Şimdi Ara

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
5
Favori
80.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizde çekiyor da bende çekmiyor.Üstelik Adananın merkezindeyim ve turkcelle geçmeyi düşünüyorum arkadaşlarım hep turkcell ve hiç sorun yaşamıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

Catir catir cekiyor. 3g'si de canavar. Vodafone'da cektigim cileyi bir kez bile cekmedim. Ustelik4 ceker dedikleri turkcell kemer, olimpos gibi yerlerde, cogu bolgede cekmedigi icin arkadasimi delirtirken. Ben 5 cubukla nazire yapiyordum :)

Casper'dayım, dibimizdeki bina da Avea'nın merkezi. Avea'nın dibindeyiz yani ve Avea burdan bile düzgün çekmiyor. Gerisi hikaye...

Konunun özeti budur... :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netten çok iyi
     Avea Neden Çekmez İşte Cevabı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nereye gittiysem hiç sinyal kaybı yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_sea53

nereye gittiysem hiç sinyal kaybı yaşamadım

bırak şimdi kandırma milleti
  • fanatiklik yapmanin mantigi yok hic kim neyde memnunsa onu kullanmali

• 3g geldikten sonra 3g baz istasyonu almadı Avea
    kapsama sorunu şuan yok aslında ama telefon çift modda olmalı
    Bursa kent meydanı avea 2G sinyal yok 3g full
    Buda demek oluyorki 3G şehirin işlek caddelerine kuran avea 2G istasyonlarını şehir dışlarına köylere taşıyor..
    Bursalı arkadaşlar kent meydanının en alt katında deneyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

3g geldikten sonra 3g baz istasyonu almadı Avea
    kapsama sorunu şuan yok aslında ama telefon çift modda olmalı
    Bursa kent meydanı avea 2G sinyal yok 3g full
    Buda demek oluyorki 3G şehirin işlek caddelerine kuran avea 2G istasyonlarını şehir dışlarına köylere taşıyor..
    Bursalı arkadaşlar kent meydanının en alt katında deneyebilir

3g konusunda hepsi aynı şeyi yapıyor,
    Şehir merkezi dışındaki,ilçe ve köylerin çok büyük kısmında,operatörler Edge'i kullanıyor,3g yok,Turkcell bile yapıyor bunu,
    Avea'ya has bir durum değil yani.

• Cekiyor sorunsuz

• gereğinden kapasitesinin üstünde abone ve yeni baz istasyonu kurma maliyetlerinin fazlalığı.
    Turkcell ve vodafone zamanında kurduğu bazları upgrade ederken avea nın temelli baz kurma maliyetlerinin fazla oluşu.
    Zamanında ilk gsm 1800 iken az bazla çok kapasitenin yıllarca firmayı götürmesi ve diğerlerinin mantar gibi yerlere diktiği bazlara yetişememesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckm

fanatiklik yapmanin mantigi yok hic kim neyde memnunsa onu kullanmali

en doğru yerinde yorumu yapmışsınız hocam. Bende böyle düşünüyorum.

• Abim aramıştı avea bizim evde çekmiyor felan diye. Onlarda bölgenize yakın baz istasyonu yok, bölge sakinleri koymaya izin verdirmiyorlar tarzı şey söylediler. Yani hem baz istasyonu koyulmamasını isteriz hem telefonum çekmiyor diye sorun çıkarırız.
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    gsm 1800 ün ilk çıktığı süreçler yani aria ile hayatımıza giren gsm 1800 ve sonrasında aycell ile olan birleşmeden kaynaklı bir yanlış yol izledi avea. Gsm 1800 ilk çıktığı yıllarda az baz ile çok yer kapsıyordu. bu arada telsim ve turkcell harıl harıl baz için yerler kapıyordu. Bilinçsiz bir millet ses çıkarmıyordu o vakitler. Avea ise mevcut bazları geliştirmesine rağmen yeni yerlere açılamadı. Halk açılmışa ses çıkarmaz iken, avea nın baz dikmesine engel oldular. Halk bilinçlendi. Şuanda avea baz kurmak yerine mevcutun kapasitesini geliştirmeye çalışsa da yetişemiyor. Arkasına devleti alıp camilere okullara vodafone ve turkcell için izin çıkmaz iken avea bunlara baz koydu. geliştirdi geliştirdi. Ama gsm 1800 ü sadece kendinde var sanıp az bazla idare etti. Yetmedi uygun tarifeler, taraftar hatları, bimler pocell ler pttcell ler yaptı ama hesaba katmadığı tek şey şu:
    Mevcut bazlar yeni gelen müşterileri kaldıramadı
    Kayseri adına konuşmam gerekirse her yerde full çekerken arama yapacağın zaman mevcut 3 dıt ı duyuldu. Baz var sinyal kuvvetli ama bazın taşıdığı abone sayısı çok fazla.
    Avea'nın yapması gereken tek şey ya müşteriyi azaltıp turkcell gibi karlılığı seçecek yada sürümden kazandığını baza yükleyecek.
    Birde 4g gelsin bakalım. Lte geldiğinde gsm 900 ve gsm 1800-1900 tabanlı bazlar nasıl hurdaya çıkacak.

