Şimdi Ara

ATMOSFERİK ARAÇLARI DOĞRU KULLANMANIN YOLLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
5
Favori
24.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DXM06

Birde bana bir ustanın tavsiyesi;

Vites küçültüp motor freni ile motoru boşuna boğma demişti. Küçülteceksende küçülttüğün vakit motor deviri 3000'i geçmesin. Yani araç bağırmasın. Vites küçültmelerde araç yüksek devirden kompresyona girince motor zorlanıyormuş. Motoru zorlayana kadar boşver frenle dur olan 50-60 liralık fren balatasına olsun zararı yok demişti.

60 liralık fren balatasıyla 600 liralık baskı balatanın acısı bir olmuyor gerçekten

• Turbo motorlarla Atmosferik düz tip motorları kıyaslamayın mesela. Kıyaslanıyorsa bile ikiside üstün performans alınmaya uğraşılmış araçlar olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steakone

quote:

Birde bana bir ustanın tavsiyesi;

Vites küçültüp motor freni ile motoru boşuna boğma demişti. Küçülteceksende küçülttüğün vakit motor deviri 3000'i geçmesin. Yani araç bağırmasın. Vites küçültmelerde araç yüksek devirden kompresyona girince motor zorlanıyormuş. Motoru zorlayana kadar boşver frenle dur olan 50-60 liralık fren balatasına olsun zararı yok demişti.

60 liralık fren balatasıyla 600 liralık baskı balatanın acısı bir olmuyor gerçekten

fren balatanız 600 lira ise o zaman o gülün dikenine mecburen katlanacaksınız :) bu arada araç nedir böyle 600 lira baskı balatası var?

• DXM06 kullanıcısına yanıt
    Lafın gelişi 600. 60-600 olsun diye Cruze var geçen ay değiştirdim 500 tl balata+merkez / 150 işçilik. Orjinal parça fiyatı bu. Yan sanayi 200 tl daha ucuz.

Not: Ön balatayı da 80tl ye almıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakone -- 30 Eylül 2013; 13:45:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: steakone

Lafın gelişi 600. 60-600 olsun diye Cruze var geçen ay değiştirdim 500 tl balata+merkez / 150 işçilik. Orjinal parça fiyatı bu. Yan sanayi 200 tl daha ucuz.

Not: Ön balatayı da 80tl ye almıştım

off disk fiyatına balata mı oluyor yahu çok yüksekmiş
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    cıvıcı bilmedigin bariz bu arabaların %90'ı otomatik önüne bir eğim yokuş vs geldiğinde başlıyor deli gibi vites düşürmeye gaza basınca da 5-6 bin devirlere geliyor ve hala vites atmamakta ısrar ediyor yani bu araç yokuşta gitmesine gider ama senin o bahsettiğin kalostanda da 2-3 kat fazla yakar gider.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    honda cıvıc kullansaydın bu yazdıklarına pişman olurdun
  • quote:

atmosferik motorlar için turbolu bir araç yanınızdan geçtiği zaman gaza gelmeyin yeter

Bı de rampalarda sağ serıtten uzak durmamak lazım ;)
    Not : 20 senelik atmosferik araba tecrubemle yazıyorum. Dalga geçme gıbı bı niyetim yok. Tork olmayınca olmuyor. Bu böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 27 Ağustos 2015; 12:41:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elweda

honda cıvıc kullansaydın bu yazdıklarına pişman olurdun

3 yil sonra gelip alakasiz bir cevap yazmissin.
    Once bir okudugunu anlasaydin keske.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    '''Evet ya bu benim de cok karsilastigim bi durum millet uzun yola cikinca 5 e takiyor oyle davem yokus gelmis vites kuculteyim, sollama yapacagim vites kucultegim yok. Kamyon gibi yokus cikiyorlar. Sonra da diyorlarki araba gitmiyor, cekmiyor v.s ya devirinde kullanmazsan gitmez tabi. 1.6 eski kasa Zafira`da 6 kisi + bagaj dolu+ port bagaj dolu, uzun yol yapmistik, hic bir yokusta ne bayildi ne bir sollamada beni uzdu, tabi gerektigi zaman kirmizi cizgiye kadar zorladim arabayi sollamalarda. Millete sorsan araba agir 1.6 kaldirmiyor yokusta bayiliyor der.'''

hayatında hiç otomatik cıvıc kullandın mı ?
  • konuyu dağıtmışsınız
  • Verim alabilmek icin tork - guc / devir grafigini inceleyip ona gore kullanmak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

'''Evet ya bu benim de cok karsilastigim bi durum millet uzun yola cikinca 5 e takiyor oyle davem yokus gelmis vites kuculteyim, sollama yapacagim vites kucultegim yok. Kamyon gibi yokus cikiyorlar. Sonra da diyorlarki araba gitmiyor, cekmiyor v.s ya devirinde kullanmazsan gitmez tabi. 1.6 eski kasa Zafira`da 6 kisi + bagaj dolu+ port bagaj dolu, uzun yol yapmistik, hic bir yokusta ne bayildi ne bir sollamada beni uzdu, tabi gerektigi zaman kirmizi cizgiye kadar zorladim arabayi sollamalarda. Millete sorsan araba agir 1.6 kaldirmiyor yokusta bayiliyor der.'''

