Şimdi Ara

Avensis 1.6 Elegant Extra Vs Passat 1.4 bmt comfortline

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bu konunun güncelliğini yitirdiğini düşündüğüm için böyle bir konu açtım. Önceden bu aynı sınıftaki iki araç arasında fark 10 binleri bulurken şu an da fiyatları yakın passat: 67200 Avensis : 60900 donanım olarak benzerler avensis in yaklaşık 2000 lira gibi bir fazlası var donanımsal açıdan deri koltuk ,17 inç jant geri görüş kamerası gibi . Sizlerden isteğim şu genelde bu pek mümkün olmuyor ama bu araçları kullanan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Saygılar

• Bu arada onları tercih edeceğine insignia al gibi yorumlarda gelecekdir. Insignia'nın arkası çok dar ve basık ve ferah bir iç mekan sunamıyor bence o nedenle tercihlerim arasında yer almıyor.
  • Hocam beklemeyi ve insan dışı bir muamele görmeye katlanıyorsanız passat alın derim. Bunu söylememin nedeni insanlar hala doğuş otonun suçunu, insafsızlığını vw markasının üstüne yıkmaları. Konuya gelecek olursak
    - avensisin yakıt tüketimi passattan fazla olacaktır
    - tsi motor kadar canlı olamaz diye düşünüyorum
    - 2. Eldeki avantajı
    - düz vites olacağından DSG'de oluşabilecek problemlerden kurtulursunuz.
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kendim alacak olsam uzun yıllar avensis kullandığım ve çok memnun olduğum için avensisi tercih ederdim. yoksa passatı da severim ancak doğuş oto servisine katlanamazdım sanırım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

Hocam beklemeyi ve insan dışı bir muamele görmeye katlanıyorsanız passat alın derim. Bunu söylememin nedeni insanlar hala doğuş otonun suçunu, insafsızlığını vw markasının üstüne yıkmaları. Konuya gelecek olursak
    - 2. Eldeki avantajı
    Saygılar

Tam tersi. Avensiste yaktiginizin 2 litre fazlasini yakarsiniz ustelik 1.4 tsi performans olarakta geride kalacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Hocam beklemeyi ve insan dışı bir muamele görmeye katlanıyorsanız passat alın derim. Bunu söylememin nedeni insanlar hala doğuş otonun suçunu, insafsızlığını vw markasının üstüne yıkmaları. Konuya gelecek olursak
    - 2. Eldeki avantajı
    Saygılar

Tam tersi. Avensiste yaktiginizin 2 litre fazlasini yakarsiniz ustelik 1.4 tsi performans olarakta geride kalacaktir.

Atmosferik bir motorla gaza yüklendiğiniz takdirde neler olacağını hepimiz biliyoruz. Ayrıca passat 1.4 tsi ile çok düşük değerler yakalayanlar oldukça fazla
    Saygılar

• Benzinde Passat daha az yakar,fakat Avensis'in de LPG uyumu gibi bir artısı mevcut.
    Passat'ın ikinci eli daha iyi.
    Avensis'te belirttiğiniz donanım artıları var.
    Passat'ta bekleme süresi var.Fakat bayileri araştırarak hazırda veya yakın tarihte gelecek araç da bulabilirsiniz.
    İki aracı da test etmeden karar vermeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Golf 1.6 TDI Highline
    2 ay önce açıldı
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • passat comfortline rakibi avensis elegant'tır. Onun fiyatı da 55.800 ama pazarlıkla 53binlere alınabilir. İkisi arasında tabii ki avensis. Hem arada büyük fiyat farkı var hem de daha sorunsuz, lpg uyumlu motoru var.
    Elegant extra passat comforttan daha donanımlı.
    Deri koltuk
    17" jant
    akıllı giriş ve çalıştırma,
    elektronik katlanır yan aynalar,
    otomatik park freni,
    geri görüş kamerası,
    Arka ve yan cam perdeleri vs vs.
  • quote:

- 2. Eldeki avantajı
    Saygılar

passamı avensisten az yakacak çok komik bir kere alman arabaları her zaman fazla yakar japon arabaları hep az yakar. ayrıca avensisin lpg uyumu var ayrıca tside fsi gibi fos çıkacaktır ve ileride üretimi duracaktır.

• Merhaba 2011 model 1.8 CVT elegant extra multidrive S avensisim var düşünürseniz size satabilirim
    irtibat bilgim
    0 532 633 16 36
    renk galaksi mavi hiç kaza boya değişen yok tüm bakımları yapıldı ve TOYOTA yetkili serviste yapıldı
    22230 km.'de
    İyi günler.

Avensis 1.6 Elegant Extra Vs Passat 1.4 bmt comfortline

• passatın az yakacağı hikayeden ibaret bir konu, ikisi de eşit yakar . fiyatlarına gelince iş değişiyor passat 10 bin tl daha pahalı bu farka değer mi passata, o kadar üstün mü ? kesinlikle değil bence değmez . ama keyif meselesi test edip karar verin derim ikisi de çok tatminkar araçlar pişman olmazsınız .
  • Kişisel görüşüm Avensis varken Passat almam.
    Avensis LPG ile yıllarca sorunsuz kullanılır. Passata LPG olmuyor olsada daha pahalı diye biliyorum.
    Ayrıca benzinde bile olsa Avensisin daha az yakacağını düşünüyorum. TSI katalog değerlerinden daha fazla yakıyor

• tüketimleri aynıdır. ancak Passatta tüketimi aşağı çekebilmek daha kolaydır çünkü geniş banttaki yüksek alt devir torkundan faydalanıyorsunuz, viteslerle fazla oynamanıza gerek kalmıyor. birde 6. vitesi daha uzun, Avensis 6. viteste 3000d/d'de 130klmh yaparken, Passat 150kmh'de 3000d/d görüyor. özellikle yüksek hızlı otoban seyirlerinde bu önemli bir avantaj.

