Arkadaşlar 6600le'mi verip yerine sapphire X1600Pro 512mb aldım daha önce hiç ati kullanmadım nedir ne değildir hiç bilgim yok neleri hangi driverları kurmam gerekli birileri anlatabilirmi nvidia'da forceware'i kurup geçiyordum rahattı bu kartta biraz ayar yapmak gerekiyor sanırım birde bu catalyst control center'ın açılması biraz uzun sürüyor bunun sebebi nedir son olarak kartımı değiştirdikten sonra format atmam gerekirmi yoksa böylede iş görürmü
catalist control central donanım taraması yapar birazcık gecikebilir.. ayrıca format atmana da gerek yok.. eski sürücüleri kaldır catalist 6.7 çıkmış onu kur
birde bazen ekranın belli kısımlarında anlık kararmalar oluşuyor bana sanki hertz'den gibi geldi ama varmıdır bu konu hakkında bilgisi olan catalyst dışında herhangi birşeye ihtiyaç varmı ??? mesela bu hydravision ne işe yarıyor. birde ati tools diye bişi duydum bu nedir gerek varmıdır
Ati Tools overclock yapmak için kullanılan bir programdır. Şu anda kullanmana gerek yok bence. Hdravision ise görüntünün birden çok ekrana gönderilmesi aracıdır, tıpkı Nvidia'daki Nview gibi. Anlık kararmalara gelirsek Ati sürücüsü nedense Windows açılışında bir ekran karartması yapıyor 1-1.5 sn kadar, neden bilemiyorum ama biraz sinir bozucu olduğunu kabul ediyorum. Catalyst'in dışında yine web sitesinde sürücüler sayfasında Parental Control (veya Ati Encoder) adlı bir yazılım daha var onu indirip kullanabilirsin, video dönüştürme işine yarıyor ama diğerlerinden farkı kodlama işlemini ekran kartının işlemcisini kullanarak yapması.
BEN SAĞLIKLI BİR SİSTEM İÇİN FORMAT ATILMASINI ÖNERİYORUM...TUTARSIZLIKLAR YAŞAYABİLİRSİN..
Bencede Format at.Sonra kur ati driverlarini çok daha sorunsuz çalışcaktır Yoksa aksamalar olabilir oyunlarda.
Kesınlıkle format atBnde ole yaptım yoksa cok sorunla karsılasırsın
Not:Keske 256 lık modelı alsaydın o daha ıyıydı
quote:
Orjinalden alıntı: Mdg
Arkadaşlar 6600le'mi verip yerine sapphire X1600Pro 512mb aldım daha önce hiç ati kullanmadım nedir ne değildir hiç bilgim yok neleri hangi driverları kurmam gerekli birileri anlatabilirmi nvidia'da forceware'i kurup geçiyordum rahattı bu kartta biraz ayar yapmak gerekiyor sanırım birde bu catalyst control center'ın açılması biraz uzun sürüyor bunun sebebi nedir son olarak kartımı değiştirdikten sonra format atmam gerekirmi yoksa böylede iş görürmü
Hayır hiçbir ayar yapman gerekmiyor. 2D ve 3D refresh rate(görüntü tazeleme oranı) ayarlarını 85 HZ yapman yeterli. Monitör destekliyorsa tabi. Format atmanı öneririm. SP2 li winxp ve net frame work 1.1 işini görür. Windows un update özelliğini kullanma. İşleri bozabilir.
Sürücü olarak 6.3 ü öneririm. Ama en yenisini de denemende fayda var. OC yapmadan kullan. Sadece rami arttır.
öncelikle teşekkürler arkadaşlar yeni windows kuracağım ama önce download makinamı bitirmem gerekiyor (hdd bekliyorum) tahminimce forceware'dan geriye kalanlar ve dx'in optimizasyon kayıtları performans kayıplarına yol açacaktır
@rockford : 256'lık derken x1600xt 'yi diyorsan çok fiyat farkı vardı ondan dolayı zaten sıfırdan kart alma durumu değil benimkisi sadece eskisi ısınıyor diye bahane edip üstüne az bişey verip değiştirdim yoksa kökten bişey yapsaydım paraya kıyar 7600gt alırdım
@savagewarrior : Benq Lcd var 75hz destekliyor onu kullanıyorum driver olarak'da 6.6'yı çektim kurdum 6.7 offical release'i deneyeceğim kartı biraz oc'lesemmi diye düşünüyorum gerçi bodrum havası malum sıcak sürekli oc'li kalmaz makina her ne kadar ben başında varken klima çalışsa'da bütün gün açık kalacak şimdilik. ram'leri arttır derken tahmini olarak ne kadar vereyim
quote:
Orjinalden alıntı: Mdg
öncelikle teşekkürler arkadaşlar yeni windows kuracağım ama önce download makinamı bitirmem gerekiyor (hdd bekliyorum) tahminimce forceware'dan geriye kalanlar ve dx'in optimizasyon kayıtları performans kayıplarına yol açacaktır
@rockford : 256'lık derken x1600xt 'yi diyorsan çok fiyat farkı vardı ondan dolayı zaten sıfırdan kart alma durumu değil benimkisi sadece eskisi ısınıyor diye bahane edip üstüne az bişey verip değiştirdim yoksa kökten bişey yapsaydım paraya kıyar 7600gt alırdım
@savagewarrior : Benq Lcd var 75hz destekliyor onu kullanıyorum driver olarak'da 6.6'yı çektim kurdum 6.7 offical release'i deneyeceğim kartı biraz oc'lesemmi diye düşünüyorum gerçi bodrum havası malum sıcak sürekli oc'li kalmaz makina her ne kadar ben başında varken klima çalışsa'da bütün gün açık kalacak şimdilik. ram'leri arttır derken tahmini olarak ne kadar vereyim
Hayır kardes 256mb lık 1600Pro daha performanslıydı onu alsaydın dedımama saglık olsun
quote:
Orjinalden alıntı: Helldancer
quote:
Orjinalden alıntı: YaYa
Sıfır windows=sıfır hata
Sıfır windows=milyonlarca bug
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme