Şimdi Ara

ataba at-508 kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
20.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Recharge özelligi nasıl kullanılır?
    Pilin sarj oldugu nasıl anlasılır?Power ısıgı yesilemi döner?
    2700mAh ne kadar sürede sarj eder?
    2.4-4.8 V mandalı ne işe yarar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ataba AT-508 Pil Şarj Cihazı Kullanım Kılavuzu

Ataba AT-508 pil şarj cihazınızdan en iyi şekilde yararlanmak için bu kılavuzda yer alan talimatları dikkatlice uygulayın.

Pil Şarj Aleti Nasıl Kullanılır?

• AT-508 pil şarj aletini bir prize takın.
    • Pil takımını şarj aletine yerleştirin.
    • Şarj işlemi tamamlandığında, pil takımını şarj aletinden çıkarın.

Pil Şarj Süresi

Pil takımının tam olarak şarj olması yaklaşık 1-2 saat sürer.

Önemli Güvenlik Uyarıları

• Pil şarj aletini sadece Ataba AT-508 pil takımlarıyla kullanın.
    • Pil şarj aletini yalnızca iç mekanlarda kullanın.
    • Pil şarj aletini ısı kaynaklarından uzak tutun.
    • Hasarlı veya kusurlu pil şarj aletini kullanmayın.
    • Şarj aletini çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın.

Sorun Giderme

• Pil takımını şarj aletine yerleştirdiğinizde şarj işlemi başlamıyorsa, aşağıdaki adımları kontrol edin:
      • Pil takımının temiz ve kuru olduğundan emin olun.
      • Pil şarj aletinin elektrik prizine doğru şekilde takılı olduğundan emin olun.
    • Pil takımı uzun süre şarj edildikten sonra hala şarj olmuyorsa, pilin hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Hasarlı piller değiştirilmelidir.