hızlanma olarak farklı değiller, ilk etapta Passat torkundan ötürü daha hızlıymış gibi gelebilir ama ikisini de dipgaz kullanınca fark yok. hatta 150-180kmh aralığında daha bile hızlı olabilir belki Avensis.

sollama rahatlığı, arabanın aynı vitesteki seriliği vb Passat ciddi biçimde iyi yalnız. esneklik ölçümlerinde 2-3 saniyeyi aşan farklar oluyor arada, daha uzun şanzımanına rağmen Passatın.

işin açığı 1.4 tsi o cüssedeki arabalara daha çok yakışan bir motor, bu ortada. ancak ben üst devirlerde zayıflamasını sevmiyorum. üst devirlerde zayıflayan hiçbir otomobili sevmiyorum açıkcası, alt devirler gani gani yetiyor diyebilirsiniz doğru ama bu tercih meselesidir. özetle tavsiye verecek olsam Passatı tavsiye ederim ama kendim Avensis alırım.

• Karşılaştırmanın sağlıklı olması için bence Avensis Elegant Extra ile Passat Hıghline karşılaştırılmalı..

Hıghline da listeye bakmadım ama benzinlisi 73.000 TL civarı liste fiyatları arasında 13.000 TL var

AVENSİS; (+) ları;
    -Donanımı,
    -LPG ye uyumlu,
    -Fiyatı
    -Satış sonrası,
    -Hemen alınabilirlik, bekleme yok,
    -Liste fiyatından VW e göre daha fazla indirim sağlayabilirsin.

(-)leri;
    -TSI daha canlı bir motor,
    -2.eli Passata göre yavaş ama 2.elini düşünerek araba alanlardan değilim.

Ben Avensis derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

passatın az yakacağı hikayeden ibaret bir konu, ikisi de eşit yakar . fiyatlarına gelince iş değişiyor passat 10 bin tl daha pahalı bu farka değer mi passata, o kadar üstün mü ? kesinlikle değil bence değmez . ama keyif meselesi test edip karar verin derim ikisi de çok tatminkar araçlar pişman olmazsınız .

Passatın az yakacağı hikayeden bir konu değil gerçek biz ankarada 8 litre civarında yakıyoruz yeri geldiğinde daha da düştüğü oluyor.

• En iyi fiyat/performans aracı olarak ödediğiniz parayı son kuruşuna kadar hak eden seçenek Avensis olurdu.
    3 yıl önce kasa yenilendiğinde, Passat'ın eski kasası ile donanım ve fiyat olarak neredeyse aynıydı. Şimdi ise hem donanım hem de fiyat olarak avantajları var.
    1.6 bu kasayı çekmez diyenlere aldırmayın, 132 PS gayet güzel çekiyor, düşük devirlerde cansız gibi duran motor 4000 devirden sonra şaha bile kalkar. İsterseniz 0-100 hızlanmalarını karşılaştırın. Tüketim olarak da Passat'tan daha iyi veriler yakalar. İstanbul şehiriçinde ortalama 7.5 lt/100 km değerlerini rahat rahat yakalarsınız.
    2012 yılında gördüğü makyajdan sonra tüm artılarına yenilerini llave etti Avensis.
  • Dediğiniz gibi lpg konusu çok önemli zira benzin fiyatlarının ne olacağı belli değil bu arabaya minumum 5 sene binilecek lpgnin sıkıntı yaratmasından korkuyorum sonuçta 60 bin liralık araba şu anda fluence var brc lpg li yakıtı çok güzel, avensise de tüp takılacak, passatın alt devirdeki canlılığı iyi gibigözüküyor bakalım yarın bayiye gidip test sürüşüne çıkıcam.
  • Uzun vadeli kullancaksaniz avensis sizi uzmez ama cabuk satmak istediginizde passat daha cabuk gider

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerr02

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

passatın az yakacağı hikayeden ibaret bir konu, ikisi de eşit yakar . fiyatlarına gelince iş değişiyor passat 10 bin tl daha pahalı bu farka değer mi passata, o kadar üstün mü ? kesinlikle değil bence değmez . ama keyif meselesi test edip karar verin derim ikisi de çok tatminkar araçlar pişman olmazsınız .

Passatın az yakacağı hikayeden bir konu değil gerçek biz ankarada 8 litre civarında yakıyoruz yeri geldiğinde daha da düştüğü oluyor.

avensisi 3 yıl 40000 km dir kullanan arkadaşımın aracındaki karma veri (ankara , kullanım şehir içi dışı karışık ) 8-8.5 litre arasında dolaşıyor ne zaman baksam . avensisin tüketimi de bu şekilde, ne avensisin çok zorlanmadığı taktirde 10 litreleri gördüğü var nede passatın günlük kullanımda 5 litreleri gördüğü var . vw 1.2-1.4 motor az yakar diye pazarladı ama bir numara yok yani aksine tsi motoru zorladığınız zaman evlere şenlik yakıyor yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 10 Mayıs 2013; 14:24:28 >

• quote:

Atmosferik bir motorla gaza yüklendiğiniz takdirde neler olacağını hepimiz biliyoruz. Ayrıca passat 1.4 tsi ile çok düşük değerler yakalayanlar oldukça fazla
    Saygılar

TSI'da gaza bastın mı içer azizim.
    Az yakma konusunda bizim forumun üstüne yok maaşallah.
    Herkese ya fabrika verisinde, yada daha altında yakıyor.
    Bu arada atmosferik veya düşük motor hacimli arabalar performans düşüklüğünden dolayı beğenilmiyor...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.