Bunun performansa etkisi var demişsin ve yeni sürücüler biraz olsun değişiklik gösterdiğini duymuştum. Yeni suruculeri yuklemişken tekrar bi 3d mark taraması yapabilirmisin aynı sartlarda değişıklik ne kadar fark eder görelim, acıkcası merak ettim.
3d mark da 40 puan artmış.yeni sürücülerde optimizasyon daha iyi olur bilinen buglar çözülür.gerçekte daha büyük faydası olduğu kesin.
Teşekkurler xqw1,
Merak etmiştim değişiklik ne kadar olacak diye ve 40 puan da fena sayılmaz.
Yanlız su var. Ekran kartının 128 MB olması cok can sıkıcı, coğu oyunda bundan sonra sorun cıkaracaktır. Paylaşımlı olmasının pek faydası yok galiba oyun 256 isterse direk ekran kartinin ramina bakılıyor ve testlerden gecemiyor malesef.
Call of duty 4 den gecti ama Crysis de ram yuzunden gecemedi. Neyseki xqw1 denemiş sanırım masa ustunde Crysis oyunu vardı, buyuk ihtimal oynuyordur.
Oyun zaten ati x1300 istiyor en az ve acması normal, ram kısmında biraz zorlansada, oyunu bitirmeye engel olacak kadar kotu değildir umarim. Su an en son cıkan ve sistemi en fazla zorlayacak oyunlardan biri oldugu için bundan bahsediyorum. Neyseki oynayabiliriz, gerisini boş verin.
Oyunların acıp acılmayacağini test edebleceğiniz site, oyunu secmeniz yeterli, cok yararlı olacaktır.
tam sürüm de oynamak için bi 8800 gt 512 mb lı bi makina şart gibi
bende bu laptoop'i almayi düsünüyordum ama yorumlarınızı okudugumda pil süresinin en fazla 2 saat olmasından dolayi üzülerek baska bir modele (dell 6400) yönelmek zorunda kaliyorum , tabi bir mobil bilgisayar'dan beklenmicek en kötü performans'in pil ömrü oldugunu düsündügüm icin 9 cell pill avantaji bulunan modellere yönelmek zorunda kaliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Apexi
bende bu laptoop'i almayi düsünüyordum ama yorumlarınızı okudugumda pil süresinin en fazla 2 saat olmasından dolayi üzülerek baska bir modele (dell 6400) yönelmek zorunda kaliyorum , tabi bir mobil bilgisayar'dan beklenmicek en kötü performans'in pil ömrü oldugunu düsündügüm icin 9 cell pill avantaji bulunan modellere yönelmek zorunda kaliyorum.
BU BİLGİSAYARI ALDIĞIM YERDE ŞARJ OLAYININ AMD DEN DE KAYNAKLANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER..ÇÜNKÜ AMD PERFORMANS OLAYINDAN İNTEL E GÖRE PİLE DAHA FAZLA İHİTİYAÇ DUYUYOR DEDİLER..EĞER Kİ ŞARJ DİORSAN VE PARA DA VARSA ACER 5920 Yİ ÖNERİRİM. EV ARKADAŞIMDA VAR..3.5 SAAT İ ÖLDÜRMÜOR YAA
quote:
Orjinalden alıntı: onRiz
quote:
BU BİLGİSAYARI ALDIĞIM YERDE ŞARJ OLAYININ AMD DEN DE KAYNAKLANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER..ÇÜNKÜ AMD PERFORMANS OLAYINDAN İNTEL E GÖRE PİLE DAHA FAZLA İHİTİYAÇ DUYUYOR DEDİLER..EĞER Kİ ŞARJ DİORSAN VE PARA DA VARSA ACER 5920 Yİ ÖNERİRİM. EV ARKADAŞIMDA VAR..3.5 SAAT İ ÖLDÜRMÜOR YAA
evet önerin için sag ol ama o model'de beni asiyor baya malum tamamen duygusal :)
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: onRiz
quote:
evet önerin için sag ol ama o model'de beni asiyor baya malum tamamen duygusal :)
Ya evet haklısın ben onu söylemeyi unuttum du
Zaten artık ne kadar istersen iste alamazsınÇünkü bitti.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: koug
quote:
8600 gt li modelleri bitti de 8600 gs li modelleri var
quote:
quote:
Bursa'ya dell 6400 öğütme tesisi açılmış..
