Merhaba arkadaşlar. Eşim bir kargo firmasında çalışıyor. Ateşli silahların kargo ile satışının yapılmadığını biliyordum ben. Kişiler tamir amaçlı emniyetten bir belge alarak fabrikaya gönderebiliyor silahlarını. ve yanlış bilmiyorsam kişiler arasında bu gönderim olmuyor. Aslında ateşli silahların kargo ile gönderilip gönderilemediği hususunda bir sıkıntı var. Bu konu hakkında bilgi almak için konuyu açtım. Bir av bayisi sattığı ateşli silahı kargo yoluyla bir başka kişiye nasıl gönderebilir. Bunla alakalı biraz araştırma yaptım ama bir bilgi bulamadım. İnternet'ten bunların satışını yapan siteler özel kargo yada PTT kargo ile gönderim yapıldığını yazmışlar sitelerinde. Bunların bazılarıda sitelerinde tüfek taşıma ruhsatının yada fotokopisinin kendilerine gönderilmesini istemişler. bu belge ellerine ulaştıktan sonra gönderim işleminin yapılacağını yazmışlar. İnternetten satış yapan firmalar bunları kargo ile nasıl gönderiyorlar. gönderirken herhangi bir belge ibraz ediyorlar mı. ediyorlarsa bu belgeler nelerdir. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Kargoyla birçok silah aldım bu zamana kadar hiç sıkıntı çıkmadı