• muratcool kullanıcısına yanıt
    1800 MHz az sayada baz ile çok yer kapsıyodu ne demek ? Yazdıklarınızın %80 i yanlış bilgi içeriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Sonuç olarak çekmiyor. Daha kaliteli dersiniz ama bence kaliteli bir operatör değil.

Diğer operatörlerinde sinyal kaybı yaşayıp çakıldığı yerler var.
    Ben Beyoğlu'nda işyerimin civarında Turkcell'in bile sinyal kaybı yaşayıp konuşulamaz yerler buldum.
    AVEA'nın adı çıkmış durumda.
    Aslında bunu yapan geneldeTurkcell bayileri. İnsanları yanıltıyorlar. Turkcell reklamlarında 4 çeker diyor ama sinyal kaybı yaşadığı yerler varken Turkcell kime 4 çekiyor bilmiyorum.
  • yanlış mı? o zaman doğrusunu yazalım benim bu yazdığım bilgi uydurma vs değil.
    Neymiş doğrusu ciddi ciddi merak ettim?
    kaynağımın yanlış olmasına imkan yok. Avea'nın operasyon kısmındaki bir bireyden edindiklerim bunlar.
    Keşke yanlış diye yazana kadar düzeltmesini yapsaydınız...
    Yanlış yanlış yanlış
    ne kadar kolay neye yanlış kime göre yanlış. saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcool

gsm 1800 ün ilk çıktığı süreçler yani aria ile hayatımıza giren gsm 1800 ve sonrasında aycell ile olan birleşmeden kaynaklı bir yanlış yol izledi avea. Gsm 1800 ilk çıktığı yıllarda az baz ile çok yer kapsıyordu. bu arada telsim ve turkcell harıl harıl baz için yerler kapıyordu. Bilinçsiz bir millet ses çıkarmıyordu o vakitler. Avea ise mevcut bazları geliştirmesine rağmen yeni yerlere açılamadı. Halk açılmışa ses çıkarmaz iken, avea nın baz dikmesine engel oldular. Halk bilinçlendi. Şuanda avea baz kurmak yerine mevcutun kapasitesini geliştirmeye çalışsa da yetişemiyor. Arkasına devleti alıp camilere okullara vodafone ve turkcell için izin çıkmaz iken avea bunlara baz koydu. geliştirdi geliştirdi. Ama gsm 1800 ü sadece kendinde var sanıp az bazla idare etti. Yetmedi uygun tarifeler, taraftar hatları, bimler pocell ler pttcell ler yaptı ama hesaba katmadığı tek şey şu:
    Kayseri adına konuşmam gerekirse her yerde full çekerken arama yapacağın zaman mevcut 3 dıt ı duyuldu. Baz var sinyal kuvvetli ama bazın taşıdığı abone sayısı çok fazla.
    Avea'nın yapması gereken tek şey ya müşteriyi azaltıp turkcell gibi karlılığı seçecek yada sürümden kazandığını baza yükleyecek.
    Birde 4g gelsin bakalım. Lte geldiğinde gsm 900 ve gsm 1800-1900 tabanlı bazlar nasıl hurdaya çıkacak.

