Şimdi Ara

1.4 TSI reel yakit tuketimi (ss’li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
13.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her kafadan baska bir ses cikiyor. TSI fanboylari diyor ki aracim 2 litre yakiyor, anti-TSI fanboylari diyor ki TSI 10 litreden asagi yakmaz. Size durustce 1.4 TSI 125 HP golfun yakit degerlerini paylasiyorum. Bu motoru dusunenler icin objektif bir konu olsun. Araba ne dizel kadar az yakiyor ne atmosferik kadar cok yakiyor. Memnunum. Arabada klimam yaz gunu her zaman aciktir. Yani klimali yakit tuketimleridir. Arac manuel, lastikler yazlik ve genelde 2-3 kisi kullaniliyor. Bagaj genelde yok. Bazen 2-3 kucuk canta oluyor.

Acibadem - maslak arasi sabah ise giderken cekilmis olagan bir istanbul kopru trafigi. Normal, kasmadan sehirici kullanim.
    Ortalama hiz 17km, toplam sure 50 dakika, ortalama yakit 7.3 litre.

Kocaeline giderken 90-120 araliginda cekilmis bir kare. Uzun yolda daha dusugunu goremedim. Kullanim cok sakin. 6. vites. Ara ara tir sollamalarken 120 civarini gordum sadece. Ist kocaeli yolunu bilen bilir. Ara ara inisli cikisli bir yol. Ama 6. Vites 90la giderken hep max tork devrinde oldugunuz icin (1400 rpm ustunde max torku veriyor) yakit cok degismiyor. Kasmadan 110-120 kullanirsaniz 5.5 litre civari oluyor. Normal bir uzun yol verisi asagida var. 300 kusur kilometre 5.6 litre. Bu 4.2 litrelik deger en sakin uzun yol verisidir. 70le gidip 3.8 gordugumde oldu ama 70le gitmeye uzun yol denemez :)
    Ortalama hiz: 91km, toplam sure 24 dakika, ortalama yakit: 4.2 litre

Maslak is cikisi 1 saatte sadece 6km gidebildigim lanet bir gunden bir kare.
    Ortalama hiz: 6km, toplam sure 1 saat 5 dakika, ortalama yakit 19.4 litre 20 yapmaya calistim olmadi. Surekli soldan kopru kuyruguna girip onumuze gecmeye calisan hak yiyicileri engellemek icin tampon tampona ilerledim. Bugune kadar istanbulda gordugum tartismasiz en kotu trafikti. Daha otesini gormedim. Fsm calismasi sagolsun.

Edit: Bazi arkadaslara yapilan kilometre yetersiz gelmis. Sunlari da ekleyeyim de rahatlasinlar. Burada arac az cok yakiyor demiyorum, neyse onu paylasiyorum. Hala tartisma derdindeler.

4000 kusur kilometre istanbul sehirici ve uzun yol karisik ortalama 6.5 litre. Toplam surus 93 saat.

368 km istanbul - burdur arasi bolunmus yol. Ortalama yakit 5.6 litre. Genelde 120 km, ara ara 140-150 km hiz, radarli yollarda 110 sabit.

Edit2: Dizel ile kiyaslama konusundaki fikirlerimi de asagidaki mesajlarda yazdim ama ilk mesaja ekleyeyim. Kararsiz kalan benim durumumdaki kisilere faydali olabilir.

Tam tersi. “Dizel az yakiyor” diye dumduz dusunenler kendini kandiriyor. Ayni aracin dizelini goz onune alalim. Eski ev arkadasimin araci 1.6 TDI. Yani surekli bindigim tecrube ettigim bir arac.

Golf 1.6 TDI ortalamasi istanbul sehirici 6.5 litre civarinda.
    Golf 1.4 TSI ortalamasi istanbul sehirici 7.5 litre dolaylarinda.

Hadi tsi 8 litre olsun, baska bir dizel arac 6 litre olsun. Aradaki fark 2 litre. Yaklasik 14 tl diyelim 100kmde. Aylik asagi yukari 1000 km yapiyorum, 140 tl eder. Yillik 1680 tl.