Ataba AT-508 pil şarj cihazı ve pil takımıyla ilgili daha fazla bilgi için lütfen Ataba kullanım kılavuzuna başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ATABA
    AT-508 Extra Fast Şarj Cihazı
    Cihazın Özellikleri
     Otomatik şarj kesme
     Deşarj Fonksiyonu
     Pil Kapasitesini Tanıma / ΔV Fonksiyonu
     Devamlı Prizde Kalabilme
    Teknik Özellikler
    Giriş Voltajı: 230V AC 50Hz
    Çıkış Voltajı: 2.4V /4.8V DC
    Hızlı Şarj Akımı: 500mA ( AA ) / 300mA (AAA)
    Tampon Şarj Akımı: 50mA ( AA ) / 30 mA (AAA )
    Şarj Süreleri Tablosu
    PİL TİPİ
    YAKLAŞIK ŞARJ SÜRESİ
    850 mAh AAA
    ~ 4 saat
    1000 mAh AAA
    ~ 4.5 saat
    2300 mAh AA
    ~ 6.5 saat
    2500 mAh AA
    ~ 7 saat
    2700 mAh AA
    ~ 8 saat
    Kullanmadan önce kullanma talimatının tamamını dikkatlice okuyunuz. İlerideki kullanımlarınız için saklayınız.
    Şarj Etme Talimatı
    1- Cihazı elektrik prizine takınız. “Power” ışığı kırmızı yanacaktır. Cihazın üst tarafındaki düğmeden 2 pili şarj ediyorsanız 2.4V, 4 pil şarj ediyorsanız 4.8V bölümünü seçiniz.
    2- 4 veya 2 adet aynı tür, marka ve kapasite’ye sahip pili kutu üzerinde görüldüğü gibi cihaza yerleştiriniz. Tek veya 3 adet pili aynı anda şarj etmeyiniz. Aynı anda AA (kalem) boy ile AAA (ince kalem) boyu şarj etmeyiniz. Değişik marka veya kapasitedeki pilleri aynı anda şarj etmeyiniz.
    2 pil şarj ediyorsanız, şarj cihazının sol taraftaki (kutu üzerindeki figüre bakınız) kanallara piliniz koyunuz.
    Bu durumda “Charge/Ready/Discharge” ışığı kırmızı yanacaktır. (Figür 1’e bakınız)
    3- Şarj anında “Discharge” düğmesine basılır ise, şarj cihazı otomatik olarak deşarje moduna geçerek, “Charge/Ready/Discharge” ışığı sarı yanacaktır. (Figür 3’e bakınız) Bu esnada piliniz tamamen deşarj (şarjı tamamen bitirilir) olur.
    4- Deşarj modu tamamlandıktan sonra, cihaz otomatik olarak şarj moduna geçer. Deşarj modu tamamlanmadan “Discharge” düğmesine bir daha basılırsa, anında Şarj moduna tekrar geçilir.
    5- Şarj işlemi biterken, şarj cihazınız “trickle” şarj moduna geçer. “Charge/Ready/Discharge” ışığı yeşil yanar. Bu pozisyonda pilinizi 5-10 dakika daha tuttuktan sonra, cihazı elektrik prizinden ayırınız ve pilleri cihazdan çıkarınız.
    6- Şarj işlemi 2000mA bir kalem pil için yaklaşık 6 saat, 1500mA için 5 saat sürecektir. 700mA ince kalem piliniz yaklaşık 5 saat de şarj olurken 800mA ince kalem piliniz 6 saat de şarj olur. “Charge/ready/Discharge” ışığı yeşil yanmadan pilleri çıkarmayınız.
    7- Özellikle Ni-Cd tip pilleri şarj dan önce deşarj etmeniz pillerin ömrünü artıracaktır.
    DİKKAT
    1. Yeni satın aldığınız pillerinizden en yüksek performansı elde etmek için 2 -3 defa tam şarj ve deşarj etmeniz önerilir. Bir haftadan daha uzun süre kullanmayacağınız pillerinizi kullanmadan önce daima şarj ediniz.
    2. Şarj işlemi esnasında pillerin ısınması normaldir. Piller tamamen dolduğunda ısıları oda sıcaklığı seviyesine geleceklerdir.
    3. Şarj Cihazınızdan en yüksek verimi oda sıcaklığı seviyesinde ve iyi havalandırılmış bir ortamda kullandığınızda elde edersiniz.
    4. Şarj olma süreleri pillerin kapasitelerine göre değişiklik gösterir. ( şarj süreleri tablosuna bakınız. )
    5. Cihazınızı uzun süre kullanamayacaksınız pillerinizi cihazınızdan çıkartınız.
    UYARI
    1. Sadece NiMh ve NiCd tipteki pilleri şarj ediniz.
    2. Alkalin, Çinko karbon, lityum, şarjlı alkalin veya burada belirtilmeyen başka özellikteki pilleri şarj etmeyiniz. Aksi bir durum pillerin akması veya yanması sonucunda kişisel yaralanmalara veya hasarlara sebep olabilir.
    3. Üretici firma tarafından tavsiye edilemeyen herhangi bir ara kablo veya ek kullanmayınız. Aksi bir durum yangın, elektriksel şoklar ve kişisel yaralanmalara sebep olabilir
    4. Cihazınızı temizlemeden önce veya kullanmadığınız zamanlarda cihazınızın fişini prizden çekiniz.
    5. Şarj cihazınızı ve pillerinizi ıslatmayınız, ateşe maruz bırakmayınız veya parçalarına ayırmaya çalışmayınız, pillerinizi kısa devre yapmayınız.
    6. Sadece kapalı ve kuru bir mekanda kullanınız. Şarj cihazınızı yağmur, kar gibi hava koşullarına maruz bırakmayınız

• @vardhamana ve @kovcastle
    Hiç üşenmemiş hepsini yazmışsınız da, sağolun, Halbuki bu konularla ilgili bir topik var.
    Ya topiğe link verseydiniz veya imzamdaki 65. sayfa linkine doğrudan link verseydiniz, Hepsi ve daha fazlası fotograflı anlatımla vardı....

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_65/f_/key_//tm.htm#37512439

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Mayıs 2010; 21:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@vardhamana ve @kovcastle
    Hiç üşenmemiş hepsini yazmışsınız da, sağolun, Halbuki bu konularla ilgili bir topik var.
    Ya topiğe link verseydiniz veya imzamdaki 65. sayfa linkine doğrudan link verseydiniz, Hepsi ve daha fazlası fotograflı anlatımla vardı....

