Şimdi Ara

Astra K Test Sürüşü/Yeni LPG uyumlu 1.4 100 beygir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.4 atmosferik motor ve Landirenzo LPG garantisi ile satılan Astra K şu zamanlarda en uygun sıfır km C HB diyebilirim.

Bu aracın 72 bin liste fiyatı var elbette 72'ye ilk geldiğinde daha donanımlısını alan olmuştur ama bu araca LPG takılıyor ve Landirenzo markaya garanti veriliyor

Belirtmek isterim, Opel fanı değilim yazdıklarım kendi düşüncelerim.

İlk olarak Astra K çıkalı 2-3 yıl oldu olmadı yeni bir araç şu an Astra J Sedan 60 bin lira civarı ama sanki 10 yıllık bir araçmış gibi duruyor.

Astra K'nın ilk olarak yalıtımına değineyim ;

Aracın kapısında kullanılan yalıtım malzemesi biraz farklı Golf 7 veya C4'teki gibi halı fitile ek olarak hortum lastik fitil kullanmak yerine en dış katmanda bildiğimiz kauçuk fitil var yanlara doğru çift katmanlı ve iç tarafı halı fitil gibi yapılmış ondan sonraki kısım ilginçleşiyor kalın ve dansitesi yüksek hortum fitil var ve aracın karoserinde de kapı lastiği var uzun ömürlü olduğunu belirteyim yalıtım için uğraşılmış, sadece ilk izlenimim Ford ve Renault'tan daha iyi olduğuna dairdi.

Ford modellerinde olduğu gibi ön cam kenarı ve tavanda fitiller var görünümünü sevmem ama rüzgar sesini keser.

Aracın iç tasarımı güzel hem estetik hemde kullanışlı yapılmış ve ön cam ile direksiyon arası mesafe devasa diyebilirim göğüs Golf 7 gibi olsaydı bagaj 450 litre olabilirmiş.

Test aracı 136 beygir 320 tork ve Excellence donanımdı sanırım.

Opel'lere aktarması kötü ve yığılıyor demişler 320 torkluk bir dizelden bahsediyoruz haliyle aniden gaz kesme durumunda bir yığılma hissi veriyor bu yok değil mesela Crafter minibüslerde bunu önlemek için motor devrini hafifçe gaz vererek azaltıyor.

Yani bu hissin motordan veya aktarmadan değil yüksek torktan dolayı oluştuğunu düşünüyorum.

Astra'nın yalıtımını beğendim test sürüşünde ortalama 60 ile gittim kabinde ses yok trim sesi de yok hafiften gaz verip 110'a çıkınca sanki yol gürültüsü ,uğultusu oluyormuş gibi geldi sanırım alırsam hem parçalanmaması hemde ses için davlumbazları halı ile kaplardım onun dışında motor sesi özellikle Focus'ların yalıtımdan daha iyi .

Aracın direksiyonu çok güzel çok küçük değil pamuk hissi vermiyor ama tek el kullanılabilir.

Kapı tok kapanıyor dalga geçtiğim sanılmasın ama tok kapı sesi için özellikle Ar-Ge yapıldığını düşünüyorum .

Benim ilgimi dizel motor ve otomatik şanzıman pek çekmedi tabii ki de 1.4 100 beygir olarak geçen atmosferik Astra daha ilgi çekici.

72 liraya satılıyor Opel'in Landirenzo garantisiyle ilgili TV reklamı vermesi gerekiyor. Satışları artabilir 1.4 100 beygir Ecotec atmosferik var 1.3 Corolla'yı göz önünde bulundurarak yeterince iyi diyebiliriz .

Baz donanım yeterli arkadaşlar iç mekanı zaten güzel tasarım olarak Megane'dan vs. çok daha iyi duruyor Enjoy donanım baz donanım ve kendileri yazmasada ;

ESP
    ABS
    Hill Holder
    Ön-yan-perde Airbag'ler
    4 cam elektrikli
    Isofix
    LED gündüz sürüş farları
    Klima
    Ön koltuklarda yükseklik ayarları
    El freni - vites topuzu krom detaylar
    Krom kapı kolları
    Krom üfleçler
    Direksiyondan radyo kumandası
    Cruise Control
    Krom ön ızgara
    Deri direksiyon
    USB MP3 çalar
    LCD radyo 4 Hoparlör
    Orta konsol alüminyum efektli
    Uzaktan Kumanda
    Kapı kolları-aynalar boyalı
    Klima tuşları -Dijital görünümlü

Daha yazmadığım çok şey baz donanımda standart(Mesela 205/55 R16 lastikler) kesinlikle donanımsız bir araç değil Alaşım jant şeklinde " Yapısal jantlar mevcut " ek olarak koltukları çok iyi hissettiriyor Midline Golf'lerden daha iyi geldi.

