Şimdi Ara

Avermedia S9 nasıl bir cihaz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
8.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun itibari ile cihazimi kullanmaya basladim, ilk gelen cihazimda ufak bir sorun yasamama ragmen, hepsidijital calisanlari cok ilgili oldular ve cihazimi birebir yenisi ile degistirdiler.

Su anda Tum Hotbird`u sifresiz izliyorum... Ayrica HD ve SD goruntusu de gayet guzel. Bu cihazi veya herhangi baska bir cihazi Hepsidijital firmasindan gonul rahatligi ile alabilirsiniz, gercekten cok duzgun bir musteri hizmetleri var, kendilerine tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

Bugun itibari ile cihazimi kullanmaya basladim, ilk gelen cihazimda ufak bir sorun yasamama ragmen, hepsidijital calisanlari cok ilgili oldular ve cihazimi birebir yenisi ile degistirdiler.

Su anda Tum Hotbird`u sifresiz izliyorum... Ayrica HD ve SD goruntusu de gayet guzel. Bu cihazi veya herhangi baska bir cihazi Hepsidijital firmasindan gonul rahatligi ile alabilirsiniz, gercekten cok duzgun bir musteri hizmetleri var, kendilerine tesekkur ederim.

Hayırlı olsun.Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
    Kanal düzenlemede Kanal taşıma olayı hala tek tek mi yoksa düzeltilmiş mi?Toplu olarak kanallar taşınabiliyor mu?
    Bir de hediye edilen serverda yayın hop1 olarak mı geliyor bakabiliyor musunuz?
    Şifrelenmiş kanalın açılması için bekliyor musunuz hemen açılıyor mu?

EDİT: Taşınmıyormuş. 145 liraya atlanta shine daha mantıklı gibi..Bu cihazda extradan gelen 6 aylık server olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 28 Mart 2013; 16:25:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enginem

quote:

Bugun itibari ile cihazimi kullanmaya basladim, ilk gelen cihazimda ufak bir sorun yasamama ragmen, hepsidijital calisanlari cok ilgili oldular ve cihazimi birebir yenisi ile degistirdiler.

Hayırlı olsun.Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
    Kanal düzenlemede Kanal taşıma olayı hala tek tek mi yoksa düzeltilmiş mi?Toplu olarak kanallar taşınabiliyor mu?
    Bir de hediye edilen serverda yayın hop1 olarak mı geliyor bakabiliyor musunuz?
    Şifrelenmiş kanalın açılması için bekliyor musunuz hemen açılıyor mu?

EDİT: Taşınmıyormuş. 145 liraya atlanta shine daha mantıklı gibi..Bu cihazda extradan gelen 6 aylık server olmuş..

Toplu olarak Tasinmiyor kanallar ama benim icin sorun degil. Tum yayinlar cok cabuk aciliyor diyebilirim 1-3 saniye arasi sifreli kanallar, sifresiz kanal gecisi 1 saniye altinda (Aninda geciyor), 6 aylik server`in yaninda Goruntu kalitesi HD ve SD kanallarda gayet guzel. Cihazin isletim sistemi linux, henuz tam icerisine dalmadim ama yakinda bununla ilgili deneyimlerimi de yazarim. Ben cok memnun kaldim. En onemsedigim sey ise cihazi sattiktan sonra arkasinda duruyorlar, her turlu sorununuzla ilgileniyorlar, bu cok onemli benim icin. Ayrica AAC sesi de cok cok iyi.

hop1`i nereden gorebilirim bilemiyorum cunku menusu dreambox gibi degil, ecm bilgilerini gosteren yer goremedim henuz.

Iki saattir sky cinema+1 HD izliyorum, donma takilma hicbirsey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 28 Mart 2013; 16:39:32 >

• hadu ile bilgisayardan bakabilirsiniz ama hemen açıyosa ya hop1 dir ya da hop2..
    1-2 ay sonra düşmez inş..Cihazdan çok serverda önemli benim için :)
  • Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Benim Digiturk aboneliğim bu haftasonu bitiyor. Bu cihazı alsam ve doğrudan Digiturk'ün yerine bağlasam (Eutelsat) oradan biss şifresi girerek AZTV'de maç izleyebilir miyim ?

