Arkadaşlar klavyem bugün elime ulaştı 2 tane sipariş etmiştim fiyat çok uygun diye. Öncelikle şunu söylemem lazım bloody klavyeden geçiş yaptım. Sol ve sağ paneli daha fazla olan bir klavyeydi. Bu klavyeye hala alışamadım. 5-6 saatlik kullanım sürem var. Enter tuşu ile page down tuşu ve yukarı yön oku çok yakın. Bu beni rahatsız etti. Bluetooth modunu denemedim. Wireless 2.4 modunda ara ara kesinti yaşadım. Odamda router var. Doğrusu Havit kulaklığım tüm routerın gücünü çektiğini keşfettiğimde beynim yanmıştı bunda öyle bi internet kesintisi olmadı ama performansını da çok beğenmedim, o yüzden 3-4 saattir usb takılı kullanıyorum. Tuş sesi bir mekanik klavye kadar olmasa da oldukça yüksek. Ultra sessiz mekanik tuşlu bir klavyeden geçince kulaklarınız alışamayabiliyor. Uygulamasındaki makro bölümünü çok beğenmedim. Çok ilkel kalmış böyle bir klavye için. RGBW olması çok güzel gösteriyor klavyeyi. Klavye içerisinden bir metal tuş çıkartıcı, 2 yedek switch çıkıyor. Bu da oldukça tatmin edici. Razer Blackwidow, Logitech G410'dan sonra 3. mekanik klavyem. Birini vergi hariç 403 diğerini 575den aldığımı düşününce (vergili fiyatlarını kontrol etmeye üşendim) gerçekten uygun denilebilir bir klavyeymiş. Aşağıdaki görüntü ne kadar uyguna aldığımızın net kanıtı. Umarım alamayan arkadaşlar da alırlar. Etiket yazıcısı aldım (vd) 190 liraya; şuan en ucuz vergi dahil 700 lira olmuş. Temu ne yaşıyor diye merak ediyorum. Bir de eşime aldığım pelüş oyuncağa el koymuş gümrük. En çok onu bekliyordum, 35cmlik pelüşten ne istediler çok merak ediyorum. |
AULA F75 RGB Mekanik Oyun Klavyesi vergi dahil 945TL TEMU (Ürün satıştan kaldırılmıştır) (10. sayfa)
-
-
facebook da denk geldim bu klavye modeline sonra youtube da karşıma çıktı youtube yorumlarında instagramda bi sayfanın duyurusuyla aldık diyen yüzlerce kişi gördüm. buraya konusunun açıldığını yeni gördüm. bende almak istiyorum ama bana sağ tarafında numaralar olan klavye lazım. numaratik klavye mi deniyor ne deniyor. yani klavyenin yarısı yok. benim işim genellikle sağdaki numaralarla. nasıl yaparız bende çok almak istiyom ama alamıyorum :)
-
@liang Var numpadli versiyonuda, temuya indirimli gelirmi emin değilim. Bende bu yüzden GTA V'te hile menüsünü direkt kullanamıyorum. Farklı tuşlara işlev ataması yaptım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hepsi aliexprs de var bakalım temu ya gelirse onlar daha mantıklı
-
Selamlar, klavyeyi bu konu ile keşfedip hemen almıştım. Bugün elime ulaştı. Gerçekten çok kaliteli ve güzel bir klavye. Türkçe karakter seçeneği olsaydı keşke. El alışkanlığı var ama yine de insan farklı tuş olunca şaşırıyor.
Klavye ile ilgili sorularım olmuştu. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.
1. Bluetooth ile windows bilgisayara bağlandığımda win tuşu çalışmıyor. bunu nasıl açabilirim.
2. Bir videoda sağ üstteki yuvarlak tuşa 3. saniyre basılı tutulduğunda ses açma kapama moduna geçtiği belirtiliyor. Ancak bende windos bilgilsayarda işe yaramadı. Bilgisayar sesini açıp kapatmıyor. iphone bağladığımda çalışıyor bunu nasıl yapabilirim.
3. 1 2 ve 3 nolu tuşlara atadığım bluetooth cihazların yerini nasıl değiştirebilrim. mnesela 1 deki cihaz 2 ye 2 de cihaz 1 e gelsin. ya da Bluetooth için tüm tanımlı cihazlarıı nasıl kaldırabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ben f98 ve f99 bekleyeceğim ya numerik şart
-
Uygulamasını yükleyip kurcalayın. Çözümleri bulursunuz.
Türçe düzende @ işaretini yapmak için nasıl bir ayar yaptınız ? uygulamasını kurdum sağ alttaki fn ve ctrl tuşlarının ikisini de right alt yaptım ama çalışmadılar. tuş atamasını beceremedim kısaca. siz nasıl yapıyorsunuz ya da yaptınız mı ?
-
Hocam selamlar, yapılması gerekeni yapmışsınız anladığım kadarıyla, bende o şekilde yaptım kullanıyorum şuan bir sıkıntı yok.
"Bir arkadaş anlatmış kısaca uygulamadan sağdaki ctrl'yi alt gr olarak ayarlıyorsun normal türkçe klavye yerleri gibi kullanmaya devam ediyorsun.
Dediğim şekilde ayarlandıktan sonra sağ ctrl - Q yaptığında @ geliyor."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali213 -- 24 Kasım 2024; 21:24:8 > -
Buradaki gibi yaptım ama gene olmuyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1. madde için fn+win sorunu çözüyor. Belki aynı sorunu yaşayan olur diye paylaşmak istedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bende de işlemiyor nedense bu ayar @ yapamıyorum :(
düzenleme:
merak eden olursa shapkeys uygulamasıyla çözdüm durumu programı çalıştırıp special Right ctrl yi special right alt olarak atayınca alt gr gibi çalışmaya başladı bilginize.
githubGitHub - randyrants/sharpkeys: SharpKeys is a utility that manages a Registry key that allows Windows to remap one key to any other key.https://github.com/randyrants/sharpkeys
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLoRiN -- 25 Kasım 2024; 11:48:21 > -
CTRL+ALT+Q
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Klavyeyi TR lay out a çevirdim. Kullandığım key capsler HyperX in pudding keycapsleri zamanında amazondan almıştım duruyordu beyaz olsaydı daha güzel olurdu ama bu da fena değil gibi.
Görüldüğü gibi 5 tuş uymadı.
-
Işıkları daha güzel olmuş böyle bence. Bende ışık geçiren keycaps alıp takıcam.
Yaptım write to register dedim ama olmadı
bilgisayarı resetle registry e yazıyor o key değişimini ondan sonra aktif olacak. Birde klavye windows modunda olsun mutlaka onu da fn+w kombinasyonuyla ayarlıyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLoRiN -- 25 Kasım 2024; 13:34:30 > -
Ctrl 2 yaptığımda bu karakter çıktı dkdkckcoco
sağdaki ctrl'yi altgr'ye dönüştürme işini klavyenin yazılımından yapabilirsiniz direkt, ben öyle kullanıyorum.
-
Yaptım da olmadı bende
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X