İç mekana geçince genişlik olarak klasikleri direkt eledim C4 ve eski Astra ile karşılaştırdım aracın içi çok geniş arka diz mesafesi sınıfının en iyisi diyebilirim Sedan gibi neredeyse.

Genel olarak Focus,Leon gibi araçlardan çok daha iyi diyebilirim almayı düşünen varsa aracı kullanmasını tavsiye ederim göğüs mesafesi çok geniş bu yüzden ferahlık hissi var göğüs birazda yerde olsaymış C-Max olacakmış neredeyse aracın beğenmediğim yönleri ise kornası biraz kibar yapılmış eski kasa Golf lerdeki kornalar daha güzel.

Opel Astra K Sedan bence bir yıl içinde çıkacak J Sedan 3 yıl sonra geldi K Sedan da yakında gelir bence Astra K'nın tanıtımı iyi yapılmamış şu an LPG ile kullanılabilecek en iyi araçlardan biri.

2.el olarak alınabilecek temizlikte 67-68'e var o paraya biraz daha ekleyip sıfır almak daha mantıklı geliyor 10-15.000 km bakım yok,ikinci eli iyi ilk sahibinden satılık olacak .

Lastik markasını hatırlayamadım bana indirim yapabiliriz dedi ama 68-69'a almak zor arkadaşlar.

Motor gücü yeterli gibi iç mekan olarak merak ediyorsanız kapı üstleri konsol vs. yumuşak plastik ve deri kaplama mevcut Astra J Sedan gibi değil göğüs tamamen yumuşak yalıtım fitilleri çok iyi,bagaj tamamen kaplı genel olarak özenilmis bir araç NCAP testi ise 5 yıldız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Astra K'nin en büyük dezavantajı küçücük bagajı. Hiç C sınıfına yakışmıyor. Akü'nün bagajda olmasının da bunda etkisi var. LPG ile daha da küçülecek. Araç C sınıfı ama ailelere hitap etmiyor bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1 yıl önce almış olup ve bazı sorunlara rağmen severek kullandığım 1.4 150 hp dynamic otomatik modeli mevcut. Bu forumda kullandığınız aracın eksik yönlerini yazarsanız marka kötü algısı oluşuyor fakat ben yine de alacak olan arkadaşlara kendi aracımdan ve diğer kullanıcıların yaşadıkları ortak sıkıntıdan bahsedeyim.
    - Opel her zaman my(model year) olarak çıkarttığı ilk araçtan başlamak üzere özellik kısmaya gidiyor. Örnek olarak my16.5 yılından sonraki modellerde watts bağlantısı ve kaput izalatörü kaldırıldı.
    - Neredeyse çoğu modellerde (elektronik iklim kontrollü klima -dynamic ve üstü - ), yaklaşık 50 kmh - 60kmh hızda klimadan ıslık sesi gibi bir ses geliyor. En son polen filtresinden kaynaklandığını söylemişlerdi. Şansıma bende 1 kere oldu geçti
    - Servis konusunda ise " Astra K " konusunda opel oldukça bilgisiz ve tecrübesiz. 1 yıl önce geri görüş kamerası taktırmak için mevcut intellilink r 4.0 modeli desteklemesine rağmen komple multimedia değişimi istediler. Genel merkez dahi mevcut sistem ile olmaz komple değişmesi lazım diye söylemişti. (2000 TL civarı fiyat) Biraz uğraşlar sonucu parçayı yurt dışından kendim getirtip
    sürekli gittğim opel servisine kendim taktırmıştım.
    Genel merkez tarafından "aracımda çarpışma hafifletici/önleyici fren yok" dediklerine bile şahit oldum. 1 hafta sonra hülya hanım tarafından tekrar aranıp "şasi no'dan baktığımızda gözükmemişti ama dynamiclerde standart olarak mevcutmuş" diye söyledikten sonra bir daha genel merkezi aramadım.
    - Süspansiyonlar oldukça sert. Mevcut aracımda 225/45/r17 lastik var. Yol sesi diğer araçlara göre daha fazla geliyor.
    - Trim sesleri biraz fazla var. Kapılarda yalıtım mevcut değil. Göstergelerin olduğu kısımdan da ses gelebiliyor.
    - J kasada mevcut olan iç kapı kolu ambiyans ışığı yok.
    - Bagaj kısmında tek lamba mevcut. Aydınlatması pek yeterli değil.
    - Torpido gözünde halen anlamadığım bir şekilde lamba yok. Geceleri o kısmı kullanmak için el feneri bulundursak iyi olacak (Gerçi ufacık bir yer ama )
    - Orta konsoldaki krom parçalar (dynamic için konuşuyorum) yolda ara sıra güneş ışığını yansıtıp sizi rahatsız edebiliyor.
    + kısımlarını yazmayacağım. Yukarıda yazdıklarım benim ve çevremdekilerin karşılaştıkları sorunlar. Bunlara rağmen iyi ki aldım diyorum. Fakat size tavsiyem test sürüşünü, alacağınız arabanın paketinde araçla yapmanız. Bayiler excellence ve en dolu halinde yaptırıyorlar ve eğer gidip enjoy alırsanız çok büyük farklar olduğunu göreceksiniz. Ben dynamic aldığımda göstergedeki renkli ekranı aradım siz düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobby632 -- 6 Ekim 2017; 17:40:50 >

