Siz değerli arkadaşlara bir kaç sorum olcak, yardımlarını ve deneyimlerini esirgemeyenlere şimdiden teşekkür ederim
1-97 Astra 1.6 sedan LPG'li otomatik vites aracım çok yağ tüketiyor bu normal midir? 2-Bir de son zamanlarda sabah soğuk ilk çalışmada (benzinle) vuruntu çok arttı, bir müddet tekleme yapıyor sonra düzeliyor. 3-LPG şehirlerarası 0,25 KRŞ yaktığını hesapladım, normal midir? 4- Benzine geçsem sanki daha mı hesaplı olcak düşüncesindeyim 5- Stop ettikten sonra aracın altından "çıt,çıt,çıt" (saat sesi gibi) diye sürekli ses geliyor.??? genleşme ile ilgili bir durum zannediyorum, ama daha önceki araçlarımda hiç rastlamadım. 6- direksyon hidrolik ama hiç de yumuşak değil. 7- Orjinalinde havalandırma panelinde ışıklandırma var mı yok mu? (gece havalandırma sisteminin kontrol panelini göremiyorum) 8- Şanzuman yağını hangi aralıklarla kontrol etmeliyim.
Saygılar
1- Otomatik araclar daha cok yag tuketir, ama emsallerine gore daha coksa, servise gosterin derim. 2- Antifiriz'i yenilemeyi denediniz mi? 3- Normaldir. Iyidir bile. 4- Olmaz, emin olun 5- Genlesme ve LPG'den kaynakli bir sorundur. Ama eger cok rahatsiz olduysaniz, servise gittiginizde sorun derim. 6- Lastiklerle ile ilgili bir problem olabilir. 7- Bu arabayi tam bilmiyorum, ama simgelerde isik olmasi lazim. (Emin Degilim) 8- Bunu da bilmiyorum, servise gitmeseniz bile, telefon acarak sorabilirsiniz.
7- Havalandırma panelinde ışık var. Fakat bu kasa Astra'larda çok sık olmasa da oradaki ampuller kesilir genelde. Değişimi çok kolay ve ucuzdur.
7-Bende 2000 model astra var benimde oranın ısıkları gitti