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_65/f_/key_//tm.htm#37512439

sağol kardeş ya...
    valla veri tabanında yok yok

kullanma kılavuzu
     ataba at-508 kullanımı

• merhaba, bende bu şarj cihazından aldım, ama pillerim "Sony AA typ 3300 mAh". bu aletin listesinde en yüksek 2700mAh pil yazıyor.. Bu alet benim pillerimi tanıyıp normal şarj edebilirmi.. FujiAV100 fot.Mak. da kullanıyorum, 2 dakka video çekince pil i kırmızı gösteriyor(bitmek üzere).. Sorun pilde midir, şarj aletinde midir, makinadamıdır, anlayamadım..
    Bilenler yardımcı olabilir mi?.. Teşekkürler..
  • Büyük ihtimalle Sony 3300 mA pilleriniz ÇAKMA. Eğer yanlış yazmadıysanız. Bu nedenle prb. pillerde olma ihtimali yüksek....
    quote:

Orijinalden alıntı: eurocv

merhaba, bende bu şarj cihazından aldım, ama pillerim "Sony AA typ 3300 mAh". bu aletin listesinde en yüksek 2700mAh pil yazıyor.. Bu alet benim pillerimi tanıyıp normal şarj edebilirmi.. FujiAV100 fot.Mak. da kullanıyorum, 2 dakka video çekince pil i kırmızı gösteriyor(bitmek üzere).. Sorun pilde midir, şarj aletinde midir, makinadamıdır, anlayamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Büyük ihtimalle Sony 3300 mA pilleriniz ÇAKMA. Eğer yanlış yazmadıysanız. Bu nedenle prb. pillerde olma ihtimali yüksek....
    quote:

Orijinalden alıntı: eurocv

merhaba, bende bu şarj cihazından aldım, ama pillerim "Sony AA typ 3300 mAh". bu aletin listesinde en yüksek 2700mAh pil yazıyor.. Bu alet benim pillerimi tanıyıp normal şarj edebilirmi.. FujiAV100 fot.Mak. da kullanıyorum, 2 dakka video çekince pil i kırmızı gösteriyor(bitmek üzere).. Sorun pilde midir, şarj aletinde midir, makinadamıdır, anlayamadım..

Pil in bi resmini ekledim, 2 tanesini alete takıyorum şarj süresi yaklaşık 2-2.5 saat arasında yeşil yanıyor, normal olarak 10 saatin üzerinde sürmesi gerekmezmi, kapasitesini algılayamıyor olabilir mi.. Pillerin mAh değeri ölçülebilir heralde, çakma olup olmadığı başka nasıl anlaşılabilir..

ataba at-508 kullanımı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Arkadaşlar 6000 mah lik 4 tane pilim var önerebiliceğiniz 4 pili aynı anda şarj eden beni pişman etmeyecek bir şarj makşnesi önerin
    bazı makinelerde 2700 mah 7.30 dk gıbı bı yazılar var en son 2700 amper yazıor bu 2700 amper den fazlasını şarj etmıyormu demek oluyor?

piller d size en büyük boy 6000 amper
    4 tane ve hepsını aynı anda şarj etmesı gerekıyor

aşağıdakılerın arasında kararsız kaldım hangısı sızce

http://urun.gittigidiyor.com/ATABA-AT-408-AKILLI-HIZLI-PIL-SARJ-CIHAZI-TUM-PI_W0QQidZZ31094359

http://urun.gittigidiyor.com/GP-POWERBANK-UNIVERSAL-SARJ-CIHAZI-5-SAAT_W0QQidZZ30573068

acılen cevap beklıyorm

• Discharge e bastığım zaman sarı ışın yanmıyor ? :S
  • Bendede var bundan biseye yaramiyor 2700 luk gp var sarj etmiyor 1 saatr yesile donuyor almayin bundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendekinin kullanım kısmında deşarj duğmesine basınca sarı ışık yanması gerekiyormuş bendeki yanmıyor acaba deşarj yapmıyormı kullanan arkadaşların yorumları nedir??
  • sami S kullanıcısına yanıt
    Eğer piller boşsa yanmaz veya çok kısa yanıp kırmızı olur.Birde turuncu gibi bir ışık yanar tam sarı olmayabilir.Şarj esnasında ise kırmızı yanar.Eğer hiç turuncu/sarı benzeri bir ışık yanmıyorsa cihazınız problemli olabilir tamir ettirin veya değiştirin.2 adet at-508 kullanıyorum sorun yok!
  • Dolu pilleride takıp denedim yine yanmıyor sarı deşarj düğmesine bastığımda hiç tepki yok değişen bir şey olmuyor.parlak kırmızı power ledi yanıyor yanında hafif kırmızı(zayıf ışıklı)charge/ready/discharge ışığı yanıyor sari discharge düğmesine bastığımda değişen bir şey olmuyor
  • Sarı discharge tuşunda ışık yok zaten, nerde yanacak ki bu sarı ışık...

• Ben de alcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.