Şimdi Ara

Audi A4 D3S Xenon ampülüm yandı ve değiştirdim [İkinciyide taktım renk farkı çıktı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Öncelikle tüm yangınla mücadele eden ekiplerimize yardım götüren vatandaşlarımıza ve seferber olan herkese Allahtan kolaylıklar diliyorum ve en kısa sürede doğamızın, yaralarımızın ve zarar görenlerin bir an önce yaralarına merhem olunmasını temenni ediyorum. Allah hepimize ve doğamıza hayvanlara güç versin

B8.5 Kasa A4 ümün önceki gece eve gelirken farlarında hiçbir problem yoktu ve garaja güzelce koymuştum. Sonraki gün garajda yerini değiştirmeye indiğimde kontak yaptığımda sol farım bi anda 4-5 kere göz kırptıktan sonra komple gitti. Arabayı kapatıp tekrar açtığımda yine aynı göz kırpmalarını yaptı ve komple gitti. Daha fazla kurcalamadan öylece bıraktım. Farı söktüm ve ampülü çıkardım. Sonuç; yanmış

Audi A4 D3S Xenon ampülüm yandı ve değiştirdim [İkinciyide taktım renk farkı çıktı]

Üzerinden çıkan fabrikasyon philips klasik d3s 4300k xenon. Kodu arattığımda direk fabrikasyon oem ampül çıkıyor. Ampülü yetkili servisten temin etmek istemedim. Çünkü piyasaya göre çok uçuk rakam çekmişlerdi. Yanılmıyorsam geçen sene merakımdan sormuştum ve 1500 ile 2000₺ arasında bir meblağ idi

Sanayideki vag grubu yedek parçacılarından teker teker fiyat aldım. Bana en pahalı olarak "Hella" marka ampül söylediler 500 liranın üstünde fiyat verdiler. Philips var dediler ve ne hikmetse hepsi orjinal dedi ve 200 lira ile 350 lira arasında fiyat verdiler ve üstüne basarak "bizde sahte mal çıkmaz abi" diyerek belirttiler. 200-300 lira arasında genelde ağzı sahte xenondan yanmış bir çok kullanıcıya şahidim ve genelde bu fiyatlardan çıkıyor. Kaliteli orjinal bi xenon 400-450 liradan aşağı değil arkadaşlar bence. Bi parçacıda "ben spotçuyum abi bende marka olmaz orjinal d3s 250 lira işte" dedi. Philipsin çok fazla sahtesi olduğunu ve orjinal ampüllerinin "Osram"a göre daha az bulunmasından ötürü verdikleri fiyata ve philipse şüpheyle baktım . Nitekim 2-3 parçacıya merakımdan gittikten sonra şüphelerimin doğru çıkacağını bildiğim için öyle oldu . (Tabi günahlarını almak istemem ama orjinal philips böyle değil bence) Adını vermek istemediğim bir parçacının bana sunduğu philipse bakın bariz belli oluyor;

Aman diyim dikkat edin sevgili kullanıcılar . Sahte ampül dolayısıyla beyin bile yakarsınız 2.5 3 bin liralık olursunuz Allah korusun.

Dükkandan ayrıldım ve amortisörlerimi, alt takımımı aldığım parçacıma gittim. Audiyi aldığımdan beridir sadece ordan parça almıştım zaten hep. Bende Osramda karar verdim zaten osramda daha fazla fiyat verdiler buda orjinallik konusunda emin ettirdi beni. Bu parçacı bana philpsi zaten önermedi ve "piyasada çok sahtesi var ben satmıyorum" dedi Osram kutusunda, üzerinde qr kodlu doğrulamaya sahip, siteden kontrol edebildiğiniz orjinal bir far ampülüydü;

Sitesinden qr kodu açtığımda doğrulamasınıda yaptım ve orjinal teyidinide aldım

Temiz bir şekilde montajını yaptım sadece 20 dakikamı aldı. Farı komple yerinden çıkardım daha temiz iş olsun diye. Çıkarmadanda yapılabilirdi ama o kadar usta elim yok

Ve sonuç;

Ampül değiştirirken mutlaka çift değiştirmek gerekiyor. Görüldüğü üzere Sağ taraf philips mesela ama fabrikasyon değil ve biraz kısık yanıyor. Merceğim kirli olduğundan olabilir ama yinede öbür tarafıda osram alacağım. Kirlilikten mi yoksa ampülden mi o kısıklık göreceğiz.

