Şimdi Ara

ATMOSFERDE 3G ŞEBEKESİ ÇEKER Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzeltme: yorum atan herkese teşekkürler 3G şebekesi belli bir yerden sonra kesiliyormuş. Türkiye 4G LTE sistemine geçene kadar proje askıya alınmıştır, bende o sırada balon işini çözmeye çalışıcam .

babamın telefon alması sonucu evde bir telefon boşa çıktı bende onu degerlendirmek istiyorum plan şöyle

100-200 tane balon alıp telefona baglıycam, daha sonra mobil veriyi açıp youtube üzerinden canlı yayın açıp balonları serbest bırakıcam böylelikle uzaydan canlı yayın yapabilen tek Türk olmayı hedefliyorum ama sorun şu uzaya çıkınca mobil veri kesilir mi ? sizlerden fikir bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B59C177F -- 30 Kasım 2015; 23:19:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bulutların içinde baz istasyonu olduğu için olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BAE0C551 -- 30 Kasım 2015; 22:39:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 16:14:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Bulutların içinde baz istasyonu olduğu için sıkıntı olmaz.

özür dilerim ama anlayamadım, yazı okunmuyor

• Şuan zaten atmosferin içindesin. Balon belli bir yükseklikten sonra patlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süre sonra dış basınç çok azaldığı için patlar o balonlar. Uzayı muzayı unut, 2 km bile yükselmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: damaqes

Balonların belli bir mesafeden sonra patladığınıda hesaplamışsındır umarım.

200 balonun hepsi patlarmı ki ? telefon hafif bişey zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • var da paketten gitmiyo fazladan giriyo baya denemiştim geçen haftasonu -8 TL var şu an telde
  • Bu kadar az araç gereklı olsaydı coktan yapmışlardı

• Balonlar patlamasa iyi fikir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Bir süre sonra dış basınç çok azaldığı için patlar o balonlar. Uzayı muzayı unut, 2 km bile yükselmez.

balon sayısını arttırsak yinede olmaz mı ? 1000 veya 10.000 balon filan ?

• hayır balonları patlamasını geçtim bir yerden sonra atmosfer bitecek uzaya nasıl çıkmayı planlıyorsun gazlar balonları kaldırmayacak kadar hafifleyecek hadi onu geçtim patlayan balonların ağırlığı + 200-300 gr telefonun ağırlığı hayli hayli kaldırmaz. ama çıkar belli bir yüksekliğe evet. bir paraşüt koy 3-5 balon her neyse takip et youtube + gözlerinle telefonu da geri alırsın. ama bence gereksiz masraf.

edit- tek bir büyük balon kullanman daha iyi olur meteorolojininkiler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al1mert -- 30 Kasım 2015; 22:43:07 >
  • Guest-5B59C177F G kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 16:14:23 >
  • quote:

Bir süre sonra dış basınç çok azaldığı için patlar o balonlar. Uzayı muzayı unut, 2 km bile yükselmez.

yuh yahu sallama 10.000 km de dağcıların patlaması lazım. 2000 metre nedir 2000 metre de yaşayanlar var. hatta Türkiyede 2000 metre üstü yaşanan köyler falan vardır bolca. en azından 15.000 gider diye düşünüyorum.

edit: " Küçük uçan balonlar en çok 10 000 metreye, sepetinde insan taşıyan büyük balonlar 30 000 metreye, bilim insanları tarafından içinde ölçüm aletleriyle birlikte yollanan araştırma balonları da 40 000 metreye kadar yükselebilirler. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al1mert -- 30 Kasım 2015; 22:47:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyke86

quote:

Yaklaşık aynı anda patlarlar. 1 milyar balon salsan da aynı şey.

• Bence gökyüzüne merdiven dizelim yukarı çıkalım öyle yayın yapalım balonlar hemen patlıyormuş gereksiz olur. Hem boşuna masraf.
  • quote:

quote:

Ekstra büyük ve kalın balonlar var. 1m2 kadar. şişebileceği + teli taşıyabileceği kadar şişirip güçlendirmen lazım artık başka balon mu geçirirsin bant mı kaplarsın bilemem. 10.000 balon alacak parayı nerden bulacan :/ 1 tane ile dene 9999 tanesinin parasını paypaldan yolla
  • quote:

babamın telefon alması sonucu evde bir telefon boşa çıktı bende onu degerlendirmek istiyorum plan şöyle

100-200 tane balon alıp telefona baglıycam, daha sonra mobil veriyi açıp youtube üzerinden canlı yayın açıp balonları serbest bırakıcam böylelikle uzaydan canlı yayın yapabilen tek Türk olmayı hedefliyorum ama sorun şu uzaya çıkınca mobil veri kesilir mi ? sizlerden fikir bekliyorum :)

Patlamayan balon kullanmam lazim. Yani prezervatif.

• quote:

Orijinalden alıntı: Al1mert

quote:

yuh yahu sallama 10.000 km de dağcıların patlaması lazım. 2000 metre nedir 2000 metre de yaşayanlar var. hatta Türkiyede 2000 metre üstü yaşanan köyler falan vardır bolca. en azından 15.000 gider diye düşünüyorum.

edit: " Küçük uçan balonlar en çok 10 000 metreye, sepetinde insan taşıyan büyük balonlar 30 000 metreye, bilim insanları tarafından içinde ölçüm aletleriyle birlikte yollanan araştırma balonları da 40 000 metreye kadar yükselebilirler. "

Balonundan balonuna değişir. Özel bir helyum balonuyla rekor 17 mildi sanırım.

Bildiğimiz balonlar en iyi ihtimalle (hacmi teorik olarak aynı kalırsa ve sıcaklık değişmezse) 10000 metreye kadar çıkar. Arkadaşın bu balonu deniz seviyesinden atmadığı da varsayılırsa (Ankaranın rakımı 800 mesela) en fazla 4-5 km olsun.

Edit: Editini görmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 30 Kasım 2015; 22:52:43 >

• Balonunpatladı zaten biliniyor uzay değilse atmoferin uzak katmanlarındaki çıkabilirsin balonları fazla koy içlerine helyum doldur olmazsa hava durumu balonları var onlardan da alabilirsin onlar kolay kolay patlamıyor ve çok uzun mesafe çıkabiliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.