Şimdi Ara

Atmosferik araç nasıl kullanılmalı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
0
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelica

3000 cc ve ustu atmosferik,
    Altı icin dizel.

Gerisi hikaye.

3.000 az değil mi hocam en Az 6.000 bence.
    1600 atmosferik sürmeyi bilene gayet rahat ve farkındaysanız burası Türkiye hocam hangi 3000 den bahsediyosunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metallurgy kullanıcısına yanıt
    Gel deneyelim arkadaşım 1.6 tdi golf ile 110'luk 1.6 dizel astra j bile yakalayamıyor beni belkahvede, 1.6 tdi golf ile o senin gitmeyen astra plaka okur burada boşuna reklam yapma o arabayı da kullandım daha önce belkahveyi de çıktım onunla, ben torkun verdiği uçuyor hissinden bahsetmiyorum araba bariz gitmiyor bile, param buna yetti demek var ben bunu kullanıyorum demek var birde bu çok iyi diye olmayan bir iddiada diretmek var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucas Black

quote:

Altı icin dizel.

Gerisi hikaye.

1600 atmosferik sürmeyi bilene gayet rahat ve farkındaysanız burası Türkiye hocam hangi 3000 den bahsediyosunuz ?

Alıntıları Göster
    1.6 dizel yeti kullanıyorum 250 torklu.Bence atmosferik alınacaksa alacağım 2 motor var 1.6lar içerisinde kia 1.6 gdı 135 ps ve toyota 132 ps.Diğer atmosferikler açıkçası çok hoşuma gitmiyor gidiş olarak bu ikisini beğeniyorum özellikle gdı motor gayet iyi.Yokuşlarda tabi sıkıntılı 250-320 tork arası dizellerle karşılaştırmamak lazım yani.Onların hem torku yüksek atmosferiğe göre hemde o torku çok alt devirde veriyor.
    Atmosferikte bu dediğim iki olay yok o yüzden yüklü uzun yol dik yokuşlarda daha sıkıntılı.
    Ama devirli kullanılırsa gayet güzel.O redline kadar çevirmek ve motor sesini duymak atmosferiğin mekanik sesi ben çok seviyorum.Ama dediğim gibi 2 tane alacağım atmosferik var eğer öyle bir motor düşünürsem.Mesela sportage gdı babamda kullanıyorum ara sıra 3500 üstü gerçekten 135 bg gibi.Toyota auriste kullandım o da keza öyle.Manuel i30 mesela çok iyi gidiyor gdı manuel 135 ps
    Sadece alt devirler zayıf o da tork düşüklüğünden kaynaklı.Yokuşlarda direk vites düşürüp dipgaz yapıcaksnıız devir çevirip hızlanıcak başka yolu yok.Ara hızlanmalarda serice kullanmak istiyorsanız devirli kullanıp o keyfi yaşayacaksınız zaten.Bazı adamlarda yokuşta bayıltır araba çok ses çıkarıyor,yakıyor vs. diye ben yapmam bunu mesela.Yoksa atmosferik benzinli araç kullanmak keyif işidir ben keyif alıyorum.Ekonomik olmasa dizeli satıp direk alırım ama lpg olayına da biraz karşıyım o yüzden düşünmüyorum yılda biraz fazla km yaptığımdan da kaynaklı.Yoksa benzinli alırım dizelle işim olmaz.Uzun yol ful yüklü ara hızlanmalarda daha iyi olabilir torktan dolayı ama benzinli aracın keyfi kesinlikle başka dizel kullanıcısı olarak söylüyorum yani evet yokuşları uzun yolda yüklü 3000 devire kadar 100 ve üzeri hızlarda da çıkıyorum ama bu olay benim için çokta önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: raiser34

işine bak gondii. amacımız bilgi almak dedik.ukalalığın lüzumu yok

Ehliyeti bakkaldan almışsın belli

Senin gibi acemiler yüzünden trafik arap saçına döndü

• raiser34 R kullanıcısına yanıt
    atmosferik araba ve lpg ikisi birbiri için yapılmış sanki. otomatik vitesse zaten vitesi kendi atar. ama normal kullanımda 3000-4500 civarı gayet güzel gider torkun eksikliğini hissetmessiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

atmosferik araba ve lpg ikisi birbiri için yapılmış sanki. otomatik vitesse zaten vitesi kendi atar. ama normal kullanımda 3000-4500 civarı gayet güzel gider torkun eksikliğini hissetmessiniz.
    kesinlikle lpg ile kullanmalısın.. gerisi zevkine ve cebine kalmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucas Black

quote:

Altı icin dizel.

Gerisi hikaye.

Beklentilerimiz farkli olabilir hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hahaha hocam ara sıra Konya yolunda özellikle Focus ve Accentler arada cins cins bakıyorlar. Nedeni şimdi anlaşıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Gel deneyelim arkadaşım 1.6 tdi golf ile 110'luk 1.6 dizel astra j bile yakalayamıyor beni belkahvede, 1.6 tdi golf ile o senin gitmeyen astra plaka okur burada boşuna reklam yapma o arabayı da kullandım daha önce belkahveyi de çıktım onunla, ben torkun verdiği uçuyor hissinden bahsetmiyorum araba bariz gitmiyor bile, param buna yetti demek var ben bunu kullanıyorum demek var birde bu çok iyi diye olmayan bir iddiada diretmek var.