Bu 1680 tl ile nelere sahip oluyorum onlari yazayim:
    - sarsintisiz, sessiz, keyifli bir motor
    - basmayinca ekonomi, basinca performans
    - DPF sorunlariyla ugrasmiyorum
    - Araba calisir calismaz sicak-soguk ufleyebilen bir klimam oluyor
    - Daha ucuz bakim yaptirabiliyorum
    - Bakim araligim daha uzun (15 bin km)

Bu 1680tl’den yillik odenen fazla bakim ucreti, olasi dpf problemleri ve daha kisa bakim periyodunu dusunce cok bir fark kalmiyor. Kaldi ki ayni aracin dizelini alabilmem icin en az 5-10 bin tl fark odemem gerekiyordu ikinci elde. Hadi diyelim aldiginiz fiyata sattiniz ona eyvallah. Ama bunun ustune 5-10 bin daha koysaydim da dizel golf yerine benzinli bmw alirdim. Kisaca benim icin her anlamda cok daha mantikli bir secim. Kimin kendini kandirdigini bir kez daha dusunmenizi tavsiye ederim

Not: Bu dediklerim kasmadan, normal kullanim icin gerekli. Normal kullanimdan kastim, yakiti izlemeden ne gerekiyosa o sekilde surmek. Sollamak gerekiyorsa iki vites dusup gazi kokledigimde oluyor, isikta hizli kalktigimda oluyor ama duz yolda 200le gitmiyorum. Hiz sinirlari neyse o sekilde gitmeye calisiyorum. Surekli tapagaz giden biriyseniz elbette dizel mantikli olacaktir cunku performansi kullanimda makas aciliyor. Ama gunumuz kosullarinda hem yakit hem radarlar sebebiyle surekli dipgaz giden pek insan kaldigini sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 2 Ağustos 2019; 12:57:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kim ne derse desin arkadaş bu Tsi başarılı bir motor. Gaza az basınca az yakan ama canın istediğinde topuklayabildiğin bir makine. 1.6 cdti opel astra vardı sattım.2 gündür emanet tüplü 4 ileri otomatik focus la eziyet çekiyorum resmen. Bu şekilde ekonomi yapmaktansa tsi ile 7 litre benzin yakarım daha iyi.
    Benzinli bir arac. Güçlü. Çekişi guzel. Karma 6.5 yakmış. Troller hala çok diyor.

Ben 73 bine style fabia 1.0 dsg aldığımda 5 bin altına sadece stepway otomatik ve 2 bin üstüne bomboş yarış otomatik vardı. Golf unde cok uyguna satıldığı dönemler oldu.

Vag da her donem bazı modeller çok uyguna veriliyor. Elde parası olup takip edenler uygun fiyata alabilir.
    Ben de son 1.5 yıldır aynı kombinasyonlu 2017 model bluemotion hetta kullanıyorum .Araç şirket aracı , yani övmeme&yermeme pek gerek yok. Ankara gibi bir şehirde 1.4 tsi ile 8in üstünü görüyorsanız bence ya kullanımda ya aracta sorun vardır.

Kıaaca ozetleyecek olursam 1.4 tsi dsg ;

Sakin sehir-ankara -35-45 km ortalama ile 6.5-7
    Sehir dısı 110-120 (otoban ankara-ist gibi) 5.5-6
    Yogun istanbul kopru trafıgı 9-11 arası yakar.

Ben 11 in üstünde yakıyorum demeniz için ortalama hızınızın 10kmh altı veya 150 kmh üstü olması lazım.
  • 1.4 TSI reel yakit tuketimi (ss’li)

bence başarılı
  • 1 saatte 6km nedir ben kafayı yerdim. Bende de 1.4 turbo benzin bir araba var şehir içinde 20 km ile ortalama 7-8.5 arası değişiyor. Normali budur bence. Aynı yerde dizel kullansam da minimum 6 yakar.

• O 4.2 lt yi koymasaydınız iyiydi Vaziyet alın, işiniz zor

• Havada linç kokusu var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4198482 konudan sonra anlaşılmadı mı artık ne yaktığı bu motorun? Yeter 1.2-1.4 tsi anladık bitti herkes ne yaktığını biliyor, zaten böyle 10-15 km yol yapıp veri de konmaz.