Gelelim fiyata:
    450 lira 490 lira arasında fiyat çektiklerini söylemiştim. Bunlar daha önce alışveriş yapmamış olduğum parçacılardı. Kendi amortisör ve alt takımımı aldığım parçacım ise alışverişimin fazla olduğu hemde beni tanıdıkları ve bildikleri içinde bana 380₺ ye mal ettiler osramı. Fiyatını hem çok uygun buldum hemde kafam rahat bi şekilde orjinal. Yarın 2. Sinide alacağım ve yazarım.

Herkese kazasız belasız sürüşler

--------03.08.2021 editi:----------

Sağ taraftakinide osram olarak taktım ve izlenimlerime gelirsek sağ merceğim sol merceğime göre çok az isli yani kirli olduğu için öncelikle sol farın ışık şiddetiyle sağ ışığın şiddeti biraz farklı oldu. Bu dikkatle incelendiğinde görülüyor. Yani sol far 10 birim aydınlıksa sağ far 7-8 birim aydınlık. Bunu kırık çizgisinden fark ettim. Dikkatli bakılınca belli oluyor. Sağ farı tanıdık elektrikçimden merceğini temizletmesi için gideceğim.

2. İncelediğim unsur ise önceki farlara göre ÇOK DAHA AYDINLIK VE ŞİDDETLİ AYDINLATIYOR. Bu kesin. Yani yolu eskiden 5 birim netlikte görebiliyorken şimdi ise 7-8 birim netlikte görebiliyorum. Ampüllerin belki yeni olmasından ötürüdür bu.

3. Gözüme çarpan unsur ise malesef renk değişimi oldu . Yani önceki ampüllerim fabrikasyon olanlar sanki 5200-5500k gibi gerçekten tam kristal renginde yanıyorken bu ampüller bi tık daha sarı gerçektende 4300k. Yani renk değişimi aşağıdaki tablo gibi oldu;

Orjinal ampüllerle sağdaki, kırmızıya yuvarlak olarak aldığım şekilde yanıyorken şimdi soldaki kırmızıya yuvarlak olarak aldığım şekilde yanıyor.

Önceki. Tam kristal renginde

Şimdi. Hafif sarımsı beyaz arası. Tam gün ışığı dediğimiz tabir

Çıkarılacak ders: Hiçbir arabanın farı ampülü ve diğer parçaları yetkili servis dışından alınanın yerini asla tutmazmış bunu anladım. Bazı parçalar yetkili servisin verdiği oem kadar yakın olabilir bazıları ise ufakta olsa fark olabilir. Orjinal takıntınız ve bütçeniz varsa yetkili servise SEVE SEVE katlanıcaksınız. Benim gibi orjinal takıntınız yoksa ve yerine geçicek "OE" kalitede ürün olması şartınız var ise böyle ufak ama günlük hayatı etkilemeyecek farklara katlanmaya davetlisiniz. Ha tabi bu yan sanayiye kadar kaçın demiyorum ama örneğin Audi logolu bir salıncak yerine Lemförder markalı salıncak alırsanız günlük hayatta size asla bişey kaybettirmez ve paranızda cebinizde kalır Ama uzun vadede seneler seneler sonra belkide Audi logolu olan daha çok dayanacaktır ve işte o zaman oemin yerini hiçbişeyin tutmayacağının farkına varacaksınız. Dediğim gibi sağlam kaliteli OE ürünler OEMin yerine geçer ama asla OEM gibi %100 kalitede olmaz. %90 la yaklaşabilir %95 le veya %85 ile

Bir kez daha belirteyim aydınlatmamdan çok ama çok daha memnunum eskisine göre. Fakat bir yetkili servis ürününün yerini %100 doldurmadığını deneyimledim. Özellikle bu mercedesciler arasında yaygındır parça tavsiyesi istendiğinde mercedes forumlarında "Yıldızlı parçadan şaşmayacan" derler . Herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 3 Ağustos 2021; 22:57:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Audi A4 D3S Xenon Ampul Değişimi ve Renk Farkı

