Şimdi Ara

Avea İn Touch 4 / ANA KONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
28
Favori
89.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün Avea bayii'ne gittim. İn touch 4 ve Huawei G7'yi uzun uzun inceledim. Çok kararsızım. İn touch 4 fiyatına göre gayet iyi. Fakat G7 ile arasında kalite yönünden uçurum var. İn touch 4'de menü geçişlerinde biraz kasma hissettim. Ayrıca dokunmatik hissiyatı G7 gibi değil. Nasıl desem G7 elimin altında yağ gibi kayıyordu sanki. Kameraları da karşılaştırdım. Kağıt üstünde çözünürlükleri aynı ama burada da G7 rakibine göre çok daha iyi (sensör farkından olabilir). Kasa kalitesini ise anlatmaya gerek yok. G7'yi elinize aldığınızda üst düzey telefon hissiyatı veriyor. Şimdi şunu dediğinizi duyar gibiyim
    ; " O zaman sen de G7 al" Evet gönlüm G7'den yana ama 24 ay taahütlü alındığında İn touch 4 744 TL, Huawei G7 ise 1272 TL'ye geliyor. Arada 528 TL fark var. Kafama takılan konu bu. Avea da 12 ay kontrat yok maalesef. Bunun için mail attım. Bana " Çeşitli zamanlarda farklı kampanyalar düzenliyoruz. İlginize teşekkür ederiz" şeklinde bir cevap verip geçiştirdiler. Turkcell şu anda 12 ay taahütlü peşin fiyatına telefon veriyor.
    Sözün özü değerli forumdaşlarım siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Avea in touch 4 mü alsam yoksa 528 TL farkı sineye çekip G7 mi alsam?

Edit: Şu anda GM Discovery 1 kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım ama ahize sesi çok az. Biraz gürültülü ortamlarda karşı tarafı çok zor duyuyorum. Yeni telefon alma nedenlerimin başında bu geliyor.

• vaskin77 kullanıcısına yanıt
    G7 al uzun sure kullan hocam. resmo olarak aciklandi android 5 de gelecek. ama operator telefonlarina genelde guncelleme gelmez. ikis cihaz arasinda daglar kadar fark var. g7 deki 2 gb ram bile yeter. batarya surelerinde ise g7 resmen show yapiyor. 3-4 gun kullananlar var. kamera kasa kalitesi de cabasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon güzelde bu temalar kötü avea temayı kaldırdım, diğer launcher ı kullanıyorum ama onunda rehber bölümü kötü,önereceğiniz bu telefona uygun kullanışlı bir launcher var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaskin77

Herkese iyi akşamlar,
    Bugün Avea bayii'ne gittim. İn touch 4 ve Huawei G7'yi uzun uzun inceledim. Çok kararsızım. İn touch 4 fiyatına göre gayet iyi. Fakat G7 ile arasında kalite yönünden uçurum var. İn touch 4'de menü geçişlerinde biraz kasma hissettim. Ayrıca dokunmatik hissiyatı G7 gibi değil. Nasıl desem G7 elimin altında yağ gibi kayıyordu sanki. Kameraları da karşılaştırdım. Kağıt üstünde çözünürlükleri aynı ama burada da G7 rakibine göre çok daha iyi (sensör farkından olabilir). Kasa kalitesini ise anlatmaya gerek yok. G7'yi elinize aldığınızda üst düzey telefon hissiyatı veriyor. Şimdi şunu dediğinizi duyar gibiyim
    ; " O zaman sen de G7 al" Evet gönlüm G7'den yana ama 24 ay taahütlü alındığında İn touch 4 744 TL, Huawei G7 ise 1272 TL'ye geliyor. Arada 528 TL fark var. Kafama takılan konu bu. Avea da 12 ay kontrat yok maalesef. Bunun için mail attım. Bana " Çeşitli zamanlarda farklı kampanyalar düzenliyoruz. İlginize teşekkür ederiz" şeklinde bir cevap verip geçiştirdiler. Turkcell şu anda 12 ay taahütlü peşin fiyatına telefon veriyor.
    Sözün özü değerli forumdaşlarım siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Avea in touch 4 mü alsam yoksa 528 TL farkı sineye çekip G7 mi alsam?

Edit: Şu anda GM Discovery 1 kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım ama ahize sesi çok az. Biraz gürültülü ortamlarda karşı tarafı çok zor duyuyorum. Yeni telefon alma nedenlerimin başında bu geliyor.

