Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Orijinalden alıntı: Trapped Under Ice

quote:

Bayramda 1 haftalık araba kiralamayı düşünüyorum Avis'ten.Fakat kredi kartı kullanmadığımdan babamın üstünden kiralayacağım.Kendimi ek sürücü olarak gösterdiğimde araba ile şehir dışına çıktığımda sorun olur mu bu?

Yardim edebilecek yok mudur?

Hicbir sorun yasamazsin. Gunluk ek surucu ucreti odersin o kadar. Kiralama sartlari aynen gecerlidir. Sehirdisi sehirici ayrimi yoktur Avis'te. Yas ve ehliyetinin yilina göre araba kiralayabilirsiniz.

Babamın yanımda olmaması sorun olmayacak yani değil mi hocam?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bayramda 1 haftalık araba kiralamayı düşünüyorum Avis'ten.Fakat kredi kartı kullanmadığımdan babamın üstünden kiralayacağım.Kendimi ek sürücü olarak gösterdiğimde araba ile şehir dışına çıktığımda sorun olur mu bu?

Hicbir sorun yasamazsin. Gunluk ek surucu ucreti odersin o kadar. Kiralama sartlari aynen gecerlidir. Sehirdisi sehirici ayrimi yoktur Avis'te. Yas ve ehliyetinin yilina göre araba kiralayabilirsiniz.

Hayır olmaz. Sadece ödeme ve araç tesliminde birlikte olun yeterlidir. Aracı iade ederken de bulunmasına gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır olmaz. Sadece ödeme ve araç tesliminde birlikte olun yeterlidir. Aracı iade ederken de bulunmasına gerek yok.

Eyvallah hocam çok teşekkürler.

• avis kiralamada Ford Focus sınıfında araç Hb mi sedan mı ?
    focus olmadığında verdikleri araç nedir ? (fulence mi )
    linea olarak gösterilen araba yeni linea mı ? eski kasa linea mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 29 Haziran 2015; 11:43:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neccko

Arkadaşlar ben de konuda ismi geçen firmalardan birinde çalışıyorum. Aklınıza takılan sormak istediğiniz birşeyler varsa sorabilirsiniz.

Avis Budget ve Europcar'ın çalışma sistemlerini iyi bilirim. Ben bunlardan birinde çalışıyorum havalimanında iki yanımızda bu firmalar var.

Hangi firma olduğunu sormayın reklam yapmayalım :)

Ciddi manada merak ediyorum. Aracın alınıp götürülmemesine ya da parçalanmamasına karşı ne gibi önlem sistemleri kullanılıyor? Tamam araçta GPS var elbette. Mesela ekstradan sınır kapısına 10 km kala aracın kendi kendine yavaşlayıp durması olabilir aklıma gelen.
  • geçen sene eylül ayında balkan turu için sixt sırbistan'dan kiralamıştım. hiç problem yaşamadan 9 gün 1800km yapmıştım.

eğer o taraflara gidip araç kiralayacaklar varsa yardımcı olabilirim. sınır geçişi, belgeler falan fişmekan... (rota: sırbistan -> bosna-hersek -> hırvatistan -> karadağ ve tekrar sırbistan idi.)
  • 1 ay önce tekirdağ budget ta kiraladım. c grubu(fiat linea ve benzeri) rezervasyonu yaptırmıştım.Aracı almaya gittim citroen c3 elysee verdiler.Araç daha 6000 km. deydi. Bugün gittim bayram için rezervasyon yaptırmaya.Tekrar citroeni kiralayım dedim de kapmışlar hemen. b grubundan(ford fiesta ve benzeri) araç varmış. Renault clio vericez dediler. Yani sitede yazanlarla ofislerdeki araçlar birbirini tutmuyor. Avisten kiralamadım hiç.Ama budgettan çok memnun kaldım.Araçları tertemiz.Çalışanları da müşteriyle çok ilgililer.Gönül rahatlıyla kiralayabilirsiniz.
  • garentada aşırı zam var 1 haftada 500 tl zam yaptı geçen hafta leon grubu için rezervasyon yaptırıcaktım 11 gün 110 tlden görünüyordu 2 gün sonra 126.50 tl yaptılar 3 gün sonra 160 tl oldu corolla bile 119 tlden 172 tl oldu bayram haftası ve bayramda linea grubu 150 leon corolla 200 tl olur artık iyice kafasına göre iş yapıyorlar

central rent a cardan mayısta bayram için rezervasyon yaptım golf 7 tdi dsg geçen gün sordum adınıza ayırdık kimseye vermeyiz dedi centralda zaten hep sıfır araba var genel olarak herkes memnun oldugu için bende tercih ettim tavsiye ediyorum
  • Hiç aylık yani 1 aylığına araba kiralayan var mı? Mesela Garenta 1 ayı geçen şekilde rezervasyon yaptığınızda sizi acenteleri aramaya yönlendiriyor. Yani internetten rezervasyonlu kiralama gün sınırı 1 aya kadar.
    Eğer 1 aylığına kiralamış olan varsa, detay paylaşırsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İMAX 3D

garentada aşırı zam var 1 haftada 500 tl zam yaptı geçen hafta leon grubu için rezervasyon yaptırıcaktım 11 gün 110 tlden görünüyordu 2 gün sonra 126.50 tl yaptılar 3 gün sonra 160 tl oldu corolla bile 119 tlden 172 tl oldu bayram haftası ve bayramda linea grubu 150 leon corolla 200 tl olur artık iyice kafasına göre iş yapıyorlar

central rent a cardan mayısta bayram için rezervasyon yaptım golf 7 tdi dsg geçen gün sordum adınıza ayırdık kimseye vermeyiz dedi centralda zaten hep sıfır araba var genel olarak herkes memnun oldugu için bende tercih ettim tavsiye ediyorum

