Şimdi Ara

ASUS ANAKART RAID 0 SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. ASUS TUF B450 PRO GAMING anakartıma takılı 1 ssd 3 hdd var. Raıd 0 yapmak istedim. Asus sitesinden veya baska kaynaklardan yararlanarak harfi harfine talimatları uygulamama rağmen Create Array yani Dizin Oluştur bölümünü aktif edemedim. HDD Lerin hepsi farklı kapasitelerde farklı modellerde. Raıd sıfırda hddlerin aynı marka model kapasitede olması gerektigini yazan bi kaynaga raslamadım. Farz edelim öyle olması gerekiyor hiç mi aktif olmaz dizin oluştur bölümü. Daha önce amd anakartlarda raıd yapmış bilgisi olan yardım edebilcek varsa cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. İyi forumlar.

Sistem:

Windows 11 PRO

AMD R5 3600X

ASUS TUF B450 PRO GAMING

2X8 Crucial Ballistix Siyah DDR4 3600MHz CL16

720 GB SSD / 4 TB Seagate Barracuda / 2 TB Seagate Barracuda / 1 TB Western Digital

Asusun kendi raıd bilgi sitesi:

resmi desteği | asus türkiye
    [Anakart] BIOS ayarlarından RAID oluşturma | Resmi Desteği | ASUS Türkiye
    https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1045089

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrax55 -- 14 Nisan 2023; 1:30:16 >

• up

• Son raid kurulumu yapmamın üstünden herhalde 10 seneden fazla geçmiştir. SSD'ler çıktıktan sonra pek gerek kalmadı açıkçası. Özellikle raid 0 kesinlikle tavsiye etmem illa ki zamanla hatalar oluşuyor. Ve hatırladığım kadarıyla evet en azından aynı kapasitede (mümkünse aynı marka model) en az iki hdd gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.