Şimdi Ara

Ateist olmamın gerçek sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu söyleyeyim, ben en az 4 vakit(sabahı kılamazdım) namaz kılan bir insandım. Bir ay bile düzenli namaz kılmamış insanlar beni burada yargılamasınlar lütfen. Zira siz daha kendi dininizin gereklerini yerine getirmeden başkalarına sataşmaktasınız, bu çok ikiyüzlü bir davranış.

En birinci sebep, insanın kendini tatmin etmesinin zaten hoş görülmeyen bir şey olması, ve de her yaptıktan sonra namaz kılmak için gusül alma zorunluluğu. Bu benim için çok büyük bir külfetti. Hem de namaz kılmak için ayrıca tekrar abdest almak var bir de. Hayatı oldukça zorlaştıran ve fazlasıyla vakit alan şeylerdi bunlar. Bir organdan birtakım sıvıların çıkması dolayısıyla, tüm vücudu gusül abdesti almak suretiyle yıkamak bana saçma gelmeye başlamıştı artık. Çünkü bu düpedüz SU İSRAFI! Yani şimdi, mantık olarak sadece etkilenen bölgeyi yıkamak lazım ama böyle bir şey de yok. Bundan sonra artık dinin bazı şeylerinin mantıksız olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü güya "manevi kirlilik" olduğu için, o suyu sürekli israf etmek bana uymadı.
    Hem bize bu cinsellik içgüdüsünü veriyordu, hem dermanını vermiyordu, hem de bu işi yapmak çok büyük külfet oluyordu. Bu mantıklı gelmedi bana.

İkincil olarak: namaz kılmanın çok vakit alan bir eylem olması ve çok monoton olması. Hep aynı sureleri bilmem kaç kere oku, ben içimden zaten 1 saniyede bir sureyi okuyup çok hızlı bitiriyordum çünkü sıkıcı geliyordu artık, çünkü ne manası vardı uzun uzun okumanın? Böyle zaman içinde, namaz kılmak da saçma gelmeye başladı. Vakit kaybıydı, insan 15-16 yaşlarına gelince bunu daha iyi anlıyor.
    İçimde ara sıra ilham gelip böyle huşu içinde namaz kılma istekleri geliyordu zamanla, yaptım da ama sonra gidiyordu.

Üçüncü madde ise biraz felsefi, biraz nihilistik. Güya Allah, şöyle cennete koyarım sizi diyor, ama bunun bir bağlayıcılığı yok. İstese koymayabilir. Biz de hakkımızı savunamayız doğal olarak. Kimi kime şikayet edebilirsin yani?

Dördüncüsü ise, mucizeler olayı. Şimdi ben ayın yarıldığını falan görsem, kafayı yediğimi düşünürüm. Akıl hastaları da böyle halisülasyonlar görmez mi? O zaman akıl hastaları da bu gördüklerine inanmak zorunda mıdır?

Daha çok yazardım ama beni taşlarlar burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 1 Mayıs 2019; 18:1:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• namaz abdest zor gelmiş dini terketmiş kısaca konunun özeti bu
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Deistim ama böyle tipleri görünce cidden utanıyorum. Adamın dinden çıkış sebeplerine bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    15 yıl sen de yap bunları görelim. Hiç aksatmadan.

• Gayet ciddi sebepler. Siz ne anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

15 yıl sen de yap bunları görelim. Hiç aksatmadan.
    daha fazla sene yaptım..
    yazık etmişsin 15 seneni çöpe atmışsın ne diyeyim.
  • İyi Troll

Eğer ciddiysen: Dünya hayatını ahirete tercih etmişsin. Ne diyelim; Allah inan nasip etsin. Bir şeyin gerçekten doğruluğuna inanıyorsan hayatında da zorluklara karşı çıkıp onu devam ettirmen gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Troll degil hocam gercekler.

• Namazda okunan sureler yerine kurandan üç ayeg de okuna biliyor. Namazda fatiha tahhiyay salli barik gibi sabir kısımlar , nasıl kahvaltıda yemekte hep ekmek tüketirsin ekmek yemekten vaz geçmezsin. Bu kısımlarda ekmek gibi su gibi insanın ömrü boyu olan ihtiyacıdır.

Cinsel arzuyu bastırmak için oruç tutulması tavsiye ediliyor .

Gusul absesi alması namaz kılması zordur yapmakta zorlanıyorum demek ile, gusul abdesş su israfıdır demem aynı şey değil, şirk koşmuş olursun. Namazo gusulu emreden allah su israfını hiç hesaba katmamış, insanların sabah namazına kalkamayacaklarını düşünmemiş gibi bir sonuç çıkar...

