Şimdi Ara

ATF OİL (Şanzıman Yağı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
18.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 yıldır araç kullanıyorum. İkinci el aracımı aldığımda 123000 km idi şimdi 167000 km de. Aracı ilk aldığımda tamirciye bütün yağlarını değiştir demiştim. Motor yağının değiştirdiğine eminimde diğer yağları bilmiyorum.

Dün kabutu açıp motoru incelerken motor yağ filtresinin yanında silindir şeklinde kutu üzerinde ATF OİL ONLY yazıyordu. Merak edip internetten araştırdığımda kısıtlı bilgilere ulaştım. Bu kısıtlı bilgide ATF şanzıman yağı olduğu ve 20 BİN km değiştirilmesi gerektiği yazıyor.

Ben yaklaşık 45 bin km yaptım, bu zaman içinde ATF yağı değiştirmedim. herhangi bir zararı olurmu. Şanzıman yağının değiş değişmediğini nasıl anlarız.
    Bu sıralar aracımın döşünden titreme sesi geliyor. Araç boşta iken 3 bin deviri geçince gaz vererek yine aynı titreme oluyor. Bununla bir ilgisi varmı
    ilginiz için şimdiden sağolun. Kazasız mutlu günler dilerim.

• Arkadaşım Merhaba,

Bendeniz otomatik şanzıman uzmanıyım ve sen sormadan hemen söyleyeyim.. eğer yağı daha önce değişmediyse ve sen bu şekilde kullanmaya devam edersen aracın şanzımanı en geç 50,000 km içinde arızalanır.arızalanmadan önce vitesler zor geçmeye başlar. araçta güç kayıpları oluşur bu işin birinci kısmı, gelelim ikinci kısıma Atf yağların birçok çeşidi vardır, aynı motor yağları gibi farklı şanzımanlar için farklı viskozite ve farklı renklerdedir.. herhangi bir Atf yi kullanamazsın, eğer yanlış koyarsan sorun çıkar.araç için doğru atfyi seçmen gerek.genelde 3 renk vardır. kan kırmızısı,sarı,ve yeşil aracının markasını ve modelini bilmediğim için pek yorum yapamıyorum.ama hemen söyleyeyim, araçla yokuş çıkarken araç hızlanamıyor ve yığılıyorsa büyük ihtimal şanzıman kaçırıyordur. veya aracın N den D ye geçerken veya tam tersi ya da D konumundan R ye ya da R den N ye alırken 2 saniyenin üzerinde gecikme oluyorsa gene şanzıman sorunludur. ama sen iyisimi bana aracın marka ve modelini söyle ve yukarıda bahsettiğim sorun var mı söyle.. ve elbette kaputu aç yağ çubuğunu bul(şanzımanın) genelde sarı renktir, çubuğu çek ve yağ rengini kontrol et yağ kan kırmızısı veya bahsettiğim diğer iki renkten biri olmalı, eğer yağ kahverengi veya siyah ise yağ değişmeden aracı sürmeye devam etme..

kolay gele..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 12 Şubat 2008; 2:34:46 >

• Görmemişim İmzanda aracın marka ve modeli varmış. sana tavsiyem derhal yağın kontrolünü rengini ve seviyesini yap, ve eğer dediğim gibi kahverengi veya siyah ise VAKİT GEÇİRMEDEN DEĞİŞTİR. YOKSA ŞANZIMANI ELİNE ALIRSIN. benden söylemesi, rampa çıkarken hızın düşüyor mu? bunu bilmem gerek ayrıca D den N ye ve N den D ye veya D den R ya da R den D ye alırken 2 saniye üstünde gecikme var mı? bunları cevaplarsan daha kesin birşey söyleyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 12 Şubat 2008; 2:38:02 >
  • ATF bazı araçlarda hidrolik direksiyon yağı olarakta kullanılıyor diye biliyorum?
  • Szopen nickli arkadaşımıza cevaben yazıyorum,

doğrudur Atf 1 olarak bilinen ilk nesil yağlar hidrolik direksiyon yağı olarak kullanıldı.şu anda bu yağın ikinci nesili mevcut. ama bilinmesi gereken şey şu mesela 1970 ler ile 90 lar arası üretilen tüm Mercedeslerde Hidrolik yağı ile otomatik şanzıman yağı aynıydı. ama 91 yılından itibaren E serisinin yeni nesilinin çıkması sonrası şanzıman ve hidrolik yağları ayrıldı.

umarım biraz açıklayacı olmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meteg

Szopen nickli arkadaşımıza cevaben yazıyorum,

doğrudur Atf 1 olarak bilinen ilk nesil yağlar hidrolik direksiyon yağı olarak kullanıldı.şu anda bu yağın ikinci nesili mevcut. ama bilinmesi gereken şey şu mesela 1970 ler ile 90 lar arası üretilen tüm Mercedeslerde Hidrolik yağı ile otomatik şanzıman yağı aynıydı. ama 91 yılından itibaren E serisinin yeni nesilinin çıkması sonrası şanzıman ve hidrolik yağları ayrıldı.

