Şimdi Ara

ASUS GTX780 TI DirectCU II 3GB/384 Bit - DÜŞÜK FPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var.

Dün Vatan'dan bu kartı aldım ve sistemimdeki GTX580'in yerine taktım. Ama kurduğum bütün oyunlarda aynı sorun oluştu : Menülerinde hız gayet iyiyken, açılış videolarında ve oyun esnasında cızırtı, takılma ve donmalarla 6 - 7 FPS'lere kadar düştü.
    GTX580'ile kusursuz oynayabildiğim oyunları test etmek için baştan kurdum ve GTX780TI, yine yerlerde sürünüyor.

Ayrıca bu haldeyken, bir şekilde Ctrl+Alt+Del ile işlemi kapatıp masaüstüne döndükten 30-40 saniye boyunca bu takılmalar devam ediyor.

Sistemimin bilgileri imzamda mevcut, dediğim gibi sadece ekran kartını değiştirdim.

Win 7 - Ultimate kullanıyorum.
    VSync kapalı.
    3D Vision kapalı.

Yaptığım ama sonuç alamadığım işlemler :

Format + Temiz kurulum, güncel driveri ile.
    Format + Temiz kurulum, beta driveri ile.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
     ASUS GTX780 TI DirectCU II 3GB/384 Bit - DÜŞÜK FPS

• msi afterburner kurup oyunlarda islemci ve gpu kullanimlarina goz atin.eger islemci % 100 ve gpu % 40 larda ise darbogaz vardir buda kasmalara ani fps dususlerine sebeb olur. Gpu kullanimina ve calisma frekansina bakin buraya yazin.Soylencek olasi cozumleri zaten denemissiniz.Degerlere bakmak lazim gpu yada islemci kisminda bir anormallik var mi diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz programı kurdum, sonrasında oyunu ( Sniper Ghost Warrior : 2) çalıştırdım ve büyük zorlukla kapatabildim.

Programdan 2-3 sn. aralıklarla aldığım ekran görüntülerini gönderiyorum.

Ne yapmam gerekir şu aşamada?

Teşekkürler tekrardan...
     ASUS GTX780 TI DirectCU II 3GB/384 Bit - DÜŞÜK FPS ASUS GTX780 TI DirectCU II 3GB/384 Bit - DÜŞÜK FPS ASUS GTX780 TI DirectCU II 3GB/384 Bit - DÜŞÜK FPS ASUS GTX780 TI DirectCU II 3GB/384 Bit - DÜŞÜK FPS

• Temiz kurulumla en son güncel driverı tekrar kurdunuz mu kartı taktıktan sonra?
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    Evet, özellikle temiz kurulum yaptım. Hem güncel driver ile - hem de beta driver ile... Ayrıca, her ikisini de kurmadan evvel formatlamış idim... Sonuç değişmedi malesef.
  • darboğaz olabilir, işlemcinizi stok 3.5 ghz'de kullanıyorsanız, 4.2Ghz civarına çekmeniz sorununuzu çözebilir.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Evet, overclock ile aram pek iyi değil. Anlamadığım için uğraşmayı göze alamıyorum. Bahsettiğiniz frekans artırımını yapmak için overclock mu yapmak gerek - yoksa başka bir yöntemi var mı? Yeni bir işlemci satın almak dışında?
  • islemci sicakligi yerine islemci kullanimi kismininda resmini atsaydiniz keske asil onemli olan o kisim. gpu tarafinda dalgalanmalar mevcut ani fps dususleri var.

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Aynı oyunu şimdi tekrar açtım ve bahsettiğiniz alanların resimlerini de gönderiyorum.

İşin en ilginç tarafı, menülerin inanılmaz hızlı ve güzel çalışıyor oluşu. Ne zaman ki video başlıyor, o zaman takılma - senkronda bozukluk ve cızırtı geliyor. Bu arada, K-Lite Mega Codec packi de yükledim. Sonuç değişmedi...

• Islemci birkez 98i gormus kalaninda 80 70 arasi kullanimda.Bu kadar etkileyecegini sanmiyorum.Darbogazdan soz etmek mumkun degil gibi gorunuyor.Oyun ici bu degerleri kullanimlari gozleseniz daha da iyi olur cunku alttab yapmanniz bu degerlere etki eder.

