Şimdi Ara

Astra K 1.4T Yakit Tuketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
25.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Astra K kullanicilarindan benzinli otomatik model icin yakit tuketimini duyan bilen goren var mi? Ankara sartlari icin?
    Onceki kasa arkadasimin 10 litre yakiyor. Bu 200kg daha az oldugu icin yaklasik 8-8,5 yakar diyorum ama net bilgiye ihtiyacim var.

Edit: Manuel model icin de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlackoJodye -- 24 Mart 2016; 22:54:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha alan yok galiba.benzinli otomatik araçlar yeni geldi

• 150 beygirlik aracı kullanan birisi aracı eskisine göre değerlendirmişti, araç hem hafif, hem yol tutuşu daha iyi, hem süspansiyonları, iç dizaynı hafifliği yakıt tüketimi performansı, kısacası eskisine göre çok daha tercih edilebilecek bir araba olduğunu hatırlıyorum tam kaç yakıyor bilemiyorum ama eskisine göre hem daha performanslı hem de %15- %20 daha ekonomik olacağını düşünüyorum
  • sakin kullanımlarda şehir dışı 100 km'de 6 lt, şehir içinde ise 8,5 lt civarı yakar.
    tabi bunları sakin kullanımın alt limitleri olarak düşünün. elinizde performansı yüksek bir turbo benzinli makine var. biraz basarsanız bu rakamların üzerine 1'den başlayıp 6'ya kadar değişen doğal sayılar kümesi ile arttırmak sizin elinizde.
  • 3 aydır 1.4 t 150 hp manuel kullanıyorum, 5500 km ye geldim.

Konya şehir içi tasarruf düşünmeden kullanılan 4000 km (sport mod açık genelde gazlıyorum) + 1500 km uzun yol (uzun yolda 130-140 km ortalama ile gidildi) hepsinin ortalaması 7.6 litre.

Konya'da çok fazla dur-kalk trafiği yok fakat ben tasarruf amaçlı kullansam-gazlamasam sadece şehir içinde ortalama olarak rahatlıkla 7 lt nin altını görürüm.

Uzun yolda ise 110 ile giderken 5.5 lt ortalama yakıyor 130-140 ile giderken 6.5-7 lt ortalama yakıyor.
  • Hem manueli hem de otomatiği start stopsuz olan eski kasanın maneuli ile otomatiği arasında ortalamada 0,6 litre/100 km fark var.

Almanya sitesine baktığımızda K kasa 1,4 motor start stoplu iki aracın ortalaması arasında 0,5 litre/100 km fark var.

J kasada durumun gerçekte ne olduğu bilinirse ordan bir yorum yapmak mümkün olabilir.

Otomatik vites 1,4 motor 150 HP K kasa Astra, otomatik vites 1,4 motor 140 HP J kasa Astra'dan 145 kg daha hafif. Birisi 1233 kg, diğeri 1378 kg.

Bu arada K kasada otomatik vitesli araç manuele göre 30 kg daha ağırken, J kasada otomatik vitesli araç manuele göre 45 kg daha ağır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 25 Mart 2016; 10:48:55 >
  • Güncel değerler ne durum da ben İstanbul'da 9 litre şehir içi ile kullanabilir miyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 8 1.5 e-tsi yakit tüketimi
    3 yıl önce açıldı
    1.0 dsg yakit tuketimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 1.4 t k benzinli otomatik vitesi var cok hizli kullaniyorum ve sonucunda uzun yolda 13 lt ile gezen biriyim.Gecen gun 50 km uzun yolu yolda duz ve bazi yerleri yokus assagi olan yerde deneme amacli 85 km ile geldim 50bkmde 3.9 lt ile geldim baya sasirdim.

