Şimdi Ara

ASUS P5P800S ANAKART HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartımın overlock ayarlarını nasıl yapabilirim. Birde anakartın ısısı 24 derece iken cpu sıcaklığı en basit dos oyunlarında bile 3-5 dakika sonra 65-70 dereceyi buluyor ve fan 4000-4500 rpm hızla çalışıyor. Bu normal mi? Ayrıca kasada bir tane de ekstra fan olduğu halde.
    Ana kart: Asus P5P800S LGA 775
    işlemci: P4 3.0 lga 775 630
    ekran kartı: asus 128MB nvdia geforce fx5200
    ram: 2x512MB Kington ddr 400
    optik sürücü: LG CD room ve LG dual dvd rwriter
    PSU: FRISBY 300 Waat
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Aynı anakart ve işlemci var ama en teferruatlı oyunlarda bile işlemci senin söylediğin ısı değerlerine yaklaşmadı bile...
    Bu yüzden tahmini olarak söyleyebileceğim; 1) İşlemci yerine oturtulduktan sonra fanın bağlı olduğu levha ile arasında boşluk kalmış veya fan yerine tam oturmamış olabilir. İyi anlayan bir arkadaşın kontrol edip hatta yeniden söküp takarak, şöyle plaka ile işlemcinin iyi temasını sağlayarak bu sorunu halledebileceğini sanıyorum.

Birde tavsiye olarak o ekran kartını değiştir bence...
  • Teşekkür ederim yardımın için ama eski ekran kartım 64 MB 2MX400 idi ondan terfi etmiştim ama ilerleyen zaman içerisinde değitirmeyi düşünüyorum tavsiye edebileceğin fiyatı uygun bir ekran kartı var mı?
  • Uygun fiyatlı olarak benim tavsiye edebileceklerim:

256 MB ATI Radeon 9600XT ...... 155 YTL
    256 MB ATI Radeon 9550........... 105 YTL
  • valla dün bi kullanıcının anakartıı değiştirdim ( asusp4p800-x taktım ) özel bi menüsü var % 5 ... % 30 a kadar overclock yapıyo ben % 20 yi seçtim 3,0 ghzden 3,6 ya çıktı ekran kartı ne oldu bakmadım ama bayağa ısındı bende ona fan taktım (fansız 5200 vardı ) sistem gayet güzel çalışıyodu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.