ARIA ve AYCELL in birleşmesi bir hata değildi çünkü alt yapı masrafları diğer operatörlerden çok daha fazla olmasına rağmen az aboneye sahip olmaları ayakta durmalarını güçlendiriyordu. GSM 1800 de 900 e göre kıyaslama yaparsak tek bir baz istasyonu için daha az kapsama alanı fakat daha fazla abonenin aynı anda görüşmesine imkan tanıyor. Mevcut bazların aboneleri kaldırmaması gibi bir durum (sizin yaşadığınız gibi istisna durumlar dışında) mümkün değil çünkü kapsama alanını genişletmek için koyduğu istasyonlar baz istasyonu trafiğinin büyük oranda azalmasına sebep oluyor. AVEA sonuçta bir marka olduğu için daha ucuz tarifeler yapamazdı ve bunu farklı firmalarla anlaşarak kendi altyapısı üzerinden sanal operatörlerle halletti. Sanal operatörün ismi ne olursa olsun sonuçta onlar gerçekte bir AVEA abonesi ve altyapısal açıdan sadece tarifeleri farklı. Aynı TURKCELL deki HAZIRKART ve MUHABBET hat gibi. O yüzden sanal operatörlerin AVEA üzerindeki trafiği fazladan tıkaması gibi bir durum söz konusu değil. Günümüzde 2G üzerinden AVEA alt yapı olarak TURKCELL in neredeyse iki katı daha fazla abone kaldırabilir. 3G ve 4G de iste baz istasyonu sayısı kadar kaldırabilir çünkü frekanslar aynı. Burada dediğiniz gibi hurdaya çıkma durumu yok çünkü eski 2G istasyonlar kaldırılmaz farklı yerlerde kullanılır. Tüm istasyonların 4G ile değiştirilmesi gerekiyor ki bu çok gereksiz bir masraf olur. AVEA zaten sürekli baz istasyonu dikiyor ama müşteriyi azaltıp karlılığı seçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz, eğer olursa AVEA batar.

• şaşırdım bildiğim, öğrendiğim ne varsa tam tersini yazmışınız. Umarım sizin ki doğrudur. Çünkü benim ki doğru olsun diye bir derdim yok maksat bireyler okuyanlar doğru bilgiye ulaşsın teşekkürler emeğinize.
  • Katliteli mi kalitesiz mi şimdi bu Avea anlamadım gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

quote:

Orijinalden alıntı: muratcool

ARIA ve AYCELL in birleşmesi bir hata değildi çünkü alt yapı masrafları diğer operatörlerden çok daha fazla olmasına rağmen az aboneye sahip olmaları ayakta durmalarını güçlendiriyordu. GSM 1800 de 900 e göre kıyaslama yaparsak tek bir baz istasyonu için daha az kapsama alanı fakat daha fazla abonenin aynı anda görüşmesine imkan tanıyor. Mevcut bazların aboneleri kaldırmaması gibi bir durum (sizin yaşadığınız gibi istisna durumlar dışında) mümkün değil çünkü kapsama alanını genişletmek için koyduğu istasyonlar baz istasyonu trafiğinin büyük oranda azalmasına sebep oluyor. AVEA sonuçta bir marka olduğu için daha ucuz tarifeler yapamazdı ve bunu farklı firmalarla anlaşarak kendi altyapısı üzerinden sanal operatörlerle halletti. Sanal operatörün ismi ne olursa olsun sonuçta onlar gerçekte bir AVEA abonesi ve altyapısal açıdan sadece tarifeleri farklı. Aynı TURKCELL deki HAZIRKART ve MUHABBET hat gibi. O yüzden sanal operatörlerin AVEA üzerindeki trafiği fazladan tıkaması gibi bir durum söz konusu değil. Günümüzde 2G üzerinden AVEA alt yapı olarak TURKCELL in neredeyse iki katı daha fazla abone kaldırabilir. 3G ve 4G de iste baz istasyonu sayısı kadar kaldırabilir çünkü frekanslar aynı. Burada dediğiniz gibi hurdaya çıkma durumu yok çünkü eski 2G istasyonlar kaldırılmaz farklı yerlerde kullanılır. Tüm istasyonların 4G ile değiştirilmesi gerekiyor ki bu çok gereksiz bir masraf olur. AVEA zaten sürekli baz istasyonu dikiyor ama müşteriyi azaltıp karlılığı seçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz, eğer olursa AVEA batar.

O zaman konuyla alakasız olacak kusuruma bakmayın. LTE hangi frekans dan gelecek tüm operatörlerde aynı frekans aralığından mı olacak yoksa farklılıklar olacakmı ?

EDİT: Yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sindirgi -- 1 Ocak 2014; 21:20:11 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.