İkinci soru da bu işi Digiturk uydu alıcısı yapabiliyor mu ? Yani biss şifresi girilebiliyor mu o cihaza ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Benim Digiturk aboneliğim bu haftasonu bitiyor. Bu cihazı alsam ve doğrudan Digiturk'ün yerine bağlasam (Eutelsat) oradan biss şifresi girerek AZTV'de maç izleyebilir miyim ?

İkinci soru da bu işi Digiturk uydu alıcısı yapabiliyor mu ? Yani biss şifresi girilebiliyor mu o cihaza ?

Cihaza biss key elle girilebiliyor... calisiyor, bizzat denedim.

digiturk`un cihazi bunu yapamaz.

AZTV Turksat`ta ve hotbird uzerinden yayin yapiyor. EUTELSAT W3 (7 derece dogu) uzerinde AZTV yayini yok. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 29 Mart 2013; 13:40:30 >
  • Evet biss özelliği sorunsuz çalışmaktadır
  • Bu cihaz için 129 TL çok makul bir fiyat, bu fiyata böyle bir HD cihaz bulamazsınız, mini HD alıcılar bile daha pahalı, server desteği olanlarda var fakat bu cihazın en önemli özelliği D-Smart gibi abonelikler için modül girişinin olmasıdır, ucuz yollu hepsi bir arada çözümü için ideal bir cihaz
  • Cihazı' Hepsidijital'den aldım, bugün elime geçecek. Bu haftasonu oynanacak lig maçlarından sonra digiturk'ü çıkarıp bir çanağımı Hotbird'e, diğerin de Turksat'a ayarlatıp kullanmayı düşünüyorum. Yoksa motorlu çanak mı kullansam acaba ? Bu cihazı en verimli kullanmanın yolu nedir ? Denk geldikçe klip, film, belgesel vs kaydı da yapacağım. Arşiv yapmayı çok severim. Server aboneliği olduğundan Hotbird kesin olmalı zaten. Tek çanaktan problemsiz çoklu uydu almak mümkün oluyor mu ? Yoksa motor mu taktırsam ?
  • quote:

Cihazı' Hepsidijital'den aldım, bugün elime geçecek. Bu haftasonu oynanacak lig maçlarından sonra digiturk'ü çıkarıp bir çanağımı Hotbird'e, diğerin de Turksat'a ayarlatıp kullanmayı düşünüyorum. Yoksa motorlu çanak mı kullansam acaba ? Bu cihazı en verimli kullanmanın yolu nedir ? Denk geldikçe klip, film, belgesel vs kaydı da yapacağım. Arşiv yapmayı çok severim. Server aboneliği olduğundan Hotbird kesin olmalı zaten. Tek çanaktan problemsiz çoklu uydu almak mümkün oluyor mu ? Yoksa motor mu taktırsam ?

Tek canaktan yan yana olan uydular alinabilir, 42 39 36 28 26 19 16 13 derece dogu gibi ancak ufak bir diseqc motor ve 105cm`lik canak (Ithal olmasina dikkat edin, Sinuta oneririm, portekiz malidir, 20 sene gecse paslanmaz :) )yeterli olur.

Diseq motor ile ben Batida thor doguda ise eutelsat w3 arasindaki tum uydulardan yayin alabiliyordum (105`lik canakla) ancak simdi merkezi sistem oldugundan sadece 3 uydum var (w3, turksat, hotbird). Motorlu canak her zaman iyidir.

• Teşekkkürler.