Konunun Civicle ne alakasi var?
    Ben ne diyorum araci dogru viteste kullanmayip sonra bayiliyor diyen insanlar var diyorum. Ben boyle insanlarla karsilastim o yuzden var diyorum. Simdi ben Civic kullansam boyle insanlar yok mu diyecegim? Yazdigimdan pisman olmam icin boyle demem lazim. Bu insanlar gene var olacak ben de boyle insanlar var diyecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Ben ne diyorum araci dogru viteste kullanmayip sonra bayiliyor diyen insanlar var diyorum. Ben boyle insanlarla karsilastim o yuzden var diyorum. Simdi ben Civic kullansam boyle insanlar yok mu diyecegim? Yazdigimdan pisman olmam icin boyle demem lazim. Bu insanlar gene var olacak ben de boyle insanlar var diyecegim.

diğer adamın mesajına verdiğin cevap doğrultusunda yazdım çünki o cıvıcten bahsediyor .
    genelleme yapıyorsan ayrı haklısın uzun yol hep 5te gidilecek diye bir kaide yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elweda -- 27 Ağustos 2015; 17:34:09 >

• quote:

quote:

quote:

diğer adamın mesajına verdiğin cevap doğrultusunda yazdım çünki o cıvıcten bahsediyor .
    genelleme yapıyorsan ayrı haklısın uzun yol hep 5te gidilecek diye bir kaide yok

O adam da Civic bayiliyor ya da gitmiyor dememis. Kullanici hatasi tin tin gidiyorlar , dogru vitese alsalar gidebilirler demis.

Ister Civic olsun ister baska arac olsun dogru viteste kullanmazsan bayilir. Ki sen zaten otomatik vitesten bahsediyorsun senin icin dogru vitesi seciyor, gaza basarsan her turlu gider.

Garip olan senin gelip 3 yil once yazilmis bir mesaj hakkinda hic geregi yokken alinganlik yapman ve cevap yazman. O arkadas veya ben Civic yavas gitmiyor vs. yazmamisiz insanlar yanlis vites seciyor demissiz sadece. 3 sene sonra gelip buna cevap olarak sen bir Civic kullan da oyle gel demen. Civic`i savunmaya calisman. Komik degil mi? Madem cevap yaziyorsun bari duzgun yaz. Civic soyledir de boyledir de sorun ne anlayalim ama 3 yil sonra gelip ne demek istedigi bile anlasilmayan bir mesaj yaziyorsun. Hala Civicle ilgili ne osylemek istedigini anlayamadik mesela cunku yazmadin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 27 Ağustos 2015; 18:00:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O adam da Civic bayiliyor ya da gitmiyor dememis. Kullanici hatasi tin tin gidiyorlar , dogru vitese alsalar gidebilirler demis.

Ister Civic olsun ister baska arac olsun dogru viteste kullanmazsan bayilir. Ki sen zaten otomatik vitesten bahsediyorsun senin icin dogru vitesi seciyor, gaza basarsan her turlu gider.

gider gitmesine hayvan gibi de yakar . o adamın kıyasladığı aracın 2-3 katı fazla yakar

• Atmosferiğin devirlenmesi cidden çok şahane,1.6 136 lık astraya bindim 2 bin 3 bin devir de araba ok gibi 4-5 bin devir olunca sönüyor kalıyor.
  • Atmosferikte tork sorununu çözen bir motor üreticisi bekleniyor.

Özellikle 1.4-1-6 hacimlerde 250-300NM tork elde eden bir motorun hala yapılamamış olması da komik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AytacFx kullanıcısına yanıt
    lpg li megane 1 varken son devire bi kere bile çıkmadım bişey olur aman motoru koruyalım diye şimdi pişmanım şöyle yolda bi 5-6 bin çevirtseydim keşke diyorum. dizel var şimdi de bunda hiç çevirtemem çevirsede bi şey fark etmez dizelde. sesi benzinli gibi olmaz.
  • quote:

cıvıcı bilmedigin bariz bu arabaların %90'ı otomatik önüne bir eğim yokuş vs geldiğinde başlıyor deli gibi vites düşürmeye gaza basınca da 5-6 bin devirlere geliyor ve hala vites atmamakta ısrar ediyor yani bu araç yokuşta gitmesine gider ama senin o bahsettiğin kalostanda da 2-3 kat fazla yakar gider.

Ben ne yazmisim sen ne diyosun arkadasim bi daha oku yazdigimi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.