• Astra K iyi hoş, bende almayı bir süre düşünmüştüm ama süspansiyonları aşırı sert, yalıtımı çok iyi değil, kullananlar sonradan ortaya çıkan trim sesinden ve genel olarak yüksek giden tüketimden şikayetçi. Hepsi arabayı sevdiyseniz idare edebileceğiniz açıklar ama ben arabaya bindiğimde beni dinlendirsin istiyorum, sırf bu sebepten uzak duruyorum ben. Sağda solda gazlarken mutlu eder büyük ihtimalle ama öyle yol olmuyor çoğu zaman.

72 ye Astra K alacağınıza i30 alın baz paket veya Egea alın -dalga geçmiyorum ben kullandım sevdim arabayı-, hem daha dolu olur, Acc, ıvır zıvır herşey var, 1.6 Otomatik veya 1.4Tjet Lounge Plus Hb sevmeyen olmaz diye düşünüyorum.

• 69 bine 1.6 115 beygir Renault megane hb joy +görüş paket bence daha iyi bir Seçenek

1.4 100 beygir kağıt üzerinde astraya yeterli gibi duruyor ancak

Düşük torkundan ötürü bence daha hafif corsaya uygun

Tüp ile performans bir miktar daha düşecek klima falan zorlamaya başlar Astra yı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukaridaki arkadaslarin dedigi gibi biraz sıkıntıli arac ayrica koltuklarida rahat degil.

• Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam sile yolunda 320i veya 320d ile gazladik 180km hiza kadar,sabit 1 boy ondeydi bmw. 1 ay oldu olacak 1.4dynamic alali,simdilik cok memnunum. Tek pismanligim az birsey daha verip 200hp’ligi almamis olmak resmen..

Su forumda ne kadar anti-vag’ci varsa 5 kati anti-opel’ci var resmen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 7 Ekim 2017; 0:29:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir otomobil bana göre çok dinamik ve keyifli sürüşünü tatminkar bir güçle taçlandıramayacaksa çok alınası değildir.

Astra K çok iyi ve sürüş keyfi yüksek bir model, kardeşimde 150Hp lik modeli var ancak 100Hp dolaylarında bir otomobil alacak olsaydım en azından benzer fiyata yumuşak sürüşü ile başarılı bir model olan Megane 4 1.6 115Hp yi tercih ederdim.

• D. Targaryen kullanıcısına yanıt
    akü neden bagajda? kaputun altında 3.0 v6 motor var da sığdıramamışlar mı oraya
  • Megane 4 varken 1.4 astraya bakmazdım şahsen. Ayrıca astra J daha kaliteli gelmişti bana. 1.4 100 beygirle eşek gibi olur o astra.

Az öncede citroen konunu gördüm. Lpgli güçsüz tüm araçları f/p göstermeye çalışıyorsun galiba Hiç biride ucuz değil ki arkadaş

• Astra güzel de o motorla almazdım.
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi motorun hakkını verecek yol ve yaktığının parasını verecek cüzdanınız varsa araba güzel zaten. Ben sabah akşam trafiğe gireceğim araba alırsam, yoksa sevdim.

• Astra J 115 e göre nasıl acaba gidişi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Megane 4 varken 1.4 astraya bakmazdım şahsen. Ayrıca astra J daha kaliteli gelmişti bana. 1.4 100 beygirle eşek gibi olur o astra.

Az öncede citroen konunu gördüm. Lpgli güçsüz tüm araçları f/p göstermeye çalışıyorsun galiba Hiç biride ucuz değil ki arkadaş

2.0 TDi Arteon alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Bir otomobil bana göre çok dinamik ve keyifli sürüşünü tatminkar bir güçle taçlandıramayacaksa çok alınası değildir.

Astra K çok iyi ve sürüş keyfi yüksek bir model, kardeşimde 150Hp lik modeli var ancak 100Hp dolaylarında bir otomobil alacak olsaydım en azından benzer fiyata yumuşak sürüşü ile başarılı bir model olan Megane 4 1.6 115Hp yi tercih ederdim.

