Şimdi Ara

Avea İn Touch 4 / ANA KONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
28
Favori
89.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung telefon kesinlikle almam. Neden diye sormayın, samsung kullananlara ve sevenlere saygı duyuyorum ama fiyatını hak eden telefonlar değil bana göre. Belki bir çok marka o paraları hak etmiyor fakat Samsung bu konuda başı çekiyor. Bugüne kadar hiç samsung kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaskin77

Samsung telefon kesinlikle almam. Neden diye sormayın, samsung kullananlara ve sevenlere saygı duyuyorum ama fiyatını hak eden telefonlar değil bana göre. Belki bir çok marka o paraları hak etmiyor fakat Samsung bu konuda başı çekiyor. Bugüne kadar hiç samsung kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum.

Şu meşhur markaların klasik ve değişmeyen arayüzleri artık sıkıcı geliyor bu nedenle size hak veriyorum.
    Hele bir de ram'i perişan eden kendi yazılımları yok mu! İşte buna kıl oluyorum. Ram'e 1 gb demiş ama 320 mb kısmını kendi yazılımlarına kullanan meşhur markalar!!!
    Bu nedenle ZTE kullanmak, meşhur markaları kullanmaktan daha çok keyif verebiliyor... Çünkü intouch 4've 907 mb civarında serbest ram miktarı var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bugün kendi pil rekorumu geçtim :D

1gün 15s %4 3g yada wifi full açık, whatsapp face outlook email internet gezintisi. biraz realracing 1 saat kadarı

Ekran -6 saat 23 dk. (4 buçuk saati hiç geçememiştim. Mübarek arap atı gibi :D sonradan açılıyor batarya)

Ben pil performansını bu seviyeye çıkmasında önemli gördüğüm birkaç bişiyi toparlamak istiyorum.
    1-Battery doctor kurdum ( telefonu şarj ile sanırım kalibre etti diye düşünüyorum)
    2- Diğer ağlar kısmında LTE şebeke araması kapalı.
    3- Konum kapalı kullanacağım zaman açıyorum.
    4- Ekran süresi 30sn.
    5-Google chrome kaldırdım
    6-ekran parlaklık otomatik.

Telefon ilerde Root edildiğinde yapılabilecek değişiklikler ile daha iyi sonuçlar elde edilebilir diye düşünüyorüm.
  • Google chrome neden kaldirdiniz ? Normal tarayicigimi kullaniyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun sevdigim yonleri,
    1 ahize sesi gayet guzel
    2 5 ekran ama misal zf5e gore cok daha minimal dizayni var
    3 bluetooth gerek araba ike gerek kulaklik ile basarili calisiyor
    4 bildirim ledi bazi telefonlar gibi mikroskobik degil
    5 kasasi saglamlik hissi uyandiriyor
    6 ucuz ucuz ucuz
    7 arka kapagi cizmek neredeyse imkansiz nasik bir kaplama maddesi ise kullanilan
    8 acilisi gayet hizli
    9 download hizi gayet yuksek
    10 4g baslayinca fonksiyonlari dahada artacak
    11 pil performansi kapasitesie gore gayet uzun. 410 islemcinin getirisi

Bunu alma sunu al diyen arkadaslar ayni fiyatta daha iyisini onersinler, neredeyse 2kati fiyatindakincihaz elbette bundan iyi olacaktir. Hayirli gunler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamisaga

Evet bugün kendi pil rekorumu geçtim :D

1gün 15s %4 3g yada wifi full açık, whatsapp face outlook email internet gezintisi. biraz realracing 1 saat kadarı

Ekran -6 saat 23 dk. (4 buçuk saati hiç geçememiştim. Mübarek arap atı gibi :D sonradan açılıyor batarya)

Ben pil performansını bu seviyeye çıkmasında önemli gördüğüm birkaç bişiyi toparlamak istiyorum.
    1-Battery doctor kurdum ( telefonu şarj ile sanırım kalibre etti diye düşünüyorum)
    2- Diğer ağlar kısmında LTE şebeke araması kapalı.
    3- Konum kapalı kullanacağım zaman açıyorum.
    4- Ekran süresi 30sn.
    5-Google chrome kaldırdım
    6-ekran parlaklık otomatik.

Telefon ilerde Root edildiğinde yapılabilecek değişiklikler ile daha iyi sonuçlar elde edilebilir diye düşünüyorüm.

Chrome ile pilin baglantisini aciklarmisiniz merak ettim, ben opera kullaniyorum ama chromeyi kaldirmadim.

• Avea bayileri kendi kafasina gore zam yapmis. Pesin fiyati 619 tl olan telefonu 649 tl ye satiyor.

Bu zamanlarda pesin 619 tl ye alan var mi?

