Şimdi Ara

Atiker LPG sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Megane 2 Dynamique 2004 HB aracı yeni almıştık fakat pek binme fırsatımız olmadı. Üstündeki Atiker LPG var, çekişte falan sıkıntı pek yok. Fakat anlayamadığım bazı konular var, ustaya randevu aldık ama yine de buraya sormak istedim kazıklanmamak adına.

Gösterge ötmeye başlayıp araba silkelemeye veya gaz yememeye başlamıştı dur kalk yaparken trafikte, ben de bitiyor diye fullemeye götürdüm tüpü, 40 litre hacmi var ama sadece 17 18 litre doldu ve fullendi, şimdi ışıklar sorunsuz bu dediklerim yaşanmıyor ama kafama takıldı.

Bir diğer konu ise göstergede B/G tuşu var tek bir tane, gaz benzin geçiş tuşu, sadece aracın motoru çalışıyorken park halinde benzine geçirmeyi denedim emniyet adına. Benzine geçirmek için bastığımda araba stop ediyor veya nadiren motor devri çok düşüğe geçip stop edecekmiş gibi sesler çıkarıyor boğulma gibi. Kontak çevirip çalıştırınca benzinde hemen çalışıyor araba bir sorun yok. Araba benzindeyken gaz tuşuna basınca bagajdan tık sesini duyup araç gaza geçiyor hiç bir sorun yok.

Son olarak da araç gazdayken kontak kapatınca, tekrar çalıştıracağım zaman marş zor basıyor ve zor çalışıyor. Daha önce lpgli kullandığım araçlarda her şey otomatikti yani benzinde, motor ısınınca kendi gaza geçiriyordu arkadan tık sesi yapıp. Kapatırken de kontağı, bir şey yapmam gerekmiyordu.

Bu üstünde takılı olan LPG manuel mi oluyor ? Yani her defasında yarım kontakta elle benzine getirip mi marş basmam lazım ? Kapatırken de benzine mi getirmeliyim ? Yoksa bir sorun mu var lpg sisteminde ? Yanlış anlaşılmaması adına şunu da belirtmek istiyorum, gaz'ın sıvı hale gelmesi gerektiği ve motor soğukken aracın LPG'de start almayacağını biliyorum. Sadece bu sistemi veya sorunu anlayamadım.

Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BRC-ATİKER FARKLARI
    15 yıl önce açıldı
    ATİKER VS PRİNS
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.