• Kısaca üşendim yazmak varken uzun uzun açıklamaya niye üşenmedin
  • Eyvallah kanka sayende Ateizmin ne kadar yanlış bir görüş olduğunu anladım...
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    O zaman sorarlardi neye usendin diye

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Eeh kim ugrasacak onla ya. Evet gayet de su israfi bi acidan. Cinsel iliskiden sonra gusul almak bi nebze mantikli. Niye istimna dan sonra gusul? Bu, idrar yapmak gibi bir sey sonucta. Sirf bunun icin, su sarfediyorsun. Sadece o bolgeyi yikayabilirsin mesela suyla ama oyle kabul olmuyormus. Bu biraz da mezheplerin sucu kimse bunu dusunmemis. Yeni mezhep kursaydim aslinda dinden cikmama gerek kalmazmis yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 2 Mayıs 2019; 1:48:3 >
  • Dindeki temizlik yüzünden dinden çıkan da gördük. Allah kim bilir daha neler gösterecek? Adam "Pisim." diyor. Ötesi yok.

Gusul nedir? Araştırma nedir? Bilmiyorsan eğer, internet elinin ucunda.
  • Akstrev kullanıcısına yanıt
    Yoo cok temiz bir insanimdir ama.. Yav arkadas ille neyi nasil yaptigimi mi anlatayim forumda daa! Ateist olunca pis mi oluyorsun yani ateist olunca da benzer seyleri yapiyorsun, gayet temiz de olabiliyorsun.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Yok anlardık neye üşeneceğini. Bu yüzden ateist olan ilk insan değilsin. Sen yine başka sebepler de yazmışsın, tek sebebi üşenmek olan gördüm ben Samimiyetinden dolayı takdir ettim tabi.

• Felsefe bölümü yine bildiğiniz gibi. Kalitesini hiç bozmuyor

• 1- Cinsel ilişki ya da el ile tatmin sonucunda vücudun tek bir organından atılan sıvı, o tek bir organı bağlamıyor. Beyin dahil olmak üzere tüm vücutta vuku bulan bir sürü süreç var. Bunlardan bir tanesi, ilişki ya da o hareketten sonra vücutta salgılanan bazı kimyasalların derideki gözenekleri tıkaması. Deri gözenekleri tıkandığında kirliliğe ve vücuda verdiği zarara dair neler olduğunu internetten araştırabilirsin, uzun olduğu için yazmama gerek yok.

Saçma bulduğun GUSÜL, seni bu sağlıksız durumdan temizler. Çünkü cinsel hazlar sonrası deri altı ve vücut genelinde yaşanan kasılmalar ve salgılanan kimyasallar, banyo yaptıktan sonra hem gözeneklerin yeniden açılıp nefes almasını sağlıyor, hem de hidroterapi isimli yöntemi uygulamış olduğun için vücudunun eski rahatlığına daha çabuk kavuşmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte manevi temizlik elde etmiş oluyorsun. Allah sana emrettiği hiç bir eylemde boş söz söylemez, sana cinsel haz sonrası gusül abdesti al diyorsa, bunda senin vücuduna gelen bir fayda var, bu yüzden diyor bunu. Tabi bizim memleketin bir kesim namaz kılanları bile cahil olduğundan Allah neyi niye emretmiş haberi bile yok, sonrası ateizm.

Buna ek olarak, gusül su israfıysa, pis pis masturbasyon yapıp sen vücudunun sağlığını israf etme ilk önce. Sen başta spermi israf ediyorsun, sperm israfı vücutta, demir, protein ve daha pek çok vitamin ve minerallerin kaybına sebebiyet veriyor, sen bi bunları israf etmemeyi öğreneydin önce. Ayrıca beynindeki ödül mekanizmasınında cılkını çıkarıyorsun. Allah sana masturbasyonu yasak ettiyse bunda senin beynine ve gözünün sağlamlığına bir yarar var. Bilimsel olarak araştır, Allah bilimi senden daha iyi biliyor ki bir şeyi sana tavsiye ediyor yap ya da yapma diye. Mastubasyon sadece zinaya düşme tehlikesine geldiysen vacip olur.

2- Namaz kılmak çok vakit alıyor ve monoton. Sahip olduğun her nimet için, farzı en fazla 5. dk süren bir şükür eylemini yerine getirmek nefsine ağır gelmiş. 7x24 sayısız nimet, tüm vücudun, çalışan her fonksiyonun, gözünün her an görüp kulağının her an işitmesi, yediklerin, içtiklerin, sahip olduğun her şey, aldığın her nefesin ve verdiğin her nefesin molekül sayısınca bile teker teker şükretmen lazım iken, altı üstü 5 kere şükretmek secde etmek nefsine zulüm gibi gelmiş, uzun gelmiş. O zaman Allah'ın sana bedavaya verdiği her şeyi çöpe at, felç yaşa göreyim.

Çok tembelsen sünnetleri terk ettiğinde en uzun namaz 3 dakika falan sürüyor. Bu senin nefsine 3 saat gibi geliyor çünkü itikadın bozukmuş senin zaten. Bilgisayar başında oturup buraya bu yazıları yazmak bile 5 vakit namazın toplamından uzun sürmüştür, ama Allah'a dil uzatmaya vakit harcarken hiçte sıkılmışa benzemiyorsun? Namazın ve duanın ne manası vardıysa, hiç bir mahlukatın sahip olamayacağı sende doğuştan hasıl olan onca nimete ne mana ile bakıyorsun?

3- Allah seni cennete koyarım diyip koymamazlık etmez, o insan mı ki sen ona öyle bir sıfat bindirmeye çalıştın? Allah bir şeyi söz verdiyse MUHAKKAK, KATİYEN o olur. Şu anki halin ile üzere ölürsen, Allah'ın söz verdiği üzere cehennemliksin, muhakkak cehenneme gidersin. Tövbe edersen müstesnasın, onun da sözünü verdi. Allah'ın adaletinde, sen hiç kimseyi hiç kimseye şikayet etmek eyleminde bile bulunmayacaksın, tüm haklar sen istesen de, istemesen de zaten dağıtılacak. Allah bir mahluk mu ki sana şu iyiliği yapacam diyip tam tersini yaparak seni madur etsin.

Hem bu noktada sen kendi kendin ile çelişiyorsun. Diyorsun ki Allah bana söylediğinin tersini yaparsa, benim ona gücüm yetmeyeceği için şikayette bulunamam. E madem öyle, insan oğluna cennet vaadettiği halde seni direk cehennemde de yaratabilirdi. Niye yaratmadı o zaman? Çünkü Allah senin medeniyetini istisnasız Dünya'da yaratıp, yaptığı eylemeler sonucunda hak ettiği yere göndereceği SÖZÜNÜ verdi. Senin dünyada yaratılmış olup hala dünya hayatında olman bile bu sözün tuttuğunun düpedüz kanıtı zaten.

4- Allah'a inandığında, gücüne kudretine zaten iman ediyorsun. Mucize, sadece senin gücün yetmeyen şeyler sana imkansız geldiği için mucizedir. Öyleyse gel sana bir mucize anlatayım ve kendini akıl hastası ilan edip derhal TIMARHANEYE yat. Bilimsel olarak, SIFIR'dan var olan bir Evren, kozmik bir patlama ile var oldu, sayısız sürec ve milyarlarca yıldır hala var ve kozmik olayların her biri akıl almaz nitelikte şu an hala. Sana, bir Kainatı oluşturacak büyüklükte bir patlama olduğunu BİLİM söylüyor.

Senin mantığına göre, patlama olması için madde lazım (örneğin atom bombası) ama madde bile olsa bir kainatı oluşturacak büyüklükte ve yoktan var olan bir patlama olması imkansız, mantık dışı ve MUCİZEVİ bir olay. Ama bu mucizevi olay yaşandı, big bang bir mucizedir. Yokluktan var olan, ve hiç bir insan oğlunun hayal edemeyeceği, kainatı var eden bir patlama, işte buna mucize denir. Ay'ın ortadan ikiye yarılması bu mucizenin yanında küçücük bir hadise kalır. İşte sana, eleştirmiş olduğun Ay'ın ikiye yarılması olayından çoook daha büyük bir mucizevi olay, bilimsel olarakta kabul gören bir mucizevi olay. Hadi şimdi doğru tımarhaneye, sözünü tut.

Daha fazla yazma tabi, çünkü yazdıkça batmışsın. Zaten yazdığın 4 madde sırf cehaletten ileri geliyor başka bir şey değil. İslam'ı öğrenip Allah'ı tanısaydın, namazından keyifte alırdın, 5 vakite bir de kalkıp gece teheccüd namazı kılar sabahları da camiye gider cemaatle namaz kılardın. Ama işte adam Allah'ı tanımayıp itikadı bozuk olunca 4 vakit namaz kılsa ne yazar, kılmasa ne yazar.

Sen önce gönlündeki perdeyi kaldır, ancak o zaman kıldığın namaz ile Allah seni hidayete erdirir. Yazının başında artislik yapmışsın kendi inandığınız dini bilmiyorsunuz bana saldırmayın diye ama, sen 4 vakit namaz kılıp 1'ini terk edip oflaya puflaya eskiden namaz kılan biri olarak İslam'ın "İ" ' sini dahi öğrenmemişsin evlat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 2 Mayıs 2019; 6:47:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Eeh kim ugrasacak onla ya. Evet gayet de su israfi bi acidan. Cinsel iliskiden sonra gusul almak bi nebze mantikli. Niye istimna dan sonra gusul? Bu, idrar yapmak gibi bir sey sonucta. Sirf bunun icin, su sarfediyorsun. Sadece o bolgeyi yikayabilirsin mesela suyla ama oyle kabul olmuyormus. Bu biraz da mezheplerin sucu kimse bunu dusunmemis. Yeni mezhep kursaydim aslinda dinden cikmama gerek kalmazmis yav.
    Sizin mesheplerden bile haberinmiz. Yok nihahlı eşine dokunca abdesi bozulan meshep var. Şafi olmaso lazım emin değilim. Uygulamada en kolay mezhep hanifi meshebidir.

• Ateist olmamın gerçek sebebi

Çok değişiksiniz hepiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.