• Knk yakıt tüketim ss

• kullananların yorumlarına bakarsak motor beklenildiği kadar yakıyor
  • Çok agresif kullanmazsam İstanbul'da 9 litre ile gezebilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Knk yakıt tüketim ss

Ss yok ama uzun yolda, mersin urfa arası 500 km'de 23 lt yakarak benzinde ekonomi nasıl yapılırı gösterdi. Sabit hız 110 ile gittim. Yaklaşık 4,5 lt uzun yolda yakıyor yani.

Şehir içi ise istanbulda 9 yakar diyen çok iyimser. Ben mersinde bile 8den aşağı düşmüyorum, genç olmanın da getirisi sanıyorum bu :) ama dur kalk trafiği çok az burada. İstanbulda ise 10un altını zor görür.

Kısacası bu iş gaz pedalına ne kadar bastığınızla alakalı, minimum 5 max 10 arası gider normal şartlarda. Sürekli yüksek devir çevirirsen 25 de yakar :D

Manuel 1.4t kullanıcısıyım. İmkan varsa dizel alınmasını öneriyorum. Yılda 10-15k km yapılacaksa boşa dizele para vermeye gerek yok.
    Ben 6 ayda 20bin km yaptığım için dizel bana şart. İmkan yoktu benzinli alabilidim.

Hayırlı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel

quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Knk yakıt tüketim ss

Ss yok ama uzun yolda, mersin urfa arası 500 km'de 23 lt yakarak benzinde ekonomi nasıl yapılırı gösterdi. Sabit hız 110 ile gittim. Yaklaşık 4,5 lt uzun yolda yakıyor yani.

Şehir içi ise istanbulda 9 yakar diyen çok iyimser. Ben mersinde bile 8den aşağı düşmüyorum, genç olmanın da getirisi sanıyorum bu :) ama dur kalk trafiği çok az burada. İstanbulda ise 10un altını zor görür.

Kısacası bu iş gaz pedalına ne kadar bastığınızla alakalı, minimum 5 max 10 arası gider normal şartlarda. Sürekli yüksek devir çevirirsen 25 de yakar :D

Manuel 1.4t kullanıcısıyım. İmkan varsa dizel alınmasını öneriyorum. Yılda 10-15k km yapılacaksa boşa dizele para vermeye gerek yok.
    Ben 6 ayda 20bin km yaptığım için dizel bana şart. İmkan yoktu benzinli alabilidim.

Hayırlı olsun.

Ben yılda 15 bin geçemiyorum haftada beş gün günde 50 km çevre yolu trafiğim var. Aylık 1200 km anca dönüyor. Arada 10000 tl fark var bence benzinli mantıklı

• Arabaya binince surekli basmak istiyosun,sehirici minimum 10 litre. Elinde olmadan basiyosun arabaya

• Senede 3000 tl yakıta fazla verilirmi önemli olan o

• İyi günler 1.4 turbo 150 hp manuel kullanıcısıyım araç 48lt deposu 245tl doluyor şehir içi 660km yol bilgisayarı gösteriyor.

• 1.4 ecotsi leon ile karşılaştırıldığında tüketimde hangisi daha iyi oluyor ?

• Bu araclara LPG takilmiyor mu? Sehirici LPG ile sehirlerarasi da hiz sabitleyici kullanip benzin ile giderek ekonomi yapilabilir aslinda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

1.4 ecotsi leon ile karşılaştırıldığında tüketimde hangisi daha iyi oluyor ?

1.4 ecotsi leon daha az yakar, astra daha agir zaten. Tsi da opelin turbo benzinli motorlarindan daha ekonomik

• Arkadaşlar 1.3 d Corsa yi verip 1.4 150 lik sifir Turbo Astra aldım. Bu nedir yaw, ocagima incir ağacı dikecek bu araba. Depoyu doldurdum şehiriçi 380 km de benzin bitti. Sevise sordum ilk 10-15 bin böyle dedi. Satarken niye söylemiyorsunuz, sehirici 7.7 yalan mı dedim. Maalesef yalanmis. O kadar para verdigimemi yanayım, böyle bir arabaya binememeyemi. Cildirmamak elde değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.