Son bir senedir Garenta'dan araç kiralıyordum ta ki 10 gün önce uygulamaya aldıkları sorumsuz fiyat politikasını görene kadar.
    Firma olarak biz artık olduk, müşteri portföyümüz oluştu artık kendimizi pahalıdan satabiliriz düşüncesine kapılmışlar, gelen müşterinin aynı şekilde gidebileceğinin farkında değiller henüz.
    Sizinle aynı şekilde central dan kiralama yaptım gelecek hafta için, muadil araç uygulaması olmaması da çok güzel ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKSK -- 5 Temmuz 2015; 3:32:43 >

• oKSK O kullanıcısına yanıt
    aynen şikayetvara bu durumu yazdım genel müdürlükten birisi beni aradı dönemsel değişiklik oldugunu söyledi tamam yaz kış fiyat değişebilir burda sorun yok asıl sorun 1 haftada 2 3 kere zam gelmesi ve buna bahane olarak dönemsel demeleri bu yüzden herkes fiyat konusunda garentaya tepki gösteriyor facebook sayfasında bir sürü mesajlar var piyasa araştırması yaptıgımda en uygun garenta görünüyordu hatta central rezervasyonumu iptal edip garentadan rezervasyon yaptırıcaktım ama bu zamlardan sonra asla garenta yı tercih etmem webteki %15 indirim bile fiyatları düşürmüyor
  • Bende iletişim bölümlerinden bir kaç satır karaladım dönüş yapan olmadı.
    Çok tepki alıyorlar sanırım özellikle bir kaç gündür, kendileri bilirler Central müşterisi oluruz bizde n'apalım :)
  • Tecrübe paylaşımı denince belki istifade eden olur diyelim yazalım bakalım:

İnternet üzerinden budget firması ile Ford Galaxy tipi 7 seater bir araç kiralama rezervasyonu yaptım. Hem alma hem bırakma yeri Londra Gatwick. Rezervasyonda "Ford Galaxy or similar" yazdığı için acaba similar - benzer ne imiş bir bakayım deyince karşıma Grande Picasso, Peugeot 5008 gibi araçlar çıktı. Hemen telefonla Gatwick Budget'i aradım ve bana kesinlikle gerçek bir 7 seater olan Galaxy'nin gerektiğini, çünkü araçta seyahat edeceklerin yetişkin yolcular olduğunu; bundan dolayı bana bir Ford Galaxy "sözünü" vermeleri durumunda kiralama yapacağımı anlattım. Bir soralım size dönelim dendi. Bir saat sonra benim için bir Ford Galaxy'nin ayrıldığı sözünü verdiler. Ben daha önce İngiltere'de yaşamış biri olarak, İngilizlerin yapamayacakları işlere söz verdiğine hiç şahit olmadım. Onun için inandım ve online kiralama işlemini gerçekleştirdim.

Gatwick'e vardığımızda tahimin ettiğiniz gibi bize şöyle dendi "Galaxy yok, Fiat 500 L var o da 7 kişi alır" . Arkadaşlar çok iyi bildiğiniz gibi Fiat 500 L gibi araçların en arka koltuklarına yetişkin iki kişinin oturması imkansız, ama yine de garaja gittik denedik ve sığmadık. Tek arabada milleti toplamak istememin nedeni, sağdan direksiyonlu araba deneyimi olan sadece ben vardım, diğer arkadaşlarım da çok iyi sürücü ama sağdan kullanmak istemediler ilk başta. Ben de kızdım rezervasyonu iptal ettirdim. Yan taraftaki Sixt bürosuna vardım, iyi ki de öyle yaptım, Budget'in verdiği fiyata bir Golf TSI DSG, bir Seat Leon TSI, bir de Audi A1 otomatik kiraladık. Sonra Golf'ü değiştirmek zorunda kaldık. İlk iki gün ciddi manada arkadaşların acemiliği ile sıkıntılı geçti ama sonra düzeldi. KISACA:

BUDGET : Verdiği sözü tutmadı. Ve hiç yardımcı olmadı.

SIXT :
    ARTISI :
    1- Daha ucuz fiyata üç araç verdi.
    2- Araçlar yepyeniydi.
    3- DSG'si bozulan Golf'ü ücret talep etmeden bir Fiat 500 L ile değiştirdiler.