quote:
Orjinalden alıntı: ALph1940
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ALph1940
quote:
quote:
Crysis oyununu açarmı açmazmı diye tereddütte kalanlar için.
girdikten sonra CLİCK HERE TO TEST YOUR SYSTEM diyin ve girin.Sonra Can You RUN it deyin.Başka oyunlar için sistemim acaba açarmı açmazmı diye düşünmeyin ben hep burdan bakıp alıorm oyunları.Ama bütün oyunlar malesef yok...Ve sonuç malesef ekran kartmız sorun yaratır.:D
quote:
Crysis oyununu açarmı açmazmı diye tereddütte kalanlar için.
girdikten sonra CLİCK HERE TO TEST YOUR SYSTEM diyin ve girin.Sonra Can You RUN it deyin.Başka oyunlar için sistemim acaba açarmı açmazmı diye düşünmeyin ben hep burdan bakıp alıorm oyunları.Ama bütün oyunlar malesef yok...Ve sonuç malesef ekran kartmız sorun yaratır.:D
Bakıyorum..
En alttaki link de zaten onun gibi deneme sitesi linki vermiştim. 2 site olmuş oldu. Malesef testen gecemiyor ama xqw1 arkadasımız oynuyor galiba yorumunuda yapmış zaten, boş verin testi acıyor oyunu ama nasıl oynanır onu xqw1 e sormak lazım. :)
quote:
Orjinalden alıntı: virtue28
Teşekkurler xqw1,
Merak etmiştim değişiklik ne kadar olacak diye ve 40 puan da fena sayılmaz.
Yanlız su var. Ekran kartının 128 MB olması cok can sıkıcı, coğu oyunda bundan sonra sorun cıkaracaktır. Paylaşımlı olmasının pek faydası yok galiba oyun 256 isterse direk ekran kartinin ramina bakılıyor ve testlerden gecemiyor malesef.
Call of duty 4 den gecti ama Crysis de ram yuzunden gecemedi. Neyseki xqw1 denemiş sanırım masa ustunde Crysis oyunu vardı, buyuk ihtimal oynuyordur.
Oyun zaten ati x1300 istiyor en az ve acması normal, ram kısmında biraz zorlansada, oyunu bitirmeye engel olacak kadar kotu değildir umarim. Su an en son cıkan ve sistemi en fazla zorlayacak oyunlardan biri oldugu için bundan bahsediyorum. Neyseki oynayabiliriz, gerisini boş verin.
Oyunların acıp acılmayacağini test edebleceğiniz site, oyunu secmeniz yeterli, cok yararlı olacaktır.
crysis düşük ayarlarda çalışıyor fakat yeterli performansı vermiyor.low da oynamanın bir anlamı yok o zaman aynı far cry gibi görünüyor.pc çalıştırmasa bile bu oyunu destek için alalım bir köşede dursun.
cod 4 ün demosunu indirdim, ilk başta hayal kırıklığına uğradım.son ayarlarda çok kötüydü.biraz ayarları düşürdüm yine yeterince iyi değildi.son sürücüleri indirmek istedim ama ati mobil kartlar için üreticiye yönlendiriliyor.acer da yeni sürücü çıkartmamış.bu nokta da bir program bize yardımcı oluyor.bu program sayesinde son çıkan masaüstü kartların sürücülerini mobil kartlara uygun hale getirebiliyoruz.son sürücü sayesinde performasnı gözle görülür derecede arttı diyebilirim.
2.vista kullanıcıları kullanıcı hesabı denetimini(uac) kapatmak zorundalar.bunun için başlatı tıklayın, sonra yukarıdaki kullanıcı resmine tıklayarak kullanıcı hesabı penceresini açın."Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni Aç veya Kapat" yazan linki tıklayınca çıkan pencerede işareti kaldırıp onaylayın ve pc yi yeniden başlatın.