Audi A4 D3S Xenon ampulünüzün yanması durumunda, değiştirmeniz gerekir. Ancak yeni bir ampul taktıktan sonra renk farkı oluştuğunu fark edebilirsiniz. Bu durumda, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:

• Her İki Ampulü De Değiştirin: Renk farkı sadece yeni taktığınız ampulde değil, eski ampulde de olabilir. Her iki ampulü de aynı anda değiştirmek renk uyumunu sağlar.
    • D3S Ampul Tavsiyesi: Orijinal Audi ampulleri veya Osram, Philips gibi güvenilir markaların D3S ampullerini kullanmayı tercih edin.
    • Ampulleri Doğru Şekilde Takın: Ampulleri takarken eldiven kullanın ve ampule çıplak elle dokunmaktan kaçının. Yağlar parmaklarınızdan ampule geçerek ömrünü kısaltabilir.
    • Muhtemelen Balast Arızası: Eğer her iki ampulü de değiştirdikten sonra renk farkı devam ediyorsa, balastta sorun olabilir. Balast, ampule güç sağlayan bir elektronik cihazdır.
    • Bir Uzmana Danışın: Renk farkı sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, bir oto elektrikçisine veya Audi Yetkili Servisi'ne başvurun.

Bu adımları izleyerek Audi A4 D3S Xenon ampullerinizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayabilir, renk farkı sorununu giderebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben musterilerime hep osram takiyorum. Osramin ankara bayiisi hemen yakinimizda zaten sahte olma sansida yok. Durumu musait olanlara cift olarak degistiriyorum.
    O ampul yanlis hatirlamiyorsam kdv dahil 400 lira gibi fiyati mevcut bayiisinde. Sirket oldugumuz icin kdv li satis yapmak durumunda kaliyoruz.
    Eger far sokulmeden degisim oluyorsa iscilikte almiyoruz, ayar yapip gonderiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    yedek parçacı mısınız yoksa ampul tarzı ürünler mi satıyorsunuz ? şundan sordum olur da işimiz düşer şase no atıp herhangi bir araç ve parça için fiyat verme/kargo ile alışveriş yapma imkanımız olur mu?

• OSRAM iyidir ben de hep OSRAM alırım.

• Orjinal philips xenon isterseniz bu siteden alabilirsiniz.2 ay önce c180 aracım için aldım orjinal bandrollü bir şekilde ürünler

oto vera
    Oto Vera
    https://otovera.com
  • Ampülden çok anlamam ama ben hep osram takarım. Memnuniyetsizliğim olmadı hiç.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

yedek parçacı mısınız yoksa ampul tarzı ürünler mi satıyorsunuz ? şundan sordum olur da işimiz düşer şase no atıp herhangi bir araç ve parça için fiyat verme/kargo ile alışveriş yapma imkanımız olur mu?

özel servisiz ankara da hocam.

Hyundai araçlarda hertürlü parçada yardımcı olurum. Şase numarasını göndermeniz yeterli. Orjinal parçada servis liste fiyatından yüzde 15 iskontolu alıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 2 Ağustos 2021; 21:44:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Ben musterilerime hep osram takiyorum. Osramin ankara bayiisi hemen yakinimizda zaten sahte olma sansida yok. Durumu musait olanlara cift olarak degistiriyorum.
    O ampul yanlis hatirlamiyorsam kdv dahil 400 lira gibi fiyati mevcut bayiisinde. Sirket oldugumuz icin kdv li satis yapmak durumunda kaliyoruz.
    Eger far sokulmeden degisim oluyorsa iscilikte almiyoruz, ayar yapip gonderiyoruz.
    Nerde hocam hemen yanınızda olan osram bayisi ? Bi gidip ziyaret etmek isterim şahsen. Normalde benimde far sökülmeden değiştirilebiliyor elinizle kauçuk muhafazayı çıkardığınızda ampül direk gözüküyor ama elimle tıkış pıkış zor hareketlilikle yapmak istemedim elim yatkın değil bi vida veya bişey düşürürüm kırarım diye korktum.