• Arkadaşlar telefonu ben kardeşime Avea bayisinden alacaktım. Ürünü temin edip getirmekte sıkıntı yaşadılar ve henüz gelmedi. Ben bu süre zarfında toplamda 4-5 kez bayiye uğradım ve hepsinde de telefonu bir süre kurcaladım. Bence telefonun tasarımı Huawei G7 yanında bile yabana atılacak cinsten değil. İn Touch 4 malzeme kalitesi ve tasarım hissiyatı fiyatına göre çok çok iyi. G7 arkadan bakınca güzel cihaz ancak önden bakıldığındaki çerçeve kalınlığı bence hiç de hoş durmuyor. Telefon kendinden büyük ekranlı Note 4 den bile neredeyse büyük boy olarak. Bir de sanal tuşlar var tabi G7'de. Bu açıdan İT4'deki kapasitif tuşlar büyük artı.

Ayrıca İT4 dokunmatik hassasiyeti de kötü değil. Yalnız bazı yerlerde arayüz oyun oynuyor. Siz telefona bastım ama işlemedi zannediyorsunuz ancak önce başka bir tuşa basmanız gerekiyor. Bu kısmı belki tam anlatamıyorum ancak arayüzdeki bazı saçmalıklar, dokunmatik hissiyatını törpülüyor diyebilirim.

Arayüz konusunda G7 nin bariz üstünlüğü var. Kendim Huawei Ascend P6 kullanıyorum. Bence android camiasının en akıcı, sade ve göze hoş gelen arayüzlerinden birine sahip Emotion arayüzü.

Avea İT4 ile ilgili sitede geçen haftalarda bir ropörtaj vardı ve Avea mobil iletişim direktörü telefonun 5.0 güncellemesi için çalıştıklarını ve stabil olması açısından gecikmeli de olsa bu güncellemeyi vereceklerini belirtmişlerdi. Yalnız bu güncellemeleri çok kafaya takmayın derim ben. Çünkü bugüne kadar büyük güncelleme alan android telefonların % 90'ı stabilite sorunu yaşadı ve kullanıcıları hep eski roma dönmenin yollarını aradı. Forumdaki telefon anakonularına aşina olanlar bunu iyi bilirler. Mesela ben kendimden örnek verecek olursam ilk telefonum HTC Wildfire S idi. Bir sefer büyük güncelleme geldi. Telefon sapıttı. Sonra Xperia Ray almıştım. Neo modeli kardeşimde, Arc S ise eşimde şu an. 2.3.4 ile başlayan telefon 4.0.4 leri gördü. En sonunda yine 2.3 Gingerbard sürümüne geri dönmüştük. Xperia Ray den sonra HTC One S kullandım. 4.0.3 den 4.2.1'e güncelledim. Nispeten başarılı bir güncelleme idi ama onda da tuhaf hatalar vardı ve özellikle şarj performansı sürünmeye başlamıştı. Sonrasında LG G2 çıkar çıkmaz aldım. İlk sürümdeki şarj şarj süresi çok iyiydi ama sonrasında gelen her güncelleme bu süreyi çok aşağılara çekti. Huawei P6 yı aldığımdan beri ilk sürümü kullanıyorum. Telefona kitkat güncellemesi geldi ama genel olarak memnun olanların sayısı çok çok az. Firmalar bu işi bilinçli yapıyorlar. Hepsi de anlaşmış gibiler. O yüzden ben bu telefon olayında güncelleme mevzusunu hiç önemsemiyorum artık.

• Birkaç program tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Genelde hızlı ve telefonu fazla yormayan uygulamaları tercih ediyorum.

İnternet tarayıcısı olarak Next Browser programını tavsiye ederim. Sade ve güzel. Google Chrome şarjı daha çok sömürüyor.

Cep ilaç: İlaçların prospektüs bilgilerini ve fiyatlarını içeriyor.

Videoder: Youtube videolarını indirmeye yarıyor. Ön izleme ve çözünürlük seçenekleri çok güzel düşünülmüş. İndirilen videoları mp3 olarak dönüştürebiliyorsunuz. Türkçe dil desteği mevcut. Bu program google playdan bir süre önce kaldırıldı. Youtube telif hakkı mevzusundan dolayı. Nette apk dosyasını bulabilirseniz mutlaka indirin.

Walkman: Sony Xperia cihazlarının müzikçalar uygulaması. Bir de Albüm adında galeri uygulaması mevcut. Nette apk dosyalarına ulaşabilirsiniz.

N7player:Müzikçalar uygulaması. Türkçe dil desteği var. Ekolaizer ayarı yapılabiliyor.

Mobil Kaza Tutanağı

Battery Bot: Hiçbir özel izin gerektirmeyen stabil bir batarya göstergesi.