Şehir içinde zaten LPG de olsa hacimden kurtarır bence sonuçta ışıktan ışığa 150-200 ile giden yoktur herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dobby632

Yaklaşık 1 yıl önce almış olup ve bazı sorunlara rağmen severek kullandığım 1.4 150 hp dynamic otomatik modeli mevcut. Bu forumda kullandığınız aracın eksik yönlerini yazarsanız marka kötü algısı oluşuyor fakat ben yine de alacak olan arkadaşlara kendi aracımdan ve diğer kullanıcıların yaşadıkları ortak sıkıntıdan bahsedeyim.
    - Opel her zaman my(model year) olarak çıkarttığı ilk araçtan başlamak üzere özellik kısmaya gidiyor. Örnek olarak my16.5 yılından sonraki modellerde watts bağlantısı ve kaput izalatörü kaldırıldı.
    - Neredeyse çoğu modellerde (elektronik iklim kontrollü klima -dynamic ve üstü - ), yaklaşık 50 kmh - 60kmh hızda klimadan ıslık sesi gibi bir ses geliyor. En son polen filtresinden kaynaklandığını söylemişlerdi. Şansıma bende 1 kere oldu geçti
    - Servis konusunda ise " Astra K " konusunda opel oldukça bilgisiz ve tecrübesiz. 1 yıl önce geri görüş kamerası taktırmak için mevcut intellilink r 4.0 modeli desteklemesine rağmen komple multimedia değişimi istediler. Genel merkez dahi mevcut sistem ile olmaz komple değişmesi lazım diye söylemişti. (2000 TL civarı fiyat) Biraz uğraşlar sonucu parçayı yurt dışından kendim getirtip
    sürekli gittğim opel servisine kendim taktırmıştım.
    Genel merkez tarafından "aracımda çarpışma hafifletici/önleyici fren yok" dediklerine bile şahit oldum. 1 hafta sonra hülya hanım tarafından tekrar aranıp "şasi no'dan baktığımızda gözükmemişti ama dynamiclerde standart olarak mevcutmuş" diye söyledikten sonra bir daha genel merkezi aramadım.
    - Süspansiyonlar oldukça sert. Mevcut aracımda 225/45/r17 lastik var. Yol sesi diğer araçlara göre daha fazla geliyor.
    - Trim sesleri biraz fazla var. Kapılarda yalıtım mevcut değil. Göstergelerin olduğu kısımdan da ses gelebiliyor.
    - J kasada mevcut olan iç kapı kolu ambiyans ışığı yok.
    - Bagaj kısmında tek lamba mevcut. Aydınlatması pek yeterli değil.
    - Torpido gözünde halen anlamadığım bir şekilde lamba yok. Geceleri o kısmı kullanmak için el feneri bulundursak iyi olacak (Gerçi ufacık bir yer ama )
    - Orta konsoldaki krom parçalar (dynamic için konuşuyorum) yolda ara sıra güneş ışığını yansıtıp sizi rahatsız edebiliyor.
    + kısımlarını yazmayacağım. Yukarıda yazdıklarım benim ve çevremdekilerin karşılaştıkları sorunlar. Bunlara rağmen iyi ki aldım diyorum. Fakat size tavsiyem test sürüşünü, alacağınız arabanın paketinde araçla yapmanız. Bayiler excellence ve en dolu halinde yaptırıyorlar ve eğer gidip enjoy alırsanız çok büyük farklar olduğunu göreceksiniz. Ben dynamic aldığımda göstergedeki renkli ekranı aradım siz düşünün

Seveni de çok sevmeyenide çok diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Hocam sile yolunda 320i veya 320d ile gazladik 180km hiza kadar,sabit 1 boy ondeydi bmw. 1 ay oldu olacak 1.4dynamic alali,simdilik cok memnunum. Tek pismanligim az birsey daha verip 200hp’ligi almamis olmak resmen..

Su forumda ne kadar anti-vag’ci varsa 5 kati anti-opel’ci var resmen..

Hiç Opel almamış biri olarak dediklerinize katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

quote:

Megane 4 varken 1.4 astraya bakmazdım şahsen. Ayrıca astra J daha kaliteli gelmişti bana. 1.4 100 beygirle eşek gibi olur o astra.

Ne alaka?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

quote:

Ne alaka?

Güç istediniz ya hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

Yukaridaki arkadaslarin dedigi gibi biraz sıkıntıli arac ayrica koltuklarida rahat degil.
    ikinci elde en ucuzu bu şu an.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-astra-k-569434053/detay

90 üstü ilan girenler var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.