Farı komple kasasıyla birlikte aldım kenara koydum ve öyle montaj yaptım. Yeriniz ve osram bayisini söylerseniz bende sevinirim Ankarada yaşıyorum bende

• quote:

Orijinalden alıntı: daswagen

Ampülden çok anlamam ama ben hep osram takarım. Memnuniyetsizliğim olmadı hiç.
    Zaten philips ve osram çekiyor ampül piyasasını dünyada. Amd ile Nvidia gibi bişey ikiside yarı yolda bırakmaz orjinal olduğu sürece.

Bide hella var ama fabrikasyon olarak hangi markalara üretim yapıyor bilmiyorum. İkisinden sonra hella gelir üzmez oda.

Osramı bende ilk kez deniyeceğim bakalım ne kadar süre gidicek

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Nerde hocam hemen yanınızda olan osram bayisi ? Bi gidip ziyaret etmek isterim şahsen. Normalde benimde far sökülmeden değiştirilebiliyor elinizle kauçuk muhafazayı çıkardığınızda ampül direk gözüküyor ama elimle tıkış pıkış zor hareketlilikle yapmak istemedim elim yatkın değil bi vida veya bişey düşürürüm kırarım diye korktum.

Farı komple kasasıyla birlikte aldım kenara koydum ve öyle montaj yaptım. Yeriniz ve osram bayisini söylerseniz bende sevinirim Ankarada yaşıyorum bende

Alıntıları Göster

Pm attım.

• Eline sağlık inan ustalar senin kadar temiz çalışmaz

• QR kod bir yeri kazıdınız da onun altından mı çıktı? Yoksa açıkta miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrikasyon xenon ampül 216 bin çok iyi dayanmış.B8.5ların farları makyajsıza göre çok iyi aydınlatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

QR kod bir yeri kazıdınız da onun altından mı çıktı? Yoksa açıkta miydi?
    Açıktı hocam. Kutuda neyse o. Qr kodu okuttuğunuzda uqw diye başlayan dikine olan kod çıkıyor sitede. Yes dedikten sonra ampülün arkasındaki etiketteki numaraları gösteriyor. Onlarıda doğruladıysanız ampülünüz orjinal diyor.

Her ampülün üzerindeki qr kodu ve numarası farklı zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

Fabrikasyon xenon ampül 216 bin çok iyi dayanmış.B8.5ların farları makyajsıza göre çok iyi aydınlatıyor.

Bildiğim kadarıyla ampülün dayanımı açma ve kapama adediyle alakalı. Km veya ne kadar uzun süre açık kaldığı değil. Yanlışım varsa düzeltin. Sağdaki far ise zaten çıkma alınmış içindeki ampülde farklı. Siyah etiketli bi philips. Oda tahminimce 2 yıl hizmet edip öyle çıkmacıdan alınmıştır. Eski araç sahibide 2020 kıştan itibaren kullandığını düşünürsek 2-3 yıllık bi geçmişi var o ampülün. Yarın diğer osramıda alıp sağdakinide değiştireceğim. Gene kısık yanarsa o zaman mercek temizlenmesi gerek. Çift değiştirmek en mantıklı ve rahatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 2 Ağustos 2021; 23:33:2 >

• Problem durumunda da malının arkasinda iyi bir esnaf benim patlayan İnwells ampulleri iade almıştı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Alıntıları Göster
    Merhaba!
    Nasılsın hocam görüşmeyeli uzun zaman olmustu. Konu cok güzel olmuş ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 3 Ağustos 2021; 22:4:16 >

• hoksi kullanıcısına yanıt
    aliexpress malını 5katına çaktıkları için değiştirmeleri normal nede olsa müştüeri memnuniyeti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 3 Ağustos 2021; 0:45:8 >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Tabiki farların açık kaldığı süre ile alakalı.Ama genel olarak yarı yarıya farlar açık olarak kullanıldığını düşünsek yine iyi bir değer olarak görüyorum.Son 2 cümleye katılıyorumAudi A4 D3S Xenon ampülüm yandı ve değiştirdim [İkinciyide taktım renk farkı çıktı] 

• benim 2015 b8.5 un da farlar gidebilir 170 bin km de araç..Bu konu aklımda olsun..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.