin yılın sonuna kadar tecil alırsın.

4 yıllık üniversite okuyorsun diyelim. 2. sınıftasın ve 28 yaşına gelmişsin. gelip askere mi alıyorlar hocam? yoksa tamamlayıp öyle mi gidiyorsun?

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Valla kaçak idare edebilir misin bilmiyorum. Normalde yoklama kaçakları üniversiteye kayıt yaptıramaz. Üniversitede kayıtlıyken belki o dönemi kurtarırsın ama kayıt yenileteceğin zaman karşına engel çıkar diye düşünüyorum. En kötü okulu dondurur askere gidersin. Belki kaçak idare edersin ama para cezası var.

• quote:

Valla kaçak idare edebilir misin bilmiyorum. Normalde yoklama kaçakları üniversiteye kayıt yaptıramaz. Üniversitede kayıtlıyken belki o dönemi kurtarırsın ama kayıt yenileteceğin zaman karşına engel çıkar diye düşünüyorum. En kötü okulu dondurur askere gidersin. Belki kaçak idare edersin ama para cezası var.

okul okurken kaçak sayılmak çok saçma değil mi? yani desem ki 28 yaşını geçmişsin yeni üniversiteye kayıt yaptıracaksın o zaman sıkıntı çıkması normal. ama öncesinde kazanmışsın ve okuyorsun yani. o yüzden bana saçma geldi. düşünsene 2. sınıfa geçiyorsun ve kaydını dondurup askere gitmen gerekiyor.. ama ben o yaş kısmını 30 biliyordum

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Öbür türlü suistimal edilir. Yaş kısmı birkaç sene oldu 28’e indi. Bana kalırsa zorunlu askerlik olmamalı ama yapacak bir şey yok.

• quote:

Öbür türlü suistimal edilir. Yaş kısmı birkaç sene oldu 28’e indi. Bana kalırsa zorunlu askerlik olmamalı ama yapacak bir şey yok.

öbür türlü de eğitim hakkı gasp edilmiş oluyor hocam. ya suistimal olayı şu şekilde çözülür. sen 28den önce üniversiteye yerleşmek zorundasın denilsin. sonrasında yerleşirsen okuyamazsın, askere gitmek zorundasın. ama 28den önce de yerleşirsen okulu bitirene kadar askere gitmezsin. kimse sırf askere gitmeyeyim diye okulu uzatmaz ki. herkes bi an önce mezun olup hayata atılmak ister. okulu bitir işe gir. bu kadar basit. aklım almıyor gerçekten. aşırı saçma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili Ve üniversite
    2 yıl önce açıldı
    Bedelli askerlik bilgi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

28 yaşına girdiğin yılın sonuna kadar tecil alırsın.

Teşekkür ederim hocam , ne kadar geç o kadar iyi  

• poset cay kullanıcısına yanıt
    Daha doğrusu azami öğrenim süresi boyunca tecil alıyorsun. Ama atıyorum 27’de başladın seni en fazla 28 yaşına girdiğin yılın son gününe kadar tecil ederler.

• önlisans mezunu isen lisans yapman için sınava girip DGS yapman gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.