500 küsur tl fark var ve kıyaslama yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Kıyaslama yapmak doğru olabilir ama fiyatları birbirine yakın ürünler kıyaslanmalı. Sizin ki, galaxy s4 ile Discovery 1 ürününü karşılaştırmaya benzemiş.
    Aynı işlemci kullanılmış, ram 2 gb, kamera ve kasa farkı tabi ki olacak... Ama acaba 500 liralık bir farka değer mi?
    619 tl civarındaki hiçbir telefon intouch 4 ile kıyaslanamaz. Bu segmentte bu fiyata başka alternatif yok. Tasarım kesinlikle on numara olmuş. Kronik bir probleminin olup olmadığı zamanla anlaşılır.
    Kıyaslama yapan tüm arkadaşlara tavsiyem, fiyat~performans olarak karşılaştırma yapmanızı öneriyorum. Tabi bu işin ustalarına veya bu işten anlayanlara akıl vermek gibi bir niyetim kesinlikle yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelisim04 -- 12 Ocak 2015; 21:59:54 >

• teknosizm T kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın hocam. Ben de farkındayım söylediklerinin. G7'nin pil performansı gerçekten muhteşem. İn touch 4 ise günü anca çıkarıyor. Avea'nın telefonunu alan zaten onu olduğu gibi hiç güncelleme almadan kullanmayı göze almış oluyor. G7'nin her yönden bariz üstünlüğü var (tek ortak noktaları işlemcileri). İşte belirttiğim gibi tek sıkıntı taahütlü alindığında fiyatın yüksek olması. İn touch 4 taahütlü alındığında 125 TL geliyor üstüne, G7 de ise (piyasada peşin 950'ye bulunabiliyor) yaklaşık 320 TL geliyor. Yani olay tamamen duygusal...
  • gelisim04 kullanıcısına yanıt
    Evet kameranın çizilmesi önlüyor.forum kurallarına uygundur herhalde bende bilmiyorum, bu linkteki urunu urunu aldim:http://m.n11.com/avea-intouch-4-kilif-silikon-tam-koruma-model-2film-kalem-P43053135

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manjut

Evet kameranın çizilmesi önlüyor.forum kurallarına uygundur herhalde bende bilmiyorum, bu linkteki urunu urunu aldim:http://m.n11.com/avea-intouch-4-kilif-silikon-tam-koruma-model-2film-kalem-P43053135

Çok soru sordum kusura bakmayın son bir kaç soru daha sormak istiyorum.
    1)Kılıfta hoşunuza gitmeyen bir durum oldu mu,
    2)Gerçekten yumuşak yapıda mı kılıf ?

g7 yi 2 sene kullanirsin sikintisiz ama intouch 1 sene sonra sikinti olur o yuzden bence aradaki duygusal farki goze al derim :) g7 kesinlikle bidaha bulunmasi zor bi cihaz. samsung g7 nin birebir aynisini tr de satisa sundu (5 inc) galaxy a5. fiyat 1500 tl :) bence durumun kurtariyosa dusunmene gerek bile yok ;)

• swing S kullanıcısına yanıt
    Nova launcheri tavsiye ederim ben onu kullaniyorum, biraz kurcaliginca daha güzel oluyor

G7 alacağın fiyata 2 tane intouch aliyorsun

• Ihtiyac meselesi, buyuk oyunlari full ayarda oynamayacaksaniz It4 un hic bir eksigi yok, varolan launcheri apex launcher ile degstirin telefon akici hale geliyor. Ben guncelleme alacagina inaniyorum, guncelleme programinin varligi buna delalet kanimca. 600tl ye bundan daha iyi bir telefon yok, hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Ocak 2015; 22:15:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknosizm

g7 yi 2 sene kullanirsin sikintisiz ama intouch 1 sene sonra sikinti olur o yuzden bence aradaki duygusal farki goze al derim :) g7 kesinlikle bidaha bulunmasi zor bi cihaz. samsung g7 nin birebir aynisini tr de satisa sundu (5 inc) galaxy a5. fiyat 1500 tl :) bence durumun kurtariyosa dusunmene gerek bile yok ;)

Neden 1 sene sonra sıkıntı yaşansın ki.
    ZTE de HUAWEI de Çin'in çok büyük telekomünikasyon şirketleri...
    Telefona güncelleme gelmeye bilir, bu doğru. Lakin teknik anlamda neden sıkıntı olsun ki. 1000 tl küsur bütçeye sahip bir insan zaten intouch 4, HUAWEI ve General Mobile gibi markalar ile uğraşmaz....
    Ama fiyat performans olarak konuşursak intouch 4 şimdilik iyi durumda...
    Etiket marka ürünlerin hantal yazılımlarından artık sıkıldık.
    ZTE diyip geçmeyin, güzel ürünleri de var.