110 hp dizel astra astra h kasadan daha agir. O aracin maksimum hizi dahi astra h 1.6 benzinliden daha dusuk. O arac sizi yakalayamiyorsa dogrudur. Devrini aldiktan sonra benzinli arac tdi ile bas edebiliyor. 0 dan kalkmadigimiz surece geride kalmayacagima emin olabilirsin. Istanbuldaysan pm at buyur deneyelim video ya alalim.

• quote:

Atmosferik motor ile tdi..

0-100 de bile civic, aracta 2 kisi olmasina ragmen golfu rahatlikla geciyor.

https://m.youtube.com/watch?v=VkMud6hlX7g

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

110 hp dizel astra astra h kasadan daha agir. O aracin maksimum hizi dahi astra h 1.6 benzinliden daha dusuk. O arac sizi yakalayamiyorsa dogrudur. Devrini aldiktan sonra benzinli arac tdi ile bas edebiliyor. 0 dan kalkmadigimiz surece geride kalmayacagima emin olabilirsin. Istanbuldaysan pm at buyur deneyelim video ya alalim.

Alıntıları Göster
    192hp turbodizel otomatik a6 üst devirde cansız geliyor bana dik yokuşlarda. 2500 devir bandında iyi çıkıyor ama.

İstanbul'da değilim göründüğü gibi belkahve demişim , ancak o dediğin 1.6 cdti ağır ancak torku 300 nm, söz konusu astra h ise 155 nm tork sahibi gitmeyen ve hepsinden öte opelin berbat aktarmasına da sahip bir araç sırf bu kadar diretmeye acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye açtım baktım 80-120 hızlanmasını deneyen birine, araç bariz gitmiyor adam geçmek istememiş Astra sahibi tribe girmiş olay bu kadar basit. Bende bazen geçmem önümdeki aracı, böyle kendi kendine yarışan bir tipin ardımda olmasındansa önümde olmasını tercih ederim fren benim ayağımın altında nasılsa.

0-100 ile yokuş performansı bir değildir devri bandı avantajı açıklamasını yaptım yukarıda zaten bunu da bilmiyorsanız daha fazla beni etiketlemeyin gönderilerinizde tartışılacak bir şey yok demektir ortada.

• quote:

İstanbul'da değilim göründüğü gibi belkahve demişim , ancak o dediğin 1.6 cdti ağır ancak torku 300 nm, söz konusu astra h ise 155 nm tork sahibi gitmeyen ve hepsinden öte opelin berbat aktarmasına da sahip bir araç sırf bu kadar diretmeye acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye açtım baktım 80-120 hızlanmasını deneyen birine, araç bariz gitmiyor adam geçmek istememiş Astra sahibi tribe girmiş olay bu kadar basit. Bende bazen geçmem önümdeki aracı, böyle kendi kendine yarışan bir tipin ardımda olmasındansa önümde olmasını tercih ederim fren benim ayağımın altında nasılsa.

Su videoyu da izle. Sonra kendi golfunle kiyasla. A3 un agirligini da hesaba katip yorum yap. Golfe 1-2 boy atan civic, astraya 2-3 boy fark atiyor. Ki dedigim gibi 0-100 de golf avantajli. Ust hizlara ciktikca senin o golfunun hicbir artisi kalmiyor. Hadi kolay gele. Ugrasamayacagim. Istanbulda olsan konusmaya gerek yoktu.

https://m.youtube.com/watch?v=RrMEs-B3oOg

• quote:

136 hp olan ise mevzu 320nm

• lpg ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

136 hp olan ise mevzu 320nm

Alıntıları Göster
    benim anlamadığım olay ise neden herkes turbo dizel aracı hala atmosferik benzinli arabayla kıyaslıyor ? turbolu araç turbolu araçla kıyaslanır konuşulacak bir konu varsa 1.6 turbo dizeli 1.6 turbo benzinli ile kıyaslarsın. ama illa atmosferik diyorsa millet gelsin atmosferik dizelle kıyaslayalım. ben bir tek bu forumda bunu görüyorum turbolu aracı turbosuz araçla kıyaslama işini :S milletin kafa sanırım ancak buna basıyor :S

• quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

quote:

Orijinalden alıntı: raiser34

işine bak gondii. amacımız bilgi almak dedik.ukalalığın lüzumu yok

Ehliyeti bakkaldan almışsın belli

Senin gibi acemiler yüzünden trafik arap saçına döndü

dedi schumacher... tipik türk insanısın. hoşuna gitmiyorsa ileti yazmazsın gönderiye girmezsin olur biter bırak da hevesimizle bişeyler öğrenelim.
  • Ben atmosferiklerin yüksek devirde rampada çektiğine inanmıyorum en azından yüklüyken. Dip gazda yapsan 4 binde çevirsen olan tek şey motorun bağırması oluyor.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Tamamen yakitla alakali. Benzin ucuz olsaydi sayet o zaman kiyaslanirdi. Ama bu durumda iki seçenek var ancak. Ya dizel alacak ya da durumu musait degilse tuplu. Vergiler iste gozu korolsun.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.