EKSİSİ
    1- VW Golf DSG arızası yüzünden bizi Bath'dan Londra'ya dönüşte 6 defa kenara çekip soğutma yapma zorunda bıraktı.
    2- Kredi kartlarımıza koyduğu depozitoyu 1 ayda ancak geri kaldırabildi.
    3- Hepimizden anlamadığımız şekilde 19'ar pound daha ücret kesti.

• Merhaba,
    Bugün tatil için 6 günlük araç kiralama rezervasyonu yaptım. 06-10 temmuz arası 4 gün Garentadan günlüğü 106 tl den Audi A3 dizel.(kampanyası 10 temmuz sona eriyor) 10-12 temmuz arası Budget tan BMW320 Günlüğü 149 tl den. (vodafone red%50 indirimli). yaklaşık 722TL
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    bende golf 7 tdi dsg rezervasyonu yaptırdım salı günü arabayı havalimanından alıcam sizin mesajı okuduktan sonra korkmaya başladım acaba benim başımada dsg sorunu gelir mi düşünmeye başladım yolda giderken nasıl tepki veriyor göstergede ne gibi işaretler çıkıyor eğer sorun yaşarsam centraldan audi a4 isterim ozaman
  • Yılda birkaç kez yurtdışı seyahatim olur ve genellikle ailemle giderim. Küçük oğlum olduğu için toplum taşıma araçları yerine kiralık arabayla başlar en son havaalanından ayrılırken teslim ederim. Sixt gibi hem uluslararası hem de kimi ülkelerin yerel firmalarını kullandım. Bu sistem son derece başarılı ve güvenilir. booking.com'un diğer firması olan araba kiralama alanına girdiğinizde rentalcars.com sitesine gidersiniz. İsteyen sitenin Türkçesini de kullanır, hatta para birimi olarak da Türk Lirası dahil birçok para birimi var. Site üzerinden araba kiralanırken bir miktar fiyat artışına aldırmaksızın birkaç ek sigorta opsiyonunu mutlaka ekletin zira yabancı ülke insanın başına her hal gelir. Araç tamiri vs. ile uğraşmak muhtemel bir sorunda daha çok keyif kaçırır. Site üzerinden sigorta, kasko işlemlerini yaptıysanız aracı teslim alırken ek sigorta (bazı yerel firmalar yapabiliyor sırf ek para almak için) önerebilirler, bence yaptırmaya gerek yok. Türkiye içerisinde de araba kiralayacak olsam bu site üzerinden yaparım çünkü yerel firmayla uğraşmam birçoğu sahtekar, araç bozulur (birçoğu zaman pamuk ipliğinde çalışır) bir sürü sorunla boğuşursun. Uluslararası kurumsal bir firma üzerinden kiralayıp, araca birşey olursa, firma hallettin ben niye uğraşayım ... Keyifli yolculuklar ...

• arkadaşlar ..

avis yada budget de araç alınca aracı kullanacak ikinci kişinin ehliyetini mi isterler. yoksa ehliyetiyle beraber ikinci kişiyi de imza atmak için ofise isterler mi? yani sadece ikinci kişinin ehliyet bilgilei yeterli mi.. yoksa illa ofise gelip imza da mı atması lazım.. ikinci kullanıcı için hiç işlem yapmadım daha önce de ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabiaga

arkadaşlar ..

avis yada budget de araç alınca aracı kullanacak ikinci kişinin ehliyetini mi isterler. yoksa ehliyetiyle beraber ikinci kişiyi de imza atmak için ofise isterler mi? yani sadece ikinci kişinin ehliyet bilgilei yeterli mi.. yoksa illa ofise gelip imza da mı atması lazım.. ikinci kullanıcı için hiç işlem yapmadım daha önce de ..

Avis ten araç kiraladık , ikinci şöför için Ehliyeti verdik ama ehliyet sahibi yoktu yanımızda işlem kiralama onaylandı bir problem olmamıştı.
    " İkinci şöför içinde en az 1 yıllık ehliyet sahibi olması lazım" ibaresi bulunmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

quote:

arkadaşlar ..

Avis ten araç kiraladık , ikinci şöför için Ehliyeti verdik ama ehliyet sahibi yoktu yanımızda işlem kiralama onaylandı bir problem olmamıştı.
    " İkinci şöför içinde en az 1 yıllık ehliyet sahibi olması lazım" ibaresi bulunmaktadır.

mh aradık imza gerekli dedi..
    taksim ofisini aradık ehliyeti getirin imzaya gerek yok dedi.
    ahl ofise aracı teslim almaya gittim imza atacak dediler.. yanmda olmadığı için imza atıp aracı kullanma hakkı alamadı eşim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

quote:

arkadaşlar ..

mh aradık imza gerekli dedi..
    taksim ofisini aradık ehliyeti getirin imzaya gerek yok dedi.
    ahl ofise aracı teslim almaya gittim imza atacak dediler.. yanmda olmadığı için imza atıp aracı kullanma hakkı alamadı eşim..

Bazen istisnalar olabiliyor , bizim hiçbir problem çıkmadı direkt aracı alıp gitmiştik , yanlış hatırlamıyorsam imzayı biz atmıştık ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.