• Durumun vehameti bu videodan da görülebilir...

• Ne darboğazı arkadaş kafayı mı yediniz i7 3770 darboğaz yapacak öyle mi uçmuş bu millet yemin ediyorum kafayı darboğaz ile bozmuşlar hocam driverları kaldırıp temiz bir kurulum yap eğer sorun devam ederse vatana geri götür değişim yapsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

Ne darboğazı arkadaş kafayı mı yediniz i7 3770 darboğaz yapacak öyle mi uçmuş bu millet yemin ediyorum kafayı darboğaz ile bozmuşlar hocam driverları kaldırıp temiz bir kurulum yap eğer sorun devam ederse vatana geri götür değişim yapsınlar.

aynen 3770 darboğaz yapacak işlemci değil. Daha 3 sene var bu muhabbetleri yapmaya.

Sorunu tekrar temiz kurulum yaparak ve beta driver kurarak aşmaya çalışın. Olmazsa kartı garantiye yollayın bakılsın.
  • quote:

Ne darboğazı arkadaş kafayı mı yediniz i7 3770 darboğaz yapacak öyle mi uçmuş bu millet yemin ediyorum kafayı darboğaz ile bozmuşlar hocam driverları kaldırıp temiz bir kurulum yap eğer sorun devam ederse vatana geri götür değişim yapsınlar.

Bos konusma burda darbogaz yapiyor diyen yok zaten.Islemci ve gpu kullanimlarina baktirdim ki düşük fpsnin kaynagini bulalim diye cpu mu tam yukte yoksa gpu frekansmi dusuruyor diye her turlu ihtimali kontrol ediyorum.
    Konuyu okumadan gelip atip tutmayin adam zaten iki kez format atip temiz kurulum yaptigini belirtmis hala tek bildiginiz cozum yontemi driver kur olmadi servise gotur laflariyla gelmeyin.

• Temiz kurulumu 2 kere yaptım arkadaşlar, yani hem güncel - hem betayı ayrı ayrı formatladıktan sonra kurdum. Ama benim aklıma yatmayan konu, diyelim ki kart sorunlu veya bozuk. Bu durumda, menülerde de sorun çıkarması gerekmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Bos konusma burda darbogaz yapiyor diyen yok zaten.Islemci ve gpu kullanimlarina baktirdim ki düşük fpsnin kaynagini bulalim diye cpu mu tam yukte yoksa gpu frekansmi dusuruyor diye her turlu ihtimali kontrol ediyorum.
    Konuyu okumadan gelip atip tutmayin adam zaten iki kez format atip temiz kurulum yaptigini belirtmis hala tek bildiginiz cozum yontemi driver kur olmadi servise gotur laflariyla gelmeyin.

Boş konusan sensin bi cacık bildiğin yok kalkmış 3770 işlemcisi olan adama darboğaz testi yaptırıyorsun senin bilgin bu kadar işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryostasis

Temiz kurulumu 2 kere yaptım arkadaşlar, yani hem güncel - hem betayı ayrı ayrı formatladıktan sonra kurdum. Ama benim aklıma yatmayan konu, diyelim ki kart sorunlu veya bozuk. Bu durumda, menülerde de sorun çıkarması gerekmez mi ?

Hocam çeşit çeşit ekran kartı arızaları vardır kimisi direk oyunda belli eder kimisi masaüstünde belli eder kendini ben çok kart kullandım emin ol biliyorum bence zaman kaybetmeden gidin vatana durumu anlatın ve kartı iade etmek istediğinizi belirtin ve yeni bir kart alın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Boş konusan sensin bi cacık bildiğin yok kalkmış 3770 işlemcisi olan adama darboğaz testi yaptırıyorsun senin bilgin bu kadar işte.

Senin bilgin de bu kadar 30fps alinca hicbir test yaptirmadan gotur karti iade et demek anca

• Hocam siz bunlara bakmayın zaten yapacağınız testleri yapmışsınız format da çekmişsiniz yapacak bir şey kalmamış yazık günah 2000 tl vermişsiniz beklerseniz sizi çok uğraştırırlar serviste vakit kaybetmeden vatana iade edin..

• Sorulmayan soruyu sorayım, Güç Kaynağınız nedir ? Tam marka/model olarak ?

Ayrıca sıcaklıklara baktınız mı hiç ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.