Size de geçmiş olsun, çok can sıkıcı aracın defalarca işlem görmesi.
Ama hiç umutlarında değil, tutturmuşlar bi düzen, hiç umurlarında değil insanların defalarca gidip gelmesi, sıkıntı yaşaması.
Benim sigorta şirketinden yanıma eksper alıp autoking e gitmemin sebebi, sözüm ona "uzman" arkadaşların, asla ve asla güvenlik tehlikesi olmadığına dair garanti vermesi.
Aracımın ön tamponun alt tarafında "ön spoiler" tabir edilen hava girişleri mevcut, yani normal bir tampondan daha fazla aerodinamik etkiye ve baskıya maruz kalıyor.
Bunu özellikle belirterek, üç kuruşluk tamponun tırnaklarının yüksek hızda kopması halinde kaza yapma olasılığımın yüksek olduğu ve bunun sorumluğunun kimde olduğunu sordum.
Ben formen statüsündeki kişi ile, yanında tampon tamiri yapan 7-8 elamanı yanındayken konuştum.
Size kesinlikle söyleyebilirim, zerre kadar teknik bilgileri yok.
Bi de sallama, yılda 20 000 000 ( 20 milyon yazdım yanlış değil) iş yapıyorlarmış autoking olarak, külahımı bıraktım kendisine, ona anlatacak son derece yetkili "uzman" volkan beyefendi.
Tezgah kurulmuş; eksper geliyor "sigorta şirketi mutlaka autoking e yönlendirilmesini istiyor" diyor. Sigorta şirketi "eksper öyle uygun görmüş, autoking e göndermiş" diyor. Autoking bana gelen her işi yaparım, bozulursa bi daha yaparım, bi daha, bi daha, bi..."
Böylece binlerce lira ödeyerek sigorta koruması altına alındığı için içimizin rahat kullandığımız araçlarımız, hasar meydana geldiğinde yamalı bohça haline getiriliyor.
Çatlağın, patlağın üstüne kilosu 2 lira olan plastiği erittin mi, al sana yep yeni araba.
Bunu yaptığın yerin kapısına da ingilizce bi isim verip, ortaokul mezunu formenlere de uzman "title" verdin mi, müşteriler laf anlatamayıp lanet olsun der sineye çeker, sen paraları koyacak yer bulamazsın...
Arkadaşlar bu adamlara bi şekilde dur demek gerekiyor.
Ben sitelerini incelerken TSE ISO EN 9000 toplam kalite yönetimi sertifikası sahibi olduklarını gördüm.
Biraz araştırma yaptım, bu belgenin müşteri odaklılık, yönetim organizasyon ve verimlilik üzerine kurulu olduğu bilgisine ulaştım.
Ayrıca bu belgenin şartlara uyulmaması halindeiptal edilebildiğini de öğrendim
Yani autoking ile sıkıntı yaşayan ve sorunlarına çözüm bulamayan, sıtkı sıyrılan arkadaşlar, müşteri odaklılık ilkesine göre hareket etmediklerine ve standartlaşmış prosedürlere uymadıklarını konusunda şikayette bulunurlarsa, bu durum incelenecektir. Belki de belgeleri iptal edilecek, bu da onlar için ciddi prestij kaybı olacaktır.
Toplam kalite yönetimi hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen paylaşabilirler mi?
quote:
Orjinalden alıntı: SERKAN BEY
aracımın sağ ön kapısında oluşan göçük için 2 ay önce Auto King İkitelli şubesine gittim,hasar tespiti yapıldı düzeltilip lokal boyama yapılacak dendi,kaskoda ücretsiz onarım hakkı olmadığından (Axa Sigorta) hoş olsada hasar mini onarıma girmeyecek kadar büyüktü parasını vererek işlemi yaptırdım aracı 2 günde teslim ettiler yapılan işlem beni tatmin etti lokal boyamada renk farkı yoktu gayet düzgün bir işçilik yapmışlar ben memnun kaldım fakat dün işlem yapılan yerde ufak bir göçük görmemle neşem kaçtı,bügün tekrar Auto King'teydim baktılar maalesef tekrar bir darbe olmuş ufak bir alan kaskoda mini onarım hakkım olsa yapacaklardı fakat olmadığından tekrar ücret ödemelisiniz dediler arabayı aldım çıktım. Şimdi merak ettiğim onarılan yer tekrar eski sağlamlığında oluyormu?Elamanlar gene orjinal hale getiriyoruz aynı sağlamlıkta oluyor diyorlar ama bana pek inandırıcı gelmedi,fikri olan varmı acaba?
bu tamamiyle işçilik hatası.
Arkadaşlar, Ben de siyah Honda Civic aracımın kapısındaki bir kaç rötuş işlemi ve tampondaki sürtünme ve çizilen plastiğin onarımı için İstanbul Küçükyalı'daki Autoking'e gitmeyi düşünüyordum. Ama burada yazılanlar aklımı karıştırdı. Küçükyalı Autoking nasıldır? Bostancı Sanayi'de işinin ehli önerebileceğiniz boya kaporta işlerini çok iyi yapan bir usta var mı?
arkadaşlar geçen ay birkaç hafif çökük için gitmiştim antalya autokinge toplam 2 .gidişim gerçekten memnun kaldım ilgi alaka çok iyiydi yapılan işten memnun kaldım
quote:
Orjinalden alıntı: cemkalici
arkadaşlar, ben auto king de boya koruma yaptıracağım burada okuduklarımdan sonra acaba dedim şimdi sizlere soruyorum burada aracına "DIAMOND Ultra Boya Koruma" yaptıran arkadaş varmı,varsa memnun kaldı mı? şimdiden teşekkürler.
