Şimdi Ara

Aveo HB 1.4LTZ vs 208 1.2 VTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en son bu iki araç arasında kaldım. İkiside otomatik vites. Evveldende Lacetti kullandığım için Chevroletten çok pişmanım yakıt konusunda. Fakat Aveo yorumları genelde iyi. Yakıt konusunda kimisi şehiriçi 7lt diyor kimisi 10-11lt diyor. Biraz yüksek gibi geldi ama aracın 32-33bindeki fiyatı çok iyi özellikle donanımlarınada bakılırsa. Peugeot 208 1.2VTİ ise pek bilmediğim bir araç. Kullanma fırsatımda olmadı fakat genelde performans bakımından şikayet yorumları okudum ama benim için az yakması önemli zaten. 208inde fiyatı 38bin civarında. Aslında Aveonun şeklinide beğendim fakat hem eski aracımdan dilim yandığı için yakıttan hemde piyasadan çekildikleri için ileride yedek parça konusunda sıkıntı yaşarmıyım acaba diye çekiniyorum. Sizce bu sorunları yaşarmıyım Aveo ile? Yoksa 5bin daha fazla verip 208 mi aliyim?

• Aveo icin konusayim. F/p olarak guzel arac. Donanim dolu dolu. Tasarim bence guzel. Yakit olarak tuple iyi olur. Eger dusunursen 1.3 cdti 95lik olanlar var. Onlara bakabilirsin. Parca sorununun olacagini sanmiyorum.

208 hakkinda sadece tasarim olarak yorum yapabilirim. Yumurta gibi araba. Sutoglan gibi. Hic sevmedim. (Pejo 207, 307, 308 severim. Yani pejo dusmani degilim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 10 Mart 2015; 23:24:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir 1.4 otomatik aveo kullanıcısı olarak tüpsüz üzer diyorum. Geri kalan konularda çok iyi arabadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Aveo icin konusayim. F/p olarak guzel arac. Donanim dolu dolu. Tasarim bence guzel. Yakit olarak tuple iyi olur. Eger dusunursen 1.3 cdti 95lik olanlar var. Onlara bakabilirsin. Parca sorununun olacagini sanmiyorum.

Evet hem iç hemde dış tasarım olarak çok güzel gerçekten. Aracın dolu dolu olmasıda artısı. Tüp kesinlikle düşünmüyorum ama dediğim gibi benim için önemli olan kalkış hızlanmadan ziyade yakıt performansı. Şehiriçi 9lt şehirdışı 6lt benim için yeterlidir ama dediğim gibi çok çektim Lacettiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JudasRising

Eski bir 1.4 otomatik aveo kullanıcısı olarak tüpsüz üzer diyorum. Geri kalan konularda çok iyi arabadır.

hocam sizin veriler neydi acaba.:)
  • avedist A kullanıcısına yanıt
    8.5-9 lt'nin altına pek indiremedim şehir içinde ki şehir içi dediğim yerde Sakarya, İstanbul falan değil, çok trafik olmaz yani. Sonra tüp taktırdım rahatladım biraz.Yaktığı kadar da gitmez bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JudasRising -- 10 Mart 2015; 23:41:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JudasRising

8.5-9 lt'nin altına pek indiremedim şehir içinde ki şehir içi dediğim yerde Sakarya, İstanbul falan değil, çok trafik olmaz yani. Sonra tüp taktırdım rahatladım biraz.Yaktığı kadar da gitmez bu arada.

Hocam istanbulda yaşıyorum ama pek fazla kullanmıyorum aracı kullandığım zamanda genelde yoğun trafikte kullanıcam. Daha çok haftasonları şehirdışına kaçmak için kullanıcam. Aslında şehiriçi 9-10ltye razıyım ben. Peki Peugeot 208 1.2 otomatik veya Toyota Yaris 1.33 otomatik bunlara oranla ne dersiniz? Bunlardada aşağı yukarı aynı donanımlar mevcut hatta ekran ve geri görüş kamerasıda var sanırım.5.000TL gibi bi rakkam oynuyor aynı donanım ve özellikler aşağı yukarı 3 araçta.
  • 1.4 Corsa ile Aveo 1.4 motor olarak aynı. Kullanıcıları 9lt(+-1lt)den bahsediyor.

1.2 208 aynı koşullarda max. 6.5-7lt yakacaktır.

İstanbul trafiğinde daha çok yakacaktır aveo. Diğer araçlar hakkında bir bilgim yok ama alternatiflere yönelmeniz daha iyi olacaktır sizin için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 pug motoru benzerleri içinde en düşük tüketim verisini sağlayan veya eşit olan motorlardan biridirki düşük ağırlıkla çok iyi rakamlara ulaşılabilir.İlaveten performans konusundada hiç bir sorunu yok motorun.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-208-1.2-benzinli-otomotik-fiyat-dustu-203057843/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-otomatik-fun-degil-cool-paket-degisensiz-servis-bakimli-195302499/detay/
    arkadaşlar bu iki araç arasında kaldım. ikisinide bugun gittim gördüm temiz güzel araçlar.benim gönlüm görünüm ve bagaj büyüklüğü için 208 den yana ama sizce pişman olurmuyum? yoksa toyataya mı güvenmek lazım

Yaklaşık 2 sene 208 in dizel otomatiğini kullandım.ferah yapısını,keyifli sürüşünü,donanımlarını,yakıt ekonomisini arıyorum.
    Yapı olarak sağlam ve sınıfında kaliteli bir araçtır.bu aracı düşünüyorsan esp olup olmadığını kontrol et

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.