Şimdilik bir hotbird bir de turksat ile idare etmeye karar verdim. Bir de dediğim gibi Digiturk alıcısını çıkarıp yerine bunu bağlayıp tarama yaptırdım ama gelen kanalların neredeyse hepsi şifreli Digiturk kanalı. Onun dışında birkaç tane TRT var o kadar. Eutelsat'ta pek birşey yok mu yoksa ben mi bulamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 31 Mart 2013; 22:32:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyfall.

quote:

Teşekkkürler.

Şimdilik bir hotbird bir de turksat ile idare etmeye karar verdim. Bir de dediğim gibi Digiturk alıcısını çıkarıp yerine bunu bağlayıp tarama yaptırdım ama gelen kanalların neredeyse hepsi şifreli Digiturk kanalı. Onun dışında birkaç tane TRT var o kadar. Eutelsat'ta pek birşey yok mu yoksa ben mi bulamadım ?

Cihaz hakkında artı, eksi olarak yorum yaparsanız sevinirim. Ayrıca resim veya video ile destek yaparsanız çok iyi olur.

Bakalım, bugün çanakları ayarlamak için antenci geliyor. Biraz kurcalayayım buraya yazarım. Real Madrid - Galatasaray maçına kadar cihazı hazırlamam lazım.

• Ben cihazdan satın aldım. Öncelikle media oynatıcı görevide görsün diye istiyordum ve umduğumu buldum bu cihaz o işi yeterince yerine getirebiliyor. Önce 32 gb sandisk flash belleği denedim tanıdı ve 1280 x720(HD)(Mp4) videoyu oynatabildi. Sonra 1 TB samsung M3 harici harddiski taktım onuda sorunsuz tanıdı ve çalıştırdı. avi formatını değilde mp4 filan açıyor bütün formatları denemedim henüz tabi ama. gayet güzel HD film izleyebiliyorum. Dolayısıyla tvden kayıt yapabilir heralde harddiske. Bu arada server hediyesi vardı. Onuda küçük kardeşim kumandayla oynarken fabrika ayarlarına dönmek suretiyle halletti ama usbden tekrar yüklenebiliyormuş yardımcı oluyorlar geri yükleyeceğiz bakalım.

Bu arada cihazı ethernet ile bağladım ama browser arayüzüne giremedim . rss haber filan okumak niyetiyle. . youtubda yapıyor videolarda gördüm... onu da yapıyorsa süper olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa6533

Ben cihazdan satın aldım. Öncelikle media oynatıcı görevide görsün diye istiyordum ve umduğumu buldum bu cihaz o işi yeterince yerine getirebiliyor. Önce 32 gb sandisk flash belleği denedim tanıdı ve 1280 x720(HD)(Mp4) videoyu oynatabildi. Sonra 1 TB samsung M3 harici harddiski taktım onuda sorunsuz tanıdı ve çalıştırdı. avi formatını değilde mp4 filan açıyor bütün formatları denemedim henüz tabi ama. gayet güzel HD film izleyebiliyorum. Dolayısıyla tvden kayıt yapabilir heralde harddiske. Bu arada server hediyesi vardı. Onuda küçük kardeşim kumandayla oynarken fabrika ayarlarına dönmek suretiyle halletti ama usbden tekrar yüklenebiliyormuş yardımcı oluyorlar geri yükleyeceğiz bakalım.

Bu arada cihazı ethernet ile bağladım ama browser arayüzüne giremedim . rss haber filan okumak niyetiyle. . youtubda yapıyor videolarda gördüm... onu da yapıyorsa süper olacak

Youtube ve browser olayi sadece Ukrayna`da satilan openbox s9 modellerinde var, o modellerde enigma 2 kullaniliyor ayrica, bizim cihazda browser olmuyor ne yazik ki.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa6533 -- 2 Nisan 2013; 19:17:41 >
  • quote:

quote:

Ben cihazdan satın aldım. Öncelikle media oynatıcı görevide görsün diye istiyordum ve umduğumu buldum bu cihaz o işi yeterince yerine getirebiliyor. Önce 32 gb sandisk flash belleği denedim tanıdı ve 1280 x720(HD)(Mp4) videoyu oynatabildi. Sonra 1 TB samsung M3 harici harddiski taktım onuda sorunsuz tanıdı ve çalıştırdı. avi formatını değilde mp4 filan açıyor bütün formatları denemedim henüz tabi ama. gayet güzel HD film izleyebiliyorum. Dolayısıyla tvden kayıt yapabilir heralde harddiske. Bu arada server hediyesi vardı. Onuda küçük kardeşim kumandayla oynarken fabrika ayarlarına dönmek suretiyle halletti ama usbden tekrar yüklenebiliyormuş yardımcı oluyorlar geri yükleyeceğiz bakalım.

Youtube ve browser olayi sadece Ukrayna`da satilan openbox s9 modellerinde var, o modellerde enigma 2 kullaniliyor ayrica, bizim cihazda browser olmuyor ne yazik ki.

Neyse internete girmeyiverelim bakalım ama ethernet girişi var ne işe yarıyor o giriş o zaman. ilerde buna değişik yazılım atılmaz mı: o ukraynadaki cihazın yazılımını mesela ayniı cihaz sonuçta o zman girer internete de?. hiremcoların sitesini biliyorumda bu openbox ın filan resmi sitesini güncellemelerini bilmiyorum . bilen arkadaşlar paylaşabilirlerse memnun olurum

Bu arada cihaz incelemesine katkım olsun. PVR kayıt özelliğini denedim. HD kanalı 1920x1080 şekilde flash belleğe (ts formatında) kaydetti işte video( dönüştüreden youtubeye attım.) Gayet güzel kaydediyor full hd şekilde yayını sahne pek renksiz oldu ama öyle denk gelmiş film yoktu trtde ...

[DHTUBE=]

Cihazda bitek sorun flashtan(hdd den film izlerken arada takılıyor geri sarma tuşuna basıp tekrar play e basınca devam ediyor(onuda iyice denemedim mp4 oynatırken oldu bu. Onun dışında bu fiyata bu kadar fonksiyon çok iyi.

Bu arada anlayan birine soruyorum ben alırken 6 ay cccam server hediyeli aldım ama bizde 2. bir çanak yok yani boşa gidiyor. Eğr çanak taktırmazsak(ki o ihtimali 1 haftaya belli olur) bu hakkımı yarı fiyatına başkasına devretme şansım olur mu :) 6 aylık baya para ödüyor millet çünkü server üyeliğine...

• Orijinalden alıntı: mustafa6533

Neyse internete girmeyiverelim bakalım ama ethernet girişi var ne işe yarıyor o giriş o zaman. ilerde buna değişik yazılım atılmaz mı: o ukraynadaki cihazın yazılımını mesela ayniı cihaz sonuçta o zman girer internete de?. hiremcoların sitesini biliyorumda bu openbox ın filan resmi sitesini güncellemelerini bilmiyorum . bilen arkadaşlar paylaşabilirlerse memnun olurum

Bu arada cihaz incelemesine katkım olsun. PVR kayıt özelliğini denedim. HD kanalı 1920x1080 şekilde flash belleğe (ts formatında) kaydetti işte video( dönüştüreden youtubeye attım.) Gayet güzel kaydediyor full hd şekilde yayını sahne pek renksiz oldu ama öyle denk gelmiş film yoktu trtde ...

[DHTUBE=]

Cihazda bitek sorun flashtan(hdd den film izlerken arada takılıyor geri sarma tuşuna basıp tekrar play e basınca devam ediyor(onuda iyice denemedim mp4 oynatırken oldu bu. Onun dışında bu fiyata bu kadar fonksiyon çok iyi.

Bu arada anlayan birine soruyorum ben alırken 6 ay cccam server hediyeli aldım ama bizde 2. bir çanak yok yani boşa gidiyor. Eğr çanak taktırmazsak(ki o ihtimali 1 haftaya belli olur) bu hakkımı yarı fiyatına başkasına devretme şansım olur mu :) 6 aylık baya para ödüyor millet çünkü server üyeliğine...