Autoking yerine Sonax ya da Ziebart'ta yaptırın. Bu iki firma bu konuda daha uzman.
Yazılanları okuduktan sonra kafam karıştı.Megane 2 var bende.Ön çamurlukta çizikler var.Meganda çamurluklar plastik.Ankara Ostim auto king e gittim.Lokal boya yapacaklarını mini hasar kapsamında yapacaklarını söylediler.Randevu aldım.Gidip gitmemekte kararsız kaldım.Vazgeçsem mi?
Arkadaşlar bu gibi durumlarda sigorta şirketinize yazı yazınız, memnuyetsizliğinizi bildiriniz, hatta telefon açıp şikayette bulununuz.Sigorta şirketleri sizin yazılı ve sözlü şikayetinizle ilgileniyorlar. Yani sizin adamlara kızmanız sorunuzu çözmüyor, sizi başlarından savıyor işlerine devam ediyorlar. Hiç sinirlenmeyiniz, bağlı bulunduğunuz sigortacınıza olayı anlatınız. Şikayetler artınca mutlaka işlem yapacaklar, bu firmaya uyarı vereceklerdir. Size vaad edilen sonucu alamamış iseniz hakkınızı sonuna kadar arayınızki başka arkadaşlar aynı zararları görmesinler. Unutmayınız bu firma sigorta şirketleri ile anlaşmalılar, o kadar insan şikayet etse bu anlaşma sona erdirilir,autoking hatasını anlar.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
13 temmuzda aracımı 2 parça boya için Ostim Auto - King'e bıraktım iş olarak ilgililerdi ama bakalım sonuc ne olacak aracın rengi magnum gri renk farklılığı olmaz dediler ama yorumları okudukdan sonra içimdeki endişe arttı
quote:
Orijinalden alıntı: Er_aYy
13 temmuzda aracımı 2 parça boya için Ostim Auto - King'e bıraktım iş olarak ilgililerdi ama bakalım sonuc ne olacak aracın rengi magnum gri renk farklılığı olmaz dediler ama yorumları okudukdan sonra içimdeki endişe arttı
aracımı bugün teslim aldım sonuc inanılmaz en ufak bir renk farklılığı yoktu
iç dıs yıkamayla boya tozlarını almıslar gercekten memnun kaldım
Şu autoking olayıda sanırım şans meselesine bağlamış.. Aynı istasyon kiminin aracını mükemmel şekilde teslim ederken kimininde mahfedip veriyor. Yani servisler sürekli olacak şekilde ellerinin ayarları yok
aman deyim gitmeyin..3 parça çizik için gittim onlar yapılmış yaparken marşpiyelimi çizip ezmişler bide iddaa ettiler böyleydi diye, resimlerden öyle olmadığı çıktı şimdi tamir edecekler ancak 1 parçamda fazladan boya olacak dövsen sövsen ne fayda
quote:
Orijinalden alıntı: blackeagle76
aman deyim gitmeyin..3 parça çizik için gittim onlar yapılmış yaparken marşpiyelimi çizip ezmişler bide iddaa ettiler böyleydi diye, resimlerden öyle olmadığı çıktı şimdi tamir edecekler ancak 1 parçamda fazladan boya olacak dövsen sövsen ne fayda
Hangi şube bu?
quote:
Orijinalden alıntı: blackeagle76
Becerememe,hata yapma insanlara mahsus.Yanız yalan söylemek,sahtekarlık yapmak da neyin nesi.Yazıklar olsun
İyi ki resimleri varmış.
Yıllar önce aracımdaki göçüğü ücretsiz düzeltmişlerdi. Ama ön kaput boya olmuştu. Tekrar verdim, ön kaputa komple pasta cila çekmişlerdi. Herhalde yan arabadan boya sıçramıştı....
küçükyalı şubesi, ayrıca tamponlarıma kısmı tamir yapılacaktı komple boya yapmışlar, arabamın arkasında göçük vardı üzerinde en ufak bir boya hatası olmayan göçük, ancak boyamadan yapamıyolarmış dolayısıyla ne anlamı kaldı boyasız göçük düzeltme diye boy boy reklam yapıyorlar yarın anadolu sigortayada şikayet edeceğim bu şubeyi
çoğu acı olan tecrübeler sanırım
kırmızı ışıkta duruken opel corsanın tamponuna vuran bir hıyar yüzünden 7-8 cm uzunluk ve 1-2 cm genişlikteki alana mini yama yaptırmak üzere bornova (izmir) autokinge gidecektim. ancak burada yazılanlardan sonra vazgeçtim açıkcası. otto zenith seçeneğini değerlendireceğim ya da sanayinin yolunu tutacağım. zaten sinirlerim bozuk bir de oarlara gidip iyice bozmıyayım. paramızla rezil olmayalım hesabı.
Bende İzmir Bornova şubesine gideceğim cumartesi günü. Ön camda hafif çatlak var. Bakalım ilgi alaka nasıl
Bende Antalya daki autoking e gitmeyi planlıyordum. Oldukça da yoğun çalışıyorlardı. O kadar kalabalık görünce herhalde iyidir diye düşündüm. Şimdi kafam karıştı. Acaba giden varmı antalya daki autoking e izlenimlerini paylaşsa çok iyi olur.