• quote:

Aslında bugün karalıydım ikisinden birini almaya. G7'yi elime alınca aradaki fiyat farkını unuttum bir an için. Gözümü karartıp almak istedim ellerinde gümüş rengi olan vardı. Yarına kadar beklersem siyah olanının geleceğini söylediler. Siyah gerçekten çok hoş olmuş. Kısacası yarına kadar kararımı verip bayiye gitmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Nova launcheri tavsiye ederim ben onu kullaniyorum, biraz kurcaliginca daha güzel oluyor

Kesinlikle katılıyorum size.
    İntouch 4'ün arayüzünün hantal olduğunu düşünenler bir an önce Nova launcheri yüklemeliler...

Sorun istediginiz kadar, sorun değil, kılıfı takınca enlenmesi telefonun hacmi buyuyup estetiğini bozdu sadece ama kılıf kullanilacaksa kazinilmaz sonuç bu. iyi yani cebimden teli cikarirken yan slotlari kullanımım kolaylasti görmeden tuslarinin yerini tayin edebiliyorsunuz. Tabi en güzeli rahatça masanın üstüne koyabiliyorsunuz çizilme korkusu yasamadan

aradako 1 gb ram farki android için cok ama cok onemli bisey. o yüzden teknik anlamda sikinti olacaktir. ek olarak zte kendi capinda iyi bi firma ama huawei gibi kesinlikle degil. huawei dunyada liderlige oynayabilecek bi kac firmadan birisi. yeni cihazlarindaki arayuzdeki incelikled bile bunu hissetmeye yetiyor piyasada firmalarin cogunda tanidigim vardir ve az cok bildigim kadariyla seneye boyle guzel cihazlar bu fiyatlara bulunamayacak. o yuzden eger 2 yil tahahhutle bi cihaz aliniyosa o cihazın benim mantigima gore borcu bitmeden ömrü bitmemeli :) tabiki tercih meselesi yinede.

• quote:

Sorun istediginiz kadar, sorun değil, kılıfı takınca enlenmesi telefonun hacmi buyuyup estetiğini bozdu sadece ama kılıf kullanilacaksa kazinilmaz sonuç bu. iyi yani cebimden teli cikarirken yan slotlari kullanımım kolaylasti görmeden tuslarinin yerini tayin edebiliyorsunuz. Tabi en güzeli rahatça masanın üstüne koyabiliyorsunuz çizilme korkusu yasamadan

Çok teşekkür ederim.
    Ya insan kılıf alacaksa, bir tane alsın temiz olsun.
    N11 gibi sitelerde kapaklı kılıflar, silikon arka kılıflar gelmiş ve satın alanlar pek de yorum yapmadığından ben de emin olmadan satın almak istemedim.
    Bu nedenle aklımdaki tüm soruları sormak istedim. En azından kılıf almayı düşünenlere de bir nebze yardımımız olur...
    Tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelisim04 -- 12 Ocak 2015; 22:28:10 >
    Bisey değil,slikon arka kiliflilar telefonun hacmini iyice büyüteceği, on kapağı açmaya uğraşırken düşürme olasiligi ve on kapağın telefon konuşurken rahatsizlik vereceğini düşündüğün için sadece slikon arka kapağı almayı tercih ettim ben , kilifi alınca sizde yazin yorumlarinizi, yazdıklarım benim yorumlarin sonucta.

• quote:

aradako 1 gb ram farki android için cok ama cok onemli bisey. o yüzden teknik anlamda sikinti olacaktir. ek olarak zte kendi capinda iyi bi firma ama huawei gibi kesinlikle degil. huawei dunyada liderlige oynayabilecek bi kac firmadan birisi. yeni cihazlarindaki arayuzdeki incelikled bile bunu hissetmeye yetiyor piyasada firmalarin cogunda tanidigim vardir ve az cok bildigim kadariyla seneye boyle guzel cihazlar bu fiyatlara bulunamayacak. o yuzden eger 2 yil tahahhutle bi cihaz aliniyosa o cihazın benim mantigima gore borcu bitmeden ömrü bitmemeli :) tabiki tercih meselesi yinede.

500 tl fazla verilecekse bence başka kulvara girilmeli. Galaxy s4 bile uzun vadede iş görür. Tabi dediğiniz gibi zevk ve imkan meselesi.
    Bence akıllı telefonlar alırken çok para harcanmamalı. Hızlı değişen bir sektör teknoloji sektörü. Açıkçası 1000~2000 tl para verince insanın zoruna gidiyor 😊😊

s4 u ilk ciktigi gun aldim ve 1.5 sene kullandim. g7 yi de kullanmis biro olarak g7 s4 u ikiye katlar diyebilirim hocam.

ek olarak 1-2 sene once orta segment donamimlar is gorecek gibi değildi pek. ama simdi 1000 tllik cihazlarla ust segmentte bulunan cihazlarla yaptigin herseyi iyi seviyelerde yapabiliyosun. o yuzden katiliyorum 1000 tl yi geçmeye gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.