Şimdi Ara

Asus board+avermedi tv kartı çakışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus p4t533-c model boarda sahibim. Avermedia tv phone 98 tv kartımı boardda herhangi bir pci slotuna taktığımda bilgisayar boot etmiyor. Ekran kartım powercolor geforce2 mx. Diğer slotlar boş. Çeşitli irq kombinasyonlar denedim ama işe yaramadı. Ne yapmam gerek?

• YAPMAN GEREKEN AGP SLOTUNUN YANINDAKİ 1 Cİ SLOTU KESİNLİKLE BOŞ BIRAKACAKSIN BİLGİSAYARI AÇ VE BUNU KESİNLİKLE YAP.1 Cİ SLOTU BOŞ BIRAK 2CI SLOTTAN BAŞLAYABİLİRSİN HATTA 3 SLOTTAN DÜZMEYE BAŞLA SONRA BIOSTAN AYAR YAP.OLMADI TÜM PCI KARTLARI ÇIKART DEDİĞİM GİBİ YAP OLUR
  • Maalesef dediklerini denedim ve olmadı. zaten blgisayar tv kartı takılıyken açılsa bios ayarları denme yanılmayla bulunur. Sorun şu: kartı takınca bilgisayar hiç açlımıyor
  • PEKİ DİĞER PCI KARTLARI ÇIKARTIP SADECE ONU TAK BAKALIM NE OLCAK MESELA ONU SADECE 3.CÜ SLOTA TAK
  • o da denediklerimin arasındaydı bence kartı takmadan bazı irqları disable edip takılacak pci slotuna belli bir irq atamak gerekiyor bu standart bir irq çakışmasından da öte bir donanım çakışması. Mesela fly video 2 hiç sorun çıkartmadan aynı sistemde çalışıyor ama avermedia asus boardlarda genelde sorun veriyor mutlaka bir çözüm olmalı.....
  • Büyük ihtimalle tv kartın bozuktur.Eğer kartın içinde bir kısa devre varsa power supply gücü kesiyor olabilir ve bu durumda bilgisayarda ne bir fan hareketi ne de ışık olur.Tv kartını başka bir anakartta dene..
  • bilgisayar açılmıyordan kastım kasa fanı ve diğer fanlar ve ledler çalışıyor ama bios boot etmiyor. Hani bios yandığı zaman olurya aynen öyle..
  • yok mu derdime çare olan??
  • 4. slota tak 3. slot öyle yapıyo
  • aynı model anakart bende de war çünkü ama benim tv kartı inca
  • Bilgisayarı Tv kartı takılı iken açtığın zaman tv kartının üzerinde olan Bt8X8 yazan entegreye elinle bi bak anlattığın arızaya göre ısınıyor olması lazım. Eğer ısınıyorsa bence o tv kartını bi daha bilgisayarına takma.
  • DOSTUM BU İŞİN EN KOLAY YOLU GİT BİLGİSYARCIDA DENET OLURMU BÖYLE SAÇMALIK KARDEŞ AMA ŞUNU SÖYLİYEYİM SANA DA BİR FİKİR SDAHİBİ OL.OLAYI ANLATAYIM BİR İKİ SENE ÖNCE OZAMANIN İYİ BİR ANAKART MODELİ OLAN ASUS CUV4X ANAKART ALMIŞTIK BİR MÜŞTERİYE TOPLUYORDUM.BİR PENTIUM 3 866 İŞLEMCİLİ BİR BİLGİSAAYAR VE ANAKART İSE DEDİĞİM GİBİ ASUS.ARAKADAŞ TAKTIK AVERMEDIA 98 TV KARTINI BAKTIK ÇALIŞIYOR SONRA ARADAN BİR GÜN GEÇTİ TABİ BU ARADA EN SİSTEMİ FALAN KURMAYLA UĞRAŞIYORUM HİÇ AÇMADIM TV YAZILIMINI ÇALIŞTI NASILSADİYE SONRA BİR AÇTIM TV KARTI AÇILMIYOR.NE YAPTIM NELER NELER YAPTIM
  • YOK ARKADAŞ BİR AÇILIYOR ORADADA GÖRÜNTÜ GELMİYOR SES GELMİYOR KUMANDA ÇALIŞIYORDU ÇALIŞMIYOR.ANLIYACAĞIN SONRA PCI YUVALARINI HEP DEĞİŞTİREREK DENEDİM YOK BABA DÜZELMEDİ VERDİM GARANTİYE KART BOZULMUŞ VE YENİSİ GELDİ.ŞİMDİ BİZ BU İŞİ ARAŞTIRMAMIZ LAZIM BU NEİŞ YA YANİ ASUS ANAKART AVERİ BOZUYORMU ...
  • brockartvin küçük harflerle yazsan daha iyi olur.çünkü büyük harf bağırmak anlamına geliyor
  • Arkadaşlar ben kartı asus p4t-m de denedim hiç sorun vermedi. Ayrıca asus un i825e chipsetli bir kartında da aynı sorunu veriyor fakat bir kaç irq ayarı yapınca düzeliyormuş ama ben bunları bilmiyorum. Ayrıca bütün slotlara taktım (başka hiçbirşey takılı değilken)ama yine nafile. Demek istediğim şu kart arızalı değil sadece çakışma var...... Ayrıca ilgilendiğiniz için sağolun...
  • real kardeşim eğer o anlama geliyorsa ozaman hep BÜYÜK yazacağım(şaka) neyse bu kural forumda mı vardı bilmiyordum neyse küçük harfle yazarız okey.
  • Son durum nedir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.