Evet Mercedeste böyle olduğu için sormuştum zaten. Aynı şekilde Chevroletdede böyle. Teşekkürler.
  • Direksiyon hidroliği atf midir?Palio arabama hidrolik direksiyon yağı alıcam ama bulamıyorum.Birisi bana atf koy demişti inanamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw Motor Yağı (LL04)
    12 yıl önce açıldı
    Petronas syntium motor yağı?
    16 yıl önce açıldı
    Motor yağı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracım otomotik değil. Yinede ilginip bilgi verdiğiniz için sağolun. Ancak vitesler çok kemikli geçmeye başladı. Soğuk havaların etkisi olurmu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonfilika

Aracım otomotik değil. Yinede ilginip bilgi verdiğiniz için sağolun. Ancak vitesler çok kemikli geçmeye başladı. Soğuk havaların etkisi olurmu.

O zaman direksiyon hidroliği o
  • meteg M kullanıcısına yanıt
    üstad bende 2011 model honda civic sedan 1,6 92kw (125beygir) otomatik civic var aracı 44000kn. de aldım 45000km.de brc taktırdım şanzıman yağı için
    www.n11.com
    ENEOS ECO ATF Otomatik Şanzıman Yağı 1 LT -2019 ÜRETİM Fiyatları ve Özellikleri
    http://www.n11.com/eneos-eco-atf-otomatik-sanziman-yagi-1-lt-P30425402
    linkteki ürünü aldım
    60.000 km olunca şanzıman yağını değiştireyim diyorum.doğrumu yapıcam şuan vites geçişleri hareket halinde dururken çok güzel öneriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: alidarbaz71

üstad bende 2011 model honda civic sedan 1,6 92kw (125beygir) otomatik civic var aracı 44000kn. de aldım 45000km.de brc taktırdım şanzıman yağı için
    www.n11.com
    ENEOS ECO ATF Otomatik Şanzıman Yağı 1 LT -2019 ÜRETİM Fiyatları ve Özellikleri
    http://www.n11.com/eneos-eco-atf-otomatik-sanziman-yagi-1-lt-P30425402
    linkteki ürünü aldım
    60.000 km olunca şanzıman yağını değiştireyim diyorum.doğrumu yapıcam şuan vites geçişleri hareket halinde dururken çok güzel öneriniz nedir?

Arkadaşım bu konuya en son cevap 7 yıl önce yazılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

ATF bazı araçlarda hidrolik direksiyon yağı olarakta kullanılıyor diye biliyorum?

Ben traktorde fren yağı olarak kullanıyorum.kırmızı renkli oluyor.kutularda atf2 yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cvt şanzımana atf 3 kırmızı yağ konulmasının bir sakıncası olurmu bilgisi olanlara ve cevap yazanlara teşekkürler

• hasangokdemir60@gmail.com H kullanıcısına yanıt
    CVT şanzımanların çalışma prensibi farklı.
    ATF, eskiden bazı düz şanzımanlarda da kullanıldı, direksiyon ve başka hidroliklerde de... ama kontrol etmeden konulmaz, CVT büyük ihtimalle farklı yağ istiyordur.
  • Radyatör kaçak önleyici arabada devir daim pompasindaki kaçağı önler mi

• meteg M kullanıcısına yanıt
    Cvt şanzımana atf 3 kırmızı yağ koyulursa ne olur bi zararı varmıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: hasangokdemir60@gmail.com

Cvt şanzımana atf 3 kırmızı yağ koyulursa ne olur bi zararı varmıdır

3000-5000 tl ödemek istiyorsan koyabilirsin
  • Atf 220 manuel sanzimanli araçlarda kullanilirmi. Araci bakima vermistim usta sanzimana atf yag koymus. Vites gecisleri cok iyi suan.

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

Szopen nickli arkadaşımıza cevaben yazıyorum,

Hocam bana da yardımcı olabilir misiniz

• yenler83 Y kullanıcısına yanıt
    Kullanılır hem de çok güzel olur manuel şanzımanda ATF 2 otomatik şanzıman yağı kullanabilirsiniz çok da faydalıdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.