Şimdi Ara

ATI 2600Pro'ya neden o-c yapamıyorum???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ati 2600pro ekran kartıma bir türlü oc yapamıyorum, kilitli olabilir mi?bios'dan inceledim bulamadım, ati catalyst'te bi kilit vardı override'da onu kaldırdım, ordan da denedim ama 700-700 ün üzerine kesinlikle çekilmiyor.

Burda bu karttan olan bi arkadaşa sormuştum rivatuner ile yapıyorum demişti, onun da en son versiyonuyla denedim ama beceremedim. Zaten açar açmaz ekran kartını desteklemediğini, vs söylüyor, sanırım bu yüzden, yine donanımhaber forumunda okuduğum "rivatuner'la oc ve osd açmak" konusundaki çoğu şeyi yapamıyorum.

Atitraytools'la denediğimde 700den 701'e bile çeksem direk kapanıyor ve yeniden başlıyor alet.

Sanırım kilit gibi bişey var nasıl kıracağım bunu, bilen varsa çok sevinirim

İyi çalışmalar

• Bende palit var 2600Pro Sonic kartı 875/800 yaptım çok rahat şekilde.Ama Saphire'yi bilemem.Benim Kart neredeyse 8600GT'yle başa baş gidecek
  • Fan ya da ramsink falan kullanıyor musun, ben hiçbir soğutma olmadan deniyorum da. Rivatuner'la becerdim sonunda, ama diğerlerinde hala restart atıyor alet
  • palit sonic 2600pro ddr3 256 riva tunerle gpu 830remde 830 kasada hava akışı iyi degilse birde 2600pro ddr3 degilse cıkamassın o hızlara dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 6 Ağustos 2008; 13:31:58 >
  • Arkadaşlar 350watt aopen kasam var, üzerinde herhangi bir soğutma mekanizması kullanmıyorum. Herşey orjinalindeki gibi.

Sizin Palit'lerde mi bişey var, yoksa Sapphire mi çok iyi oc olmuyor, yoksa soğutma mı kullanmam lazım?

Ekran kartına gelince Sapphire Ati HD2600Pro GDDR3 256MB olan model. Rivatuner'la 710-715'e çıkardım ama performans değişikliği gözlemleyemedim fazla. Bilmiyorum ne kadar ölçü olur ama PES'e o-c yapmadan girdiğimde atitraytools'un sağ üstte gösterdiği framerate 61 civarındayken, oc yaptıktan sonra da aynıydı.
    Fakat ısıda oc yapıldığı belli oluyor ne yazıkki:( (Lazım olan yerde kendini belli etmeyen, ama istenmeyen yerde belli eden bi oc yapıyorum yani). OC den önce 45 dereceyken, OCden sonra 53-54 civarına çıkıyor ısı.

Acaba soğutucu mu kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut021 -- 7 Ağustos 2008; 1:16:55 >
  • hayır normal bızded herşey ama sanırım sen anlamıyorsun dostum o.c dan normalde 800 rahat görüyor bu 2600pro 850de olur hava akışı guzelde ama normalde herley normalse 830 cok rahat yapman lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: unixx

hayır normal bızded herşey ama sanırım sen anlamıyorsun dostum o.c dan

Sağol dostum, pek uzman değilim bu konuda ama ben de yeterince açık sorduğumu sanıyorum:

700-700 olan kartı rivatuner'la 710-715 e çektiğimde 45 derece olan ısı, 54-55 dereceyi buldu. Bu kadar ufak bi ayarlamayla dahi bu kadar artıyorsa 800'ü yer mi diye merak ediyorum. Siz de herhangi bir soğutucu kullandığınızı belirtmediğinizden soruyorum, yoksa çekerim 800'e olur biter. Ama önemli olan stabil bi işlem yapabilmek
  • .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.