Ukrayna`daki cihazla cin menseili cihazlarin donanimi ayni degil,dolayisiyla onlarin yazilimi bizim cihazlara uymuyor (Islemci falan farkli vesaire) ancak yeni yazilimlar mevcut internette, her yazilimi atmayin yoksa cihaziniz uzerinde "On" yazar takili kalir acilmaz (Timebomb deniyor buna, openbox clonu olan cihazlarda orjinal yazilim calismasin diye yapilmis, dreambox`ta da var ayni sey)

Ethernet su anda sadece kart paylasimi icin kullaniliyor ancak yeni firmwarelerde cihaz icine bilgisayardan baglanmak ta mumkun, firmware yuklemek sizin sorumlulugunuzda olan birsey.

Cihaz fiyatina gore cok fazla is yapiyor. Bu fiyata yurtdisinda openbox/skybox yok zaten. Bir de hediyesi var, ben olsam canak takardim, sky italia cok guzel filmler veriyor. Ayrica maclar falan cok iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 2 Nisan 2013; 20:33:31 >

• Bu arada arkadaşlar cihazla ilgili flash bellekten kayıt ,film oynatma noktasında yeni denemelerim oldu. MKV;MOV VOD. DAT full hd bile olsa donmadan kesintisiz oynatıyor(keskin cam gibi görüntü sundu 1 TLlik scarttan) HDMi kablo bağlamadım henüz. mp4 lerde nedense arada donukluk olbliyor. ama mkv görüntü gerçekten mükemmel. Bu fiyata bu kadar özelliği nasıl koymuşlar hayret. 3 saatlik hd görüntüyü harddiskime trt HD den kaydettim. wmw avi flv oynatmıyor. ama convertler oynattırırsınız. Cihaz 800TL lük dreambox kalitesinde(gerçi kullanmışlığım yok ama :) ) iş yapıyor.... İnş bozulmaz 2 yıl grantisi var zaten

Bu arada aldıüğım sitede bu kadar ayrıntılı bilgiler koyulmamıştı . Deneyerek keşfettim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa6533 -- 2 Nisan 2013; 23:53:08 >
  • quote:

Bu arada arkadaşlar cihazla ilgili flash bellekten kayıt ,film oynatma noktasında yeni denemelerim oldu. MKV;MOV VOD. DAT full hd bile olsa donmadan kesintisiz oynatıyor(keskin cam gibi görüntü sundu 1 TLlik scarttan) HDMi kablo bağlamadım henüz. mp4 lerde nedense arada donukluk olbliyor. ama mkv görüntü gerçekten mükemmel. Bu fiyata bu kadar özelliği nasıl koymuşlar hayret. 3 saatlik hd görüntüyü harddiskime trt HD den kaydettim. wmw avi flv oynatmıyor. ama convertler oynattırırsınız. Cihaz 800TL lük dreambox kalitesinde(gerçi kullanmışlığım yok ama :) ) iş yapıyor.... İnş bozulmaz 2 yıl grantisi var zaten

Bu arada aldıüğım sitede bu kadar ayrıntılı bilgiler koyulmamıştı . Deneyerek keşfettim....

Cihazin dreambox`tan en buyuk farki isletim sisteminin acik degil kapali olmasi, yinede firmware guncellemeleri cikiyor arada (Dikkatli olmak lazim yukleme yaparken, ayrica sunucu bilgilerini de yedeklemeniz lazim), fiyat/performans olarak bakildiginda cok iyi secim bence. Galatasaray-Real Madrid macini 5 ayri kanaldan izledim :) Ne yazik ki 3-0 yenildik o ayri konu :)

• Bu IPTV lerin interneti nasıl oluyor ? nerden alıyor ? cihazın kendi içindemi ? ethernet baglantısı nasıl yapılıyor ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.