Şimdi Ara

Audi A3 Sportback vs Volkswagen Golf 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar bu iki araç hakkında yorumlarınızı merak ediyorum ikisini de hiç kullanmadım. A3 2015-2016 model Golf 2016-2017 gibi, kmler vw de daha düşük olabiliyor, a3 ambiente paket Golf 7 veya 7.5 highline paket ikisi de dsg. Sizce hangisini almak daha mantıklı olur fiyatlar aşağı yukarı aynı 250-280 civarı. Amacım günlük kullanım, performans yol tutuş peşinde değilim. Başka bir model tavsiyeniz varsa da açığım şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellobaltino -- 6 Haziran 2021; 10:21:7 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Audi A3 Sportback vs Volkswagen Golf 7: Karşılaştırma

Otomobil pazarının en popüler kompakt hatchback modelleri arasında sıkça karşılaştırılan Audi A3 Sportback ve Volkswagen Golf 7, benzer özellikler sunarken kendine özgü avantajlara sahiptir.

Tasarım

A3 Sportback, şık ve sportif bir dış tasarıma sahiptir. Golf 7 ise daha sade ve işlevsel bir tasarıma sahiptir. Her iki model de farklı donanım paketleri ile kişiselleştirilebilir.

İç Mekan

A3 Sportback'in iç mekanı kaliteli malzemeler ile döşenmiştir ve premium bir his sunar. Golf 7'nin iç mekanı ise daha sade ve ergonomiktir. Her iki model de geniş ve konforlu bir kabin sunar.

Motor Seçenekleri

A3 Sportback ve Golf 7, çeşitli motor seçenekleri ile sunulur. A3 Sportback, 1.5 TFSI ve 2.0 TFSI benzinli motorlar ile 1.6 TDI ve 2.0 TDI dizel motorlar ile gelir. Golf 7 ise 1.0 TSI, 1.4 TSI, 1.5 TSI ve 2.0 TSI benzinli motorlar ile 1.6 TDI, 2.0 TDI ve 1.4 TSI eHybrid hibrit motor ile gelir.

Performans

A3 Sportback, daha güçlü motor seçenekleri ile daha iyi performans sunar. Golf 7 ise daha dengeli bir performans ve yakıt verimliliği sunar.

Özellikler

Her iki model de çok çeşitli özelliklerle donatılmıştır. Standart özellikler arasında klima, elektrikli camlar, multimedya sistemi ve güvenlik özellikleri bulunur.

Sonuç

Audi A3 Sportback, premium bir his, güçlü motor seçenekleri ve şık bir tasarım arayanlar için ideal bir seçimdir. Volkswagen Golf 7, daha dengeli bir performans, yakıt verimliliği ve geniş bir özellik yelpazesi arayanlar için daha uygun bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Audi ne ki, Golf premium denilen mercedes, bmwyi bile en baz paketiyle hizaya çekmiş hocam. Golf bir başkadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 3 Haziran 2021; 18:21:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A3 hakkında detaylı bilgiye ulaşamıyorum maalesef paketler ve donanımlar çok değişken. Golfün donanımları gerçekten yeterli fakat marka algısından dolayı tabi aklım a3 e kayıyor. Sizin a3 deneme şansınız oldu mu ?

• Dellobaltino D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın a3 kullandığını sanmıyorum, a3 golfe göre bir tik daha ufak olabilir ama a3 daha kaliteli bir araçtır ikisi arasında kalıyorsan test sürüşü yaptiran kurumsal galerilerde alıcı gibi bakıp test etmelisin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet haklısınız araştırdığım kadarıyla a3 daha rijit bir araç olarak anlatılıyor küçüklüğü benim için çok önemli değil arada kaldığım kısım donanımlar. Bazı a3 lerde hız sabitleme ve usb çıkış bile bulunmuyor çok can sıkıcı bir olay.

• a3 bence cunku bende leon var mesela geçicek olsam golfe geçmem audi ye geçerdim

• bende 2018 manuel Dynamic 1.6 TDi A3 var. Golf'ün koltukları kesinlikle Audi'den daha iyi. bence Golf'ü al. satışı çok daha kolay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dediğiniz gibi golfün piyasası daha hızlı pek satma düşüncem yok ama, az yakan konforlu bir araç arıyorum. Golfün donanımları da a3 ten fazla sanırım sizin modelde eksik opsiyonlar var mı golfe göre ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dellobaltino

Teşekkürler dediğiniz gibi golfün piyasası daha hızlı pek satma düşüncem yok ama, az yakan konforlu bir araç arıyorum. Golfün donanımları da a3 ten fazla sanırım sizin modelde eksik opsiyonlar var mı golfe göre ?

benim araç golf'ün comfortline ve highline arasında bir araç. cruise control, katlanır ayna, hayalet ekran, cam tavan yok.

• Konudaki bazı vw trollerinin dediklerine pek aldırmayın onlar her konuya vw yazıp çıkıyor zaten.

Ayrıca galeri veya bu işi yapan birisi değilseniz hızlı satılır mantığı ile de araba almayın. Araba binmek, keyif almak için alınır bu yüzden size en uygun aracı seçin bunun için galeri vs. ne varsa gidip rica edin alacakmış gibi audiyi de kullanın golfu de siz karar verin.

Ben şahsen markadan ziyade donanıma para verme taraftarı biriyim boş a3 alacağıma dolu golf alırım. Vw tabiki de almam ama örnek verme açısından söyledim.