• Avea İntouch 4 telefonunda ekran görüntüsünü kaydetmeyi bulamadım. Bilen var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edibeog -- 13 Ocak 2015; 1:31:30 >
  • edibeog E kullanıcısına yanıt
    Ekran kapatma ve ses kısma düğmesine ayni anda basarsan ekran goruntusunu alabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • InTouch 4 için aklıma takılan soru GPS konusu.

Bazı siteler yok yazıyor bazıları var yazıyor.

Kullanan arkadaşlar, it4 te GPS var mı? Seçeneklerde Yüksek Doğruluk seçeneği var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemalkan

InTouch 4 için aklıma takılan soru GPS konusu.

Bazı siteler yok yazıyor bazıları var yazıyor.

Kullanan arkadaşlar, it4 te GPS var mı? Seçeneklerde Yüksek Doğruluk seçeneği var mı?

Gps var, yuksek dogruluk ayarida var. Hayirli gunler

• Telefon bir tek bende mi yavas yazi yazerken yazilar bile sonradan geliyor

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Tasshelhoff, budur o zaman :)
  • Arkadaşlar , ben de memnunum cihazdan . Bizim paramız bu kadar , bunu almaya gücüm yetti . Ukalalık istemez , ben de bilirim teknosaya gidip Iphone 6 almayı..

Ancak cihazın çok büyük bir kusuru var. Umarım lolipop geldiğinde bu sorun ortadan kalkar , ama donanımsal ise yandık .

Video çekimi berbat ! Hareketli görüntüleri yakalayamıyor. Yakın planda hareket eden birini çekin anlayacaksınız , gölgelenme korkunç . Ben bunu ZTE e mail atarak anlattım umarım ilgilenirler . Fotoğraf çekimi gayet iyi ama hernedense video çok kötü . Küçük kızımı dans ederken çekeyim dedim inanın görüntü berbat lens sanki odaklanamıyor aacayip bir blur var .

Bunu saymazsanız ben memnunum telefonumdan .
  • Bu arada kılıf aldım , gittigidiyor.comdan 20 lira kargo dahil , harika bir kılıf . Aynısına beylikdüzü avea bayisi 60 lira dedi . Tavsiye ederim mutlaka bir bakın siteye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Welar

quote:

Orijinalden alıntı: sherntey

Bu operatör telefonu olması çok kafamı karıştırıyor. Kime sorsam operatör telefonu almayın diyorlar. Sanırım bundan vazgeçip zenfone5 ya da 6 alacağım.

operatör telefonlarında güncelleme desteği pek olmaz, rom-root olayları da olmaz. o zamanda zaten android'in bir anlamı kalmıyor. Şahsen ben operatör telefonu alacağıma lumia WP alırım daha iyi. çünkü en azından güncelleme desteğim olur.

Buna katılmıyorum , AVEA genel müdürü lolipop üzerinde çalışıyoruz demiş . Root da gayet güzel oluyor
  • Tivibu da sorunu olan var mi actiktan 5 dakka sonra kapaniyor

• Yaklaşık 15 gündür Avea in touch 4 silver kullanıyorum. Eski telefonum Xperia Neo L.
    Hız konusunda Asphalt 8 oynuyorum. Nadir olmakla beraber bazen kasma oluyor.
    İnternet hızı tatminkar.
    Fotoğraf çekimi beklediğim kadar değil.Gerçi beklentim bu fiyat ve bu lenslerle ne olabilirdi, o ayrıca tartışılabilir.
    Şarjı beklediğimden daha iyi.
    Telefon biraz kalın. Çok kibar göründüğünü söyleyemem.
    Avea bayisinden 15 TL ye silikon arka kılıf ile 10 TL ye film aldım.
    Geçen gün içinde ( tam da Asphalt oynarken ) 8 G lik SD kartım yandı. Ancak eski telefonumun da bu konuda bir sabıkası olduğu için telefonumu suçlayamıyorum.
    Sony den sonra müzik ve video oynatıcılarını beğenmedim. Çok kullanışsız.
    Rehber ve telefon kullanımına gıcık oldum. O da kullanışsız.
    Kullandığım tarifeye 25 TL ek olarak aldım. Bana 600 TL ye mal olacak.
    Bu fiyata ve bu taksitlerle hiç bir telefonu alamam. Bu yüzden f/p kralı bir telefon.

Diğer kullanan arkadaşlara bir kaç sorum var.
    1- Bildirim ledi başka renk yanmıyor. Oysa whatsappdan rengini değiştirsem de hep yeşil yanıyor. Başka bir yerden ayarı mı var?
    2- Kamera ayarlarında 18 MP de seçilebiliyor. Bir faydası var mı?

İyi günler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.