4.sürücü inince çalıştırın.dosyaları c:/ATI/SUPPORT dizinine çıkartmaya(extract) başlar.bu işlem bitince kurulumu iptal edin.
5.burayı tıklayarak "mobility modder" programını indirin ve bir klasöre çıkartın.daha sonra programı çalıştırın ve hedef dizin olarak şu yolu "C:\ATI\SUPPORT\7-11_vista32_dd_ccc_wdm_enu_54440" gösterin ve "modify" butonuna tıklayın.işlem tamamlanana kadar bekleyin bitince programı kapatın.
6.şimdi " C:\ATI\SUPPORT\7-11_vista32_dd_ccc_wdm_enu_54440 " dizinine gidin ve setup.exe yi çalıştrarak ati catalyist kurulumuna başlayın.kurulum sırasında bu sürücü imzalanmamış gibi bir uyarı verirse yine de yükleyi seçmek gerekiyor.bazı hatalar verebilir bu önemli değil.
7.kurulum bitince pc yi yeniden başlatın.son sürücü yüklenmiş oldu.
o tür test sitelerini ciddiye almayın.eğer ekran kartı ram i 512 mb olsaydı testi geçedi halbuki gerçekte 1 gb ekran kartı ram i olsa bile bir şey değişmez çünkü gpu çok zayıf kalıyor.bundan 2 yıl önce giriş seviyesi için çıkmış bir karttan bahsediyoruz.
crysis demo; düşük ayarlarda, çözünürlük: 1024x600 piksel (telefonla çektim resimler dandik ama idare eder)
görüldüğü üzere pek oynanacak gibi değil.
bu arada geçen sayfalarda power now ve cool n quiet ile ilgili bir şeyler vardı.bu işlemcinin hızını uygulamaların yüküne göre otomatik ayarlayan bir teknoloji ama biz bunun nasıl çalıştığını bulamamıştık ancak şu an nasıl olduğunu biliyorum. eğer güç tasarrufunda çalışırsak işlemci sabit olarak 700 mhz hızında, yüksek performans da ise 1900 mhz de çalışıyor.700 mhz de çalışınca oldukça yavaşlıyorken 1900 mhz de çalışırsa ısı ve fan gürültüsü ve tabi ki enerji tüketimi artıyor.eğer profil olarak dengeli seçilirse işlemci uygulamaların yüküne göre anlık olarak hızını ayalarlıyor.örneğin firefox da herhangi bir şey okurken 700 mhz de çalışıyor eğer sayfayı küçültürseniz bir kaç saniyeliğine 1600 mhz e çıkıp tekrar iniyor.oyun gibi fazla işlem gücü isteyen uygulamalarda sabit olarak 1900 mhz de çalışırken mesela oyunun yükleme ekranında 1600 e düşüyor.bunu elle yapmak mümkün olmadığı için avantajı çok fazla.hem hızdan ödün verilmiyor hem de maksimum enerji tasarrufu sağlıyor.
Anlaşıldı . Ayarları düşürmek şart. Bir de bazı gereksiz programlar (acer in programları) ile nortonu da devre dışı bıraksak ve de dengeli modda takılsak biraz daha iyi olur tahminime göre. Neyse ben babalar gibi call of duty 4 üme devam edeyim artık. Laptopumuz güzel arkadaşlar. İşimizi görüyor. Boşverin gerisini. Elbetteki bunun da oynayamayacağı veyahutta performansı düşük olarak oynayabileceği oyunlar olacaktır. Ne yapacaz peki? Karalar mı bağlayacaz. Maaalesef teknoloji böyle birşey işte. Çabuk değişim yapıyorlar ki tüketiciler ürünlerini yenilesinler. Tamamen olay bu. Tadını çıkaralım aletin.
işte inceleme budur
Bu arada logitecler laptopun yanında hoş duruyolar xqw1
Gaza geldim su odama bende bi ceki duzen vereyim jazz 9940 ımıda soyle bi adam akıllı bi akustikle ayarlayayım sonra değmeyin keyfime.