Marka bazında değerlendirecek olursak Audi 2 kere üstünden geçer Vw nin o ayrı. Ama dediğim gibi kullanım şeklinize en çok hangisi uyuyor ve aklınız hangisinde kalıyorsa sizin için doğru araç odur.

• 2015 model a3 sahibiyim, ondan once de golf arabam vardi. A3 segmentinde cok ayri bir noktada. Eger 2015-16 1.6 tdi a3 dusunurseniz ambiente yada ambition donanim tercih edin. 2017 sonrasi 1.0 tfsi dusunurseniz dynamic en bos paket, desing line yada sport line lara bakabilirsiniz. Yeni peugeot 508 gt-line aldim, bayagi dolu bir arac ama bence kucuk detaylar kalite ve sorunsuzluk anlaminda a3 'ten gectigime biraz pismanim. Yakin arkadasimda 2017 model 1.6 tdi highline golf var, evet donanim olarak daha iyi katlanir ayna, geri donus kamera vb ama o da benim aracimi almak icin kendi aracini satmaya calisiyor.))

• Su anda 2015 model 1.4 tsi manuel highline Golf’ten, 2020 1.5 tfsi a3 sport donanima gecme arifesindeyim. Artilarini eksilerini yazarsam:

Golf: donanim ve koltuklar a3den cok daha iyi. A3 sport paket haric diger donanimlarin koltuklari bir hayli kotu ve sport donanimda dahi hiz sabitleyici bulunmuyor. Golf donanim acisindan fiyat/performans olarak kat be kat daha iyi.

A3: Marka algisi, biraz daha iyi malzeme kalitesi ve ic ve dis tasarim (goreceli tabi). Eskiden golfun piano black, buyuk ekranli bol tuslu tasarimini cok cok severdim simdi ise sade tasarimlari begeniyorum a3 gibi. Dis tasarim olarak ise golf highline olmasina ragmen gercekten a3den asagida kaliyor. Ozellikle on taraftan. Tabii bu da goreceli. A3 full donanim oldugunda golfden daha yakisikli bir arac. Baska da cok bir artisi yok.

Motor performansi ve konfor konularinda benzerler arada daglar taslar yok.

Neden geciyorsun diye sorarsan, artik sifir veya sifira yakin otomatik arac istiyorum ve tekrar golf almak istemedim. Cunku 2021 kasasi gercekten facia olmus. Tereddutsuz soyluyorum yillardir golf fanatigi biri olarak, Golf 8 cok cirkin coook. E zaten yillardir 7 kasasina biniyorum tekrar ayni kasa almayayim dedim. Yoksa hic binmemis olsam muhtemelen full + full bir golf 7.5 R line alip keyfime bakardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A3 sport paket dışında pek golfe göre artısi olmayan bir araç. Daha dar iç mekan arka yalıtım daha kötü. Donanım çok kötü, koltuklar berbat.

A3 sport artısi marka algısı malzeme kalitesi tasarım üstünlüğü diyebiliriz.

A3 stepne bölümünü açarsanız çıplak metalle karşılaşırsınız golfte hali kaplı bu arka yalıtımı etkilemiş lastik sesi daha fazla.

Para sorun değilse a3 sport paket çok hoş ve kaliteli ama hız sabitleyici çoğu araçta yok yine büyük eksik.

Kişisel görüşüm sedan a3 çok daha estetik bir araç.

• buraksahin00 B kullanıcısına yanıt

2015-16 ambiente ambition bakıyorum fakat ambition daha sportif gibi direksiyon koltuk vs. ama hız sabitleme yok bluetooth falan yok adamlar denklem kurmuş resmen çözebilen alıyor arabayı :))

• gitarist308 G kullanıcısına yanıt

Ben de sizinle benzer düşünüyorum teşekkürler.

• madmax50 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi a3 te bir donanım karmaşası mevcut. Sizin aksinize bende de hatchback hastalığı var :)

Bostan doluya 3 paket var acration ambiante ambition Bluetooth hepsinde var USB girişi yok hafıza kartı var Cam tavan hepsinde opsiyon

Ambition en dolu sport olanı sürüş modları cam tavan recaro koltuk LED far

Orta paketin koltukları kumaş deri iki parça en boş olanda düz kumaş koltuk

Hız sabitleme hepsinde opsiyon

malzeme kalitesi golften çok daha iyi her iki aracıda kullandım

• cnyttt kullanıcısına yanıt

Yanlisiniz var. Ambiente luks, Ambition spor donanim olarak geciyor. Bostan doluya gibi bir durum yok. Ambition direksiyon farkindan dolayi daha cok tercih ediliyor. Ayrica Ambiente lerde hiz sabitleyici standartdir.

Yardimci olursa iki paketinde donanimlarini ekliyorum. Ambition olan sedan fakat sportback ile arasinda degisiklik varmiydi hatirlayamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksahin00 -- 4 Haziran 2021; 3:20:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daswagen

Audi ne ki, Golf premium denilen mercedes, bmwyi bile en baz paketiyle hizaya çekmiş hocam. Golf bir başkadır.

Attığınız kaynak sürekli VW araçlarını öven bir kaynak. Üreticisi bile Golf'ün daha iyi olduğunu iddia etmiyor Audi A3 Sportback vs Volkswagen Golf 7 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.