Yeni GPF'li 1.5 Tsi sahibi varsa koysun, 1.0 ecoboost'ları koyun, farklı motorlar koyun görelim yahu.
  • Cogu kişi tsi den değil dsg den şikayetci o kadar yorum okudum başlikta hem dsg şikayeti vardi tsi ve yakit tüketimi vok nadir konular bence abartmişsin yada mutlulugun gözlerinden okunuyo şimdiye kadar nerdeydin neden paylaşmadin neden konu açmadin..neyse bnm arac 10 yillik hyundai 1.4 benzinli ortalama 8,9 lt yakiyo uzun yolda 6.5 lt yakti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 8 1.5 e-tsi yakit tüketimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

O 4.2 lt yi koymasaydınız iyiydi Vaziyet alın, işiniz zor
    Sakin kullanim o. Normal kullanimdaki 5.6 litre ortalamasini da ekledim. Zaten yazmistim biraz basinca +1 lt ekleniyor diye ama kanit olsun dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 1 Ağustos 2019; 15:18:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

4198482 konudan sonra anlaşılmadı mı artık ne yaktığı bu motorun? Yeter 1.2-1.4 tsi anladık bitti herkes ne yaktığını biliyor, zaten böyle 10-15 km yol yapıp veri de konmaz.

Yeni GPF'li 1.5 Tsi sahibi varsa koysun, 1.0 ecoboost'ları koyun, farklı motorlar koyun görelim yahu.
    Senin icin 4000 km ortalamasini ekledim. Umarim yeterli olmustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 1 Ağustos 2019; 15:27:8 >
  • 1.4 TSI 150 Şehiriçi hafta sonu keyfi kullanım şuan ortalama 7.3 lt

• 1.2 tsi daha fazla yakıyor sanırım.Dün Bursa-İzmit yaptık.Bende 308 e-hdi ile 4.6 ortalama golf 1.2 tsi ise 6 litre yaktı
  • gitarist308 G kullanıcısına yanıt
    Fazlasıyla yeterli de akabinde tartışmada derdinde insanlar diye giydirmeler falan, neyi tartışacağım arkadaşım. Milyon sefer her tip kasada kullandığım motor biliyorum zaten ne yaktığını. Zamanında tartışmasını da yaptık bitti, yeni bir motorda değil. Böyle bir konu açılıyorsa gerçekçi olsun diye uzun mesafeleri koy ki millete faydası olsun, sunum olarak düzgün olsun anlamında yazdım o yorumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

1.2 tsi daha fazla yakıyor sanırım.Dün Bursa-İzmit yaptık.Bende 308 e-hdi ile 4.6 ortalama golf 1.2 tsi ise 6 litre yaktı
    Yuksek suratte 1.2, sehiricinde 1.4 daha cok yakiyor hocam net bilgi

• Boşa koymuşsun hacı abi artık öyle bir motor satmıyor vw,
    50inci motoru değiştirdiler heheh

• quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

Boşa koymuşsun hacı abi artık öyle bir motor satmıyor vw,
    50inci motoru değiştirdiler heheh
    1.4 tsi bir golf 7 100 bin civarina alinabilinirken 1.5 tsi bir golf 7.5 180 civarina alinabiliyor mdoel yili sebebiyle. Ikinci elde hala satiliyor emin ol :) verene saygi duyarim ama bu paralar sifir golfe verilmez. 1.5 tsi alacagima bir kac yasinda 3 veya 5 serisi alirim. C180 C200 falan bakarim. Sinif atlarim yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 1 Ağustos 2019; 15:37:6 >
  • Bu fotoğraflara da bir şey diyecek insanlar hemen damlar konuya şimdi
  • Kaale alınabilecek tek değer 4112km, 6.5litre olan veri.

Aynı kullanımda c segment herhangi bir dizel 5litre civarı yakar.

Dizel parasına tsi alıp bir göz tüketimde kasmak yerine farklı marka bir dizel ya da atmosferik + lpg almanın ne kadar mantıklı olduğunu ispatlayan bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 1 Ağustos 2019; 15:43:2 >
  • Araciniz Dsg mi manuel vites mi 🤔. Kapsamli paylasim tesekkurler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaç kişi ve bagaj durumu nedir hocam?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.